הקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.
-
@תנחום אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@עברי-אנכי אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@תנחום
אין לך מושג על איזה כאב ראש אתה מדובר, גם לפונים - ועוד יותר לנטפרי עצמה. גם כך לא חסר תעסוקה, אז להוסיף את זה ליום יום בשוטפת, אני לא מאמין שילך.אז מה האלטרנטיבה? לפתוח את הזוהמא הוויקיפדית לכל יהודי תמים ואוהב ה'???
אינני מבין לאן התדרדרנו, שאנשים שמכנים את עצמם חרדים ושמורים בקדושה וטהרה אינם מבינים בעצמם את החסרון הנורא שבפתיחת ויקיפדיה, ועוד רואים 'צדקות' גדולה בהקמת ויקיפדיה 'חרדית'.
רואה אני את הדור שאחרי הקמת ויקיפדיה ה'חרדית', דור ש'השכלה' ו'קידמה' חשובים בעיניו, להשתלב ברחוב הישראלי. חלומו של יאיר לפיד במיטבו.מנהלי נטפרי, התעוררו נא בטרם יהיה מאוחר!
משום מה הם ערים, ובקרב על סגירת ויקיפדיה החליטו לפתוח משהו חליפי - הם, לא אנחנו!! לא מתאים לך, תגיש הצעת מועמדות להיות חבר הנהלה..
חוצמז'ה, מי דיבר על פתיחת הזוהמה, דיברו דווקא על סגירתה -
@תנחום
אין לך מושג על איזה כאב ראש אתה מדובר, גם לפונים - ועוד יותר לנטפרי עצמה. גם כך לא חסר תעסוקה, אז להוסיף את זה ליום יום בשוטפת, אני לא מאמין שילך.אז מה האלטרנטיבה? לפתוח את הזוהמא הוויקיפדית לכל יהודי תמים ואוהב ה'???
אינני מבין לאן התדרדרנו, שאנשים שמכנים את עצמם חרדים ושמורים בקדושה וטהרה אינם מבינים בעצמם את החסרון הנורא שבפתיחת ויקיפדיה, ועוד רואים 'צדקות' גדולה בהקמת ויקיפדיה 'חרדית'.
רואה אני את הדור שאחרי הקמת ויקיפדיה ה'חרדית', דור ש'השכלה' ו'קידמה' חשובים בעיניו, להשתלב ברחוב הישראלי. חלומו של יאיר לפיד במיטבו.מנהלי נטפרי, התעוררו נא בטרם יהיה מאוחר!
משום מה הם ערים, ובקרב על סגירת ויקיפדיה החליטו לפתוח משהו חליפי - הם, לא אנחנו!! לא מתאים לך, תגיש הצעת מועמדות להיות חבר הנהלה..
חוצמז'ה, מי דיבר על פתיחת הזוהמה, דיברו דווקא על סגירתההבנתי,לדבריך לא מדובר על דעת תורה, אלא על דעת מנהלי נטפרי, אני מקווה שמנהלי נטפרי לא טוענים כמוך.
ויקיפדיה, מכלול, או נקיפדיה, וכל שום וחניכין אחרין דאית ליה, הם זוהמא במיטבה. לא ייתכן שאנשים חרדים יקראו לפתיחת יישות ויקיפדית שיתופית, המאפשרת מידע רחב בכל מיני נושאים שאין מקומם בבית המדרש, ופועלת באופן שיתופי (דמוקרטיא בלע"ז) שהוא נגד דעת התוה"ק, ועוד הרבה דברים חמורים ואסורים (חלק מהם הזכרתי בהודעתי למעלה)!!!
אדרבה, אני רוצה לשמוע מי הרב שהתיר את זה.
-
אינני מאמין שרב בעל שיעור קומה התיר שימוש בויקיפדיה, והייתי שמח לשמוע מיהו הרב שהתיר לפתוח את ויקיפדיה ועומד מאחורי יוזמה לפתיחת ויקיפדיה 'חרדית'.
ככל הידוע לי, כל ההיתר לשימוש באינטרנט הוא לצורכי פרנסה בלבד, ואינני מכיר אנשים רבים שנצרכים לצורך פרנסתם להשתמש בוויקיפדיה, ואם כן - מדובר בכמות ערכים קטנה למדי, וגם אין שום משמעות לכך שאתרי כפירה ומינות כאלה יהיו פתוחים גם למי שאינו צריך את זה לפרנסה.
לכל היותר, אפשר לשמור בצד (בנטפרי, או באגודה נפרדת) מאגר של דפים נצרכים, כשמישהו יצטרך משהו "לצורך פרנסה", שיפנה אליו למייל ויקבלו שם.
אפשר גם לסנן ערכים בשעת מעשה, מי שצריך ערך מסוים - יפנה למייל ויבקש, ויקבלו לאחר סינונו. ומאז, יהיה הערך ראוי להינתן למישהו אחר שיצטרך את זה (בתנאי שזה אכן לצורך פרנסה).הגזמת !!!
- אם ויקיפדיה פתוחה בנטפרי, אז בוודאי זה קיבל אישור מרב בעל שיעור קומה, כי אם לא, זה לא היה נפתח.
- יש הרבה אנשים שצריכים את ויקיפדיה לצורך עבודה, לדוגמא מורה למדעים שצריכה חומר ללמד על מחזור המים, שאין בזה לא כפירה, ולא מינות. ועוד עשרות דוגמאות.
- בויקיפדיה שפתוח בנטפרי קשה מאוד למצוא דברים פסולים בהחלט, כי הרובוט מסנן אותם, אכן ישנם דברים שהיה עדיף שלא יהיו, ובדיוק לשם כך מחפשים פתרון, ומי שמכיר את מנהלי נטפרי יודע שח"ו אם אכן היה בויקיפדה דברים שנוגדים את ההלכה היו חוסמים את זה בלי פחד ובלי מורא.
-
@תנחום לא מוצאת חן בעיניך המדיניות של נטפרי - ברוך תהיה בצאתך. אף אחד לא חייב אותך להישאר. אם יש לך טענות, תפנה אותן ישירות למנהלים, ואל תשמיץ ותזהיר אותם דרך הפורום. זה לא מקובל כאן.
@תנחום
פשששש.... ממש מיחידי הדור, שרואה מה יהיה בדור הבא...
-
@תנחום ר' תנחום, נראה מדבריך שבחייך לא עיינת בויקיפדיה לאחר הסינון המוקפד של נטפרי, וספק לי אם בכלל ראית צורת ויקיפדה בכלל.
ע"כ אני מציע לך, שלפני שאתה צועק ומוחה בקול גדול, שתעיין, ותבין במה מדובר, בויקיפדיה יש הרבה מידע חיוני, ושלאחר סינון או עריכה מחדש אפשר להגיע לחומר נקי מאוד, בדרגה שלא יבייש אותו כל אינצלקופדיה חרדית אחרת. -
@תנחום אני רק יציין שויקיפדיה חסומה בברירת המחדל בנטפרי
-
אין כל טעם לדון עם חברי המכלול על התכנים בו, כיון שהם בסה"כ מיצגים את דעתם שלהם ואם נצטרף למכלול אזי הרוב קובע.
מה שאנו צריכים הוא לדון ביננו מהי החלופה הטובה ביותר לויקיפדיה?
אכתוב סיכום והצעות:
דרך א:
נטפרי פותחים אתר ויקי משלהם ומיבאים אליו ערכים מויקיפדיה או המכלול אחרי סינון מושלם [קדימות היבוא תהיה לפי צורך ונקיות]
יתרונות הדרך הזו הם:- נטפרי שולטת על כללי הסינון. מלבד מה שאנו סומכים על נטפרי דבר זה יוכל לתת כלים שכנראה במכלול לא יחלמו עליהם. לדוגמא: נתינת אפשרות עריכה רק לבעל סינון חרדי. דוגמא נוספת: כל ערכי הקודש ותולדות הרבנים יהיו זמניים בלבד עד שיוצרו בידי העורכים החרדים ערכים חילופים [כי הערכי קודש גם הלא בעיתיים כתובים מצורת מבט חילונית]
- לא יהיו בה ערכים בעיתיים כלל, מכיון שנטפרי תיבא רק לאחר שהערך יהיה מסונן.
-המובן ממילא הוא שכללים כלליים כגון אלו ערכי חול ליבא או בעיות נפוצות בתחומים שונים יקבעו עוד לפני תחילת היבוא כאשר שאלות שיתעוררו תוך כדי יקבעו ע"פ ועדת רבנים מוסמכת וחשובה.
-קביעת הכללים הראשונים תיתכן בשני צורות. אופן א'- חברי הקהילה ידונו ביניהם ויחליטו כאשר ועדת הרבנים תשמש כסמכות על ותוכל לקבוע כללים אחרים. אופן ב'- כל השאלות מלכתחילה יובאו לפני הרבנים והם אלו בלבד שיחליטו.
-אני מצדד באופן הב' מפני שהאופן הראשון דורש מאמץ של עיון בספרים, יגרום לויכוחים רבים, חשיפה לדברים בעיתיים ועוד, עם זאת כדאי שיקדם איזה דיון לפני הבאת השאלות כדי שתוצג בפני הרבנים התמונה המלאה.
חסרונות הדרך הזו: - דורש מאמץ רב והשקעה של הקמת פלטרומה חדשה, לשאול את הרבנים וכו'
- זה שנטפרי המקימה אולי יגרום לסינונים אחרים וחבריהם לראות זאת בעין לא יפה.
- לב יהודי. חברי המכלול השקיעו מאמץ זמן וכסף בו, באם נטפרי תקים אנציקלופדיה חרדית, כי אז כמו שאנו יודעים, היא כנראה תהיה מוצלחת מאוד, ומי יסתכל על המכלול.
דרך ב':
חברי נטפרי מצטרפים למכלול ומשנים אותו מבפנים.
יתרונות: אין את כל החסרונות שלמעלה.
חסרונות: 1. אין את כל היתרונות לעיל.
2. לא בטוח שיצליחו לשנות, ואפ' אם יהיו רוב ניתן לתקוע רגליים ע"י עמותת המכלול.
3. תהליך קבלת ההחלטה במכלול בענינים של סינון הוא ע"י העורכים, כלומר מביאים דבר שהוא אולי כפירה לדוגמא ומתחילים לדון האם זה כפירה, דבר זה מאוד בעייתי, כיון שקוראים את הדברים, ובמיוחד שכדי להחליט האם זה כפירה נצרכים לבדוק ולהתעמק בתיאוריות הכפירה. בנוסף תוך כדי ויכוחים בהחלט ניתן להיתקל בדעות זרות ומוזרות. ההצעה של דוד שמי שלא מכיר את המינות שיתעסק בערכים אחרים לא כל-כך מעשית כיון שמי שעורך, כבר נכנס לכל הערכיםדרך ג:יצירת רשימה לבנה של ערכים בויקיפדיה.
יתרונות: לא דורש [יחסית..] מאמץ וזמן.
חסרונות: לא ברור כמה ערכים נצרכים אינם בעיתיים -
@סופר אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אינני מאמין שרב בעל שיעור קומה התיר שימוש בויקיפדיה, והייתי שמח לשמוע מיהו הרב שהתיר לפתוח את ויקיפדיה ועומד מאחורי יוזמה לפתיחת ויקיפדיה 'חרדית'.
ככל הידוע לי, כל ההיתר לשימוש באינטרנט הוא לצורכי פרנסה בלבד, ואינני מכיר אנשים רבים שנצרכים לצורך פרנסתם להשתמש בוויקיפדיה, ואם כן - מדובר בכמות ערכים קטנה למדי, וגם אין שום משמעות לכך שאתרי כפירה ומינות כאלה יהיו פתוחים גם למי שאינו צריך את זה לפרנסה.
לכל היותר, אפשר לשמור בצד (בנטפרי, או באגודה נפרדת) מאגר של דפים נצרכים, כשמישהו יצטרך משהו "לצורך פרנסה", שיפנה אליו למייל ויקבלו שם.
אפשר גם לסנן ערכים בשעת מעשה, מי שצריך ערך מסוים - יפנה למייל ויבקש, ויקבלו לאחר סינונו. ומאז, יהיה הערך ראוי להינתן למישהו אחר שיצטרך את זה (בתנאי שזה אכן לצורך פרנסה).הגזמת !!!
- אם ויקיפדיה פתוחה בנטפרי, אז בוודאי זה קיבל אישור מרב בעל שיעור קומה, כי אם לא, זה לא היה נפתח.
- יש הרבה אנשים שצריכים את ויקיפדיה לצורך עבודה, לדוגמא מורה למדעים שצריכה חומר ללמד על מחזור המים, שאין בזה לא כפירה, ולא מינות. ועוד עשרות דוגמאות.
- בויקיפדיה שפתוח בנטפרי קשה מאוד למצוא דברים פסולים בהחלט, כי הרובוט מסנן אותם, אכן ישנם דברים שהיה עדיף שלא יהיו, ובדיוק לשם כך מחפשים פתרון, ומי שמכיר את מנהלי נטפרי יודע שח"ו אם אכן היה בויקיפדה דברים שנוגדים את ההלכה היו חוסמים את זה בלי פחד ובלי מורא.
- אדרבה, שאלתי מקודם מי הוא הרב שהתיר את זה נותרה ללא מענה. אני ממתין לשמוע מיהו הרב שהתיר בפירוש ויקיפדיה ל'צורכי פרנסה'.
- מורה למדעים, במקרה שרבה התיר לה להיות מורה כזו, יכולה להשיג מספיק חומר בספרי לימוד רשמיים. ובמקרה החריג ביותר, העצה שנתתי עם הבקשה במייל פותרת את העניין בצורה הטובה ביותר.
- נראה ששכחת את דברי חז"ל שהקורא בספרים החיצונים אין לו חלק לעוה"ב, ולידיעתך, 'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
ושוב, אם אכן יש רב בעל שיעור קומה שמתיר את זה, אני מבטל את דעתי בפניו. אבל אינני מאמין שיש כזה דבר.
אני קורא למנהלי נטפרי, שיצרו את הרעיון האיכותי ביותר בעולם לסינון האינטרנט, ודאגו (ועדיין דואגים) שמי שצריך אינטרנט לפרנסתו, יהיה לו על הצד הכשר ביותר, למהדרין מן המהדרין, וללא שום כביש עוקף אחר, עם היתירים וקולות אשר לא שערום אבותינו, אני קורא אליכם: אל תתנו לנגע הזה להגיע אל פתח ביתנו, כל אתרי הוויקי למיניהם צריכים להיות חסומים לחלוטין!הפתרון היחידי הנראה בעיני, הוא הגמ"ח לערכים במייל (ואני אישית גם אהיה מוכן לתרום זמן מה לגמ"ח כזה, עד כמה שאוכל) כמו שכבר ציינתי. אם זה אכן קשה וכבד על המנהלים שיחיו להקים פרויקט כזה (אגב, אם כן איך יוכלו לשאת אתר ויקי שהפעלתו גדולה מזו, בפרט ברמת הנקיון שאנחנו דורשים ממנו), אפשר לגייס כמה מתנדבים לזה, ובאופן זה יהיה ניתן להקים את הפרויקט בתוך שבועות מספר, ורבים יאותו לאורו.
-
'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
איך אתה יודע זאת?
-
@תנחום
אבקשך להפסיק לדון פה, בגלל שהדיון פה לא על האם אפשר אלא איך.
אם אתה סבור שאי אפשר, תחפש במה לומר זאת.נ.ב. בנוסף, אינני מכירך משום מקום, וגם המקום היחיד בו שמעתי ממך הוא דיון זה. איני יודע אפילו אם אתה לקוח נטפרי או רימון.
עד שאתה מדבר על שאינך נותן בנטפרי אמון בעניין דברם בשם הרבנים, כמנהלי פורום אנחנו צריכים אמון בך בשביל לדעת שאינך חלילה עם מטרות מוסוות, כאשר כל השיח שלך הוא לוחמני, לא מכיר בהיסטוריית העבודות (שים לב בכותרת שזה עדכון משני ומשולש), ובכלל לא "חייב" כלום לבמה שעליה אתה מדבר . -
@סופר אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
- אדרבה, שאלתי מקודם מי הוא הרב שהתיר את זה נותרה ללא מענה. אני ממתין לשמוע מיהו הרב שהתיר בפירוש ויקיפדיה ל'צורכי פרנסה'.
- מורה למדעים, במקרה שרבה התיר לה להיות מורה כזו, יכולה להשיג מספיק חומר בספרי לימוד רשמיים. ובמקרה החריג ביותר, העצה שנתתי עם הבקשה במייל פותרת את העניין בצורה הטובה ביותר.
- נראה ששכחת את דברי חז"ל שהקורא בספרים החיצונים אין לו חלק לעוה"ב, ולידיעתך, 'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
ושוב, אם אכן יש רב בעל שיעור קומה שמתיר את זה, אני מבטל את דעתי בפניו. אבל אינני מאמין שיש כזה דבר.
אני קורא למנהלי נטפרי, שיצרו את הרעיון האיכותי ביותר בעולם לסינון האינטרנט, ודאגו (ועדיין דואגים) שמי שצריך אינטרנט לפרנסתו, יהיה לו על הצד הכשר ביותר, למהדרין מן המהדרין, וללא שום כביש עוקף אחר, עם היתירים וקולות אשר לא שערום אבותינו, אני קורא אליכם: אל תתנו לנגע הזה להגיע אל פתח ביתנו, כל אתרי הוויקי למיניהם צריכים להיות חסומים לחלוטין!הפתרון היחידי הנראה בעיני, הוא הגמ"ח לערכים במייל (ואני אישית גם אהיה מוכן לתרום זמן מה לגמ"ח כזה, עד כמה שאוכל) כמו שכבר ציינתי. אם זה אכן קשה וכבד על המנהלים שיחיו להקים פרויקט כזה (אגב, אם כן איך יוכלו לשאת אתר ויקי שהפעלתו גדולה מזו, בפרט ברמת הנקיון שאנחנו דורשים ממנו), אפשר לגייס כמה מתנדבים לזה, ובאופן זה יהיה ניתן להקים את הפרויקט בתוך שבועות מספר, ורבים יאותו לאורו.
אין דבר שמנהלי נטפרי עושים בלי התייעצות עם רבותיהם. שהם: הגר"י סילמן שליט"א, והגר"ש רוזנברג שליט"א. ראה כאן.
-
@האברך
מה שהבאת הוא בבחינת אישור, ותעודת הכשר מבית הדין שלהם בב"ב.
אך הועדה העליונה (המחליטה) [עד כמה שאני יודע] היא-
ועידת הרבנים לביצור חומות הדת תראה גם כאן, ובדף הבית של נטפרי בזה"ל: 'פיקוח רבנים.
נטפרי מפוקחת באופן הדוק ושוטף על ידי וועדת הרבנים לביצור חומות הדת'.
ואכמ"ל. -
@האברך
מה שהבאת הוא בבחינת אישור, ותעודת הכשר מבית הדין שלהם בב"ב.
אך הועדה העליונה (המחליטה) [עד כמה שאני יודע] היא-
ועידת הרבנים לביצור חומות הדת תראה גם כאן, ובשאר מקומות, ואכמ"ל.@administrators תפתרו את החידה: מיהם רבני נטפרי?
-
@נטפריס אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@תנחום
אבקשך להפסיק לדון פה, בגלל שהדיון פה לא על האם אפשר אלא איך.
אם אתה סבור שאי אפשר, תחפש במה לומר זאת.למה אינכם מתייחסים לרעיון המעשי שהבאתי, של הבקשות במייל (לא הבנתי אם הבקשה להפסיק לדון פה היא רק בקשה או גם הוראה, אם זאת הוראה לא אמשיך לאטריד בל"נ, כי זה אכן לא המקום שלי. אבל אם זאת בקשה, אשמח להבין מדוע).
נ.ב. בנוסף, אינני מכירך משום מקום, וגם המקום היחיד בו שמעתי ממך הוא דיון זה. איני יודע אפילו אם אתה לקוח נטפרי או רימון.
עד שאתה מדבר על שאינך נותן בנטפרי אמון בעניין דברם בשם הרבנים, כמנהלי פורום אנחנו צריכים אמון בך בשביל לדעת שאינך חלילה עם מטרות מוסוות, כאשר כל השיח שלך הוא לוחמני, לא מכיר בהיסטוריית העבודות (שים לב בכותרת שזה עדכון משני ומשולש), ובכלל לא "חייב" כלום לבמה שעליה אתה מדבר .אם הועברה תחושה שאני מזלזל במנהלי נטפרי, אני מתנצל על כך מקרב לבי, אולי זה קרה בעקבות חום לבי על העניין שעליו דברתי. אני נסיתי לדון לגופם של דברים כפי שאני רואה אותם, מי שחושב אחרת מוזמן להביע את דעתו. ראיתי שכותרת הדיון הוא "הקרב לסגירת ויקיפדיה", והבעתי את דעתי בענין סגירת ויקיפדיה.
נ.ב. ההאשמה החמורה שכבודו מטיח בי אינה במקומה, ואף פוגענית ואישית. ומכל מקום, הטיעון של 'מטרות מוסוות' הוא כסות עינים לברוח מהתמודדות עם הטענות שהצגתי. הביאו נא את דבר גדולי הדור, ואם הם אכן בהחלט סבורים אחרת - מבטל אני את דעתי בפניהם.
-
@5566NEWbrs אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
איך אתה יודע זאת?
קראתי את הציטוטים שחז"ל הביאו מהם, ללמדנו מדוע הם אסורים.
-
למה אינכם מתייחסים לרעיון המעשי שהבאתי, של הבקשות במייל (לא הבנתי אם הבקשה להפסיק לדון פה היא רק בקשה או גם הוראה, אם זאת הוראה לא אמשיך לאטריד בל"נ, כי זה אכן לא המקום שלי. אבל אם זאת בקשה, אשמח להבין מדוע).
נראה שאין לך היכרות (מעמיקה) עם ויקיפדיה, ההצעה הזו לא רלוונטית
-
@תנחום זאת הוראה.
-
@תנחום זאת הוראה.
קבלתי, ותודה על ההבהרה הברורה.
ובכל זאת אני כותב עוד הודעה אחת אחרונה, אחרי שראיתי שאין כאן שום אפשרות של פניה אישית, וזה מאלץ אותי לכתוב בפומבי את מה שרציתי לכתוב באישי. אם כי אנסה לנסח את זה בצורה יותר עדינה, כדי למעט את הפגיעה שהיא יכולה לגרום, אע"פ שיתכן שזה לא יעביר את המסר בצורה הברורה ביותר. כמובן שלא אזכיר את הענין שמאד כואב לי, אותו כבר כתבתי למעלה, כי בעל הבית אינו מרשה.לצערי, היחס פה בין אדם לחברו אינו מכבד יתר על המדה (ואף יוצר רושם של סתימת פיות), והייתי מצפה שלפחות בליל עשרה בטבת, בו אנו אבלים על חורבן ירושלים ובית המקדש, היחס יהיה קצת יותר מכבד.
-
@ראובן ממש לא ניחשתי שאתה יהודה 1. יצא לי לראות עריכות שלך והם מצוינות הן מהבחינה אנציקלופדית והן מהצד הערכי. אם הדעות שהצגת שם היו מתקבלות המכלול היה חרדי יותר
-
@תנחום
הבן.
מאחורי נטפרי ישנם אנשים שמשקיעים בה הרבה מכוחותיהם וזמנם.
כאשר אתה כותב בסגנון חריף נגד דבר שנעשה בנטפרי, אתה בעצם כותב ומאשים את מנהלי נטפרי, רק שיש מקום לדון אותך לכף זכות שאורייתא קא מרתחא ליה.
הלוא ידעת עצת החכם דברי חכמים בנחת וגו' וידועים דברי הגר"ח מוולאזין שמעט ענוה מועילה מהרבה קפדנות וכדברי הגמ' גבי הלל ושמאי.
לגופו של ענין הנידון לסגור את ויקפדיה עלה הרבה פעמים בפורום, אם ברצונך להבין את הנושא פנה באופן אישי למערכת הפניות בנטפרי או ישירות לועדת הרבנים לביצור חומות הדת