ויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?
-
@aiib אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
עדיין אני בטוח שזה ייקח מזמנם.
השאלה כמה מילים אלו נכונות.
-
אני חושב שמיזם כזה בהחלט עולה בקנה אחד עם המטרות והשאיפות של נטפרי:
מחקר ופיתוח טכנולוגיות, קידום ושיווק פתרונות להתמודדות עם הסכנות הכרוכות בשימוש באינטרנט ובטכנולוגיות החדשות. העלאת המודעות הציבורית לסכנות הכרוכות באינטרנט. הנגשה והתאמת האינטרנט והטכנולוגיה לאוכלוסיות שונות.
-
@aiib אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
רעיון מוצלת ה @נקיפדיה, כל הנקיפדים קיבלו צלצול...
מעניין אם גם מי שלא בחר להציג זאת. -
@WWW ברור שכן
היה מו"מ עם המכלול עכשיו דיונים בפורום אח"כ מחשבות איך זה צריך להראות אח"כ יצירת כללים וכל הזמן מעקב ועוד מעקב
כל זה לוקח זמן!! -
@shraga
בזה אין חולק - ודאי זה חשוב ועולה בקנה אחד.השאלה על חשבון מה, מה יותר חשוב ומה יש דין קדימה.
לדוגמא האם השאלה להקדים זאת או לדוגמא להשלים תרוגמו של נטפרי לאנגלית שעי"ז יתן מענה לעוד אלפי אנשים לאינטרנט נקי וכו', זה שאלה אחרת מהאם זה עולה עם מטרתו של נטפרי.
כמובן כמו ש @WWW אומר זה שאלה של כמה גדול היא ההשקעה וכו'.
-
-
-
אני (וכמובן שאני נייטרלי לחלוטין) סבור שזה דורש המון המון עבודה, והטענה מוצדקת לחלוטין. מה גם שזה דורש מקצועיות ספציפית בנושאים הרלוונטים (ידע, השקפה וכו') ועל כל הערצת כל החברים למנהלי נטפרי שחוללו מהפך כה מדהים, מן הסתם אין להם מומחיות בכל התחומים, ואם כך או שהם יתקשו לעמוד במשימה, או שיצטרכו לסקור אנשי מקצוע לטיפול בעניין, או שיצטרכו להשקיע זמן רב בלימוד העניין או השלמת הפערים בצורה אחרת. כך או כך זה ידרוש משאבים רבים.
אני חושב שעצם השאיפה בפירוש כלולה בשאיפת נטפרי, ומאחל שנטפרי תגדל ותפרח עד שתהיה מספיק גדולה וחזקה לפרוייקט מסוג זה. בינתיים, אני חושב שניתן בהרבה פחות משאבים להשפיע על התאמת המכלול לחברי נטפרי, אם את המכלול כולו ואם מציאת דרך שחברי נטפרי יוכלו להנות ממנו בהתאם לרצונם והשקפתם. ייתכן שזה דורש יותר אנרגיה ממה שחשבו פה אנשים בהתחלה, וזה מאכזב חלק מהאנשים, אך זה עדיין פחות משאבים. -
@aiib אם אני לא טועה אתה הוא זה שכתב בעבר שאצלכם בכולל משתמשים בויקיפדיה, אז שם אולי באמת זה לא דחוף...
רק שתבין, אצל אחד אינטרנט זה מייל, אצל אחד איטרנט זה שאטרסטוק, אצל אחד זה איביי ונקסט, ואצל אחד זה ויקיפדיה. אולי אצלכם בכולל יסתדרו בלי ויקיפדיה (ואולי אפילו יסתדרו יותר טוב בלי...), אבל אצלי לדוגמא כאחד שעוסק לעיתים בתחום הספרות אינטרנט בלי ויקיפדיה הוא אינו אינטרנט. ההצעה ה'פשוטה' וה'נרגשת' שלך להסתדר בלי ויקיפדיה וזהו, זה רעיון בערך כמו לסגור את נטפרי וזהו...
סליחה על הבוטות, אבל נדמה לי שכשמתעסקים עם ציבור צריך לחשוב בראש מאד מאד רחב, ולא במשקפיים של הכולל שלך או של העבודה של רעייתך... -
@זהיר לצערי ירדת קצת לאיזור האישי...
בוא ננסה להתמקד בעניין עצמו.
כל מטרת העלאת הפוסט הייתה לשמוע את דעת המשתמשים ואדרבה אני מוכן להעלאות את הנושא לסקר ויקיפדיה מול שאר הצרכים שקיימים באינטרנט ועם כל הכבוד שיש כמוך שנזקקים רק לזה יש כאלו שלא נוגעים בזה כלל אלא נזקקים לדברים אחרים לגמרי ולדעתי הם הרוב! -
@aiib בשביל זה יש הגדרות סינון אישיות - יקירי!
זה לא עומד להצבעה, משום שיתכן והזקוקים לכך הם מעטים, אך הם ודאי ציבור הדורש פתרון! -
@זהיר, היו שטענו פה שאין צורך לדאוג לציבור המעטים, לא יודע אולי אם המעטים שייכים לנטפרי אז כן צריך. אבל כמה אנגריה אפשר להשקיע רק בשביל מועטים מתוך נטפרי?
לגוף העניין, אם אתה מוכן, נשמע שאתה דוגמה טובה לאלו שבשבילם יש צורך בוויקיפדיה (אחת מהרבה דוגמאות). האם תהיה מוכן לפרט בפנינו את הצרכים המדוייקים שלך (עד כמה שאפשר בלי להיחשף אישית, את העקרונות) כדי שנעמוד על הדברים טוב יותר?
-
@WWW [השני] כן.
-
@davidnead אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
אבל כמה אנגריה אפשר להשקיע רק בשביל מועטים מתוך נטפרי?
זה יוכל להיות הצלה גם למשתמשים בסינונים האחרים
כל המיזם של נטפרי זה להצלת הציבור, מי אמר שזה צריך להיות דווקא הציבור של נטפרי? -
@davidnead ארחיב את כוונתי לבקשתך:
ראשית אציין שגם מה ש@magicode כתב בעבר שהוא אינו כול לפעול לבעיות של מעטים כוונתו הייתה לבעיות של אנשים בודדים ולא ציבור שלם גם אם הוא אינו מהגדולים, כי אם יפתחו רק את מה שהרוב צריכים אפשר לסגור את נטפרי, כי הרוב אינם גרפיקאים ואינם מתכנתים ואולי אפילו אינם קונים באינטרנט.
מה שביקשת דוגמא, ובכן, כל סופר או עיתונאי (אינני כזה, אך די לי שלעיתים אני נוגע בתחום) הכותב ברמה סבירה, וכיום בשונה מבעבר יש דרישה רצנית לכך, חייב ידע רב (כזה שגם האנצי' לבית ישראל פעמים רבות איננה מספקת) לא פחות ממה שנגר צריך מסור וממה שגרפיקאי חייב שאטרסטוק. לדוג' קטנה: מאיפה אשיג ידע על העיר קונאקרי, אם לא משם?! (עכשיו אתה צריך את ויקיפדיה לדעת היכן זה נמצא... )
אגב, עוד דוגמא קטנה מהחיים. אשתי מתכנתת במקצועה עבדה כשנה בjava לפני שנקראה לראיון עבודה ומבחן במקום העוסק בכך, ועם זאת בשביל לדעת מדויקות את ההגדרות של השפה היא הוצרכה לפני הראיון לקרוא על java בויקיפדיה.
בקיצור, אינטרנט בלי ויקיפדיה - הוא כספר ללא עמודים...
-
@davidnead כהוספה לאמור, אוסיף שיש בכך גם אינטרס ציבורי. משום שגם אם ציבור המושכים בעט הינם ציבור קטן (והם לא) - לטובת כולנו כדאי שהם ייהנו בשאיבת מקורותיהם מבאר נקיה מרמת נטפרי, בכדי שהאנשים שאת מימיהם אנו שותים (מה לעשות, אבל מה אנחנו פותחים יותר עיתון או ספרי מוסר?!) לא יינקו מאינטרנט פרוץ או משיטוט בספריות שהן התוכן הספרותי והן התוכן האנושי בהם - לא כ"כ אנושי...
-
לדעתי העניה ברור כדברי אורי שקודם כל יש להרחיב את נטפרי למגוון רחב ככל היותר של יעדים
צריך להבין שבסינונים האחרים (לא יודע אם ממש כולם, אבל בטוח רובם) מגיעים למקומות אסורים ממש,
ואני מדבר מנסיון מתוך שיטוטים בכל מיני סוגי סינונים ("חרדיים לגמרי") הדברים שפוגשים הם ממש גרועיםכמו כן, אחרי שהנטפרי ייחשף לעוד מגוון קהלים, גם הקהל יהיה הרבה יותר גדול ותהיה אפשרות להעזר בהם לעניינים כמו ויקפדיה וכדו'. (בבחינת מתוך שלא לשמה..)
-
האם אי אפשר לייבא את כל הערכים מויקיפדיה לנקיפדיה, ואח"כ הציבור יתחיל למחוק ולערוך. כי הרי ויקיפדיה פתוחה כיום, כך שלא מדובר בדבר שא"א לפתוח, רק שמפריע שא"א לערוך שם ערכים כמו שצריך וכו', ובנקיפדיה נוכל אנחנו, החרדים, לערוך כאוות נפשינו?
-
@האברך
כל עוד זה בויקיפדיה, הציבור יודע שמדובר במקום בעייתי, ומתייחס אליו ככזה. ברגע שזה יהיה כאן בבית, וינסו לערוך שם - יהיו מי שיחשבו שכבר אפשר ב"ה לערוך סעודת מצוה - 'ברית מילה', ולקרוא לנולד בשם חדש 'נקיפדיה', והאמת שהוא ערל ממשפחת דורקטי..
מה שלא טוב באמת - לא יוכל להיות תחת השם של נטפרי. -
@האברך אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
האם אי אפשר לייבא את כל הערכים מויקיפדיה לנקיפדיה, ואח"כ הציבור יתחיל למחוק ולערוך. כי הרי ויקיפדיה פתוחה כיום, כך שלא מדובר בדבר שא"א לפתוח, רק שמפריע שא"א לערוך שם ערכים כמו שצריך וכו', ובנקיפדיה נוכל אנחנו, החרדים, לערוך כאוות נפשינו?
טכנית, כן.