מחשבי Chromebook בנטפרי
-
@מישהו12 אין ppa להפצה שלך מכיוון שהמודולים כלולים במאגר. נסה בלי להוסיף ppa
$ sudo modprobe ashmem_linux $ sudo modprobe binder_linux $ lsmod | grep -e ashmem_linux -e binder_linux
אם נטען בצורה נכונה הפלט אמור להראות את binder_linux ו-ashem_linux
אם הפעלת את secureboot, עליך לחתום על המודולים בפקודה
$ sudo kmodsign sha512 /var/lib/shim-signed/mok/MOK.priv /var/lib/shim-signed/mok/MOK.der /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/staging/android/ashmem_linux.ko
-
@shloimy95 אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
/var/snap/anbox/common/rootfs-overlay/system/etc/security/cacerts
rootfs-overlay ריק... ליצור את תיקיית system לבד?
-
@מישהו12 כן. אתה יכול לראות אבל לא לערוך את קבצי המערכת בשילוב עם מה שאתה מוסיף בתיקייה /combined-rootfs
-
קניתי כרומבוק והשתמשתי באינטרנט של חבר שלי בשביל להתחבר בפעם הראשונה, עכשיו הייתי רוצה לנסות להכניס תעודות לפי מה שכתוב כאן:
https://chromium.googlesource.com/chromiumos/docs/+/master/ca_certs.md#:~:text=/usr/share/chromeos-ca-certificatesאבל אני חושש לעשות את זה למקרה שזה לא יעבוד, ואז זה ינתק אותי מהמשתמש, יש מישהו שיכול לנסות לבדוק אם זה פותר את בעיית ההתחברות עם נטפרי?
-
@hagai-w השיטה בקישור לא עובדת כי גם אם מותקן תעודת האבטחה, ה-API של גוגל חסומים. הגשתי בקשת תמיכה לגבי זה, אבל הם אומרים שאין שיטה בטוחה לפתוח את ה-API ללא דברים אסורים.
האם התקנת את התעודת בדפדפן כרום?
אתה יכול גם להוסיף את התעודת בהגדרות אנדרואיד, זה יאפשר לך להשתמש באפליקציות ששונו לעבוד עם תעודת משתמש. -
@nigun כחלק מהפיתוח החדש לפתיחת תמונות בשירותי גוגל wiki.netfree.link/wiki/סינון_תמונות_בשירותי_גוגל Netfree פתחה כמה ממשקי API של גוגל. האם ה-chromebook שלך עדיין במצב מפתחים? כנראה ששווה לנסות שוב כדי לראות אם זה יכול להתעדכן עכשיו עם תעודת אבטחה ברמת המערכת. אם לא, אולי פנה לתמיכה עם הקלטה כדי לראות אם יש אפשרות לפתוח את ממשקי ה-API הדרושים.
-
@shloimy95
@hagai-w ניסה שלשום והנציג בדק שוב האם יש אפשרות לפתוח את הURLים אבל לא מצא פתרון -
@shloimy95 אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
@מישהו12 כן. אתה יכול לראות אבל לא לערוך את קבצי המערכת בשילוב עם מה שאתה מוסיף בתיקייה /combined-rootfs
לא הבנתי.אז אני יכול לערוך או לא יכול?
-
רק אציין שבסוף התייאשתי והתקנתי לינוקס.
פשוט לא יכולתי להוסיף משתמשים -
לא הבנתי.אז אני יכול לערוך או לא יכול?
אתה לא יכול לערוך את קבצי מערכת אנדרואיד מכיוון שהם נשמרים בקובץ squashfs דחוס, אולם אתה יכול לשים קבצים בתיקיית rootfs-overlay. אלה משמשים במקום הקובץ עם אותו שם או כקובץ חדש אם לא היה קובץ קיים בשם זה. אם אתה רוצה לראות איך נראית מערכת הקבצים הסופית לאחר מכן אתה יכול להסתכל בתיקייה combined-rootfs אולם מכיוון שהיא מכילה את הקבצים לקריאה בלבד מקובץ squashfs אי אפשר לשנות את מה שיש בתיקייה זו.
-
@shloimy95 תודה.
ויש דרך לעשות רוט לזה? וAPK מתקינים דרך ADB? -
@מישהו12 ניתן להתקין קבצי .apk עם adb.
התיקיות rootfs-overlay ו-combined-rootfs נועדו להקל על הוספה או החלפה של קבצים בודדים. אפשר אבל קשה להשיג שורש מלא בדרך זו. אתה יכול לקבל מעטפת מסוף עם גישת root עם הפקודה$ /usr/share/anbox/anbox-shell.sh
עבור magisk או supersu, הכי קל להחליף את כל קובץ android.img באמצעות אחד מ-AUR הכולל אותם מותקנים מראש.