מרחבים משותפים אסון רוחני
-
אני יכתוב פה בזהירות המתבקשת אבל אנסה להבהיר את את הנושא לאשורו
כידוע יש קבוצות צ'אט הנקראים מרחבים משותפים קיימים כל מיני סוגים כמו חדשות ומוזיקה וכו'
המדיניות של נט פרי היא לפתוח את זה אחרי הצהרה של הפותח שאם יהיה שם בעיות זה יחסם והוא ישרף
אמנם לאחרונה נחשפתי לשתי מקרים מזעזעים ומבירור שעשיתי עם משתמשים אחרים התברר שהתופעה גדולה בהרבה אמנם ברוב המקרים מנהלי הקבוצות שומרים על הכללים באדיקות אבל מופיע בהגדרות מי מחובר כך שלכל אחד נחשף רשימת מיילים של 300 400 איש מה שיוצר שאנשים יכולים באישי לשלוח ולבקש לא רק סרטים וכדומה אלא ממש דברי תועבה וכו' וד''ל
אני אישית יודע על שתי מקרים שזה קרה ובבירור יש עוד כנ''ל
אין לדבר שום פתרון מלבד פשוט לחסום לגמרי את המרחבים המשותפים ולמנוע בכך אסונות אשר מי ישורם ואכמ''ל
אקווה שמנהלי נטפרי המסורים יקראו את דברי ויעשו מעשה ויפה שעה אחת קודם -
@יוסי-אלי בוקר טוב,
אין דרכי לכתוב בפורומים, אבל בנושא הזה מאד מאד חשוב לי לכתוב.
אני מכיר היטב את הסיטואציה הזאת מהעבר, זה קרה איתי גם כן.
רציתי בזמנו ליצור קשר עם נטפרי על הענין והתעצלתי, עד שאחרי תקופה קצרה ראיתי שהם מצריכים הצהרה ודי נרגעתי.
אבל לפי מה שאתה אומר אני מבין שאכן גם כיום עדיין יש את הבעיה הזאת, של התכתבות אחד על אחד עם אנשים שרואים ברשימת המשתתפים במרחב.
אני מצטרף היטב לדבריך, וחושב שצריך לחסום את זה לגמרי אם לא מצליחים למצוא פתרון טוב.
באופן אישי, אצלי במייל מוגדר שאין צ'אט ואין מרחב ציבורי. אולי אהפוך את ההגדרה הזאת גם ברמת הסינון, כי לעת עתה בגלל שאר בני הבית, אני לא חוסם לגמרי את הצ'אט ודומיו. -
מישהו יודע מהו הצורך בכלל של הכלי הזה לצורכי פרנסה?
אני לא אומר שאין, אצלי זה לא בא לידי שימוש מעולם -
אני מאמין שבשביל הבעיה הזאת מספיק לחסום רק את האפשרות לראות את רשימת המיילים שמשתתפים בקבוצה
ובכלל עם הבעיה הנ"ל אולי יצטרכו לחסום גם קבלת מיילים לגמרי... כי אנשים שמפיצים זבל בתיבות מייל היו תמיד ואין לדבר סוף... -
אולי יש אפשרות להגביל קבוצות גדולות
-
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
מישהו יודע מהו הצורך בכלל של הכלי הזה לצורכי פרנסה?
אני משתמש בזה לכך כתקשורת שפתוחה בנטפרי כתחליף לווצאפ
-
@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אני יכתוב פה בזהירות המתבקשת אבל אנסה להבהיר את את הנושא לאשורו
......
אקווה שמנהלי נטפרי המסורים יקראו את דברי ויעשו מעשה ויפה שעה אחת קודםהייתי מציע לך לפתוח פניית דיווח ולפרט שם קצת יותר זה ייתן לזה יותר רצינות בכל מקרה מתייג את @magicode
-
@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אבל מופיע בהגדרות מי מחובר כך שלכל אחד נחשף רשימת מיילים של 300 400 איש מה שיוצר שאנשים יכולים באישי....
את האמת שלא כל כך הבנתי מה הבעיה שנחשף רשימת מיילים
אני לא חושב שאם יש לאדם רשימת מיילים הוא ישלח לאנשים שהוא לא מכיר באישי....???
אלא אם כן יש לו היכרות מוקדמת או שהצאט הוא עם בעיות רוחניות שאת זה נטפרי מונעים על ידי אפשרות לדיווח -
@א אנשים שמתכתבים איתו בצ׳אט גם אם זה בצורה שעומדת בכללים זה כבר מביא אותו לרמת הכירות מסויימת איתם
-
@אינו-יודע-לשאול כך גם בכל פורום יש קצת היכרות...
אבל עדיין לבקש סרטים או דברים גרועים מזה זה נראה לי קצת הקצנה -
@א נטפרי לא מבקשים הצהרה שכל משתתפי הקבוצה צדיקים, אותו אחד שמחזיק רימון על רמה נמוכה ויש לו גישה לסרטים מאוד שמח לקיים מצוות חסד ולשלוח סרטים כשרים לחבריו מהקבוצה שמבקשים ממנו.
-
@hagai-w קבוצה שמבקשים בה סרטים אמורה להיחסם, לא על זה מדובר
-
@יוסי-אלי עצוב מאוד אבל איני מסכים איתך
הבעיה פה היא צדדית לחלוטין מדובר בבן אדם שפונה באופן אישי למישהו ומבקש תועבות
לא נחסום את כניסת הUSB גם הוא יכניס משם דברים בעייתיים
הקבוצות האלו זה הפיתרון האחרון שעוד אפשרי בצורה מסוננת
אני אישית ממש ירגיש חציית גבול מצד נטפרי אם זה ייחסם -
@א אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@אינו-יודע-לשאול כך גם בכל פורום יש קצת היכרות...
אבל עדיין לבקש סרטים או דברים גרועים מזה זה נראה לי קצת הקצנהלצערי אני קצת מודע למצב (אני אישית לא מחובר לשום קבוצה כזו) ויש אנשים חולניים בעולם והם מסתובבים בדיוק במקומות האלו משום מה.
-
@dddddd אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אני משתמש בזה לכך כתקשורת שפתוחה בנטפרי כתחליף לווצאפ
במרחב משותף דייקא?
מה יש בכלי הזה כצורך פרנסה?מקומות עבודה שאני מכיר משתמשים בטימס ובאאוטלוק
אני כופר בהנחה שגוגל צ'אט זה צורך בריא וכשר, לדעתי הוא חורבן אמיתי
הרושם שאני מקבל הוא ש98% לפחות מהמשתמשים בזה זה קבוצות בידור ופנאי של משתמשים.ות-צעירים.ות-של-פורומים-של-טכנולוגיה-ומוזיקה, ולא אזכיר שמות
ו99% שהשימוש הזה כולל איסורים חמורות שבחמורותוגם את עצם הצורך בכלי של מרחב צ'אט במקום ווצאפ אני גם לא מבין
לא פגשתי עדיין אדם אחד שרוצה משהו בווצאפ וטוב לו לקבל את זה בצ'אט, המקסימום שמוכנים זה מייל, וגם זה רובם לא מכירים כלל.אני רק מעלה שאלות על ההנחה (המוגזמת לדעתי) שהזכירו כאן, שחסימת הקבוצות בצ'אט היא חציית קו אדום
למה? כי יהיה מחאה במתמחים טופ ובפרוג?
אדרבה, בא נשמע בעלי מקצוע (מספיק מגיל 24 ומעלה), ונראה אם זה חשוב באמת. -
לא פגשתי עדיין אדם אחד שרוצה משהו בווצאפ וטוב לו לקבל את זה בצ'אט, המקסימום שמוכנים זה מייל, וגם זה רובם לא מכירים כלל.
אתה צודק בהתכתבות חד פעמית אבל בהתכתבות קבועה יצא לי כמה וכמה אנשים מעדיפים את זה במקרה שבשום פנים ואופן אין ווצאפ
-
אני רק מעלה שאלות על ההנחה (המוגזמת לדעתי) שהזכירו כאן, שחסימת הקבוצות בצ'אט היא חציית קו אדום
למה? כי יהיה מחאה במתמחים טופ ובפרוג?
אדרבה, בא נשמע בעלי מקצוע (מספיק מגיל 24 ומעלה), ונראה אם זה חשוב באמת.כשיש לך ספק קבוע ולא לקנות ח"פ משהו מיד 2 אתה יכול להתקין לו גוגל צ'אט ולהזמין דרך שם (הם מקללים אותך ב3 פעמים הראשונות של שליחת חשבוניות או קבצים אבל אחרי זה הכל רץ)
ואם תאמר אז תחסום רק את המשותפים
גם שימושי במשרדים לדיבור בין צוות המשרד
משימות אתה צודק שמשתמשים בטאסק או ניהול משימות מיקרוסופט אבל דיבור לך למשרדים עם כמה חדרים עם נטפרי ותראה -
טוב צר לי שכמה המשתתפים פה מתממים דבר ראשון לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה דבר שני זה לא תאוריה אלא שתי מקים שאני אישית נתקלתי בהם ועוד מלא מקרים שמבירורים שערכתי ולהגיד שאמורים לחסום זה התעלמות מהמציאות כי לא חוסמים דברים שבאישי כי א''א לדעת מי שולח לבד ויש את זה בכל הקבוצות
וכידוע בכל הפורומים אסור להשאיר מייל בפומבי בדיוק בגלל הדבר הזה אני תקווה שמנהלי נטפרי יתעוררו ויחסמו את הקבוצות ולא את האישי ששם לא אמור להיות שום בעיה -
הי לכל המשתמשים שכותבים שיש בעיה
אבל יש המון תוהלת
אם זה ישיבות או עזרה הדדית
מוזיקה חדשה
ומי שלא טוב לו יכול לעשות כאן בהגדרות שצ'אט לא יעבוד לו -
@יעקב-ישראל אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
גם שימושי במשרדים לדיבור בין צוות המשרד
אני חוזר ואומר, אני לא מכיר מקום עבודה נורמלי שמשתמש בגוגל לשיחות צוות
אני יודע שלמטרה זו משתמשים בטימס, הכלים של מיקרוסופט מיועדים לזה ומלאים בפיצ'רים בשביל זהאבל גם אם ישנם כאלו - הרי יש תחליף מובהק, אז בפרט כשהסכנה גדולה כל כך - למה להשאיר את המרחבים בצ'אט פתוחים?
אם זה באמת כל הסיפור, שכל הצורך בזה הוא לשיחות צוות, נטפרי צריכה לרוץ ולחסום את המרחבים המשותפים
בעקבות הסכנה@משה-שלמה-ישראל אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
תוהלת
אם זה ישיבות או עזרה הדדית
מוזיקה חדשהכמדומני שנטפרי באופן רשמי לא מיועדת כלל וכלל לבחורי ישיבות בכל הקשר שהוא
ומוזיקה - על זה אחז"ל אין קטיגור נעשה סניגור. באת לסנגר על הצ'אט או לקטרג עליו שיחסם?...