נטפרי ללינוקס?... אולי ניצור הפצת לינוקס כשרה?
-
נתקלתי בפורום בדיון הזה - "וויפרי ללינוקס - שוב", מה שהחזיר אותי לרעיון שאני מהפך בו כבר תקופה ארוכה.
מאז הקמתה של נטפרי לפני כ5 שנים אני מביט בהשתאות ביצירה של מיודעינו ר' @magicode, וביתרון הגדול שלה על פני השירותים המתחרים.
היכולת המופלאה מצד אחד לספק (כמעט) את כל מה שנצרך באינטרנט מחד, ומאידך, להותיר את האינטרנט 'משעמם', ככלי עבודה נטו, כמעט ללא הפן הבידורי.עלה בדעתי רעיון ליצור הפצת לינוקס לנזקקים למחשב ביתי - ללא הפן הבידורי שכלול בו. שירותי הרשת יתבססו כמובן, אך ורק על נטפרי כבר ברמת ה Service,
מתקין החבילות יעבור התאמה כך שיתקין רק חבילות מאושרות, (אולי ע"י בדיקת Hash?) ועוד שלל התאמות שיכולות להפוך את זה למערכת שתספק פרודוקטיביות מלאה,
לצד יכולת להימנע לחלוטין מהצד הבידורי, מה שישמור אל המחשב ככלי עבודה נטו.לצד היתרונות הרוחניים ישנם גם יתרונות נוספים, קודם כל בשונה מווינדוס - זה חינם,
וכן לינוקס היא מערכת קלת משקל, מה שאומר שלא כל אברך שצריך להקליד בוורד ולשלוח מייל,
יצטרך לקנות מחשב בלכל הפחות 1500 ש"ח, זה ירוץ חלק גם על מחשב לוח יחיד ב40$ דוגמת Raspberry Pi.חשוב לי להדגיש, למי שזה לא היה מספיק ברור לו כבר, אני לא בה לכאן עם רעיון ומכריז שזה מסוגל לתקן את העולם... ואוי לכם אם לא תכירו בזה...
זה רק רעיון שצץ לי בראש, והרי הוא לשיפוטכם – על קצה המזלג.
עוד משהו - אני יוצא מנקודת הנחה שיצירת הפצת לינוקס זאת לא משימה קשה מדי. -
@חינמי אמר בנטפרי ללינוקס?... אולי ניצור הפצת לינוקס כשרה?:
וכן לינוקס היא מערכת קלת משקל, מה שאומר שלא כל אברך שצריך להקליד בוורד ולשלוח מייל,
יצטרך לקנות מחשב בלכל הפחות 1500 ש"ח, זה ירוץ חלק גם על מחשב לוח יחיד ב40$ דוגמת Raspberry Pi.הבעייה היא שכולם מכורים לוורד של מייקרוסופט... אז זה פחות ילך מהבחינה הזאת...
-
@יצחקחק יש פתרון הנקרא ווין כמדומני
אבל זה גופה נועד לאברכים שעדין לא נמצאים בוורד להתחיל לעבוד עם ליברה -
@חינמי @יצחקחק ראשית, אני אשמח אם תהיה מערכת הפעלה קלה לתפעול, ולשנות את ההרגלים שלי.
שנית, לינוקס היא מערכת הפעלה מדי קשה. היא צריכה לעבור שיפוץ כדי שיתאים לכל אברך, בקושי אנשים מתמצאים במיקרוסופט, ומה נאמר על לינוקס. ואין ספק שמיקרוסופט עשו עבודה שהקלו על היצירתיות ועל מגוון האפשרויות שעשו תפריטים בצורה שהם עכשיו, יותר קל לאתר פונקציה מסויימת בצורה הנוכחית, ולא עכשיו להתחיל לחפש משהו במילים, כשלא בטוח שב100% בכלל המתשמש מבין וקולט את הפונקציה שהוא משתמש. -
האמת שחשבתי באתחלה ש Office זה מוקש רציני,
אבל אז חשבתי שאין לאברך שמקליד חידו"ת סיבה טובה לעבוד בוורד, אפשר ליצור תבניות משלנו ל'חבורע'ס', לקונטרסים, ואפילו לעלונים!
נראה לי שזה מספיק משכנע...
ואפשר גם לשפצר על הדרך את ליברה -
@yair-na ניסית להשתמש באובנטו?
מה כוונתך מערכת קשה? -
@a0533057932, צודק, לדעתי בשימושים רגילים היא דווקא פשוטה יותר, הממשק של Gnome ודאי יותר נקי ואינטואיטיבי.
-
@a0533057932 אני מדבר על אובונטו. רק להתקין את האישור של נטפרי הסתבככתי ונעזרתי בפורום.
קשה ר"ל שצריך להתרגל, ויש דברים שצריך לעשות בטרמינל ואינני מבין בכלום. התייעצתי עם אחי הוא אמר שצריך לדעת שם פקודות וכו'.. (כשהתייעצתי איתו אם לעבור לזה או לא, במקום לשלם על וינדוס ואופיס וכו') -
@yair-na איפה היית צריך לעשות פקודות שם חוץ מהתקנת תוכנה חדשה?
וגם זה רק למקרה והיא לא נמצאת במעדכן התוכנה
ושעושים הפצה וודאי שהכוונה שהתעודה של נטפרי תיהיה בתוכו כבר -
להתקין תוכנה חדשה זה ממש פשוט, לחיצה כפולה על הקובץ deb.
ולהוריד מהמאגר, יש כמה ממשקים גרפיים ממש נוחים, פשוט חנות נוחה ומקוטלגת. -
@חינמי
יש תוכנות שלא נמצאים בחנות
אבל אפשר לכאורה להקים חנות לבד -
@nigun ברור
-
@חינמי
אם תשפץ את ליבר אולי יש על מה לדבר(זה פרוייקט לא פשוט)
כי אני ניסתי לכתוב בזה חדו"ת וזה ממש לא נוח -
@nigun
מה לא היה נוח?
יכול להיות שאפשר לפטור חלק מהבעיות ע"י יצירת תבניות לקונטרסים, עלונים וכד'
זו דווקא יכולה להיות נקודת היתרון... -
@חינמי
א. העיצוב
ב. היה כל מיני התנהגויות מוזרות (אני לא זוכר בדיוק , וגם אני לא מתשמש קבוע בוורד אז אני לא יכול להשוות לגמרי)
ג. שמעתי גם מכאלו שניסו להוריד את זה בווידוס, והם עזבו את זה אחרי כמה זמן -
@חינמי אמר בנטפרי ללינוקס?... אולי ניצור הפצת לינוקס כשרה?:
יצטרך לקנות מחשב בלכל הפחות 1500 ש"ח, זה ירוץ חלק גם על מחשב לוח יחיד ב40$ דוגמת Raspberry Pi.לא כ"כ נכון
אם מפעילים תוכנות כבדות כמו כרום וכדו'
זה נתקע אפילו יותר מווינדוס, כי הניהול של הזיכרון הוא שונה
מה שכן אפשר להתאים את המחשב אישית ולהתקין מערכת הפעלה קטנה עם תוכנה או שתיים
וזה מתאים לעמדות בחניות וכדומה ושם אפשר להשתמש ב Raspberry Pi
אבל למחשב האישי זה לא נראה לי מתאים
נ.ב. אני חשבתי מזמן להכניס לחדרי מחשבים, לינוקס במקום ווינדוס ,בגלל הווירוסים וכו'
אבל ירדתי מזה בגלל שאין וורד (אפילו שאפר לשכנע אנשים להשתמש בתחליפים) -
@חינמי
פצצה של רעיון.
בכל אופן, בנתיים אפשר להצביע בעד תוכנת וויפרי ללינוקס.
https://netfree.link/user#/tools/feature-request?r=24
במידה והרעיון של הפצת לינוקס של נטפרי אכן ישים ויתקבל על ידי נטפרי, אני מניח שיהיה ניתן להחשיב את ההצבעות שם (355 כרגע) גם כהצבעות על הפצת לינוקס כשר... -
פה יש מדריך ליצירת ISO מותאם אישית של אובונטו.
כשלב ראשון אני מעוניין ליצור iso של אובונטו ללא חיבור לרשת וללא מתקין חבילות, בשלבים הבאים יידרש לפתח:- שירות רשת שיאפשר חיבור רק דרך נטפרי
- מתקין חבילות שיתקין רק חבילות מאושרות
-
@חינמי
אל תשכח גם חסימת סרטים
ולא הבנתי מה יעזור גירסה ללא חיבור לרשת וללא מנהל חבילות
אם מישהו רוצה להתקין תוכנה הוא יכול גם בלי מנהל חבילות -
@nigun אמר בנטפרי ללינוקס?... אולי ניצור הפצת לינוקס כשרה?:
@חינמי
ולא הבנתי מה יעזור גירסה ללא חיבור לרשת וללא מנהל חבילות
אם מישהו רוצה להתקין תוכנה הוא יכול גם בלי מנהל חבילותצודק, התכונתי למתקין חבילות (למשל dpkg, בדביאן על כל נגזרותיה)
ולגבי מה שזה יעזור, אתה צודק, רק אני חושב שזה מה שאפשר לעשות בקלות ובזה כדאי להתחיל בשלב הראשון, אבל ברור שאי אפשר בלי שירות רשת ומתקין חבילות.