אחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?
-
שלום חברים,
ברצוני להקים אחסון אתרים כשר בעזרת שימוש בנטפרי.
אשמח לייעוץ שלכם בנושא, מכיוון שזה מיועד לשימושכם
מהו אחסון אתרים כשר?- כל התנועה שיוצאת מהשרת עוברת סינון של נטפרי? כלומר כל מה שעובר בין השרת לגולש עובר סינון.
- כל הבקשות שהשרת עושה החוצה עוברות סינון נטפרי? למשל במערכת הניהול של וורדפרס יש ממשק שמראה דוגמאות של תבניות ויש לזה תמונות התמונות האלה זה תמונות שהשרת שולף מבחוץ וחלקן אינן כשרות.
- כל התעבורה הכנסנת לשרת עוברת סינון? קרי התוכן שהלקוחות מעלים עובר סינון ותוכן לא כשר לא מועלה לשרת.
- משהו אחר?
אשמח לקבל ייעוץ מחברי הפורום בנושא ולהריץ את זה, האשכול נפתח בהתייעצות עם ברוך מנטפרי - תודה על הסבלנות והמענה בשעות הקטנות של הלילה
בברכה,
תום יושעי- LowcHost -
@LowcHost
א. אשריך, תודה.
ב. לא יפה שאחרי שאני מצטרף היום רק אז אתה מעלה את העניין, הייתי ממתין לזה.
ג. לדעתי כלקוח בנטפרי שמקבל רק אינטרנט כשר, ואני מתכנת ויש לי בעיה שדרך השרתים שלי אני יכול תיאורטית לקבל תכנים מהשרת שלי ללא סינון (פקודת CURL לדוגמה), הפיתרון הינו סעיף 3 (אם הבנתי נכון את שכתבת..).
קרי, כל תשובה שהשרת מקבל מבחוץ נבדקת. -
@למדן-וידען אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
@LowcHost
א. אשריך, תודה.
ב. לא יפה שאחרי שאני מצטרף היום רק אז אתה מעלה את העניין, הייתי ממתין לזה.
ג. לדעתי כלקוח בנטפרי שמקבל רק אינטרנט כשר, ואני מתכנת ויש לי בעיה שדרך השרתים שלי אני יכול תיאורטית לקבל תכנים מהשרת שלי ללא סינון (פקודת CURL לדוגמה), הפיתרון הינו סעיף 3 (אם הבנתי נכון את שכתבת..).
קרי, כל תשובה שהשרת מקבל מבחוץ נבדקת.אם זה ייצא לפועל אעביר אותך אל השרת החדש - עליי
מה שרשמת מתאר יותר את סעיף 2 ולא סעיף 3, אם הבנתי נכון - כלומר אתה בעצם יכול לקבל כמו שתואר קודם תמונות לא ראויות מיוצר התבניות של וורדפרס (התמונות שהוא לוקח נשלפות משרת חיצוני). איך אתה מקבל מהשרת תכנים לא מסוננים אם האינטרנט שלך עובר סינון וכל התעבורה הנכנסת שלך בעצם עוברת סינון?
אני אישית בדעה ששרת כשר הוא שרת שכל התעבורה שיוצאת ממנו, עוברת סינון, וכך בעצם אין סיכוי שהשרת ישלח לאף אחד תוכן לא מסונן, בין אם יש לו נטפרי או סינון כלשהו אחר ובין אם אין לו. כלומר - השרת כשר לחלוטין. ניתן עדיין בצורה תיאורטית להעלות תכנים לא כשרים לאתר, אבל אין סיכוי שהם יוצגו כאשר גולש ינסה לגשת אליהם. זה לדעתי אחסון אתרים כשר.
-
@LowcHost
אני יסביר, שרת כשר במונח של 'כשר' אכן יותר מייצג את ההבנה שלך, זה למשל מקביל ל'שרת שומר שבת' שכל השרת בשבת שובת (כאילו.. בפועל הוא הרי מציג את ההודעה שהוא שומר שבת אז הוא כן עובד..)אבל לפי ההבנה שלי, אני הרי לא יציג ללקוחות שלי משהו שהוא לא כשר, ואם אין להם סינון הם גם לא צריכים להגיע לעזרה שלי כדי לקבל תכנים בעייתיים.
אלא הכוונה כשר זה שהמתכנתים שהם לקוחות נטפרי שרוצים לשמור על עצמם אבל לפעמים זה קשה שהם לא יוכלו להיכשל.זה שוורדפרס מביאים משרת חיצוני לא מעניין אותי, כי אני כשאני מחובר לנטפרי וגולש לשרת לא כשר וצופה בתבניות שלהם לא רואה את הבעיות כי נטפרי חוסמים לי אותם.
מה שנטפרי לא חוסמים זה למשל הורדת קבצים בחיבור FTP מהשרת וכדו' שלמעשה כדי לקבל את החומר הזה למחשב שלי אני צריך שבשרת אכן יהיה את התוכן, ואת זה אני יכול לקבל ע"י CURL לדוגמה.
וזה בעצם הצינור שמערכת הסינון לא עוברת עליו כלל.
ולכן, אם תשובות לשרת עוברות סינון אני לא יוכל לקבל את התוכן הזה לשרת כלל וממילא אין לי דרך להגיע לתוכן בלתי הולם.השאלה הגדולה האם זה לא יתקע בקשות של לקוחות שהם אפילו לא נטפרי כי מבחינת השרת זה בעצם תשובה...
-
@למדן-וידען אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
@LowcHost
אני יסביר, שרת כשר במונח של 'כשר' אכן יותר מייצג את ההבנה שלך, זה למשל מקביל ל'שרת שומר שבת' שכל השרת בשבת שובת (כאילו.. בפועל הוא הרי מציג את ההודעה שהוא שומר שבת אז הוא כן עובד..)אבל לפי ההבנה שלי, אני הרי לא יציג ללקוחות שלי משהו שהוא לא כשר, ואם אין להם סינון הם גם לא צריכים להגיע לעזרה שלי כדי לקבל תכנים בעייתיים.
אלא הכוונה כשר זה שהמתכנתים שהם לקוחות נטפרי שרוצים לשמור על עצמם אבל לפעמים זה קשה שהם לא יוכלו להיכשל.זה שוורדפרס מביאים משרת חיצוני לא מעניין אותי, כי אני כשאני מחובר לנטפרי וגולש לשרת לא כשר וצופה בתבניות שלהם לא רואה את הבעיות כי נטפרי חוסמים לי אותם.
מה שנטפרי לא חוסמים זה למשל הורדת קבצים בחיבור FTP מהשרת וכדו' שלמעשה כדי לקבל את החומר הזה למחשב שלי אני צריך שבשרת אכן יהיה את התוכן, ואת זה אני יכול לקבל ע"י CURL לדוגמה.
וזה בעצם הצינור שמערכת הסינון לא עוברת עליו כלל.
ולכן, אם תשובות לשרת עוברות סינון אני לא יוכל לקבל את התוכן הזה לשרת כלל וממילא אין לי דרך להגיע לתוכן בלתי הולם.השאלה הגדולה האם זה לא יתקע בקשות של לקוחות שהם אפילו לא נטפרי כי מבחינת השרת זה בעצם תשובה...
אז בעצם החשש היחיד הוא שהשרת יוריד תוכן לא חוקי ממקור כלשהו ואז התוכן הזה יתגלגל אלייך בעזרת FTP?
אני לא חושב שזה ממצה את ההגדרה של כשר. זה עוד הגנה קטנה בדרך.אבל דעתך מקובלת אשמח לשמוע דעות נוספות ולא רק הצבעות עבור הפוסט חברים.
-
פוסט זה נמחק! -
@LowcHost
קודם כל יישר כח על היוזמה.כאחד שיש לו שרתים (שרתים מלאים, לא איכסון) ושמסוננים ע"י נטפרי, אני יכול לומר לך כך:
המושג כשר קצת מתחלק, אבל נהוג לומר אותו רק כלפי התעבורה היוצאת מהשרת ולא הנכנסת, מהסיבה שאמר @למדן-וידען שמי שמתארח על שרתים כאלו זה בד"כ לא מישהו שישים דברים בעייתים, הבעייה היא רק שהוא יכול להשתמש עם כלים כמו curl וכו על השרת.במקרה שלי זה עוד יותר בעייתי כי זה שרתי ווינדוס, מה שאומר שאני מקבל שולחן עבודה מלא עם דפדפן וכו.
לגבי תעבורה נכנסת, גם בווינדוס כשהחיבור לנטפרי נכשל, אתה תמיד יכול להיכנס, אבל לא לצאת החוצה. כך זה גם בווינדוס, כשיש ויפרי, אני יכול לגשת לשרת גם כשאין נטפרי.
רק מה, בלינוקס, אם לא תשים כלי שיחסום גלישה אם כאשר ייפול הסינון אז התעבורה משתחררת.....אני באופן אישי הייתי הולך על שרת (לינוקס במקרה שלך כמובן) שיהיה חיבור לVPN על השרת עצמו, ואז כשהוא נופל, אז אתה בבעייה, אא"כ תשים שם כלי כמו הוויפרי לווינדוס, שחוסם גלישה כשנטפרי לא מחובר.
בכל מקרה בהצלחה
-
@ww199ww @clickone
תודה על התגובות, התוכנית היא להריץ את נטפרי על השרת, לא דרך VPN, כך שאיני תלוי בגורם חיצוני.
אם כל התעבורה היוצאת מהשרת עוברת סינון, אתה לא תוכל דרך curl להוריד את הקובץ, אם הוא לא כשר. כי מה שהשרת שולח לך - גם אם אתה המנהל שלו, עדיין עובר על קו התקשורת היוצאת שלו.
אני קצת מבובלבל לגבי הסינון עצמו. אם יש לך סינון נטפרי, והורדת אל השרת תמונה דרך curl, למה שתוכל להוריד אותה למחשב שלך אם היא לא כשרה? הרי בשביל זה קיים הסינון.
נמשיך במוצאי השבת.
שבת שלום לכולם! -
@LowcHost תודה רבה ויישר כוח על היוזמה!!
לדעתי יש תועלת לסנן את השרת, כמו שאמר @למדן-וידען, עם CURL אפשר להגיע רחוק... -
@LowcHost
נניח שיש אתר מסוים, שהוא בעייתי בעצם, לא תמונות או וידאו ולא מלל שאמור להסתנן ע"י רובוט, כשאני אנסה להכנס לאתר זה דרך מחשב רגיל המסונן ע"י נטפרי, אקבל הודעה "דף זה נחסם" וכדו'. (כמו"כ אתר שלא נבדק).
אבל אם יש לי שרת, אוכל בקלות לצפות באתר הזה (גם בפרוטוקול HTTP), אמנם עם סינון תמונות ומלל, אך עדיין האתר עצמו בעייתי.
מקווה שהובנתי, שבוע טוב.
יוזמה ברוכה! -
@LowcHost אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
למה שתוכל להוריד אותה למחשב שלך אם היא לא כשרה? הרי בשביל זה קיים הסינון.
כי בהורדה למחשב בFTP לדוגמה אין סינון.
-
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר לא משנה מהיכן הוא גולש). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
בנוסף כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה כשעה לפני כניסת השבת ויופעל כחצי שעה לאחר צאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.בברכה,
תום יושעי - LowcHost -
פוסט זה נמחק! -
@LowcHost אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר לא משנה מהיכן הוא גולש). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
בנוסף כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה כשעה לפני כניסת השבת ויופעל כחצי שעה לאחר צאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.בברכה,
תום יושעי - LowcHostואווו גדול!!
לא להאמין איזה עוצמה של שירות והבנה לצורכי הלקוח!!!חילך לאורייתא! אשריך.
מפתחים, לכם נשאר רק להצביע ברגליים! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@ww199ww עזוב, תבין שזה לא בשבילך וזהו.
אם אתה סתם רוצה להבין, היתה איזושהי בעיה למתכנתים שמחזיקים שרתים והם גם לקוחות נטפרי שבשרת שלהם לא היה ניתן לעשות סינון וכעת @LowcHost שימח עם בשורה שהוא מרים את הכפפה ומביא פתרון לעניין. -
@ww199ww אפילו שמחקת, אסביר בקצרה.
'שרת', זה בעצם מחשב מהיר, שמכיל ומעבד את הנתונים לתצוגת האינטרנט של הלקוח.
כשהלקוח ניגש לדף אינטרנט מסוים, השרת מעבד את הבקשה שלו, ומציג את הנתונים.
מה שקורה, אם יש לאדם חרדי שרת בבעלותו, (או 'אחסון' בחברה גדולה), וכיום עדיין לא שייך לסנן את זה (עכ"פ אחסון), יש לו גישה לאינטרנט פרוץ במידה מסוימת, כי השרת הרי פתוח לאינטרנט הרחב.
מקווה שהובנתי. -
@ww199ww
הקמת שרת כשר בא לתת מענה לצורך שעלה בפורום לשרת אחסון אתרים כשר בישראל - עד היום, מי שלא היה לו ידע בהחזקת שרתים ורצה אחסון איכותי, מהיר וכשר בישראל היה צריך ללכת לחו"ל ולקבל אחסון עם זמני טעינה גבוהים בישראל - גם אם האחסון עצמו איכותי.
הפתרון הכולל הוא סגירת השרת בשבת + סינון המידע על ידי נטפרי. את סיגרת השרת בשבת אני מאמין שאין צורך להסביר - ואתה לא תמצא היום חברת אחסון אתרים בישראל שסוגרת את שרתיה בשבת.
השימוש בנטפרי בא בעצם לתת תשובה גם למפתחי האתרים - כאשר אדם מפתח אתר על השרת, ותוך כדי הפיתוח הוריד תמונות לא כשרות לשרת, אין מצב שהם יוצגו החוצה - גם למי שמתמש בנטפרי וגם למי שלא מתשמש בסינון אינטרנט. כלומר אתה יכול להיות בטוח שלא יוצג כל תוכן שאינו רצוי דרך האתר שלך בין אם הגולש מסנן או לא. הסינון מתבצע ברמת השרת, ומידע שאינו בהגדרה של כשר לא מורשה להישלח (זה התכנון לפחות ) -
איזה יופי, אני מעוניין לעבור לזה.
כמה עולה המעבר?