הקרב לסגירת ויקיפדיה.
-
@מרדכי כרגע לא זוכר. בלי נדר כשאני אתקל אשלח לך.
הנה למשל
https://www.hamichlol.org.il/בחזית_הכיתה
זה לא העניין שתשלח לזירוז. העניין שאם ויקיפדיה חשוב ואתה צריך את המידע ואין לך אותו. בגלל שמכלול חסמו את כל הדף של ויקיפדיה.
מעדיף את הדף של ויקיפדיהעם צינזור של נטפרי. עד שיהיה באמת ערך אמיתי במכלול.
אגב לא נראה לי שבדף הזה יש בעיה של ממש -
-
@מרדכי
מה אתה מתכוון "תטפל"
שיזרזו את העריכה?
צריך למצוא פתרון מיידי, שכל ערך שלא באמת קיים במכלול (כמו זה) . שלא יעבור למכלול -
בחזית הכיתה זה איזה סרט גוי. אני לא מבין מה אתה מצפה שזה יהיה פתוח.
בכל מקרה זה היה נחסם. בגלל שזה סרט. לפני שהעברנו למכלול כל דף שהיה בו לינק למאגר הקולנעי העולמי היה נחסם אוטומטי. -
@mdy שאני אטפל בנושא
-
@magicode
יש לי כבוד אבל...
בחזית הכיתה הוא לא "איזה" סרט גוי. הוא ספר שכתב בראד כהן (במקרה יהודי) סיפור אמיתי על עצמו . אדם חולה בתסמונת טורט. שעל אף הקשיים שהיו לו הצליח להיות מורה ולהביא את תלמידיו להישגים גדולים
במקרה גם הפכו את הספר לסרט.
הערך הוא בגדר "חכמה בגויים תאמין" על אף שכאו מדובר על יהודי. לא אמור להיות בו שום תוכן פגום.
אני לא מתווכח עם זה שמראש חסמתם כל "סרט" אבל ברור שערכים כאלו נופלים בין הכסאות. ומכלול עדיין לא מענה מושלם.
אגב זה רק דוגמה אחת מתוך כמה מקרים שקרה לי. -
@mdy
מושלם יש רק בכללית. אין שום דבר מושלם בעולם.והמכלול הוא מענה יותר טוב הן מבחינה רוחנית והן מבחינה גשמית ממה שהיה לפניו.
-
@magicode
לא באתי בטענות. רק העלתי את הבעיה. אם החלטנו שויקיפדיה זה נחוץ, ה"מכלולו" הוא לא מענה מושלם. אם ויקיפדיה לא היו כותבים "ערך" שהוא בלוף והוא ריק, הפתרון היה יותר טוב. או לפחות היו מדווחים לנטפרי שה"ערך" ריק. -
לא קראתי פה את רוב הדיון, אני רוצה לומר שעצם העובדה שמשתמשים
חרדים לא יצטרכו את ויקיפדיה שידוע ללא ספק שהיא מנוהלת ע"י אתאיסטים הדוקים ביותר,
עושה לי טוב בלב....
(https://www.hidabroot.org/article/1118842) -
@GolanArt אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
חרדים לא יצטרכו את ויקיפדיה שידוע ללא ספק שהיא מנוהלת ע"י אתאיסטים הדוקים ביותר,
עושה לי טוב בלב....
(https://www.hidabroot.org/article/1118842)ולי זה עושה רע שאנשים חרדים מעתיקים תכנים גרועים מויקיפדיה באיצטלה חרדית עם הכשר של נטפרי.
אני יכול למלאות אין ספור קישורים לתכני אבולוציה במכלול שפשוט הועתקו לאחר שיבוש מספר מילים, וכל התוכן נשאר.
בגלל שמדובר במדיניות לא יעזור שאני יצרף עשרות קישורים כי אין לדבר סוף
-
@by6199 אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
@GolanArt אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
עושה לי טוב בלב....
(https://www.hidabroot.org/article/1118842)ולי זה עושה רע שאנשים חרדים מעתיקים תכנים גרועים מויקיפדיה באיצטלה חרדית עם הכשר של נטפרי.
אני יכול למלאות אין ספור קישורים לתכני אבולוציה במכלול שפשוט הועתקו לאחר שיבוש מספר מילים, וכל התוכן נשאר.
בגלל שמדובר במדיניות לא יעזור שאני יצרף עשרות קישורים כי אין לדבר סוף
לא יודע על מה אתה מדבר, אשמח אם תשלח לי לאישי, אבל כמו שביג בוס אמר,
זה הרע במיעוטו, ותמיד יש מקום לשיפור.
מה שאני התכוונתי זה למגמתיות האנטי דתית הקיצונית של ויקיפדיה, לפחות
שלב אחד צלחנו, מאמין שזה ילך וישתפר, יש עוד הרבה עבודה... -
@mdy כפי שכתבתי על כל בעיה מהסוג הזה ניתן לפנות אליי כנציג המכלול
-
@GolanArt שלחתי, בתוספת מידע קצת על הקשר למכון ון ליר
-
בתוספת מידע קצת על הקשר למכון ון ליר
נשמע מעניין!
אולי תשתף ברבים? -
@aiib אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
נשמע מעניין!
אולי תשתף ברבים?אני לא מחפש להכפיש, אני סבור שהמכלול מלא בגועל מויקיפדיה עם חותמת כשרות. לעתים יש קטעים ארוכים הכוללים תוכן אבולוציוני המאושרים כי המילה אבולוציה חסרה כנראה, ועוד רבים בסגנון זה, בעוד הקורא ויקיפדיה לוקח את הדברים בעירבון לצערי אנשים שקוראים במכלול לוקחים את הדברים ברצינות בגלל הכשרות לכאורה, וזה גרוע פי כמה להלעיט אנשים בדברי כפירה תחת כשרות.
בנוגע למכון ון ליר זה לא סוד זה מופיע גם באתר שלהם והבעלים מצהיר על כך על שיתו"פ אני מעדיף להרחיב פחות ושכל אחד ישפוט לבד -
@aiib אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
נשמע מעניין!
אולי תשתף ברבים?אני לא מחפש להכפיש, אני סבור שהמכלול מלא בגועל מויקיפדיה עם חותמת כשרות. לעתים יש קטעים ארוכים הכוללים תוכן אבולוציוני המאושרים כי המילה אבולוציה חסרה כנראה, ועוד רבים בסגנון זה, בעוד הקורא ויקיפדיה לוקח את הדברים בעירבון לצערי אנשים שקוראים במכלול לוקחים את הדברים ברצינות בגלל הכשרות לכאורה, וזה גרוע פי כמה להלעיט אנשים בדברי כפירה תחת כשרות.
בנוגע למכון ון ליר זה לא סוד זה מופיע גם באתר שלהם והבעלים מצהיר על כך על שיתו"פ אני מעדיף להרחיב פחות ושכל אחד ישפוט לבדהסרת את הציטוט אודות תהליכים אבולוציוניים שכביכול מוסכמים גם מבחינת האמונה
וטוב שהסרת
פשוט מבחיל
אנשים שנמצאים כל היום בטומאת הכפירה זה פשוט נדבק בהם
הם לא מבינים שזה משחק באש! -
@מובהק הסרתי מהסיבה שהעדפתי לא לפרסם במקום ציבורי דברי הבל אלו שמלאים בכל האתר הנ"ל, לאחר שהיה נראה כי מישהו מאוד רוצה לראות נתתי דוגמא ומיד אחר קריאתו מחקתי.
-
לדעתי כמו בכל מקום גם במקרה של ויקיפדיה החכמה זה לדעת לשקול נכון מה המצב הפחות גרוע. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שויקיפדיה זה דבר נצרך שבכל מקרה משתמשים בו. אזי נשאר רק להחליט באיזה צורה לעשות את זה האם דרך ויקיפידה או המכלול . וזה ודאי שמאגר מידע שמתבסס על מידע כפרני לא יהיה ברמה כמו של שכתוב מחדש לעולם. וזה ודאי שגם בהמכלול נכנס בדלת האחורית הרבה זבל. השאלה מה עדיף האם את ויקיפדיה שמכניסים זבל גדול בדלת הקדמית והקורא מודע לכך או את המכלול שעל אף רצונם הטוב נכנס דרכם זבל קטן מהדלת האחורית בצורה סמויה וזה בזמן שהקורא לא מפעיל את 'ההגנה' שלו. לדעתי צריך אדם גדול כדי להכריע בדברים כאלו.
-
ובדיוק על דברים אלו צועקים שההפנייה היא טעות!!!
מי שמעוניין לקרוא ויקיפדיה או מכלול שיעשה זאת, ואם ההחלטה הרבנית היא שויקיפדיה חסומה אז היא תהיה חסומה, (מעניין לשמוע אם היה כזה החלטה ושל איזה רב בדיוק, אני מדבר על שמות לא מכוני רבנים) אבל הגשה של חומר באיצטלא כשרה עוד תחת נטפרי זה טעות חמורה.
יש אתרים רבים שמכילים חומר חמור ולאף אחד אין בעייה כי מה אמר שזה טוב -
@by6199 קמחא טחינא טחינת.