תגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.
-
@סופר
פתחו שם את הדיון מחדש. והביאו שם כל מיני נתונים לא נכונים. ראיתי צורך שיהיה תגובה שתרכז את כל המידע למי ששואל למה זה חסום. -
רבים שואלים אותי לפני שמתחברים לנטפרי אודות הפורום של אוצר החכמה
התשובה שנתתי היא שזו הוראת הרבנים לנטפרי.
הרבה ניסו להתווכח ואמרו שאם לא ,הם לא יכולים להתחבר לנטפרי וכו.
עוד לא היה אחד (!) שלא הצטרף בגלל הסיבה הזאת ולהיפך כולם מעריכים בסתר ליבם עמידה איתנה של נטפרי מול לחץ של משתמשים.
..................
אנטי וירוס ESET בעברית לרכישה אונליין לחץ כאן
-
@magicode מדובר בהרב שלמה זלמן אולמן שליט"א ממשכנות יעקב?
-
-
אני לא יכול לומר מה קורה בפורום שם, ודאי לא מהתקופה האחרונה של כמעט שנה נקיה וטהורה בנטפרי.
אבל מניסיון העבר שלי, במקומות האלו הסתובבו נפשות טועות ומטעות, עם המון ידע תורני ותסבוך נפשי עמוק יותר מהידע, שמביאים מאמרים ומחקרים שלהם או של אחרים, שאדם צריך אחרי קריאה של הדברים שבועות של ניקוי והיטהרות (במקרה הטוב בהצלחה) כדי לחזור לאמונה שלמה בדברי חז"ל, גדולי ישראל לדורותיהם, ולא פעם גם ב'עיקר'.
חלק מאותם אנשים יצאו בשאלה במשך הזמן באופן רישמי, וחלקם עדיין מסתתרים מאחורי איצטלא חרדית ואפילו רבנית לפעמים.
הקריאת תיגר העיקרית שלהם היא על כך שהציבור לא חוקר ומעמיק, ומביאים ק"נ טעמים להכשיר את השרץ, ואפשר גם לקרוא לזה באותם לשונות שהופיעו בדיון האחרון (שעורר את כתיבת ההודעה כאן).
אבל בעיקר כפי שכתב @magicode לנו מספיק הדבר שהרב אולמן אמר לסגור, כבר ידועים דברי הרמב"ן (דברים יז, יא) כי רוח השם על משרתי מקדשו ולא יעזוב את חסידיו, לעולם נשמרו מן הטעות ומן המכשול, ודברי הגר"א במשלי על הפסוק (טז,י) קסם על שפתי מלך וגו'.
ואני אפילו לא בגדר של יהודה ועוד לקרא, רק הפריע לי הדיון שם עם הטענות והמענות שחוזרות על עצמם בכל מיני נסיבות על כך שהכל פוליטיקות וכו'.
-
לפי כל הנ"ל נשמע שזה לא כזה 'מסובך' כמו שזה נראה ואין התנגדות מהותית.
צריך ללכת לרב שמקובל על נטפרי [ורב כזה שיבין את הניואנסים של הענין] ולהסביר לו את הרעיון של הפורום אוצר החכמה ושזה באמת נקי מהרבה יותר אתרים שפתוחים בנט פרי. והכל יבוא על מקומו בשלום.. -
@magicode אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@סופר
פתחו שם את הדיון מחדש. והביאו שם כל מיני נתונים לא נכונים. ראיתי צורך שיהיה תגובה שתרכז את כל המידע למי ששואל למה זה חסום.זה אופטימיות שזה יעזור להם, כמו שהפריע לי שכתבו שם שכל דיון בפורום פה בנושא נחסם, וחזרתי לפה ובחיפוש מהיר מצאתי כמה וכמה פוסטים, רק על זה נאמר 'אל תבלבלו אותי עם העובדות' אז חסכתי לעצמי את העתדבק של הלינקים לשם.
-
@ayys613 @טרוצער
מדברי @administrators אכן נראה שזה נחסם מחמת סיפור כזה או אחר, ואין שם בעיות מהותיות. אבל על פי עדיות אחרות,הבעיות שם הם גדולות, וכל זמן שלא יהיה שם פיקוח הדוק, לא יוכל הרב אולמן לחזור בו מהוראתו, ולא יבוא שום רב להתירו. -
-
@טרוצער אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@סופר
תקרא את התגובה של @magicode בתחילת האשכול -זה פשוט פורום ענק ולא יותר גרוע מפרוג שנפתחים מידי פעם אשכולות בעייתים [עד לחסימתם] בכל פורום גדול מטבע הדברים זה כך.אני לא חושב שניתן להשוות פורום כמו פרוג שאדם נכנס לשם מראש עם מגננה ממה שאולי הוא יחשף אליו, לפורום 'תורני' שאוזניו לבו ומוחו פתוחים לקבל את הנאמר.
-
@טרוצער כמו שכתב @ayys613, בפרוג אנשים נכנסים לדברים טכניים, אין שם השקפות, אין שם פולמוסים בדברי הלכה, אלא מאי לפעמים מישהוא חורג מהנושא וכותב דברים שאינם לרוחינו, וכל בר דעת מבין שהלה מדבר לא לענין.
משא"כ בפורום תורני מסתובבים שם תלמידי חכמים שאינם נמנים על הציבור החרדים לדבר ה' שלומדים תורת ה', אלא ליצנים שעושים תואר בתלמוד או הלכה, ההשקפה שלהם לא השקפתינו, תורתם לא תורתינו. ועל הדברים שלהם לא רואים בהם כדברים בעייתיים ואט אט זה חודר רח"ל.
וזאת מלבד פלפולים והתפלספות שנכתבו שם על גדולי ישראל שלא מחשבותינו מחשבותם. -
-
@מן-המודיעין אוחזים כבר אחרי נסיונות לפיתרון.
-
@magicode
מתחזק לי הערכה לנטפרי , אפי שאני לא מבין למה חסמו,
וככל שאני לא מבין כך מתגבר לי הערכה לנטפרי ולהעומדים בראשה,
הציות, לדעת להכיר את התפקיד של חברת הסינון כמבצעים ולא כמחליטים,
רק ככה אפשר להיות רגועים ביחס לסינון,
היום אני יודע בברור שהבחירה בנטפרי זה 'בחרת בחיים' כה לחי.
יש"כ ושתמשיכו לזכות את כולנו, ותזכו משמים לכל הברכות האמורות בתורה אכי"ר -
פוסט זה נמחק! -
@957 אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
עוד לא היה אחד (!) שלא הצטרף בגלל הסיבה הזאת
אני לא חושב שזה נכון
-
אין לי שום נגיעות אישיות בנושא אך לתועלת החברים ברצוני לפרסם שהייתי גולש רבות בפורום הנ"ל, עד שביקשתי לפני מספר חודשים שיחסמו אותו עבורי, מכיוון שנחשפתי שם להרבה חומר בעייתי, החל מהתפלמסויות מפוקפקות בנושאי אמונה ואמונת חכמים, עובר בנטילת סמכות לשפוט גדולי ישראל מכל הדורות, וכלה בלשה"ר ורכילות כפשוטו.
נכון שרוב החומר הנכתב שם, איננו בעייתי, אך החומר הבעייתי קיים גם קיים, ולא במידה מבוטלת והשכר יוצא בהפסדו.
אם באמת היו רוצים, יכלו מנהלי הפורום להפעיל פיקוח יעיל ואמין, אך עד לפני כמה חדשים זה לא קרה.
מאז אינני יודע מה קורה שם. -
**מחזק את ידכם על החסימה בעקבות החלטת הרב
אל תיראו ואל תחתו, ואל תתייחסו לדעת עמי ארצות ובעלי בתים שמקשקשים
אפילו יאמר לך על ימין שהוא שמאל, וכ"ש על שמאל שהוא שמאל
מעריכים אתכם על העמידה הנחרצת בלי להתייחס לדעת ההמוןנ.ב ההמון הוא בכלל לא המון, הוא רק עושה את עצמו...**
-
@שמשון אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
נ.ב ההמון הוא בכלל לא המון, הוא רק עושה את עצמו...
:thumbsup_tone2:
כמה שאתה צודק.
וע"ז נאמר איסתרא בלגינא קיש קיש קריא.. -
@magicode אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
אמרתי לו שאני שומע את הסיפור אין לי שום כלי לוודא אם זה נכון או לא. אבל למה שלא תלך לרבנים ותגיד להם שזה לא נכון? אז הוא אמר לי אין לי עניין ללכת אני יודע שמה שאני עושה זה טוב. ושלום.
אחרי זה הוא כן הסכים שרב נטרלי יבדוק את הפרום. ואחרי זה הוא חזר בו.
בכל מקרה הבעיה לא נפתרה עד היום.אני חושב שאחרי זה כל הנידון מיותר
אם הם לא מנסים ורק אומרים מה שאני עושה זה טוב ולא מענין אותי מה אומרים או יגידו הרבנים אז מה להם כי ילינו ולא ניראה לי שיש מישהוא שיש לו צד ש @magicode המציא את זה