אתר דין
-
@by6199 שום פניה בנטפרי לא הולכת לאיבוד.
ולכל פניה יש משוב ללקוח (למעט בדיווחים).
לדבריך יש לך כמה פניות פתוחות במערכת שהם בטיפול בגלל שהם סבוכות, אין בכלל הרבה פניות שממתינות במצב הזה (למעט בעיות של מדיניות שהם מחכים זמן רב יותר, שם יש יותר פניות).
תוכל לתת מספר פניה כמשל?אני אישית פניתי לנטפרי (לפני תקופה ארוכה) בענין אתר אחד (לא אתר דין אלא אתר אחר), ונפנפו אותי בטענה שאיני מנוי נטפרי, וכשאהיה מנוי אדבר עמם ספציפית בנוגע לאתר שאני צריך לפתוח בשבילי.
הסברתי שיש לי חברים עם סינון נטפרי, ושלחתי להם קישור לאותו אתר וטענו שהוא חסום, ואני רואה שהאתר נקי לחלוטין. כל דבריי נפלו על אוזניים ערלות.
הסברתי שאיני מעוניין בפתיחה לאדם בודד ופרטי, אלא לכלל הציבור, לטובת כלל הציבור. לא התייחסו אליי כלל.
בוודאי שלא קיבלתי איזה הסבר כלשהו על פתיחת או סגירת האתר, המענה היה תוקפני (!) ולא אדיב.
עד כאן, לצערי..
תנסה לפנות לכל סינון אחר שאתה לא מנוי בו
ותנסה לבקש שירות יזרקו אותך שם מכל המדרגות.
אגב אני לא מבין תבקש מהחברים שלך שישלחו את הקישור לבדיקה
והם יקבלו מענה ואם זה אתר מתאים הוא יפתח לכולם -
@asi אני לא רוצה להרחיב את הויכוח,
אבל מבין השורות של דבריך, מריח משהו שזה לא ממש משלנו... (באידיש אומרים "נישט פון אונזער חיידר" - לא מהחיידר שלנו).
מה שכתבת בשם עשרות או מאות אלפי צורכי האינטרנט בציבור החרדי, זה לא משקף את עמדת החרדים שאני מכיר...ואני אכתוב יותר פתוח, זה נראה דעות חבדיו"ת.
ודרך אגב, המחקרים האלו שיותר מ50% מהציבור החרדי נחשף לאינטרנט, ברור שאין לזה שמץ של תאימות עם המציאות.
כי המחקרים הללו הרי לא בוצעו במשאל טלפוני... מה גם שאפשר להכליל ב"ציבור החרדי" הרבה ציבורים...ביידיש אומרים, כשאין מה לענות אז תוקפים אישית, וגם אם לא מכירים מי הכותב ואין שמץ של מושג, אז לא נורא, אפשר להדביק לו שהוא חב"דניק.
אז לא, אני לא חב"דניק, ויש טעם לפגם במה שאתה מכפיש קהילה שלמה של יראים וחרדים. באופן כללי, ניכר שמנהלי העסק דואגים לכך שהמשתמשים בנטפרי ירגישו "גאוות יחידה" שהם נמצאים בסינון מעולה שאין יותר טוב ממנו (ומן הסתם כמו בהכשרים על מאכלים, ככל שמחמירים בחומרות הכי הזויות, כך רמת ההכשר עולה, גם ללא קשר לרמת הפיקוח בפועל שהיא העיקר). זהו דבר טוב, כדי שאנשים ירגישו טוב עם עצמם ולא יפזלו לאינטרנט שאינו מסונן, או לסינונים אחרים.
אבל מכאן ועד לגאווה שכזאת, לפסול קהילות שלמות כי הרבנים שלהם החליטו שטוב בשבילם סינון אחר?
ושוב, אני לא חב"דניק, ולא ד"ל, ולא תצליח להדביק לי שום תיוג. אני חרדי בדיוק כמוך, והנתונים של 50 אחוז מהחרדים המחוברים לאינטרנט מגיעים ישירות מספקים של אינטרנט וספקים של תשתית כמו בזק והוט, ונתונים של חיבורים בקהילות חרדיות.
מי שלא מאמין, מוזמן לגשת לבנין אקראי בקהילה חרדית, ולספור רשתות אלחוטיות. אלה הם שמחזיקים בבית, יש רבים שמחזיקים טלפונים חכמים, שאת זה אי אפשר לגלות בשום אופן (גם החשבונית מגיעה במייל).
-
תנסה לפנות לכל סינון אחר שאתה לא מנוי בו
ותנסה לבקש שירות יזרקו אותך שם מכל המדרגות.
אגב אני לא מבין תבקש מהחברים שלך שישלחו את הקישור לבדיקה
והם יקבלו מענה ואם זה אתר מתאים הוא יפתח לכולםראשית, "כולם ככה" זו לא תשובה.
שנית, לא מדובר בשירות. אדרבה, מדובר בשירות עבור "נטפרי", שבוודאי היו שמחים לפתוח לכלל לקוחותיהם עוד אתר נקי.
שלישית, כבר פניתי לסינונים אחרים והתשובה היתה אחרת לגמרי. -
המשפט הזה לא נכון טכנית.
וגם בשאלות שתמצא על זה נידון, לא תדע מהי הלכה נכונה ומה...
אני כמובן לא מדבר על אוצר החכמה או היברו בוקס כמובן, כי על זה אתה גם לא מדבר, נטפרי לא חוסמים את זה.הויכוח כעת עובר לויכוח במציאות. תיכף גם תדון איתי אם כעת השמש זורחת או שמא הירח והכוכבים.
באופן טכני אפשר למצוא בגוגל כל נדון הלכתי שבעולם, ממש אין זוית ופינה שהניחו הגולשים. עולם מלא ועשיר בתוכן תורני מרתק, בכל נושא הלכתי שהוא. וכאמור, לא חייבים "לפסוק הלכה" ע"פ גוגל אלא אפשר להתרשם מדעות הפוסקים לכאן ולכאן.
באמצעות ההפניות ניתן לפתוח כל מקור בפוסקים עצמם, באמצעות אוצר החכמה והיברובוקס שהזכרת בעצמך.
ואם תרצה אפשר גם לדון על המשיבים באתר "דין", כי הרי בסופו של דבר כולנו נרד לרזולוציה הזאת ונתחיל לפשפש (ממרום מושבנו) במעשיו של כל רב המשיב שם, היכן למד, את מי שימש וכו'. מה שאתה אומר שאי אפשר למצוא הלכה נכונה, זוהי השמצה.
-
אבוי לכזה רב !!
לא הבנתי אותך. על איזה רב אתה מדבר?
האם אתה חולק על העובדה שאם נקח שו"ת שפורסם באינטרנט, ונדפיס אותו, יהיה בו קדושה ויהיה חייב גניזה בדיוק כמו ספר שו"ת?וכבר הגדירו הפוסקים שבימינו "עשה לך רב" הם ספרי השו"ת. והדפים הווירטואלים של האתרים הקדושים הם כספרי שו"ת ממש. רק בצורה דיגיטלית.
ומכאן משמע שאתה סובר שדפים הווירטואלים (אתרי אינטרנט בלעז) הם הם הרבנים היום ...
-
ומכאן משמע שאתה סובר שדפים הווירטואלים (אתרי אינטרנט בלעז) הם הם הרבנים היום ...
המסקנה שלך היא עקומה ומעוותת. הדפים הם הרבנים?
אני מבין את הצורך שלך להגחיך את דבריי, אבל במטותא, לפחות תכתוב דברים של הגיון.
קח כל נדון תורני שיהיה, הנדון באינטרנט או באתר "דין" שהוא נשוא הדיון, ותראה כיצד הם מביאים את שיטות פוסקי הדור בכל ענין. אם פוסקי הדור הם לא רבנים בשבילך, אז מי הם הרבנים שלך?
-
לגופו של ענין יש הרבה מה להגיב, אבל מכיון שאין כוונה לשמוע, ומ"מ לא נפק"מ שהרי הוא אינו בנטפרי אל תען כסיל וכו'.
-
@asi
תראה אני מסכים איתך שלא צריך לתקוף אף אחד אישית
ובפרט לא קהילה שלימה.
לגבי "גאוות יחידה" כן יש את זה למשתמשי נטפרי ולא בחינם
מנסיון בסינונים אחרים.
ואל תחשוב שכל מי שמשתמש בנטפרי אין לו אף פעם תלונות
השאלה האם הוא רק מחפש להתלונן או לפתור לעצמו את השאלה או הבעיה
כי אם הוא מחפש להסתדר הוא פונה לנטפרי בצורה מתימאה ומשתדלים שם לענות לכל
פניה ותלונה אמנם לפעמים המשתמש חושב שאפשר יותר אבל כנראה שאין מושלם בעולם -
@asi
רק אני לא מבין?
מה יש ללקוח שאינו בנטפרי להביע כאן דעה?
איך הגעת לכאן בכלל? -
@נפתלי אמר באתר דין:
היות ולדעתו של @asi אינטרנט זה תחליף לבית מדרש ומקור להשראה תורניתלא. מעולם לא כתבתי שהאינטרנט הוא תחליף לבית מדרש, ואת רוב שעות היום אני בעצמי מבלה בבית מדרש (אמיתי, לא וירטואלי), מול ספרים (ולא מול מחשב רח"ל).
אני רק אומר שאדם שממילא מחובר לאינטרנט יכול לנצל את זמנו (בדיוק כמו שהוא מנצל את זמנו וחוסך תורים בבנקים ובקופ"ח) ולהעשיר את הידע התורני שלו.
או לעיין בתשובות הלכתיות שכבר נכתבו לנדון שהוא בדיוק מחפש, ולחסוך זמן בשיחה עם מו"צ וכדומה, שבדרך כלל מאוד קשה לתפוס אותם (והרבה פעמים גם יוצא שמשיבים תשובות הלכתיות לא נכונות, ואם השואל לא ראה את שפע המקורות שיש בגוגל, הוא גם לא יודע מה להקשות על המשיב).
אני גם לא מציע רעיונות חדשים אלא רק מתאר מה אנשים עושים בפועל.
-
@asi מה גם, שהפורום נועד לעזרה בין משתמשים נטפרי, ולא לשום דיון אחר.
אז בבקשה, די כבר. -
@asi
רק אני לא מבין?
מה יש ללקוח שאינו בנטפרי להביע כאן דעה?
איך הגעת לכאן בכלל?הגעתי לכאן כדי להעיר את תשומת לבם של המנהלים / הגולשים לעובדה שאתר דין חסום. את העובדה שהוא חסום, ראיתי בכלל במקום אחר. אני בדרך כלל לא גולש בפורום הזה.
אגב שאני גולש כאן, התפתח דיון ביני לבין גולשים נוספים בפורום.
האם כבודו מרשה לי לנהל דיון, או שמא עלי לעזוב את המקום לאלתר?
-
@asi אני לא מנהל.
אני רק משים את תשומת ליבך, לנהלי הפורום ולמטרה שלשמה הוא קיים.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת. -
ואל תחשוב שכל מי שמשתמש בנטפרי אין לו אף פעם תלונות
השאלה האם הוא רק מחפש להתלונן או לפתור לעצמו את השאלה או הבעיה
כי אם הוא מחפש להסתדר הוא פונה לנטפרי בצורה מתימאה ומשתדלים שם לענות לכל
פניה ותלונה אמנם לפעמים המשתמש חושב שאפשר יותר אבל כנראה שאין מושלם בעולםכבר כתבתי שמניסיוני, פניות לנטפרי לא עזרו.
ולא אני יזמתי את הדיון הזה, הוא נפתח לפני כשנתיים ע"י מישהו אחר, ואני רק הצטרפתי אליו וכתבתי את דעתי.
אתה בחור חכם, לא צריך להסביר לך איך "ביבי" היה מגיב לפניה של אדם פרטי בנוגע להטלת סגר על ערים חרדיות, ואיך הוא היה מגיב להפגנה של עשרות אלפים.
דיון ציבורי חושף לאור השמש את מה שאנשים יכולים לטאטא בקלות.
עם זאת אני מצדיע למנהלי המקום שלא העיפו שרשור כזה, המטיח בהם ביקורת. ללא ספק, הם עשויים מחומר משובח.
-
@asi אני לא מנהל.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת.אני חושב שהדיון הזה מתאים במדוייק לסיבה שלשמה הוא הוקם.
והוא לא עקר. שום מילה לא נכתבת לחינם. בסופו של דבר, השכל הישר ינצח.
ואני חושב שאני לפה עבור כאלה כאן שלא זכו לאורו של אתר "דין" כי קטגוריות מסויימות חסומות בפניהם.
בדרך כלל, לאלה שחסומים, אין מושג על הטוב שנחסם מהם.
-
@asi
זה שיטה מעולה להחמיא,
זה לא מסביר לי אישית כאדם טכני שנכנס לפורום הזה בכדי לסייע לאחרים מה הדיון הזה עושה כאן. -
@asi אני לא מנהל.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת.אני חושב שהדיון הזה מתאים במדוייק לסיבה שלשמה הוא הוקם.
והוא לא עקר. שום מילה לא נכתבת לחינם. בסופו של דבר, השכל הישר ינצח.
ואני חושב שאני לפה עבור כאלה כאן שלא זכו לאורו של אתר "דין" כי קטגוריות מסויימות חסומות בפניהם.
בדרך כלל, לאלה שחסומים, אין מושג על הטוב שנחסם מהם.
קשקוש, אני מוכן להתערב איתך על כסף שלא ישתנה כלום בנוגע לאתר דין.
-
-
-