הקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.
-
@תנחום אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
איך אתה יודע זאת?
-
@תנחום
אבקשך להפסיק לדון פה, בגלל שהדיון פה לא על האם אפשר אלא איך.
אם אתה סבור שאי אפשר, תחפש במה לומר זאת.נ.ב. בנוסף, אינני מכירך משום מקום, וגם המקום היחיד בו שמעתי ממך הוא דיון זה. איני יודע אפילו אם אתה לקוח נטפרי או רימון.
עד שאתה מדבר על שאינך נותן בנטפרי אמון בעניין דברם בשם הרבנים, כמנהלי פורום אנחנו צריכים אמון בך בשביל לדעת שאינך חלילה עם מטרות מוסוות, כאשר כל השיח שלך הוא לוחמני, לא מכיר בהיסטוריית העבודות (שים לב בכותרת שזה עדכון משני ומשולש), ובכלל לא "חייב" כלום לבמה שעליה אתה מדבר . -
@סופר אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אינני מאמין שרב בעל שיעור קומה התיר שימוש בויקיפדיה, והייתי שמח לשמוע מיהו הרב שהתיר לפתוח את ויקיפדיה ועומד מאחורי יוזמה לפתיחת ויקיפדיה 'חרדית'.
ככל הידוע לי, כל ההיתר לשימוש באינטרנט הוא לצורכי פרנסה בלבד, ואינני מכיר אנשים רבים שנצרכים לצורך פרנסתם להשתמש בוויקיפדיה, ואם כן - מדובר בכמות ערכים קטנה למדי, וגם אין שום משמעות לכך שאתרי כפירה ומינות כאלה יהיו פתוחים גם למי שאינו צריך את זה לפרנסה.
לכל היותר, אפשר לשמור בצד (בנטפרי, או באגודה נפרדת) מאגר של דפים נצרכים, כשמישהו יצטרך משהו "לצורך פרנסה", שיפנה אליו למייל ויקבלו שם.
אפשר גם לסנן ערכים בשעת מעשה, מי שצריך ערך מסוים - יפנה למייל ויבקש, ויקבלו לאחר סינונו. ומאז, יהיה הערך ראוי להינתן למישהו אחר שיצטרך את זה (בתנאי שזה אכן לצורך פרנסה).הגזמת !!!
- אם ויקיפדיה פתוחה בנטפרי, אז בוודאי זה קיבל אישור מרב בעל שיעור קומה, כי אם לא, זה לא היה נפתח.
- יש הרבה אנשים שצריכים את ויקיפדיה לצורך עבודה, לדוגמא מורה למדעים שצריכה חומר ללמד על מחזור המים, שאין בזה לא כפירה, ולא מינות. ועוד עשרות דוגמאות.
- בויקיפדיה שפתוח בנטפרי קשה מאוד למצוא דברים פסולים בהחלט, כי הרובוט מסנן אותם, אכן ישנם דברים שהיה עדיף שלא יהיו, ובדיוק לשם כך מחפשים פתרון, ומי שמכיר את מנהלי נטפרי יודע שח"ו אם אכן היה בויקיפדה דברים שנוגדים את ההלכה היו חוסמים את זה בלי פחד ובלי מורא.
- אדרבה, שאלתי מקודם מי הוא הרב שהתיר את זה נותרה ללא מענה. אני ממתין לשמוע מיהו הרב שהתיר בפירוש ויקיפדיה ל'צורכי פרנסה'.
- מורה למדעים, במקרה שרבה התיר לה להיות מורה כזו, יכולה להשיג מספיק חומר בספרי לימוד רשמיים. ובמקרה החריג ביותר, העצה שנתתי עם הבקשה במייל פותרת את העניין בצורה הטובה ביותר.
- נראה ששכחת את דברי חז"ל שהקורא בספרים החיצונים אין לו חלק לעוה"ב, ולידיעתך, 'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
ושוב, אם אכן יש רב בעל שיעור קומה שמתיר את זה, אני מבטל את דעתי בפניו. אבל אינני מאמין שיש כזה דבר.
אני קורא למנהלי נטפרי, שיצרו את הרעיון האיכותי ביותר בעולם לסינון האינטרנט, ודאגו (ועדיין דואגים) שמי שצריך אינטרנט לפרנסתו, יהיה לו על הצד הכשר ביותר, למהדרין מן המהדרין, וללא שום כביש עוקף אחר, עם היתירים וקולות אשר לא שערום אבותינו, אני קורא אליכם: אל תתנו לנגע הזה להגיע אל פתח ביתנו, כל אתרי הוויקי למיניהם צריכים להיות חסומים לחלוטין!הפתרון היחידי הנראה בעיני, הוא הגמ"ח לערכים במייל (ואני אישית גם אהיה מוכן לתרום זמן מה לגמ"ח כזה, עד כמה שאוכל) כמו שכבר ציינתי. אם זה אכן קשה וכבד על המנהלים שיחיו להקים פרויקט כזה (אגב, אם כן איך יוכלו לשאת אתר ויקי שהפעלתו גדולה מזו, בפרט ברמת הנקיון שאנחנו דורשים ממנו), אפשר לגייס כמה מתנדבים לזה, ובאופן זה יהיה ניתן להקים את הפרויקט בתוך שבועות מספר, ורבים יאותו לאורו.
אין דבר שמנהלי נטפרי עושים בלי התייעצות עם רבותיהם. שהם: הגר"י סילמן שליט"א, והגר"ש רוזנברג שליט"א. ראה כאן.
-
@האברך
מה שהבאת הוא בבחינת אישור, ותעודת הכשר מבית הדין שלהם בב"ב.
אך הועדה העליונה (המחליטה) [עד כמה שאני יודע] היא-
ועידת הרבנים לביצור חומות הדת תראה גם כאן, ובדף הבית של נטפרי בזה"ל: 'פיקוח רבנים.
נטפרי מפוקחת באופן הדוק ושוטף על ידי וועדת הרבנים לביצור חומות הדת'.
ואכמ"ל. -
@עברי-אנכי אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@האברך
מה שהבאת הוא בבחינת אישור, ותעודת הכשר מבית הדין שלהם בב"ב.
אך הועדה העליונה (המחליטה) [עד כמה שאני יודע] היא-
ועידת הרבנים לביצור חומות הדת תראה גם כאן, ובשאר מקומות, ואכמ"ל.@administrators תפתרו את החידה: מיהם רבני נטפרי?
-
@נטפריס אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@תנחום
אבקשך להפסיק לדון פה, בגלל שהדיון פה לא על האם אפשר אלא איך.
אם אתה סבור שאי אפשר, תחפש במה לומר זאת.למה אינכם מתייחסים לרעיון המעשי שהבאתי, של הבקשות במייל (לא הבנתי אם הבקשה להפסיק לדון פה היא רק בקשה או גם הוראה, אם זאת הוראה לא אמשיך לאטריד בל"נ, כי זה אכן לא המקום שלי. אבל אם זאת בקשה, אשמח להבין מדוע).
נ.ב. בנוסף, אינני מכירך משום מקום, וגם המקום היחיד בו שמעתי ממך הוא דיון זה. איני יודע אפילו אם אתה לקוח נטפרי או רימון.
עד שאתה מדבר על שאינך נותן בנטפרי אמון בעניין דברם בשם הרבנים, כמנהלי פורום אנחנו צריכים אמון בך בשביל לדעת שאינך חלילה עם מטרות מוסוות, כאשר כל השיח שלך הוא לוחמני, לא מכיר בהיסטוריית העבודות (שים לב בכותרת שזה עדכון משני ומשולש), ובכלל לא "חייב" כלום לבמה שעליה אתה מדבר .אם הועברה תחושה שאני מזלזל במנהלי נטפרי, אני מתנצל על כך מקרב לבי, אולי זה קרה בעקבות חום לבי על העניין שעליו דברתי. אני נסיתי לדון לגופם של דברים כפי שאני רואה אותם, מי שחושב אחרת מוזמן להביע את דעתו. ראיתי שכותרת הדיון הוא "הקרב לסגירת ויקיפדיה", והבעתי את דעתי בענין סגירת ויקיפדיה.
נ.ב. ההאשמה החמורה שכבודו מטיח בי אינה במקומה, ואף פוגענית ואישית. ומכל מקום, הטיעון של 'מטרות מוסוות' הוא כסות עינים לברוח מהתמודדות עם הטענות שהצגתי. הביאו נא את דבר גדולי הדור, ואם הם אכן בהחלט סבורים אחרת - מבטל אני את דעתי בפניהם.
-
@5566NEWbrs אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
'הספרים החיצונים' שעליהם מדובר בחז"ל לא מגיעים לרמת הבעייתיות הקיימת בערכים ה'נקיים' בוויקיפדיה.
איך אתה יודע זאת?
קראתי את הציטוטים שחז"ל הביאו מהם, ללמדנו מדוע הם אסורים.
-
למה אינכם מתייחסים לרעיון המעשי שהבאתי, של הבקשות במייל (לא הבנתי אם הבקשה להפסיק לדון פה היא רק בקשה או גם הוראה, אם זאת הוראה לא אמשיך לאטריד בל"נ, כי זה אכן לא המקום שלי. אבל אם זאת בקשה, אשמח להבין מדוע).
נראה שאין לך היכרות (מעמיקה) עם ויקיפדיה, ההצעה הזו לא רלוונטית
-
@תנחום זאת הוראה.
-
@תנחום זאת הוראה.
קבלתי, ותודה על ההבהרה הברורה.
ובכל זאת אני כותב עוד הודעה אחת אחרונה, אחרי שראיתי שאין כאן שום אפשרות של פניה אישית, וזה מאלץ אותי לכתוב בפומבי את מה שרציתי לכתוב באישי. אם כי אנסה לנסח את זה בצורה יותר עדינה, כדי למעט את הפגיעה שהיא יכולה לגרום, אע"פ שיתכן שזה לא יעביר את המסר בצורה הברורה ביותר. כמובן שלא אזכיר את הענין שמאד כואב לי, אותו כבר כתבתי למעלה, כי בעל הבית אינו מרשה.לצערי, היחס פה בין אדם לחברו אינו מכבד יתר על המדה (ואף יוצר רושם של סתימת פיות), והייתי מצפה שלפחות בליל עשרה בטבת, בו אנו אבלים על חורבן ירושלים ובית המקדש, היחס יהיה קצת יותר מכבד.
-
@ראובן ממש לא ניחשתי שאתה יהודה 1. יצא לי לראות עריכות שלך והם מצוינות הן מהבחינה אנציקלופדית והן מהצד הערכי. אם הדעות שהצגת שם היו מתקבלות המכלול היה חרדי יותר
-
@תנחום
הבן.
מאחורי נטפרי ישנם אנשים שמשקיעים בה הרבה מכוחותיהם וזמנם.
כאשר אתה כותב בסגנון חריף נגד דבר שנעשה בנטפרי, אתה בעצם כותב ומאשים את מנהלי נטפרי, רק שיש מקום לדון אותך לכף זכות שאורייתא קא מרתחא ליה.
הלוא ידעת עצת החכם דברי חכמים בנחת וגו' וידועים דברי הגר"ח מוולאזין שמעט ענוה מועילה מהרבה קפדנות וכדברי הגמ' גבי הלל ושמאי.
לגופו של ענין הנידון לסגור את ויקפדיה עלה הרבה פעמים בפורום, אם ברצונך להבין את הנושא פנה באופן אישי למערכת הפניות בנטפרי או ישירות לועדת הרבנים לביצור חומות הדת -
קראתי את הציטוטים שחז"ל הביאו מהם, ללמדנו מדוע הם אסורים.
אולי המקום לדיון זה הוא בפורום תורני על איזה ציטוטים אתה מדבר, מה שמובא מספר בן סירא? שמעתי שיש מפרשים שלא על זה מדובר שאין לו חלק לעולם הבא אלא שזה אסור. אבל ספרי מינים עליהם אין חלק לעולם הבא. אני באמת הסתפקתי מה הדין של ויקיפדיה שחלקה נערכת ע"י כופרים במוצהר אבל יש שם גם עורכים שאינם כופרים. בעניין לימוד חכמות חיצוניות עיין בשו"ע יו"ד סימן רמ"ו ברמ"א ס"ד
ואין לאדם ללמוד כי אם מקרא משנה וגמרא והפוסקים הנמשכים אחריהם ובזה יקנה העולם הזה והעוה"ב אבל לא בלמוד שאר החכמות (ריב"ש סי' מ"ה ותלמידי רשב"א) ומ"מ מותר ללמוד באקראי בשאר חכמות ובלבד שלא יהיו ספרי מינים וזהו נקרא בין החכמים טיול בפרדס ואין לאדם לטייל בפרדס רק לאחר שמלא כריסו בשר ויין והוא לידע איסור והיתר ודיני המצות
-
@תנחום זאת הוראה.
ובכל זאת אני כותב עוד הודעה אחת אחרונה, אחרי שראיתי שאין כאן שום אפשרות של פניה אישית, וזה מאלץ אותי לכתוב בפומבי את מה שרציתי לכתוב באישי. אם כי אנסה לנסח את זה בצורה יותר עדינה, כדי למעט את הפגיעה שהיא יכולה לגרום, אע"פ שיתכן שזה לא יעביר את המסר בצורה הברורה ביותר. כמובן שלא אזכיר את הענין שמאד כואב לי, אותו כבר כתבתי למעלה, כי בעל הבית אינו מרשה.לצערי, היחס פה בין אדם לחברו אינו מכבד יתר על המדה (ואף יוצר רושם של סתימת פיות), והייתי מצפה שלפחות בליל עשרה בטבת, בו אנו אבלים על חורבן ירושלים ובית המקדש, היחס יהיה קצת יותר מכבד.
תראה משתמשי נטפרי כוללים מגוון רחב מאוד של סוגים ורמות מהכי אדוקים ועד הכי פתוחים
ובשביל זה צריך לתת את הרמה הכי פתוחה שאפשרי ומי שרוצה יכול לחסום לעצמו מה שרוצה וגם קהילות
לא ברור מה אתה רוצה? אם אצלך חסום כנראה אצלך השימוש רק למייל אולי גם רו-קו ובנק
ומי יודע אולי גם 'ויז'
אלוי ישנם אחרים שיש להם עוד שימושים??? מי יודע לך תדע.. -
ובכל זאת אני כותב עוד הודעה אחת אחרונה, אחרי שראיתי שאין כאן שום אפשרות של פניה אישית, וזה מאלץ אותי לכתוב בפומבי את מה שרציתי לכתוב באישי. אם כי אנסה לנסח את זה בצורה יותר עדינה, כדי למעט את הפגיעה שהיא יכולה לגרום, אע"פ שיתכן שזה לא יעביר את המסר בצורה הברורה ביותר. כמובן שלא אזכיר את הענין שמאד כואב לי, אותו כבר כתבתי למעלה, כי בעל הבית אינו מרשה.
לצערי, היחס פה בין אדם לחברו אינו מכבד יתר על המדה (ואף יוצר רושם של סתימת פיות), והייתי מצפה שלפחות בליל עשרה בטבת, בו אנו אבלים על חורבן ירושלים ובית המקדש, היחס יהיה קצת יותר מכבד.אינני יודע אם לי הקטן שבכאן, מותר/יש צורך להתנצל בפניך על שהגיעו הדברים לידי כך שיצאת פגוע, סו"ס למנהלינו היקרים שמורה הזכות הבלעדית [ווטו בלע"ז], להחליט שדיון מסויים - הוא אנטי נטפרי, ולבקש להפסיקו, וכמו"כ לדרוש זאת ממאן דהוא שלטעמם מטריל ומטריד [היו כאלה שנאלצו להרחיקם פיזית מרחבי הפורום, ממך רק ביקשו לא להמשך לשכנע לבטל את הרעיון כולו].
אך אני כן אוזר אומץ לבקש ממך - אל נא תקפיד, ואל ברוחך! כי אנשים אחים אנחנו, ואין ישראל נגאלים אלא כשהם אוהבים זל"ז. ואף אם לא תכתוב בפורום זה עוד, אישית אבקש ממך, אנא! דעתך חשובה ומשפיעה, המשך נא לכתוב בפורומים אחרים פה בנטפרי, והיית לנו לעיניים כפי שיטתך, ולקו מחשבה נוסף..
האמן לי, זה גם המקום להצהיר [בשם עצמי, אך כמדומני שישנם עוד שיסברו כך]:
המכלולאים בעם - @מוסיף-והולך , @davidnead ! אף שיש בינינו דעות חלוקות, עדיין אנו רוחשים כלפיכם הערכה ואהדה כנה. פועלכם יקר עד מאד ומועיל לכל הדעות, ומציל ללא ספק רבים מטמטומי ויקיפדיה. קו דק [אמנם] מפריד בינינו ומבטל את יכולתו של החיבור הטהור לדרך משותפת, אך אין זה אומר שזה מפחית מאהבתנו אליכם, אדרבה זה דוקא מדגיש את ייחודיותיה של דרכי עבודות ה' השונות זמ"ז, ומרכיב ביחד כתף אל כתף את לגיונו של מלך.
"ויהי נעם ה' אלוקינו עליכם, ויה"ר שתשרה ברכה בכל מעשה ידיכם.."!החותם בברכת אהבה רבה,
עברי אנכי. -
@magicode
כאחד שלא נכנס לפורום זה מדי יום, כל האשכולות האלו על הקרב והעדכון וכו', מלאים בויכוחים הלוך וחזור בין חברי הפורום, וכדי לקבל תמונה ברורה איך התחיל ואיפה אוחזים, מה זה הסיירת, מה זה נקיפדיה, וכו' צריך לקרוא הרבה מוץ, ואשמח אם במקום שכל פעם רק תוסיפו עדכונים, תפתחו אשכול חדש [אולי אפילו שיהיה בהכרזות של המנהלים], כדי שיהיה מובן גם לאנשים שהצטרפו היום לפורום, כי:
קשה מאוד לקרוא אשכולות , וללקוט מהם פרט ועוללות, אז אם אפשר בהודעה אחת לכלול, עיקרי פרשת ויקפדיה והמכלול, ואשמח אם תהיה נֵאות, לענות בקצרה על השאלות הבאות:
א] מה הבעיות העיקריות במצב הנוכחי של ויקיפדיה [השאלות כולם מופנות לברר דעת ראשי נטפרי, ולכן אני פונה דווקא ל @magicode או לבאי כוחו, ולא למדברים בשמו, או בשם עצמם, או בשם הבנתם את התורה...]
ב] לאיזה מצב חשוב שנגיע בעתיד הקרוב, ולמה שואפים להגיע בעתיד הרחוק.
ג] אלו רעיונות נדחו כבר, ואלו רעיונות קדמו אותנו במשהוכמובן שאין כוונתי להציק בשאלות שאתם מעדיפים לא להאריך בהם ולא לפרט, אני מתכוין רק מה שיביא למצד שיקל על כל אחד שנכנס לפורום לעזור.
-
@גבריאל-פולארד ירדת אלינו מעולם האמת???
-
ניתן לחוות דעת על ערכים בעזרת התוסף של נטפרי לויקיפדיה.
אני מציע להוסיף בתוסף אפשרות "האם הגעת לערך בעקבות צורך חשוב במידע המצוי בו" דבר זה יכול להועיל לדעת אילו ערכים הציבור צריך יותר. -
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@davidnead
אתה טוען שהמכלול רוצים להקים בשורה אחרונה אנציקלופדיה שמתאימה למגוון קהלים.
חרדים. נטפרים. חרדי לייט. חרדי מודרני. חילוני. ?
תאכלס אין לנו בעיה עם זה. רק דרישה אחת.
כל סוג של אנציקלופדיה בסאב דומין שונה. למשל נטפרי ב netfree.hamiclol.org.il וכן על זה הדרך.
נכון זה נהיה מסובך? אתה תשקיע את העבודה שלך ליצור 200 אלף ערכים לפני 5 סגנונות? זה לא יהיה לעולם. לכן לא משנה כמה תצהיר בפועל זה יהיה יצור כלאים מוזר. שלא מתאים לאף אחד.
בשביל להצליח צריך להתמקד. קודם עושים משהו אחד טוב אחרי זה גודלים. שאנחנו אומרים מתאים לנטפרי אנחנו מתכוונים מתאים לכמעט כל החרדים. וזה הדרישה הכי גדולה כרגע. לא מבחינת נטפרי מבחינת הציבור החרדי. וצריך קודם צריך לסיים עם זה. אחרי זה לדאוג לחילונים.
גם שאני הקמתי את הסינון רציתי לתפוס הכל, תכננתי לעשות סינון תמונות אנושי עם דרגות שיתאים גם לחילונים. וגם לחרדים שאין להם בעיה לראות תמונות נשים (בזמנו הייתי גולש בסינון אחר וראיתי את העולם אחרת). @GolanArt שכנע אותי שזה לא נכון.
הוא אמר לי שאני יסתבך עם זה לך תסביר לגויים מה זה צניעות. הוא אמר לי תלך על פשוט כן ולא. אישה תחסום לגמרי. בהתחלה לא אהבתי את הרעיון אבל נוחכתי לדעת שהתמונות עם הנשים באינטרנט בפועל לא נצרכות ואפשר לחיות בלי זה. וזה ברוך השם הצליח בסוף.
כמה שיותר פשוט כמה שיותר קטן יש לך סיכוי להצליח. ותמיד תמיד יש את האופציה להקים אתר לחילונים לא צריך להילחץ מזה.@magicode סליחה שאני מתערב באמצע דיון מעמיק
אני לא קראתי כאן רוב התגובות. חוץ מכמה תגובות. וזה אחד מהם.
ענין התמקדות הוא מאוד חשוב.
לפני כמה שנים היה חברה מתחרה לIKEA בשם KIKA
תוך שנה בערך קרסה וסגרה את החנות.
בזמנו שמעתי מאיזה איש מקצוע חשבו מאוד במשק שמבין בתהליכים בשוק הזה, שהסביר שהבעיה שלהם היתה שהם ניסו להתמקד לכל הלקוחות, גם אנשים שרוצים לקנות דברים באיכות גבוהה וגם כאלה שמעדיפים דברים פשוטים.......
מה שקרה שמי שמחפש איכות מגיע לשמה ורואה זבל ואז הוא אומר שכנראה הכל זבל וזה לא המקום המתאים אלי...... וכן להפך מי שמחפש דברים פשוטים ורואה דברים יקרים מבין שזה לא מקומו ואז נשאר החנות ריקה
בכל תחום יש להתמקד ורק ככה אפשר להצליח...... ואגב, אותו דבר בעבודת ד', מי שמחפש לקחת הכל ולהפוך ביום אחד לגדול הדור בכל הנהגות, אולי יהיה גדול הדור ליום אחד........... -
יש חדש בענין?