מחבר אוטומטי לvpn
-
שאלתי כבר איך מחברים אוטומטית את הvpn. ישתבח שמו קיבלתי הרבה תגובות רק כולם הפנו אותי למה שכבר נכתב בעבר רק שזה לא כ"כ עוזר בגלל שהוא לא מחבר אוטומטי אלא צריך לפתוח את התוכנה ומה שהיא עושה זה רק לשמור את הפרטים וזה לא רק לחיצה אחת, בסה"כ זה יוצא 3 לחיצות ובמחשב נייד שסוגרים ופותחים אותו הרבה זאת קצת הטרדה לא חושבים?!....
אם יש למישהו פתרון או תוכנה לגרום שהvpn יישאר מחובר כל הזמן בלי להתנתק ומבלי שצריך לדאוג שיתחבר כל הזמן בדיוק כמו שכשאני פותח את המחשב מתחברת לי הרשת הביתית שלי כך גם יתחבר הvpn!
תודה לכולכם!!!
avromi@hotmail.com -
@aiib
כנראה לא עיינת מספיק בקישורים שהפנו אותך אליהם.
בכל אופן הנה קישורים ל-2 תוכנות שעושות את העבודה (ומוזכרות בקישורים שהפנו אותך אליהם).
https://sourceforge.net/projects/autovpnconnect/?source=directory
http://955.co.il/app/publish.htm
(ובהזדמנות זו אחזור שוב על בקשתי מ @administrators להוסיף את שני התוכנות האלו לדף הורדת תוכנות).והנה הדרכה מפורטת איך להגדיר א"ז במחשב ללא שום תוכנה:
@5566NEWbrs אמר בVPN בווינדוס 10:
סדר הפעולות המומלץ להתחברות באופן אוטומטי לvpn לעניות דעתי:
פתח פנקס רשימות (לחיצה על מקש windows + R וכתוב בחלון ההפעלה: notepad).
כתוב בקובץ ריק כך:
rasdial vpn username password
במקום המילה vpn עליך לכתוב את שם החיבור כפי שהגדרת, למשל אם כתבת אורי וירטואל כתוב את זה שם (כמובן עדיף שם באנגלית כדי למנוע סיבוכים)
במקום username א שם המשתמש שלך ובמקום password את הסיסמה.
תוכל להוסיף start chrome.exe כדי לפתוח את הדפדפן על הדרך.
בחר בתפריט קובץ>שמירה בשם.. - ברשימה נפתחת שמור כסוג בחר all files.
בשם הקובץ כתוב סיומת bat (לדוגמה filename.bat זה נקרא סיומת bat.לחיצה פעמיים על הקובץ שיצרת תחבר אותך לvpn שהגדרת.
השלבים ליצירת משימה שתפעיל את הקובץ הזה אוטומטית בעת התחברות\התנתקות מהרשת:פתח את מתזמן המשימות (לחיצה על מקש windows + R וכתוב בחלון ההפעלה: control schedtasks).
בחר צור משימה - create task...
תן לה שם כלשהו (באנגלית)
ברשימה נפתחת התחל משימה - begin the task: בחר בעת אירוע (on an enevt).
בחר הגדרות אלו:
Log: Microsoft-Windows-NetworkProfile/Operational
Source: NetworkProfile
Event ID: 10000
אשר את ההגדרות, ובחר בכרטסת פעולה (action). לחץ על חדש (new...) ובחר הפעל תוכנה (start program)
דפדף אל המקום שבו נמצא הקובץ שיצרת בחלק הראשון.
בחר בכרטסת תנאים (conditions).
בחר בתנאי 'הער את את המחשב להריץ משימה זו' (wake the computer to run this task) .כדי להתחבר שוב בעת התנתקות מהvpn (או התנתקות כללית - אפשר גם להגדיר להתחבר שוב בעת התנתקות):
חזור על פעולות 1-5 ובחר event ID: 10001
והוסף פעולה זו:
5.1 סמן את תיבת הסימון 'התחל רק אם הרשתות האלו זמינות' (Start only if the following network connection is available).
5.2 בחר את הרשת של הvpn. (עדכון: טעות, יש להשאיר על ברירת המחדל - any connection - תודה ל @לוי ו @ליכט על העדכון).
המשך בסעיף 6. -
@ליכט תודה על התגובה!
ניסתי את 2 התוכנות האלו ולא, זה לא מחבר לי זאת אומרת הוא מחבר כשאני לוחץ עליו אבל שוב דבר לא באופן אוטומטי אלא המחשב מופעל אני צריך ללחוץ על התוכנה ואז ללחוץ התחבר
אולי הסיבה היא שאני עובד עם חיוג ולא עם vpn זאת אומרת אני מתחבר עם איזה קובץ מוכן שאוריוירטואל שולח
יש פתרון?
תודה -
@aiib
אתה מתכוון ל-NetFree Anywhere ? -
@ליכט לא נראה לי צריך עד כדי כך יש לי vpn אני רק צריך דרך לחבר אותו אוטומטית
-
-
@ליכט הא סליחה, לא, מדובר בחיבור VPN.pbk
-
@aiib
אני מצטט את עצמי..:@dLive אמר בVPN בווינדוס 10:
@5566NEWbrs
במילים אחרות הוא ישתמש בפרטי הקובץ להגדרת החיבור?כן.
אבל שוב, הנקודה היא לחסוך את כל לחיצות ה"התחבר" וכו' שקיימות בקובץ ה-PBK. כלומר שחיבור לאינטרנט יבצע התחברות ל-VPN (באמצעות הקובץ או פרטיו) ללא שום לחיצה.
יש מצב?כן. בהמשך למה שכתבתי למעלה, אני מדבר ביחס לחלק א' סעיף 2.
במקום מה שכתוב שם אתה צריך לכתוב במילה vpn את שם החיבור כפי שהוא כתוב בתוך הקובץ pbk. לדוגמה:
אם תפתח את הקובץ בפנקס רשימות תראה שיש שם בהתחלה סוגריים מרובעות וכתוב בפנים אורי וירטואל ישראל. זהו שם החיבור. אני אעלה קובץ דוגמה, ושם שיניתי את זה לאנגלית. אם זה יותר ממילה אחת צריך לכתוב את זה עם מרכאות (" ") לפני ואחרי.
אחר כך כתוב את שם המשתמש שלך, ואחר כך את הסיסמה, ואחר כך כתוב: phonebook/
ואחרי זה את הנתיב המלא של הקובץ הנ''ל. אם הוא באותה תיקייה אתה יכול לכתוב רק את שמו.
דוגמה מצורפת.
כמובן להמשיך בסעיף 3, וכן הלאה.
כדי להפעיל את אותו קובץ אוטומטית אתה צריך להמשיך לפרק ב'..אוסיף שבדקתי את זה וזה עובד.
http://forum.netfree.link/uploads/files/1469169280607-vpn-connect.bat
http://forum.netfree.link/uploads/files/1469169287778-uri-vpn.pbk -
@5566NEWbrs משום מה לא הולך לי.
אני צריך לכתוב ככה? [Uri Virtual Germany] ?
עם הסוגריים בלי? עם גרשיים? בלי?
עם רווח בלי?
תודה רבה! -
@aiib
בשביל זה יש דוגמה. תוריד אותה. בלי קשר אתה יכול לפתוח את הpbk שיש אצלך ולראות אותו בnotepad.
כדי למנוע סיבוכים כתבתי כך:
[uri-virtual-israel]
בתוך קובץ הpbk. כלומר בלי גרשיים - בתוך סוגריים מרובעים - עדיף במילה אחת או עם קו מחבר.
ואילו בתוך קובץ הסקריפט לכתוב בלי גרשיים - אבל גם בלי סוגריים מרובעים. פשוט תחליף עם מה שכתוב אצלך ועם הסיסמה שלך, זה יהיה כך הכי קל.rasdial uri-virtual-israel username.at.gmail.com 000000 /phonebook:C:\Users\user\Desktop\uri-vpn.pbk
pause -
@5566NEWbr לא הבנתי אני צריך להכין 2 קבצים?
-
@aiib
ובכן כך:
שלשה קבצים.
קובץ סקריפט - בעצם קובץ עם תוכן שגורם למחשב להתחבר לvpn בעת שאתה לוחץ על הקובץ שתי לחיצות (אחרי שגמרת להכין אותו ושמרת אותו). קובץ זה הוא עם סיומת bat.
קובץ pbk ששומר את פרטי ההתחברות שלך, כלומר הכתובת שאליה אתה רוצה להתחבר וצורת החיבור. אתה לא אמור להכין אותו לבד או להבין מה כתוב בפנים, לכן קבלת אותו מוכן, אבל את שם החיבור אתה יכול לשנות. הוא כתוב בפנים עם סוגריים. מי שכבר הגדיר במחשב את הvpn כחיבור קבוע לא צריך לכתוב בקובץ הסקריפט את הנתיב של הקובץ הזה כי זה שמור במחשב, הוא רק כותב את שם החיבור שהוא רוצה להתחבר אליו. תוכל להגדיר במחשב באופן קבוע חיבור vpn אם תרצה במדריך אחר..
קובץ שלישי שמוכן עבורך על ידי תוכנה, שבו אתה מגדיר שלא תצטרך ללחוץ פעמיים כדי להתחבר אלא המחשב ידע לבד מתי אתה רוצה להפעיל את הקובץ - כלומר את מה שכתוב בפנים. אתה לא צריך בכלל לדעת איפה הוא נמצא, הכל מוצג לך בתוכנה בצורה ויזואלית. -
@5566NEWbrs לא עובד לי!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה עושים? -
@aiib אם עשית את כל הסעיפים שמוסברים שם אחד אחרי השני.. תעלה לכאן את מה שעשית בלי שם המשתמש והסיסמה, ותכתוב איפה במחשב שמת את זה.
בא נגיד שקודם כל תנסה ליצור קובץ שכשיפעילו אותו המחשב יתחבר לvpn. אם הצלחת ליצור כזה קובץ, תעבור לשלב השני. אם לא - שם משתמש וסיסמה בדוק טוב (זה צריך להיות משהו בסגנון user.at.gmail.com וסיסמה עם שש מספרים). -
@5566NEWbrs מה בדקת
מה התוכנות האלו אמורים לעשות
בעיקר לא הבנתי מה הראשון עושה
והשני מוכר ולא מחבר אוטומטי רק בלחיצה -
@מיציבושי הקובץ הראשון הוא הוראה למחשב לחבר את הקובץ השני (זה שאתה מכיר שמתחבר רק בלחיצה).
הדבר השלישי שצריך לעשות הוא הפעלה קבועה של הקובץ השני בכל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט/מדליק את המחשב וכו'. -
@5566NEWbrs
זה מה שעשיתי:
rasdial uri-virtual-Germany eefeld.at.gmail.com 588992 /phonebook:C:\Users\משפחה\Desktop/vpncon.pbkקובץ pbk נמצא בשולחן העבודה
אשמח אם יש לך דרך לעזור לי -
@aiib
אחרי המילה desktop צריך להיות קו מוטה לצד השני כמו לפניה. קו שהצד העליון שלו נוטה לצד ימין. רק לפני המילה phonebook צריך להיות מוטה לצד שמאל.
האם השם שכתוב על קובץ הpbk הוא vpncon.pbk?
אחרי שאתה עושה את השינוי הזה ובודק את השם, צריך להיות שיהיה לו שם כלשהו וסיומת bat.
ואז הוא אמור לפעול עם שני לחיצות.
בבקשה
0_1480074823787_vpn.zip
אם אתה מסתבך בדברים כאלו שים את קובץ הbat באותה תיקייה ואז לא תצטרך לכתוב את הנתיב המלא אלא רק
phonebook:uri-vpn.pbk -
@5566NEWbrs
שלום לך!
עשיתי את כל האפשרויות ולצערי זה לא עבד.
יש לי 2 אפשרויות למה זה לא עובד.- החיבור שלי נקרא 'חיבור vpn' ולא ויטרואל אורי גרמני וכדו' כי כשהתקנתי את הקובץ ששלחו לי משום מה לא עבד לי אז עשיתי בו חיבור חדש, יכול להיות שלכן זה לא עובד?
- בקובץ ששלחת לי מופיעה המילה 'rasdil' או משהו כזה עם s האם הs צריך להיות? כי איך שידוע לי חיוג אנגלית נכתב ללא s?/
תודה על הכל!!!!!!!!!!
-
- אם אתה מתחבר בקובץ pbk פשוט תעלה אותו לכאן, ואם זה חיבור קבוע במחשב תחפש קובץ pbk מתאים בC:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Network\Connections\ Pbk ותעלה אותו, שים לב שאין סיסמאות או משהו שלא כדאי לפרסם.
- המילה rasdial היא הלחמה של שני מילים, וdial היא המילה חיוג. כל המידע על זה נמצא כאן.