די להחרים את הסמרטפונים??
-
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
היה מצופה שדווקא בגלל הקורונה תבינו את העניין.
גם אם אי אפשר למנוע את כניסת הסמאטפונים למחננו.
כל דחיה בכמות הנדבקים בסמארטפון ממקם אותנו במקום טוב יותר.נכון מאוד. השאלה האם אין תופעות לוואי.
אני מכיר כמה אנשים חרדים קלאסים (כיפה עם סרט וכו' וכו') שיש להם סמרטפון לא מסונן בכלל.
מכיר אחד מהם שעבר ל"עסקן" וזאת משום שהוא הרגיש שהסמרטפון הלא מסונן גרם לו לביטול תורה. -
תכל'ס למה מי שמסתדר בלי סמארטפון היום, לא יסתדר בעוד 7 שנים?
מה כבר יכול להיות? עוד כמה אפליקציות שלא קיימות היום שיפותחו רק לסמארטפונים?
כמו שמסתדרים היום בלי האפליקציות האלו (כי הם עדיין לא פותחו) כך נסתדר בעוד כמה שנים
(אמנם וואצאפ יוצא מן הכלל, כי פעם יכלו להשיג אנשים במייל, והיום יותר קשה.
אבל אם אין לי אנשים קשר שדורשים בתוקף שיהיה לי וואצאפ? למה שידרשו את זה בעוד עשור?) -
@nigun סניפח בנקים שנסגרים אחד אחרי השני?
שרותי ממשלה שהופכים לדיגיטלים בלבד?
עוד ועוד דברים שחובה בשבילם אינטרנט
נכון סמארטפון לא יהיו חייבים
אבל אינטרנט כן
וברגע שזה כך כמות האנשים שיחזיקו סמארטפון תגדל למרות שלא חייבים
ולכן צריך לדאוג גם להם לפיתרון אמיתי -
@nigun אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
בהחלט יוכל להסתדר. אבל בגלל שהוא רואה שהיה יכול לחיות בצורה יותר נוחה, יהיה לו פיתוי גדול.
-
פוסט זה נמחק! -
@nigun אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
מה כבר יכול להיות? עוד כמה אפליקציות שלא קיימות היום שיפותחו רק לסמארטפונים?
כמו שמסתדרים היום בלי האפליקציות האלו (כי הם עדיין לא פותחו) כך נסתדר בעוד כמה שנים
(אמנם וואצאפ יוצא מן הכלל, כי פעם יכלו להשיג אנשים במייל, והיום יותר קשה.
אבל אם אין לי אנשים קשר שדורשים בתוקף שיהיה לי וואצאפ? למה שידרשו את זה בעוד עשור?)ממש ממש אבל ממש לא נכון.
לפני 7 שנים דמיינת איך החיים יראו היום?
אז מקסימום אתה יכול לומר בדוחק שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד 7 שנים
אבל להצהיר מה כבר יכול להיות וכו' וכו' זה הבל הבלים. -
פוסט זה נמחק! -
@גד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@Shimon100 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
התשובה לזה היא אנחנו כי כשהציבור יתעקש להתנזר וידרוש שירות הוא יקבל אותו
מכיר אפליקציה Moovit? (הרבה יותר נחוץ מבנקים וקו"ח שהזכירו כאן). נראה לך שיעזור שתתעקש?
או, לא עלינו, מישהו שנוסע בקורקינטים שיתופיים (אין שום אפשרות להשכיר קורקינט כזה בלי סמרטפון), נראה לך שיעזור להתעקש מול חברה בינלאומית?
יש עוד המון דוגמאות של דברים שימושיים מאוד, שלא יזיז לאף אחד ההתעקשות שלנו.אני משתמש לפעמים במוביט בטלפון [כן, יש כזה דבר, מישהו חיבר טלפון לאפליקציה, אתה מקיש מוצא ויעד והוא מקריא את הדרך], ומי שיש לו אינטרנט ולא רק מייל, יכול במחשב להיכנס לזה.
לדעתי גם מול חברה בינלאומית ניתן להתעקש, או לחילופין ליצר קו טלפון שמתחבר לזה.
[בענין חסימות ועדת ... אולי אם ידעו שזה או זה או סמרטפון, הם יפתחו]אשמח שתעדכן אותי לגבי מוביט בטלפון,
זה יכול להקל עלי הרבה.
pa030401pa@gmail.com
תודה רבה. -
@נוני אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@גד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
התשובה לזה היא אנחנו כי כשהציבור יתעקש להתנזר וידרוש שירות הוא יקבל אותו
מכיר אפליקציה Moovit? (הרבה יותר נחוץ מבנקים וקו"ח שהזכירו כאן). נראה לך שיעזור שתתעקש?
או, לא עלינו, מישהו שנוסע בקורקינטים שיתופיים (אין שום אפשרות להשכיר קורקינט כזה בלי סמרטפון), נראה לך שיעזור להתעקש מול חברה בינלאומית?
יש עוד המון דוגמאות של דברים שימושיים מאוד, שלא יזיז לאף אחד ההתעקשות שלנו.אני משתמש לפעמים במוביט בטלפון [כן, יש כזה דבר, מישהו חיבר טלפון לאפליקציה, אתה מקיש מוצא ויעד והוא מקריא את הדרך], ומי שיש לו אינטרנט ולא רק מייל, יכול במחשב להיכנס לזה.
לדעתי גם מול חברה בינלאומית ניתן להתעקש, או לחילופין ליצר קו טלפון שמתחבר לזה.
[בענין חסימות ועדת ... אולי אם ידעו שזה או זה או סמרטפון, הם יפתחו]אשמח שתעדכן אותי לגבי מוביט בטלפון,
זה יכול להקל עלי הרבה.
pa030401pa@gmail.com
תודה רבה.אשמח גם להתעדכן CMD8879@GMIAL.COM
בתודה מראש -
כל דחיה בכמות הנדבקים בסמארטפון ממקם אותנו במקום טוב יותר.נכון מאוד. השאלה האם אין תופעות לוואי.
אני מכיר כמה אנשים חרדים קלאסים (כיפה עם סרט וכו' וכו') שיש להם סמרטפון לא מסונן בכלל.
מכיר אחד מהם שעבר ל"עסקן" וזאת משום שהוא הרגיש שהסמרטפון הלא מסונן גרם לו לביטול תורה.כשר' @magicode כותב שצריך להיכנס לבידוד, @Shimon100 אומר לו, "לבידוד יש נזקים משניים"... ואולי הוא צודק..
אבל מה הוא מציע?, 'חסינות עדר'... סמארטפון מסונן - לציבור הרחב.
בפגעי הטכנולוגיה, כמו בקורונה, מתברר שלא רק שיש אחוזי תמותה גבוהים, אלא החסינות לא ממש קיימת...
ויש גם נזקים ארוכי-טווח, שאותם האדם הפשוט לא ממש רואה... ויש גם חולים א-סימפטומטיים... (אבל בשונה מבקורונה, הם מדבקים הרבה יותר...) ועוד היד נטויה...
פשוט טרגי כמה שזה דומה... רק שזה הורגו בב' עולמות ר"ל...
בקיצור, בבקשה ממך, אל תהיה לי פרופ' לס... לא משחקים בחיים של אנשים... -
מכיר אחד מהם שעבר ל"עסקן" וזאת משום שהוא הרגיש שהסמרטפון הלא מסונן גרם לו לביטול תורה.עצוב לראות שיש עדיין שרואים בדברים כאלה מודל שמראה משהוא.
בדור שלנו החיצוניות לא מראה כלום לשתי הכיוונים וודאי שלא דבר שולי ככיפה עם/ בלי סרט.
(מלבד כך שישנם בני תורה מופלגים שחובשים כיפה נטולת סרט ובפרט בעיר התורה שבצפון- רכסים
המכונה בעולם הישיבות בהומור 'בני ברק בלי סרט'...)