תגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.
-
@magicode אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
הסיפור שלי לגבי אוצר החכמה.
אני זוכר שקיבלתי טלפון מנציג מוקד היעוץ. באיזור תשעה באב. לפני כשנתיים כמדומני הוא התקשר והודיע שהרב אולמן אמר לחסום את הפרום של אוצר החכמה. שאלתי אותו למה? הוא אמר לי שהגיעו אליו אברכים והראו לו דפים מודפסים מהאתר ולכן הוא החליט לחסום. אני לא חשבתי פעמיים. חסמתי. לא התעניינתי מה רע שם. וגם לא הכרתי את הפרום בכלל.
אחרי זה התחיל הבאלגן. למה חסמתם פרום של דברי תורה ואת ויקיפדיה פתחתם וכו'. אבל אותי זה לא עניין. לא הקמתי את נטפרי בשביל ביזנס וגם בזמנו לא קיבלנו כסף בכלל מאף גורם אז בכלל לא היה עלינו איום כל שהוא של נטישת לקוחות או משהו כזה.
שראיתי שנהיה מזה סיפור רציני החלטתי בעצמי לנסות לסדר את העניין. ניסתי לתקשר עם הטכנאי של אוצר החכמה.
ראיתי שהוא עצבני על נטפרי. כאילו שאנחנו פועלים אצל הרבנים לחסום אותם. מה שלא נכון בכלל.
אז התקשרתי לאחד מהמנהלים של אוצר החכמה. וביררתי איתו מה אפשר לעשות בעניין. הוא לא אמר לי שנטפרי פועלים לחסום את הפרום. הוא סיפר סיפור אחר. לא יודע אם זה נכון אבל ככה הסיפור. היה אברך אחד (השם שמור במערכת) שהתנגד מאוד לעיתון הפלס וכל פעם שכתבו דברים מהפלס בפרום אוצר החכמה הוא כתב איך אתם מעיזים להביא דברים מעיתון שיצא נגד גדולי ישראל. הוא הסביר לי שבגלל שהפרום שומר על נטרליות והוא מכבד את שני הצדדים לכן המשתמש הזה נחסם. ככה הוא נחסם כמה פעמים. עד שהוא התעצבן על הפרום והחליט להוציא דיבתו רעה אצל הרבנים. הוא הלך וליקט מהפרום את כל האימרות הבעייתיות ובגלל שזה פרום ענק מאוד קשה לפקח על כולו ולכן יכולים להישאר הודעות בעייתיות פה ושם. אבל במקום לדווח למנהל הפרום הוא החליט להדפיס את זה וללכת עם זה לרבנים. ולכן הם החליטו לחסום. הוא טען שבכלל לא ניסו לקבל את תגובתם פשוט ראו את הדפים וחסמו אותם. (זה טענה חזקה כי דפים יכולים לזייף).
אמרתי לו שאני שומע את הסיפור אין לי שום כלי לוודא אם זה נכון או לא. אבל למה שלא תלך לרבנים ותגיד להם שזה לא נכון? אז הוא אמר לי אין לי עניין ללכת אני יודע שמה שאני עושה זה טוב. ושלום.
אחרי זה הוא כן הסכים שרב נטרלי יבדוק את הפרום. ואחרי זה הוא חזר בו.
בכל מקרה הבעיה לא נפתרה עד היום.
זה הסיפור .
אנחנו מצד נטפרי אחרי שהרב אולמן הוציא הוראה אנחנו לא יכולים לבטל אותה ע"י פילפולים כאלו ואחרים צריכים או ללכת לרב אולמן שיתיר את זה. או ללכת לרבנים אחרים שיתירו את זה.
בכל מקרה במצב הנוכחי זה חסום. לא צריך להבין למה זה חסום. מספיק שהרב אולמן אמר לחסום וזהו. ובגלל שאנחנו לא מבינים למה זה חסום לא נוכל לעשות קל וחומר מכל מיני אתרים אחרים שפתוחים או סגורים.כל הכבוד על השמיעה לרבנים ממכם ילמדו ויעשו
-
שלום וברכה
אני חושב שמן הראוי היה להבדיל בתוך הפורום הנ"ל בתוך הפורומים השונים.
צריך לזכור שבשעתו - כשנטפרי סגרה את פורום אוצה"ח עדיין לא היתה נטפרי ספקית האינטרנט המרכזית לציבור החרדי, ב"ה עברו כמה שנים והציבור הכיר בתועלת המרובה שיש בזה, ורבים מאוד משתמשים בהם.
אני עד לאחרונה עבדתי על מחשב של נתיב, סיבה עיקרית היתה בשל כך שיש לי שמה את פורום אוצה"ח, ומה שהיה לשירותי היה בעיקר תולדות הצדיקים והרבנים והמסמכים המעניינים והטובים שיש שמה, חושבני שבפורום זה - עצמו, אין בעיות יותר מפורומים אחרים, וכדאי לשקול פתיחתו באופן מבוקר.
ב"ה יש כיום מספיק אתרים אשר מצאו פתרון איך לסנן את האתר באופן אשר מה שצריך לשימוש יוכלו להשתמש בה באופן הכשר ביותר ששייך.
כמובן שכל זה שיעשו ע"פ דעת תורה והדרכה מפורטת.
באם לא - האם שייך שיוכלו לראות רק את המסמכים שיש שם ? דהיינו שאת כל הטקסט ימחקו [או שיסמנו באיקסים], ושנוכל לכה"פ ליהנות מזה.
ייש"כ ותודה רבה למנהלים. -
@יחיאל-סבר אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
כל הכבוד על השמיעה לרבנים ממכם ילמדו ויעשו
אני לא יודע עם הניק אמתי, אבל במידה וכן,
נראה לי שנטפרי זקוקים ליותר מתפיחות על השחם ואמירות כל הכבוד במערכה המשפטית הלא פשוטה שהעמותה מצויה בה,יתד נאמן בהחלט יכולים לתת יותר. הרבה יותר.
"ואין מזרזים אלא למזורזים" -
@חינמי מדיניות יתד נאמן היא שאין כותבים על אינטרנט ואפילו מסונן
כלומר פרסומת ניתן רק לאינטרנט מסונן אבל כתבה לא יכתבו בכלל -
@a0533057932 אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@חינמי מדיניות יתד נאמן היא שאין כותבים על אינטרנט ואפילו מסונן
כלומר פרסומת ניתן רק לאינטרנט מסונן אבל כתבה לא יכתבו בכללנכון, אבל אולי כדאי שיעדכנו את המדיניות לגבי מה נחשב לאינטרנט מסונן...
מה עוד צריכים לעשות כדי לצאת מההגדרה הזאת? -
@a0533057932 הרבה פעמים ראיתי כתבות של אתרוג ביתד נאמן בעיקר במוספי החג
-
@מעמד כתבות או מודעת פרסומת?
-
@a0533057932 עד כמה שזכור לי אז כתבה
-
@מעמד אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@a0533057932 הרבה פעמים ראיתי כתבות של אתרוג ביתד נאמן בעיקר במוספי החג
זו כתבה שיווקית, לא מטעם העיתון (בכל אופן לא באופן רשמי...). משהו כמו זה:
https://www.prog.co.il/threads/הכחשה.493777/ -
@מעמד @חינמי @a0533057932
אתם דנים פה על שם של ניק לא מזוהה שכתב משהו בלי שום משמעות לפני כמה חודשים...
אין כל סבירות שמדובר בשם של האיש, הוא לא כתב משהו נוסף בפורום...בכל מקרה נושא האשכול אינו קשור כלל לפרסומות בעיתונים והמסתעף...
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode, החלק בפורום אוצר החכמה שמיועד רק לתמיכה טכנית פתוח בנטפרי. קישור.
אבל הבעיה שאי אפשר לשאול שם כי בדף של ההתחברות אחרי שלוחצים 'התחבר' מגיע לדף "בדקנו ולצערנו התוכן באתר זה לא טוב". (דף ההתחברות עצמו פתוח).
השאלה היא אם אפשר לפתוח רק את זה כדי שיהיה אפשר להשתמש בתמיכה שם
(זו תמיכה טכנית לאוצר החכמה עצמו ולא לפורום)תודה רבה על הכל!
-
@איש-פלוני אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@magicode, החלק בפורום אוצר החכמה שמיועד רק לתמיכה טכנית פתוח בנטפרי. קישור.
אבל הבעיה שאי אפשר לשאול שם כי בדף של ההתחברות אחרי שלוחצים 'התחבר' מגיע לדף "בדקנו ולצערנו התוכן באתר זה לא טוב". (דף ההתחברות עצמו פתוח).
השאלה היא אם אפשר לפתוח רק את זה כדי שיהיה אפשר להשתמש בתמיכה שם
(זו תמיכה טכנית לאוצר החכמה עצמו ולא לפורום)תודה רבה על הכל!
נכון מאוד!!
גם אני ניסיתי שוב ושוב כמה פעמים בחודשים האחרונים ולא עלתה בידי.
פניתי למערכת הפניות והיה נראה שזה הסתדר, אך לא קיבלתי שום תגובה מבעלי האתר המדובר,
[פניה מס': #1272275]תליתי את הבעיה באתר שלהם, אבל אשמח לדעת שכן הוא הדבר,
שלח גם אתה פניה דרך מערכת הפניות ותעדכן כאן אם זה עזר לך.
אחרת לא ניתן לוודא שאין משהו בחסימה שלא נותן ליצור איתם קשר\לפתוח שם משתמש. -
@איש-פלוני שלחת פניה?
תעדכן. -
@איש-פלוני כשאתה מגיע לדף החסום שאומר בדקנו וכו', זה סימן שההתחברות הצליחה ודפדפן שלך עבר למצב מחובר, תחזור לפורום של התמיכה ותראה שאתה מחובר, רק תוודא שבדף ההתחברות אתה מסמן בוי 'זכור אותי'. אם לא עובד, תרענן עם F5.
-
למה ההודעה של נטפרי "בדקנו ויש כאן תכנים לא ראויים"
והרי כמו שהסבירו כאן.
הרי הנכון הוא
"לפי הוראת הרב צריך לחסום" -
@tunbo למה להקפיץ?
בפרט שאין כל קשר לנושא הפוסט -
@tunbo כנראה שאין לנטפרי כוח/יכולת ליצור דף חסימה חדש.
-
@רחמים לא עבד לי. זה לא נתן להתחבר.
תודה -
אולי כבר אפשר לפתוח את פורום אוצר החכמה