מחיר 'קהילת GMAIL בלבד'
-
-
@חבר
מותר לשלם זאת ממעשר ? -
@הצפוני היה דיון כזה בעבר, אז עדיין לא היה חובה לשלם אבל קיבלו בתמורה לתשלום עוד נקודות.
בזמנו שאלתי רב גדול ובקי בענייני עוה"ז ופסק בפה מלא שניתן לתת ממעשר ואין צדקה גדולה מזה להציל נפשות מרדת שחת.לדעתי הפשוטה הענייה והרטושה צריך לשאול מחדש כיום כשזה חובה לשלם.
-
@למדן-וידען @חבר כפי הידוע לי הכלל הוא
שכל דבר שאינך מחיוב והוא לצורך מצווה מותר לתת ממעשר
וכל דבר שאתה מחיוב מצידך ליתן אפ' לצורך מצווה כגון מוהל הגובה תשלום וכדו' אסור
אבל שמעתי הרבה דבנים מחלקים בדבר
כגון אם יש קהילה שמחייבת את כל הקהילה לשלם לארגון החסד של הקהילה כך וכך ש"ח לחודש אע"פ שזה כמו חיוב מותר לתת ממעשר כיון שעל דעת כן חייבו (משהו כזה) ואין להסתמך עליי -
-
-
@חבר אמר במחיר 'קהילת GMAIL בלבד':
לשיטתך גם אסור לתרום לערכים וכו'
הרי הם עושים מפגשים בתל אביב ומקומות לא נעימים..אם אתה רואה את עצמך כאותם אלה שערכים פונים אליהם
אז אתה יכול לתרום ממעשר -
@יהודי-פשוט אמר במחיר 'קהילת GMAIL בלבד':
@מיציבושי @חבר @הצפוני
קצת הגזמתם!
לעשות דיון הלכתי במעשר שרוכב על השימוש באינטרנט???
מילא הייתם דנים אם מישהו אחר שלא משתמש בזה, ורוצה להציל נפשות, אפשר עוד לשמוע,
אני לא רב, בסה"כ יהודי פשוט, אבל הדיון הזה צורם.
מתנצל על הדוגריות.צורם זה צורם ! הלכה זה הלכה !
ואולי לכן אתה לא רב -
@clickone אמר במחיר 'קהילת GMAIL בלבד':
@רמה-פלוס איפכא מסתברא.
התשלום הוא על מייל בלבד.
כל השאר בונוס.לא מבין את דבריך...
נטפרי הוא לא ספק, אלא שירות סינון.
וא"כ, הגבייה החודשית היא עבור השירות המתמשך כל הזמן, ועל התמיכה והסינון שישנם כל הזמן, ועוד ועוד..
כך שאם אני מתחבר למייל בלבד, אני לא צריך שירות ותמיכה וסינון.
אז על מה אני משלם כל חודש? -
@מיציבושי אמר במחיר 'קהילת GMAIL בלבד':
צורם זה צורם ! הלכה זה הלכה !
צורם זה לא צורם אבל הלכה זה הלכה!!
לשלם על כשרות לא צורם .ממה נפשך אם זה צורם אז זה עצם השימוש באינטרנט ואם זה לא צורם אז למה כשנשאל לגבי תשלום ממעשר זה כן צורם ?ועצם השאלה תורה היא וללמוד אני צריך
אם נטפרי מחייבת את התשלום על השירות שאני מקבל אזלכאורה אין בזה שאלה אבל אם נטפרי מחייבת את התשלום בגלל שלא היה היענות של משתמשים לתרום (לפני שחייבו זאת) ובעצם התשלום הוא תרומה לכל דבר אזי השאלה במקומה עומדת -
@רמה-פלוס אם הייתי משקיע חיצוני שמרים שירות כמו נטפרי, לא הייתי לוקח 15 ש"ח לחודש אלא הרבה הרבה יותר.
גם כי העלויות לא מכסות (רק תחשוב אם נטפרי הייתה מיזם עיסקי כמה עולה להעסיק קוסם כמו @magicode )יש לי עוד הרבה מה לומר בעניין זה, אבל לא בטוח שכאן זה המקום והזמן....
(לדוגמא אני הייתי מקים את נטפרי כספק וכו') העניין הוא ש @magicode רצה רוצה וירצה שזה יישאר מיזם כמה שיותר טהור ולש"ש. -
@איצ2 נשמח עם תעדכן לטובת כולם תגית לפוסט זה. תודה רבה
-
@יהודי-פשוט בסדר?!
-
-
אני חושב שסתם מוגזם להתחיל לדון למה מסלול מייל עולה אותו מחיר.....
מלכתחילה נפטרי היתה יכולה לקחת 25 ש''ח על כל חיבור (וזה מצדיק את העלות שלו.... ואפי' יותר. נתיב לוקחת 45 כולל ספק. ז''א ש25-30 ש''ח הולכים לנתיב ישר... וזה בלי עלות של בדיקת תמונות ועוד) והסיבה שלא לקוחים מחיר כזה הוא כי באמת גם 15 ש''ח לא רצו לקחת אלא רק בכדי שהמפעל הזה יוכל להמשיך להתקיים.... אז לא מבין כ''כ מה הנושא.... -
@frize37 עדיין פשוט זה אמור ליהות פרופורציונלי