בקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!
-
וואו איזה התקפות, אני בטוח שמתוך כוונה טובה.
אבל הוא בא לבקש עזרה ויצא מושפל, כביכול כל מה שנכתב כאן לא היה ידוע לו.
הרי הוא כואב כאב שנובע מתוך כל הדברים שהוזכרו פה, הוא יודע שהוא לא אברך אם... וכו'.
אני חושב שבסופו של יום כל אחד יש את הנקודה שיכולה לתפוס אותו ואין פתרון אחד.
יש הבדל בין איש משפחה לאיש פרטי, בין בן תורה לאדם עובד.
אותי ריגש מאוד הפרסום שהיה לפני מספר שבועות ביתד 0_1468941466774_כדור הארץ נחלק.pdf
לא יודע כמה זה יתפוס מישהו אחר. -
@dLive אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
בנוגע לאתרי בנק, ראיתי משפט יפה: מי שאין לו אינטרנט לוקח לו חצי שעה להיכנס לבנק וחצי שעה לצאת. מי שיש לו, נכנס בחצי דקה ויוצא בשעתיים וחצי...
את הדברים האלו אומר הרב צביאלי בן צור בדרשותיו נגד פגעי הטכנולוגיה.
מוזמנים לקרוא את עיקרי הדברים בקישור הבא
http://atchalta.org/he/real-alarm-rabbi-ben-zur-tzvieli/ -
תודה רבה לכל המגיבים, מי בכך ומי בכך, הרגשתי את הרצון של כולם לעזור באמת וזה חיזק אותי.
ותגובתי לחלק מהתגובות:
מהנסיון בדור שלנו גם מי שכביכול מתמודד עם האינטרנט ואין לו, אז לפעמים אתה תמצא אותו מתמודד בדברים האלו ממש בדברים דומים. כך שזה לא פתרון גורף לא להתחבר לאינטרנט, כמובן שאני לא שולל גם אפשרות להתנתק לגמרי.
ואין לי בעיה שיש לכמה מכאן השקפה שאסור להיות באינטרנט לאברך ואני סגור על זה שאני אברך, אבל מכיון שאתה נמצא כאן וכותב לי - אז אולי עדיף לכתוב בעדינות (זה משדר שאתה באמת בא לעזור).
המשל עם הטלפון לדעתי משקף קצת, אני מסכים שגם בטלפון צריך להיזהר לא לפטפט, אבל אפשר לגדול בתורה גם עם לדבר בטלפון, הכל זה מה שהאדם מחליט כמה הטלפון יעסיק אותו.
לדעתי יותר הבעיה שגם לרבנים לא ברור בדיוק ההנחיה והם לא מנחים אותה בצורה ברורה, ההגדרה הרווחת לצרכי פרנסה לא תמיד עומדת עם ההנחיה. וגם שיש הרבה רבנים שיש להם אינטרנט בבית או בפלאפון.
שתבינו גם אני הייתי הרבה זמן בלי אינטרנט ושמעתי הרצאות מהרב בן צור אבל תסתכלו על התכלס אני כאן ואתם כאן ואנחנו מתמודדים עם משהו שאין לנו מושג איך להתמודד איתו, ללא הכוונה וללא ידע מספיק. זה שעדיף רק מייל אני יודע ואגב האוקי מייל לא פרקטי בכלל. ולדעתי כמו שכתבתי בהתחלה ישנם אנשים שאם לא יהיה להם אינטרנט מסונן אז יהיה להם דברים הרבה יותר גרועים כולל אם הם אברכים.
למעשה אני רוצה הכוונה פרטנית מרבנים מוסמכים שיכולים לייעץ לי!
כי בעיתון או בכנס מסוים לא יכולים לייעץ לכל אחד בנפרד ולא יכולים לתת הוראה כללית שלא או שכן (זה לא טלוויזיה ולא טלפון).
זה לבינתיים ואגב אני לא מאשים שום חינוך שקיבלתי, לא הבנת את הבעיה! לא היה אז מה לחנך בעניינים אלו.
ושוב תודה לעצות של כולם! -
הכונה פרטית מרבנים.... בעניין מה? כמה זמן? מה כן ומה לא? למה שלא תחשוב בעצמך ותקבל החלטות, מה צריך רב?
-
@ezra
למה לא לנסח את זה כך:
הייתי ממליץ לך לפנות לעזרה למרות הבושה, משום שאין לאדם את האפשרות להחליט בדברים כאלו עבור עצמו. -
@avrech אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
מהנסיון בדור שלנו גם מי שכביכול מתמודד עם האינטרנט ואין לו, אז לפעמים אתה תמצא אותו מתמודד בדברים האלו ממש בדברים דומים. כך שזה לא פתרון גורף לא להתחבר לאינטרנט, כמובן שאני לא שולל גם אפשרות להתנתק לגמרי.
אתה רוצה לחשוב ככה.
אף אחד לא יוכל לעזור לך כל עוד יש לך "נסיון".ואין לי בעיה שיש לכמה מכאן השקפה שאסור להיות באינטרנט לאברך ואני סגור על זה שאני אברך, אבל מכיון שאתה נמצא כאן וכותב לי - אז אולי עדיף לכתוב בעדינות (זה משדר שאתה באמת בא לעזור).
זה שיש לי אינטרנט לא יגרום לכך שאתן לך לגיטימיות להחזיק בו ועוד עם הצהרה ש"בינינו, אין מצב בלי זה".
אל תנצל מצב של זולתך, בשביל להפוך אותנו לחותמת להשקפות שעולים לך. -
אני כמובן מזדהה עמוקות מהבעיה שלך. רק התנערתי מכמה משפטים.
-
טוב לדעתי מיציתי את הענין תודה לכולם על העצות הבנתי והפנמתי.
נטפריס הנכבד אל תתנער כל כך. הענין לא שחור לבן ולא ביקשתי גיבוי או לגיטימיות או חותמת ממך או ממישהו. תמשיך בעבודת הקודש שלך בנטפרי. -
אכלו אותו בלי מלח...
-
@ezra
למרות ש-avrech מיצה , אני חושב שהנושא צריך להישאר פעיל.
עצות בנושא זה הן ממש תועלתיות, ואני מאמין שהמנהלים לא יתנגדו.
רק חבל שהמיקום שלו לא נכון (זה צריך להיות ממוקם ב"כללי"). -
פוסט זה נמחק! -
שלום וברכה
הודעה
בקשו שאכתוב את הפתרון בראשי פרקים
אז חשבתי מאז... ועדיין חושב... איך לכתוב את זה בקיצור ולא מצליח. לא שאי אפשר, אלא שאתם לא תתפסו את זה.אני ימחיש במשל, זה כמו אותו הגר שבא לשמאי וביקש ממנו שיגייר אותו על מנת שייתן לו את כל התורה על רגל אחת. וכידוע ששמאי זרק אותו... שלא שייך לעשות דבר כזה, והלל הצליח להעביר לו הכול על רגל אחת וקיבלו.
אז מה אני בא להגיד...? שכל תורת ההתמכרות היא רחבה וענקית. ובקשות שכאלו מזכירות קצת את הסיפור, כך שהלל בינתיים אני לא.
אבל בהחלט, הנושא די חשוב*, ולכולנו, ואני מעוניין להעלות אותו אי"ה ב"פורום לתורה" בשביל להחכים את הרבים שיעזרו בזה לכל מי שנצרך ומעוניין להיפתר מזה. (כנראה שבוע הבא).
אשמח שתיקחו חלק פעיל בזה ותעזרו לאחרים להגיע לחיים טובים יותר שאותו הם היו מעוניינים להיות בהם. שמחים ומאושרים.בברכה.
*הנתונים שיש בנושא די מדאיגים את כל מי שנחשף להם.
-
נראה לי שקריאת האשכול הזה הוא בזבוז זמן אחד גדול.................
-
@pisga אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
נראה לי שקריאת האשכול הזה הוא בזבוז זמן אחד גדול.................
בשלש דקות אני קראתי 3 תגובות שלך. אולי אתה חדש כאן.... אבל נראה לי שהכל לא טוב לשיטתך.....
-
@frize37 יפה שאתה עוקב....
אני לא נגד כל דבר (אני קצת ציני בטבעי) והראיה שאני בנטפרי מספר שבועות ואני לא מתחרט לרגע, ב"ה.
אבל מכאן ועד ללעוס את הנושא... הדרך ארוכה.. -
@pisga
זו לא לעיסת נושא, אלא אדם שביקש עזרה.
לא היית, לא הבנת.
אגב טוב שהגיע עוד ציני... -
@dLive אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
ממש סדרה חינוכית העברתם את פותח האשכול, אני לא בטוח שהוא יפתח את הפורום הזה יותר...
לזה התכוונתי.
-
@חיים אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
ואני מעוניין להעלות אותו אי"ה ב"פורום לתורה" בשביל להחכים את הרבים שיעזרו בזה לכל מי שנצרך ומעוניין להיפתר מזה. (כנראה שבוע הבא).
משהו התקדם @חיים ?
-
בתור עצה כללית
אם אתה באמת נצרך לאינטרנט, אפשר להגדיר בפורופילים של נט פרי שרק למשך כמה שעות בודדות יהיה פתוח. כך שאם באמת יש דברים כאלה חשובים שצריך לבדוק באינטרנט אתה יודע שבשעות מסוימות אתה יכול לבדוק את זה. [ובדרך כלל אם תחכה כמה שעות תראה שגם חלק מהדברים ה"הכרחיים" הם לא בדיוק כאלה..]
אבל במשך שאר שעות היום שהכל יהיה סגור [או להשאיר כמה אתרים בודדים שצריך כמו מייל ובנק אתרים תורנים-אתרים יבשים שלא גונבים זמן] -
וכן אל תשכח להגדיר שהפורום ג"כ יהיה סגור רוב יום