@yzahn אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
מה שיוצא מזה הוא שלמרות שאני ואתה מאמינים שנטפרי פועלים לגמרי לטובת הציבור, יש אנשים שמתייחסים עליהם כסוג של אוייב, יש לפעמים הרגשה שעוד מעט (או בעוד חמש שנים) הולך להיות מלחמה ציבורית מול ה"אטימות" של נטפרי והדיקטטורה שלהם על התקשורת החרדית. בינתיים זה רק בקטן, והתיאורים שלי נראים כמוגזמים קצת, אבל לא נראה לי שזה הולך להשתפר, להיפך, ככל שנטפרי יצברו יותר תאוצה, התקפות אלו צפויים רק להתחזק יותר.
לדעתי יש סוג מסוים של אנשים בציבור החרדי שרוצים אמנם סינון על האינטרנט - אבל לא רוצים שהאינטרנט יהיה מסונן...
הסינון מבחינתם נועד לספק במקרה הטוב - את המצפון, ובמקרה הפחות טוב - את הקהילה.
בעבר כל אותם אנשים לא היו בנטפרי, ולכן גם לא שמעו אותם, מה שקרה במהלך השנים הוא שנטפרי הפכה ל'סטנדרט' החרדי בסינון אינטרנט, מה שדחף לנטפרי גם חלק מאותם אנשים שלא מעוניים שיסננו להם את האינטרנט,וכשנטפרי עושה את עבודתה, ומסננת את האינטרנט - ברור שזה מקומם את אותם אנשים, שגם שופכים את מררתם על נטפרי, שמבחינתם היא באמת 'סוג של אויב'.
הפתרון לבעיה לא נמצא בידי נטפרי ולא בידיו של אף אחד אחר, בסופו של יום האדם הוא בעל בחירה חופשית...
מי שמלכתחילה לא רוצה שיסננו לו, אין זה תפקידה של נטפרי לחנך אותו ולהראות לו את הטוב שביהדות...