רעיון מהפכני
-
אקדים ואומר שאני לא מתכנת, ואין לי מושג אם הרעיון שאציע בר יישום מבחינה טכנית, כלכלית, ופרקטית.
באתי רק להציע רעיון ולהסביר חלק מהתועלות המרובות שיכולות להיות ממנו, והמומחים והמנהלים יחליטו אם זה בא בחשבון, או ייזרק לפח האשפה של הפורום.
בתוכנת WIFREE כידוע, גם במצב גלישה חסומה, ניתןלהכנס להגדרות החשבון ולאתר NETFREE.LINK.
חשבתי שאולי אפשר לעשות שבתוך האתר יהיה עמוד, מעין דפדפן בתוך דפדפן שבו ניתן יהיה לגלוש גם במצב חסימה. מעין המצב (שחסום בנטפרי) של תרגום אתר בGOOGLE TRANSLATE, שלמעלה יש את סרגל הכלים של התרגומון, ןלמטה האתר המתורגם שעובר לכאורה דרך השרת של גוגל. (וזו הסיבה כנראה שהוא חסום באינטרנט המסונן, כי כל האתרים יגיעות מאותו שרת)
באותו אופן גם כאן האתרים שיוצגו בחלון שבתוך האתר יהיו רק אתרים שעוברים דרך השרת של נטפרי.
כמובן שזה יפעל רק למשתמשים רשומים שמשלמים. (שם משתמש סיסמא וכדומה)
יתרונות-
גלישה בכל מקום ציבורי למי שאין VPN
-
וכן למי שיש VPN במקומות שראוטר חוסם VPN ורבים הם
-
פתרון זמני למצבים של חסימת שוא של התוכנה. (על אף המאמצים והשיפורים זה יכול לקרות, לפעמים מחמת עדכונים של אנטי וירוס וכדומה)
-
פתרון למקומות עבודה עם הרבה פחות בלאגן מVPN.
-
(אופציונלי) אם לא תהיה התנגדות שזה יהיה פיתרון לכתחילה (בתשלום) זה יאפשר להתחבר דרך ספקים אחרים במחירים אחרים.
-
אפשר להדגים/להשוויץ עם הסינון של נטפרי בכל בית שמגיעים אליו עם המחשב
-
-
@yonig20 אמר ברעיון מהפכני:
- פתרון למקומות עבודה עם הרבה פחות בלאגן מVPN.
למקומות עבודה זה פיתרון ממש חלקי, ובאופן כללי פיתרון רק לעבודה עם דפדפן.
ואת יד 2 אם ישתמשו בזה הרבה אז הראוטר יחסום גם את זה, כל עוד יהיה לזה אותו מקור.
אבל באופן כללי רעיון מצוין, ו - אחרי שכתבת את זה כמובן שנחמד לי להגיד - חשבתי על זה. -
@yonig20 @5566NEWbrs
לדעתי רעיון מצויין בעיקר לסעיפים 2 ו3. -
רעיון גדול ממש שימושי הלוואי שיהיה אפשרי מבחינת תכנות וכו'
-
@clickone
מתנדב? -
@5566NEWbrs אמר ברעיון מהפכני:
- פתרון למקומות עבודה עם הרבה פחות בלאגן מVPN.
פיתרון ממש ממש חלקי, ובאופן כללי פיתרון רק לעבודה עם דפדפן.
לגבי ההערה עם הדפדפן, לכאורה אתה צודק שתוכנות מחוץ לדפדפן לא יוכלו לתפקד.
-
@yonig20
אתה צודק (ערכתי - ראיתי ששמת לב). רק שעמד לי בראש איזושהי דרך של מימוש של זה.. ועל הדרך הזו חשבתי שזה לא יעבוד (כי זה שוב משהו שדומה לvpn מבחינת הראוטר) אבל אתה התכוונת אתר לכל דבר וענין שיעבוד גם סתם כך למי שאין לו את התוכנה ובעצם דבר שלא כל כך קשור לתוכנה, זה אכן לא ייחסם, אבל מבחינת עלות.. ובכן מישהו יצטרך לשלם על זה.. -
@5566NEWbrs אני יפתיע אותך שבעבר היה משהו כזה פנימי שירד.
תיבת טקסט ששם אתה שם כתובת, וכל התעבורה שלך מנותבת בפרוקסי.
וזה באמת לא מסובך לממש את זה (לדעתי לפחות). רק צריך ש @administrators יחליטו.... -
ולדעתי אם זה נועד רק למקרי חירום ולא לשוטף, (בעיקר סעיף 3 - לדוגמא לוודא שהוויפרי חוסם א המחשב הנוכחי כעת ורק אז ייתן לגלוש דרך הדף הזה)
אז המימון השוטף של זה לא אמור להיות גדול. (אל תשכח שבאותם רגעים הוא היה צריך לגלוש דרך השם משתמש הפעיל שלו, ככה שהוא משלם ע"ז באיזה מקום)
מבחינת עלות שרתים, זה יכול שלבת על שרת קטן לדעתי, ואם זו הבעייה לא אכפת לי לממן. -
@clickone אמר ברעיון מהפכני:
ולדעתי אם זה נועד רק למקרי חירום ולא לשוטף, (בעיקר סעיף 3 - לדוגמא לוודא שהוויפרי חוסם א המחשב הנוכחי כעת ורק אז ייתן לגלוש דרך הדף הזה)
אז המימון השוטף של זה לא אמור להיות גדול. (אל תשכח שבאותם רגעים הוא היה צריך לגלוש דרך השם משתמש הפעיל שלו, ככה שהוא משלם ע"ז באיזה מקום)
מבחינת עלות שרתים, זה יכול שלבת על שרת קטן לדעתי, ואם זו הבעייה לא אכפת לי לממן.טוב, אחרי שמר' click one נכנס ואומר שזה מציאותי ובהישג יד, אני מוצא את עצמי חייב להצביע בעד!
בעיקר חשבתי שזה יכול להיות פתרון לבעית הרשמה ל Wifi ציבורי וכדומה כמו "בזקפרי" או בתי קפה, מלונות, בתי חולים, שדות תעופה, טיסות ועוד... עם תיבה כזו נוכל להכנס לדף ההרשמה דרך אותה תיבה ולהרשם ואז לגלוש רגיל (לאחר התחברות ל VPN כמובן) לאחר ההרשמה (אולי יהיה צורך לוודא שאכן האתר תקלוט את פרטי מחשב הגולש ולא את פרטי השרת שמאחורי התיבה) וייתכן שבשלב ראשון ניתן להגביל את הגלישה שם (לדוגמה מקסימום 5 דקות ברצף ו 15 דקות בתוך שעה). -
מה דעתכם על משהו כגון
demo.netfree.link -
מה דעתכם על משהו כגון
demo.netfree.linkזה היה המשהו הפנימי שרצינו לעשות וירד.....
רצינו לתת לאנשים להרגיש מה זה נטפרי בלי יותר מדאי הגדרות. -
פשוט הזוי...
תראו מה כתבתי כאן מספר דקות לפני שקראתי את האשכול הזה... -
@clickone אמר ברעיון מהפכני:
מה דעתכם על משהו כגון
demo.netfree.linkזה היה המשהו הפנימי שרצינו לעשות וירד.....
רצינו לתת לאנשים להרגיש מה זה נטפרי בלי יותר מדאי הגדרות.ולמה זה ירד באמת?
-
@yonig20 יש בעיה אחד - כל אחד יקבל אינטרנט בזול (לא מנטפרי) ורק יתקין את הWIFREE ויהיה לו סינון. ואז מאיפה יהיה כסף לנטפרי?
-
@DovidStroh
גם היום יש להרבה אנשים אינטרנט חינם מנטפרי. ניתן יהיה לעשות שמה שנפתח מהעמוד זה לא שולח תמונות לבדיקה, ולא ניתן לבקש פתיחת אתרים, ואז זה גם לא יעלה לנטפרי. -
@DovidStroh אמר ברעיון מהפכני:
@yonig20 יש בעיה אחד - כל אחד יקבל אינטרנט בזול (לא מנטפרי) ורק יתקין את הWIFREE ויהיה לו סינון. ואז מאיפה יהיה כסף לנטפרי?
גם על זה חשב המשורר..... "כמובן שזה יפעל רק למשתמשים רשומים שמשלמים. (שם משתמש סיסמא וכדומה)"
-
@park אמר ברעיון מהפכני:
גם היום יש להרבה אנשים אינטרנט חינם מנטפרי. ניתן יהיה לעשות שמה שנפתח מהעמוד זה לא שולח תמונות לבדיקה, ולא ניתן לבקש פתיחת אתרים, ואז זה גם לא יעלה לנטפרי.
מסכים איתך.
גם על זה חשב המשורר..... "כמובן שזה יפעל רק למשתמשים רשומים שמשלמים. (שם משתמש סיסמא וכדומה)"
אבל אז אנשים לא יוכלו לערוך היכרות עם מערכת נטפרי
-
@ezra @park @DovidStroh
פשוט תקראו מתחילת האשכול.
היו כמה וכמה הצעות של @clickone ושל @יוד
הגבלה לזמן ו\או לקוח קיים ו\או משתמש שנחסם וכו' -
כן אבל אנחנו הגענו מכאן