מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@בוטמן אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@א אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לענ''ד האחריות מוטלת על נטפרי שיקחו את הענינים ברצינות ויפנו לגדולי ישראל על דבר חמור זה שהוא פירצה גדולה בעם ישראל.
נראה לי שרוב המשתמשים סומכים על נטפרי שיש להם מספיק אחריות ורצינות שדברים בעייתיים באמת הם חוסמים ללא שום שיקולים זרים וכמו שראינו בתקופה האחרונה
בוודאות אי אפשר לסמוך על נטפרי אם במרחבים המשותפים הם לא נוגעים.
זה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב משהו ולהוכיח בכל צורה ש'הוא' הדבר השטני והגרוע ביותר שקם וחייבים לסגור אותו ומנגד כשבאים פה כמה ניקים ומעוררים על פירצה אמיתית שקיימת בוודאות ובה איסורים חמורים ולא רק מהסיבה של מטרידנים אלא בגלל החומרים שמועברים שם, מגיעים קבוצה של ה'ותיקים' ודוחים את זה מכל וכל בטענות שלא מחזיקות מים.
אלא מה? כל אחד והגבינה שלו. רק צריך להזיז את הגבינה של האדם הנכון.שיביאו ראיות כמו שכתבתי
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
באופן כללי, נראה מניתוח פשוט של התגובות כאן שיש קבוצה שטוענת שיש בעיות (סליחה על החשד, אבל הרבה נראים חדשים וכותבים באותו סגנון. אני מקווה שאני טועה וזה לא מישהו שמנסה לעשות מניפולציות.) אבל לא מביאה ראיות. (למשל, שמות של צ'אטים כאלו - שנחסמו. תדווחו לנטפרי על כל הקבוצות האלו שאתם יודעים עליהם, ואז אחרי שיחסם תראו לנו את כל הקבוצות האלו וכמה משתמשים היו בהם).
בינתיים אין ראיות שיש בעיות במאסות שעליהם מתלוננים כאן.
-
ואני חושב שיש כאן כלי עבודה.
האם יש אנשים שמנצלים אותו לרעה?
כן.
גם את הדיסק און קי, את שקע הUSB, את המייל. הכל.
פעם ראיתי איפשהוא קריאה לא להשאיר בבית טלפון קוי כי אפשר להתקשר למקומות בעייתים. ולא מצלמות, כי הילד יכול ללכת לרחוב ולצלם. ועוד דברים כאלו.השאלה היא כמה בעיה יש.
באופן כללי, נראה מניתוח פשוט של התגובות כאן שיש קבוצה שטוענת שיש בעיות (סליחה על החשד, אבל הרבה נראים חדשים וכותבים באותו סגנון. אני מקווה שאני טועה וזה לא מישהו שמנסה לעשות מניפולציות.) אבל לא מביאה ראיות. (למשל, שמות של צ'אטים כאלו - שנחסמו. תדווחו לנטפרי על כל הקבוצות האלו שאתם יודעים עליהם, ואז אחרי שיחסם תראו לנו את כל הקבוצות האלו וכמה משתמשים היו בהם).לעומת זאת, קבוצה שניה שבעיקרה מורכבת ממשתמשים ותיקים ומוכרים יותר, שטוענים דברים סביב הטענה שלי.
הסיבה היא שמשתמשים חדשים הם בגיל ששותף לצ'אטים המוניים ואתה בגיל שמשתמש לזה לצורכי עבודה, ואין לך זמן לצ'אטים המוניים המיועדים למשועממים
-
@צדיק-תמים אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לא נוגעים? על מה אתה מדבר?? עשו השקעה גדולה בדיוק בשביל זה, שצריך הצהרה, ויש מנגנון דיווח, ומי שהצהיר שקר מאבד יכולת להצהיר, וכו' ומגיע פה בן אדם ומדבר כאילו לא היו דברים מעולם ואין מנגנון שנועד בדיוק לזה. אתה לא מבין למה זה מוזר לאנשים?
יכול להיות שצריך לשפר משהו במנגנון הסינון של הצ'אטים, אני לא יודע להתווכח עם מציאות שאני לא מצוי בה. ולכן על פותח הנושא שדיבר על בעיה אחרת לגמרי של קבוצות לגיטימיות אבל הרשימת כתובות ציבורית, לא הגבתי.
אבל אם מגיע מישהו שאפילו לא יודע שצריך להצהיר ושזה נעשה באמצעות חשבון גוגל, וטוען שהוא יודע את המציאות יותר טוב מכולם ויש אינספור בעיות, זה מוזר מאוד.ומה אם פותח המרחב הוא לא בנטפרי ואתה רק מצטרף, ובנוגע לדיווח - אני מאמין ש50% לפחות לא ידווחו במיוחד אם הם מקבלים מזה תועלת כלשהיא.
-
בינתיים אין ראיות שיש בעיות במאסות שעליהם מתלוננים כאן.
מה זאת אומרת אין ראיות? באים פה כמה וכמה ניקים וכותבים שהם מכירים עובדות על מרחבים המוניים שמלאים בכל הנ''ל.
אם היה מדובר באתר שחצי מהציבור מפיק ממנו תועלת בצורה כשרה ונקייה וגם לא יודע על אפשרות לעקוף את החסימה אבל החצי השני יודע לעקוף את החסימה בהינף לחיצה ואף עושה את זה ואתה יודע מכמה אנשים שזה אכן קורה, האם נטפרי לא היה חוסמים את זה בתור אתר לא טוב?
אני בטוח שכן כמו שהם חוסמים הרבה אתרים שאין להם יכולת טכנית לסנן ויש בהם תועלת רבה. -
ומה אם פותח המרחב הוא לא בנטפרי ואתה רק מצטרף
לא משנה, כל עוד משתמש בנטפרי לא יצהיר על כשרות המרחב הוא לא יהיה פתוח למשתמשי נטפרי
ובנוגע לדיווח - אני מאמין ש50% לפחות לא ידווחו במיוחד אם הם מקבלים מזה תועלת כלשהיא.
לדבריך זה קבוצות ענק, מספיק אפילו 10 אחוז...
-
ומה אם פותח המרחב הוא לא בנטפרי ואתה רק מצטרף
לא משנה, כל עוד משתמש בנטפרי לא יצהיר על כשרות המרחב הוא לא יהיה פתוח למשתמשי נטפרי
ובנוגע לדיווח - אני מאמין ש50% לפחות לא ידווחו במיוחד אם הם מקבלים מזה תועלת כלשהיא.
לדבריך זה קבוצות ענק, מספיק אפילו 10 אחוז...
אז מספיק אחד מתוך מאות שאישר.
בנוגע ל10%, אולי סטטיסטית אתה צודק אבל זה רק מראה שסטטיסטיקה משקרת. -
@בוטמן אתה אומר שיש אחד מתוך מאות שאישר אבל אין אחד מתוך מאות שידווח?
-
@צדיק-תמים המצב בצ'אטים הוא לא פשוט אינני אומר מה לעשות אבל לא הגיוני לא לדעת מה קורה ולכתוב כביכול הכל פשוט. צריך דעת תורה בענין.
-
@בוטמן אתה אומר שיש אחד מתוך מאות שאישר אבל אין אחד מתוך מאות שידווח?
אם התנאי לפתיחה של קבוצה של כמה מאות היא שאחד מאשר ואף אחד שלא דיווח, אז כן.
-
זה שקר להגיד שנטפרי לא נוגעת במרחבים משותפים.
מרחבים משותפים חסומים מראש ונפתחים רק על ידי הצהרה. ונחסמים על ידי דיווחים וללא התראה בכלל. עד עכשיו נחסמו הרבה מרחבים משותפים ויש הרבה משתמשים שמסומנים כלא אמינים שלא יכולים להצהיר יותר.
נשקלת אפשרות לתת אפשרות להצהיר רק למי שיש חיבור פעיל בנטפרי. או להצריך אישור מנטפרי למרחבים שגדולים מ 80 איש.בכל מקרה יש להבדיל בין מרחב משותף ידוע ומפורסם שפועל בפומבי ויש נזק בפעילותו לבין מרחב משותף שפועל מתחת לאדמה ואז הנזק שלו פחות נורא.
כי יש הבדל בין אדם שעושה עבירה ומתבייש בה לבין בין אדם שמתגאה בה. -
אולי נעשה סקר כמה אנשים נתקלו בצ'אטים שיש בהם תכנים לא טובים.
איך שזה נראה לא מדובר באדם שמשתמש ברשת לצורכי עבודה.
יש מי שמחפש תכנים בעיתיים ויש מי שלא.
ואדם שחבר בכל מיני קבוצות מחרידות כאלו ואחרות. למה ספק ההצלה שלו, צריכה למנוע ממי שלא נתקל מעולם שימוש בדבר שמביא לו רק תועלת.
והסיבה שחסימת צ'אטים היא רק ספק הצלה, אדם שמחפש תכנים מסוימים תמיד ימצא דרך להשיג אותם.
נטפרי עד כמה שידוע לי, נועדה להרחיק את הנסיון מהאדם.
אבל בדרך שאדם רוצה לילך, וכו'. -
פוסט זה נמחק! -
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אולי נעשה סקר כמה אנשים נתקלו בצ'אטים שיש בהם תכנים לא טובים.
איך שזה נראה לא מדובר באדם שמשתמש ברשת לצורכי עבודה.
יש מי שמחפש תכנים בעיתיים ויש מי שלא.
ואדם שחבר בכל מיני קבוצות מחרידות כאלו ואחרות. למה ספק ההצלה שלו, צריכה למנוע ממי שלא נתקל מעולם שימוש בדבר שמביא לו רק תועלת.
והסיבה שחסימת צ'אטים היא רק ספק הצלה, אדם שמחפש תכנים מסוימים תמיד ימצא דרך להשיג אותם.
נטפרי עד כמה שידוע לי, נועדה להרחיק את הנסיון מהאדם.
אבל בדרך שאדם רוצה לילך, וכו'.נראה שאתה מאוד מפחד על הגבינה שלך ובגלל זה אתה מניח הרבה הנחות שגויות על מי שבא לנסות להזיז אותה.
יש פה כמה אנשים שמספרים לך סיפורים על דברים שהם מכירים היטב שהם בעייתיים (לאו דווקא שהם חברים בקבוצות הנ''ל) ואתה רק תוקף אותם אישית העיקר שלא יקשיבו להם. -
@בוטמן ואני אומר לאותם האנשים לא יעזור לכם לחסום צ'אטים זה לא יפתור את הבעיה שלכם.
גם אם אדם אוכל גבינה מקולקלת, לא כולם אוכלים כזאת.
ואם תמיד יוצא לו גבינה מקולקלת, אולי שלא יקנה גבינה. -
@בוטמן ואני אומר לאותם האנשים לא יעזור לכם לחסום צ'אטים זה לא יפתור את הבעיה שלכם.
גם אם אדם אוכל גבינה מקולקלת, לא כולם אוכלים כזאת.
ואם תמיד יוצא לו גבינה מקולקלת, אולי שלא יקנה גבינה.לשיטתך לא צריך נטפרי - מי שיוצא לו תמיד גבינה מקולקלת ייצא לו גם עם נטפרי ומי שלא, גם בלי נטפרי מסודר.
-
כמעט בכל שיעור ובכל ישיבה קלאסית יש קבוצת צ'אט שהמון מבני הישיבה שורפים על זה שעות שעות והתכתבויות ריקניות חוץ משאר הבעיות של הצ'אטים ואמר לי אברל שעד שהוא יצא מזה לקח לו הרבה זמן הוא נכנס לצ'אט אחד ואז השיג קשרים עם המון אנשים וביקש עוד צ'אטים והתווכח וסגר ופתח צ'אטים ולשונו הזהב היה ניהיתי משוגע מזה זה דבר שמטריף את הדעת נקודה. קשה להאמין שמדאי הרבה משתמשים בזה לפרנה וחוץ מזה נטפרי יכולים להקשיח כללים מי ביקש לסגור?
-
@בוטמן לשיטתי צריך להבין שאנו מתפללים כל בוקר "אל תביאנו לידי נסיון". בדורינו אנו אדם שעוסק לפרנסתו צריך בלית ברירה להיזדקק לשירותי האינטרנט. וכיון שהאינטרנט הוא מקום של נסיון אסור להיכנס לתוכו.
באו נטפרי והקטינו את הנסיון ברמה שהאינטרנט הוא מקום מסוכן, ויחד עם זאת הנסיון הוא רחוק מאוד.
אם עד כאן אנו מסכימים אפשר להתקדם הלאה.
ולהבין שאם עדיין אדם מוצא (או מחפש) פרצות ומשתמש בהם. א"כ אינטרנט עם נטפרי זה עדיין מקום נסיון בשבילו. ואסור לו לגלוש כלל. -
בוודאות אי אפשר לסמוך על נטפרי אם במרחבים המשותפים הם לא נוגעים.
זה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב משהוזה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב סינון כלשהוא ולנסות להכפיש אותם מכל צורה אפשרית, בגלל שהזיזו לך גבינה כלשהיא.
זה עוד יותר לא אמין, לשקר במילתא דעבידא לאיגלויי: נטפרי הם הסינון היחיד שנוגעים במרחבים המשותפים.
וזה די צפוי שמי שסימן את המטרה, וחותר אליה בכל מחיר, ייכשל בדרך לשם...בהצלחה.
-
@בוטמן @magicode אני לא חושב שאפשר לעשות "פרה עיוורת" לאנשים, ברגע שתחסום מרחב משותף, אנשים יעברו לשרשור במייל או באישי, דיברו כאן מקודם על אונקי וכדו',
נטפרי זה סינון! לא מחנך ולא צנזורה.
ומי שרוצה להתקלקל בכוח זה בעיה שלו, אפשר להתקלקל גם מטלפון כשר וגם בנטפרי הכי שמור ואפילו מאונקי כנ"ל או מחברים לא טובים.
נ.ב מי שמרגיש שאפילו מייל יכול לקלקל אותו ויצרו תוקפו יעשה טובה ויתנתק לגמרי מהרשת, אבל שלא יזיק לכולם (ושוב מה שפסול בווודאי לחסום!) -
@בוטמן לשיטתי צריך להבין שאנו מתפללים כל בוקר "אל תביאנו לידי נסיון". בדורינו אנו אדם שעוסק לפרנסתו צריך בלית ברירה להיזדקק לשירותי האינטרנט. וכיון שהאינטרנט הוא מקום של נסיון אסור להיכנס לתוכו.
באו נטפרי והקטינו את הנסיון ברמה שהאינטרנט הוא מקום מסוכן, ויחד עם זאת הנסיון הוא רחוק מאוד.
אם עד כאן אנו מסכימים אפשר להתקדם הלאה.
ולהבין שאם עדיין אדם מוצא (או מחפש) פרצות ומשתמש בהם. א"כ אינטרנט עם נטפרי זה עדיין מקום נסיון בשבילו. ואסור לו לגלוש כלל.מסכים איתך כמעט על הכל אבל לא נראה לי שמדיניות נטפרי מסכימה עם זה. אחרת היינו רואים המון אתרים שמועילים לחלקם לפרנסתם באופן קריטי.