נטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש'
-
שכחתי לציין שאנחנו אוספים את זמן גלישה האחרונה של כל המשתמשים. ברזולוציה של 10 דקות.
זה בשביל הקהילות. הם צריכים לדעת האם בני קהילתם משתמשים בשירות בפועל. -
@magicode
אהמ... וכשכתבתי מדריך על פיקוח קהילתי (לפני "נט-פרינדס") אז מישהו אמר לי שעדיף לא לכתוב למה זה מיועד. -
@magicode אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
כרגע אנחנו לא אוספים מידע. אבל אם נרצה לאסוף לצורך שיפור השירות או כל מיני צרכים. אז שיהיה לנו את האפשרות לעשות זאת.
אז לפי ההסכם אפשר לשמור את היסטוריית הגלישה שלי?
ולשמור את נתוני הגלישה עצמם?
וגישה של הפעילים/הנהלה להיסטוריית הגלישה או נתוני הגלישה עצמם (גם בלי לשמור לזמן מה).אני אסביר את עצמי:
אני לא מעוניין -ואני חושב שאני לא היחיד- שאי מי יקבל גישה להיסטורית הגלישה שלי (אלא אם כן זה נשמר גלובאלית ואי אפשר לדעת מי המשתמש) או לנתוני הגלישה (בשירותים פרטיים כגון מייל, בנק, קנייה און ליין).
הדבר היחיד שאני מבין ומקבל שיש גישה זה להגדרות הסינון והפרופיל האישי. (כלומר לא גישה חופשית. אלא בשעת טיפול בפניה, או למנהלי הקהילות, למי שמצורף לקהילה).
אז שאלתי: האם לפי ההסכם הגישה מותרת? -
לא ראיתי בהסכם שנטפרי יכולה לאסוף נתוני גלישה.
תגיד באיזה סעיף מצאת את זה? -
@magicode
6.2 -
אני לא כל כך הבנתי את זה משם.
אני ינסה להסביר לכם מה אני הבנתיחיוביו הכספיים = כמה הוא חייב לנטפרי
נתוני מיקום = כנראה כתובת של הלקוח
דפוסי שימוש בשירותי נטפרי = כנראה ניטור השימוש. נפח גלישה וכו'
והשימושים הנעשים בשירותיה = כנראה שימוש כדי לחייב במקרה שהחיוב הוא לפי שימוש. -
ב6.2 כתוב
'נטפרי רשאית לאסוף, לתעד ולעשות שימוש בכל פרט אודות הלקוח ובכלל כך חיוביו הכספיים, נתוני מיקום, דפוסי שימוש בשירותי החברה והשימושים הנעשים בשירותיה, בין שהמידע הגיע לידיה מהלקוח ו/או המשתמש ובין מכל מקור אחר (להלן: “מידע")'.
ואיך שאני מבין הכוונה לאסיפת פרטים בנוגע להשתמשות ב'נטפרי' לא בגלישה ומה שאתה עושה שאתה משתמש בנטפרי, אלא אופי השימוש שלך ב'נטפרי' ויש את זה בהרבה תנאי שימוש של תוכנות, -
אולי יש מקום לשנות את הנוסח של 'השימושים הנעשים בשירותיה' שאפשר לפרש אותו כניטור של הגלישה של הלקוח,
-
@magicode
חברים יקרים, אני מבין משהו קצת אחר... נכון הכותרת קצת מלחיצה!
אבל נטפרי לא יכולה להיות חשופה לתביעות כאלה ואחרות,
כמו"כ במידה ויחליטו על גביה למנוע עוד הוצאה של חוזה חדש, שכרוך באלפי שקלים!
שמתם לב פעם לכל חוזה תקשורת שכתוב? "החברה תיהיה רשאית לגבות.." וכו' שם היא מסדרת את עצמה על כל הוצאה שהיא תחליט לחייב?magicode עצמו לא כתב את החוזה, ולכן הוא גם מנחש כמונו את הכונות שם,
הוא ניגש לעו"S וביקש עזרה מה צריך לעשות אדם שאחראי על גוף תקשרות.
בלי חשיבה איך להרוויח עוד כסף, בלי חשיבה איך אני יוכל לפרוץ לחשבון בנק שלכם (ע"י ההזנה) וכדו'
ככה לי זה נראה בכ"א!
בהצלחה!
-
הצורך בחוזה ברור ומוסכם!
רק רציתי לדעת למה אני מסכים.
ומשום אני סומך על נטפרי הרבה יותר משאר החברות סינון למיניהם... -
אני חושב שאם היינו קוראים את הכתובה שלנו לפני הנישואים כמו שקראנו את תנאי השימוש כאן - לא היינו מתחתנים לעולם..
-
-
"חיובים כספיים",
היינו לנטפרי או לאר-אל? -
@רמה-פלוס אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
"חיובים כספיים",
היינו לנטפרי או לאר-אל?נטפרי. אין קשר לאר אל.
-
האיסוף נתונים הוא ככל הנראה לפרסום ממוקד מטרה, אתרים ושרתים רבים אוספים נתוני שימוש, הם שווים המון כסף כך ניתן לפרסם בצורה ממוקדת לקומץ מצומצם ולראות את הפעולות הנגרמות. גוגל עושה את זה כבר שנים, והחברות אחת אחרי השניה מתחילים גם. אני לא מכיר אנשים שעזבו את גוגל בעדכון ההסכם האחרון, שאנשים צווחו וקיטרו, אבל לא היה להם מה לעשות.
-
זה בדיוק מה שאנחנו עושים...
-
כל האשכול הזה צורם לי משום מה...
כשאתה גולש באתר בו אתה מסכים ל'תנאי השימוש' או כשאתה מתקין תוכנה ובלי לקרוא בכלל אתה לוחץ 'אני מסכים' הכל בסדר, וכנטפרי מנסחים חוזה שפוטר אותם מתביעות, פתאום נפתח אשכול בן 53 פוסטים ויאללה בלאגן, ועוד מאנשים שחווים את נטפרי כחלק מהם... -
@ezra
פשוט צריך לתת לאנשים זמן להתרגל...
מקסימום עוד שבוע של הומור שחור וגמרנו. -
@ezra אני מסכים איתך.... רק שהיא הנותנת, שכל חברה זה לא נטפרי כי ידוע שכאן הכל לשם שמים, ולכן עושים עסק מזה שפתאום כדי להחזיק את המפעל הקדוש הזה חייבים לבקש מהמשתמשים קצת כסף....... ואני חושב שאם מתבוננים קצת זה לא שונה מזה שאנשים בבית כנסת משלמים עבור מקום וכמו''כ משלמים דמי חבר. ועדיין לא שמעתי אף אחד שבא בטענות למה לוקחים כסף, וגם לא באו בטענות שאם זה קהילה וכולם כמו משפחה איך לוקחים כסף......
-
@ezra אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
כל האשכול הזה צורם לי משום מה...
כשאתה גולש באתר בו אתה מסכים ל'תנאי השימוש' או כשאתה מתקין תוכנה ובלי לקרוא בכלל אתה לוחץ 'אני מסכים' הכל בסדר, וכנטפרי מנסחים חוזה שפוטר אותם מתביעות, פתאום נפתח אשכול בן 53 פוסטים ויאללה בלאגן, ועוד מאנשים שחווים את נטפרי כחלק מהם...אני חושב שליבנו מספיק את הנושא הזה, לטב ולמוטב..
רובם הרי חזרו בהם.
לדעתי יהיה צעד נכון ונבון לנעול את האשכול הוא מיצה את עצמו לכל הצדדים, הדברים מובנים לכל בר דעת, הרגשות גם כן..