מרחבים משותפים אסון רוחני
-
לפני כמה שנים השתעשעתי ברעיון להקים שרת צ'אטים כשר
בו יצטרכו לעשות אימות למספר טלפון כדי להרשם (ואולי גם להגביל רק למספרים כשרים) ושיוכלו להסתיר את פרטי חברי הקבוצה מהמשתמשים, ושיהיה גם צד IVR שבו יוכלו לקבל התראה בטלפון וללא צורך לרוץ למחשב כל שעה לבדוק אם יש חדש.צריך מודל עסקי שיהיה שווה את הפיתוח ואת התחזוקה (ויש לי כמה כיוונים אבל עדין לא משהו סופי), והחיסרון הגדול הוא שזה לא נמצא בתוך ג'מייל ורק אם זה יותר נח מהצאט של גוגל בצורה ניכרת אנשים יעברו.
אם נטפרי היו חומסים את הגוגל צ'אט כנראה זה היה דוחף אותי לקדם את זה אבל לבקש מנטפרי לחסום את גוגל צאט בשביל לקדם את העסק שלי לא נשמע פייר.
-
קצת קשה לקרוא את אווירת מאי אהנו ליה רבנן שיש פה כלפי בני הישיבות.
האם באמת הרוב המוחלט של משתמשי המרחבים הללו לצורכי בידור הם רק בחורי ישיבות?
האם אין הרוב המוחלט של בחורי ישיבות היושבים גם בימים אלו ועוסקים בתורה בעמל, מתוך מנוחת הנפש?
האם בחור ישיבה שפוזל הצידה, צריך כ"כ להתאמץ להשיג תכנים לא טובים ע"י כך שמישהוא במיקרה ידוג את הכתובת מייל שלו מאיזה רשימת תפוצה?
האם רק בחורי ישיבות הם כ"כ משועממים?
לא מסתובבים בינינו מלא אנשים בעלי משפחות שלא מוגדר להם מה תפקידם בחיים?
האם לא יותר הגיוני שמדובר באדם שמצד אחד אין לו אפשרות חברתית להחזיק קו אינטרנט לא כשר (אישה ילדים), ומצד שני שקוע בהבלי העולם שצריך שנטפרי יצילו אותו. (ואז גם תצילו אותי תחסמו לכולם מיילים כי גם שם יש רשימות תפוצה?)ואם עסקינן באנשים של"ע פוזלים הצידה.
תוכן לא טוב היה תמיד, לפני מאה שנה היו אלו ספרי משכילים וספרות עממית גויית.
והיום אלו סרטים שאפשר להשיגם בכל דרך, גם באמצעות מיילים וצאטים.
עוד חסימה של נטפרי לא תעזור כלום.ואם תתעקשו הלא עדיין סו"ס יש כאן פירצה. שאפי' שיש נטפרי אפשר להגיע לתכנים האלו.
אני חושב שעדיין אין כאן טענה על נטפרי, שתצטרך לחסום את הצאט.אם אתה הורה דאוג, קח אחריות על בנך. כמו שאם רח"ל היה לך איטרנט פרוץ אני מקווה שהיה לך את השכל למנוע מילדך לגעת במחשב. אם בנך מגיע למקומות לא טובים במחשב מסונן, ההגיון אומר שלגבי בנך המחשב לא נחשב מסונן. אם אדם נותן לילד שלו טלפון כשר והוא יכול לחייג לכל מספר שבעולם. ועדת הרבנים חוסמת, והוא מוצא עוד פירצה, מספר ווירטואלי. אין לדבר סוף. אז אם הבן שלך יכול לעקוף כל חסימה בשבילו זה לא חסום. (וד"א בדר"כ צריכים לחפש את הפירצות האלו.) אמנם פלאפון יש לכל אדם גישה. אבל מחשב לא לכולם יש. ואם בנך נכשל ע"י המחשב אולי אסור לך להחזיק מחשב בבית.
ואם הילד הולך לחדרי מחשבים, הבעיה היא רחבה יותר ולא קשורה לנטפרי. אצלי ברחוב (גר במרכז ב"ב) יש 4 חדרי מחשבים, ועוד 2 ברחובות הסמוכים. אני רואה בחורים מיש"ק חלקם אני מכיר אישית. שיושבים שם ומכלים זמנם על "כל רגע" ושאר קישקושים. פניה למנהלים עוזרת לחסום את המשתמש, ויום אחר כך יש לו משתמש חדש. (אחד מהם טען לי שיש אפשרות להירשם באופן אחר כל פעם, לא אכתוב כאן מטעמים מובנים) וא"כ הבעיה גדולה יותר מנטפרי, וצריך לשקול ציבורית (לשאול רבנים וכו') את התועלת מול הסיכנים שיש בחדרי מחשבים.
ואם לך עצמך יש בעיות, ואתה מחפש דברים אלו. צר לי מאוד עליך אבל עוד חסימה לא תפטור את הבעיה שלך. זה יפה מאוד שאתה מנסה לא להיכנס לנסיון, אבל אולי לא להיות בנסיון אצלך, זה לא להתקרב למחשב בכלל. ביחוד שיש אנשים שבשבילם מחשב עם נטפרי כמעט ולא מהווה נסיון, שטוענים שהם משמשים עם זה לצורך עבודה. שזה הסיבה היחידה שהאינטרנט הותר לבוא בקהל בדיעבד, אי אז בסוף שנות ה - ס'.
-
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
קצת קשה לקרוא את אווירת מאי אהנו ליה רבנן שיש פה כלפי בני הישיבות.
האם באמת הרוב המוחלט של משתמשי המרחבים הללו לצורכי בידור הם רק בחורי ישיבות?
האם אין הרוב המוחלט של בחורי ישיבות היושבים גם בימים אלו ועוסקים בתורה בעמל, מתוך מנוחת הנפש?
האם בחור ישיבה שפוזל הצידה, צריך כ"כ להתאמץ להשיג תכנים לא טובים ע"י כך שמישהוא במיקרה ידוג את הכתובת מייל שלו מאיזה רשימת תפוצה?
האם רק בחורי ישיבות הם כ"כ משועממים?
לא מסתובבים בינינו מלא אנשים בעלי משפחות שלא מוגדר להם מה תפקידם בחיים?
האם לא יותר הגיוני שמדובר באדם שמצד אחד אין לו אפשרות חברתית להחזיק קו אינטרנט לא כשר (אישה ילדים), ומצד שני שקוע בהבלי העולם שצריך שנטפרי יצילו אותו. (ואז גם תצילו אותי תחסמו לכולם מיילים כי גם שם יש רשימות תפוצה?)ואם עסקינן באנשים של"ע פוזלים הצידה.
תוכן לא טוב היה תמיד, לפני מאה שנה היו אלו ספרי משכילים וספרות עממית גויית.
והיום אלו סרטים שאפשר להשיגם בכל דרך, גם באמצעות מיילים וצאטים.
עוד חסימה של נטפרי לא תעזור כלום.ואם תתעקשו הלא עדיין סו"ס יש כאן פירצה. שאפי' שיש נטפרי אפשר להגיע לתכנים האלו.
אני חושב שעדיין אין כאן טענה על נטפרי, שתצטרך לחסום את הצאט.אם אתה הורה דאוג, קח אחריות על בנך. כמו שאם רח"ל היה לך איטרנט פרוץ אני מקווה שהיה לך את השכל למנוע מילדך לגעת במחשב. אם בנך מגיע למקומות לא טובים במחשב מסונן, ההגיון אומר שלגבי בנך המחשב לא נחשב מסונן. אם אדם נותן לילד שלו טלפון כשר והוא יכול לחייג לכל מספר שבעולם. ועדת הרבנים חוסמת, והוא מוצא עוד פירצה, מספר ווירטואלי. אין לדבר סוף. אז אם הבן שלך יכול לעקוף כל חסימה בשבילו זה לא חסום. (וד"א בדר"כ צריכים לחפש את הפירצות האלו.) אמנם פלאפון יש לכל אדם גישה. אבל מחשב לא לכולם יש. ואם בנך נכשל ע"י המחשב אולי אסור לך להחזיק מחשב בבית.
ואם הילד הולך לחדרי מחשבים, הבעיה היא רחבה יותר ולא קשורה לנטפרי. אצלי ברחוב (גר במרכז ב"ב) יש 4 חדרי מחשבים, ועוד 2 ברחובות הסמוכים. אני רואה בחורים מיש"ק חלקם אני מכיר אישית. שיושבים שם ומכלים זמנם על "כל רגע" ושאר קישקושים. פניה למנהלים עוזרת לחסום את המשתמש, ויום אחר כך יש לו משתמש חדש. (אחד מהם טען לי שיש אפשרות להירשם באופן אחר כל פעם, לא אכתוב כאן מטעמים מובנים) וא"כ הבעיה גדולה יותר מנטפרי, וצריך לשקול ציבורית (לשאול רבנים וכו') את התועלת מול הסיכנים שיש בחדרי מחשבים.
ואם לך עצמך יש בעיות, ואתה מחפש דברים אלו. צר לי מאוד עליך אבל עוד חסימה לא תפטור את הבעיה שלך. זה יפה מאוד שאתה מנסה לא להיכנס לנסיון, אבל אולי לא להיות בנסיון אצלך, זה לא להתקרב למחשב בכלל. ביחוד שיש אנשים שבשבילם מחשב עם נטפרי כמעט ולא מהווה נסיון, שטוענים שהם משמשים עם זה לצורך עבודה. שזה הסיבה היחידה שהאינטרנט הותר לבוא בקהל בדיעבד, אי אז בסוף שנות ה - ס'.
הכל נכון לגבי מי שמחפש תכנים בעייתים
אבל הבעיה שהעלו כאן זה שיש כאלו שחיפשו מוזיקה וקיבלו XXXXX -
פוסט זה נמחק! -
@nigun במחילה מכבודו. אדם המפרסם את כתובת המייל שלו באופן ציבורי. מסתכן. כל מזכירה בכל מקום יכולה להגיד לך שמגיעים תכנים מזעזעים למיילים.
תעבור כאן בפורום ותראה שכמעט כולם הסתירו את כתובת המייל שלהם.
כל אדם מבין שלצורך שמירת הפרטיות צריך להסתיר מייל.
ולגופו של עניין אם מדובר בקבוצת מוזיקה מקצועית, הקבוצה סגורה ז"א שיש לפחות אדם אחד שיודע על כל החברים בקבוצה שהם רלוונטים לקבוצה. קשה להאמין שיש אנשים חולי נפש בכאלה מקומות.
ואם מדובר בסתם קבוצות לבקשת שירים. אני חושב שאדם שנמצא שם צריך לדעת שהוא מסתכן. בדיוק כמו בעלת עסק שמפרסמת את המייל שלה. ואם הסיכון גבוה אולי התועלת שיש בלהיות חבר בקבוצה הזאת נמוך. -
@מתי-ו
אני גם חושב שזה מעט מאוד של בחורי ישיבות. רובם צדיקים וכלל לא נמצאים בבעיה הזו. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@nigun במחילה מכבודו. אדם המפרסם את כתובת המייל שלו באופן ציבורי. מסתכן. כל מזכירה בכל מקום יכולה להגיד לך שמגיעים תכנים מזעזעים למיילים.
תעבור כאן בפורום ותראה שכמעט כולם הסתירו את כתובת המייל שלהם.
כל אדם מבין שלצורך שמירת הפרטיות צריך להסתיר מייל.
ולגופו של עניין אם מדובר בקבוצת מוזיקה מקצועית, הקבוצה סגורה ז"א שיש לפחות אדם אחד שיודע על כל החברים בקבוצה שהם רלוונטים לקבוצה. קשה להאמין שיש אנשים חולי נפש בכאלה מקומות.
ואם מדובר בסתם קבוצות לבקשת שירים. אני חושב שאדם שנמצא שם צריך לדעת שהוא מסתכן. בדיוק כמו בעלת עסק שמפרסמת את המייל שלה. ואם הסיכון גבוה אולי התועלת שיש בלהיות חבר בקבוצה הזאת נמוך.אנשים לא מודעים לזה בכלל.
לי יש כמה מיילים שמיועדים לספאם שאני מפרסם בהרבה פורומים ואתרים
ואני מקבל בהם מידי פעם ספאם אבל לא תוכן בעייתי. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה
זה ממש לא נכון יש לי חבר שיש לו בית כנסת ופתחתי לו קבוצה של גוגל גרופס וזה ממש עזר לו כי קודם היה צריך לעשות עותק נסתר לכולם וכך הוא שולח ברגע אחד לכולם
דבר שני, מי שמחפש דברים כאלו ימצא אותם גם עם נטפרי יחסמו הכל חוץ מ"הטענת רב קו"
דבר שלישי למה אתה מדבר רק על זה אולי תבקש שנטפרי לא יאשרו אתרים שיש שם כתובות מייל?
דבר רביעי אתה באמת חושב שנטפרי לא חשבו על זה קודם?! -
@קראנצ-קורונפלקס
שים לב שדיברו על "מרחבים משותפים" שזה צ'אט מרובה משתתפים, ולא דיברו כלל על "קבוצות גוגל" שזה דבר אחר לגמרי, ואדרבה, בגלל הבעיה שהוזכרה כאן, יש מעלה גדולה להשתמש דוקא בקבוצות גוגל כי כך כתובות המייל לא מתפרסות אצל כל החברים בקבוצה. -
פוסט זה נמחק!