תמיכה בפרוטוקול HTTP2
-
היום כל האינטרנט עובד עם הפרוטוקול HTTP 2
היתרון הגדול שלו על הפרוטוקול הישן הוא:
בפרוטוקול הישן HTTP 1 - כשאנחנו מבקרים בדף אינטרנט אנו פותחים חיבור חדש לשרת האתר מקבלים את התוצאה וסוגרים חיבור, ואז כדי לטעון קבצי css javascirpt תמונות נפתח חיבור חדש עבור כל קובץ
בפרוטוקול החדש HTTP2: - כשאנו מבקרים בדף אינטרנט אנו פותחים חיבור לשרת והחיבור לא נסגר ודרך אותו חיבור השרת שולח את כל הקבצים שהדף תלוי בהם, מה שמשפר משמעותית את המהירות של ההצגה של דפי האינטרנט
אני מבין שנט.פרי זה שרת proxy שעומד ביינונו לבין האינטרנט (ושומר עלינו טוב מאוד) אני לא יודע אם יש מגבלה טכנולוגית לעבור לHTTP2 אך אם זה כן אפשרי, אני ישמח מאוד גם כי חלק מהעבודה שלי זה לבצע אופיטמיזציה של ביצועים לאתרים לגרום להם לעבוד יותר מהר, אז חשוב לי שהאתרים שאני עובד עליהם יעבדו מהר גם בנט.פרי וגם בשביל כולנו מהירות הטעינה וההצגה של הדף היא דבר מאוד חשוב, אין לנו זמן לחכות למחשבים... -
-
-
@shloimy95 כתבת דברים דומים לפני קצת יותר משנה והבאת תמונה דומה, גם אני בדקתי אז והיה נראה לי שאתה צודק
(כנראה שבין הפוסט דאז לעכשיו עברת ל-dark mode )
מישהו העיר לי שזה לא נכון, כי בשתי התמונות מדובר על תעבורה לשרתים של נטפרי, אם תבדוק תראה שכל התעבורה לעולם החיצון הוא עדיין HTTP 1.1, אז לכאורה פותח האשכול צודק שכרגע אין תמיכה ל-HTTP2 -
@yzahn אני לא יכול לבדוק זאת מכיוון שאין לי שרת אינטרנט או ידע פנימי של נטפרי. עם זאת יש להניח ששרתי נטפרי ורוב שרתי האינטרנט הם הרבה יותר חזקים ויש להם חיבור אינטרנט מהיר הרבה יותר ממה שיש לנו ולכן זה כנראה לא גורם להאטה גדולה מכיוון ש-HTTP 2 עדיין עובד על החלק האיטי ביותר של הקישור
(לא שיניתי את ההגדרות שלי בין אז לעכשיו, הגדרתי auto light/dark theme. צילום המסך הקודם צילמתי במהלך היום) -
@shloimy95 אמר בתמיכה בפרוטוקול HTTP2:
זה כנראה לא גורם להאטה גדולה מכיוון ש-HTTP 2 עדיין עובד על החלק האיטי ביותר של הקישור
זה מגיע אלינו לדפדפן כ-HTTP 1.1, מה שראית בהקלטה זה בקשות לשרתי נטפרי עצמה, אבל כל הבקשות לעולם הגדול הם HTTP1.1 משני צידי "חומת נטפרי"