מתי יעשו נטפרי לסמארטפונים - כמו נטפרי אניוואר, נעילה כוללת, אפליקציות מאושרות בלבד, וואטצאפ מסונן, ודפדן נטפרי?
-
@ליכט אולי אפשר שזה יכלול עיקור של אפשרות הוצאת שיחות, מה שיהפוך את הסמארטפון לטאבלט בעל כורחו...
-
@shraga
טאבלט זה לא רק סמארטפון בלי שיחות...
אא"כ זה הסיבה היחידה שבגללה נטפרו חשבו רק על טאבלטים. -
אני מבין את הכוונות הטהורות של כל משתתפי הפורום כאן, אבל אולי אפשר להוסיף במאמר המוסגר שאכן יש צדיקים גדולים וידועים שהכריעו שמי שמשתמש ישתמש רק עם כלי שאינו מאפשר הוצאת שיחות [כמו האדמו"ר מ"תולדות אהרן" ועוד], אך היו גם גדולי עולם שראו ברוח קדשם שאם תאמר כזה גדר יהיו אנשים שלא ישתמשו עם החסימה [כמו בד"ץ בני ברק בראשות מרן הגאון רבי שריאל רוזנברג שליט"א ומרן הגאון רבי יהודה סילמן שליט"א], ולכן התירו גם מכשיר מוכשר להוצאת שיחות.
ולכן כשבאים לעשות משהו שיתאים לכל עם ישראל צריך לדאוג לכל העדות והחוגים , ואפשר שכל אחד יקבל אישור נפרד מהרב שלו כמו דלתא למשל. אבל ח"ו להכריע שמי שמשתמש בסמארטפון לשיחות לא יזכה לסינון המהודר של נטפרי. -
@ליכט
אם נעשה את זה זה יהיה מיועד כרגע לטאבלטים. מי שישתמש בזה לדברים אחרים בעיה שלו. -
אבל מכל מקום - הנני מוסיף על דבריי - משום נקיות הדיבור וצחות הלשון, ושמירה על צורת הבן תורה והיהדות החרדית, יותר נקי לדבר על טאבלט מאשר לדבר על סמארטפון, ויתכן שזהו אחד מהטעמים שנקטו חו"ר נטפרי הי"ו בלשון זו. אני משאיר זאת פתוח להם שיגיבו כאן.
-
אני אוחז שיש טעות בהפניה לפה.
זה לא רעיון לוויפרי לאנדרואיד זה רעיון רחב יותר. ולא ממוקד.
לכן זה רעיון שלא כתוב בצורה נכונה.
וגם לא הפניה נכונה.
לבנתיים הפנתי את זה לפה
http://forum.netfree.link/topic/3646
זה נראה לי יותר נכון. -
אני @בר-בי-רב לשעבר.
-
@יהושע-ב.
מי שכתב (בהצבעות) טאבלטים, אלו המנהלים, ולא משתתפי הפורום.
מכיון שכן, הסתקרנתי ושאלתי האם זה עקרון בעלמא, או שיש להם רעיון איך להבטיח א"ז.
משענה @magicode שזה עקרון בעלמא, עדיין נשאלת השאלה, לשם מה העקרון הזה.
ובכן, @shraga סבור שזה בגלל השיחות, @יהושע-ב ( @בר-בי-רב) סבור שזה בגלל נקיות הלשון, ואני הקטן הייתי סבור שיתכנו טעמים נוספים ואחרים, (ואילו המנהלים עצמם לא חיוו דעתם). -
תראה מי "סימן" את הטעם שכתבתי, מיד לאחר שכתבתי אותו.
-
לדעתי מאד יועיל אם בחסימה העתידית של נטפרי לסמארטפונים, הם יעשו גם שם את התוכנית הגאונית של הקהילות
כך שרק מנהל הקהילה יוכל לשלוט באיזה אפליקציות/תגיות לפתוח לאותו בן אדם.
זה יחסוך לנו את הספקות וחילוקי הדעות שיש בין גדולי ישראל לגבי כמה וכמה ענינים הקשורים לנושא, כגון האפשרות לשיחות וכדו', שהכל יהיה לפי כללי הקהילה.
אלא שצריך כמובן לבנות קהילות למי שאין להם קהילות ואכמ"ל -
@נפתולי אמר במתי יעשו נטפרי לסמארטפונים - כמו נטפרי אניוואר, נעילה כוללת, אפליקציות מאושרות בלבד, וואטצאפ מסונן, ודפדן נטפרי?:
אלא שצריך כמובן לבנות קהילות למי שאין להם קהילות ואכמ"ל
ועל זה ידוו כל הדווים...
-
רציתי להוסיף, כי לאחר שיחה פרטית עם גורמים שיש להם ידע בנעשה, נוצר לי רושם מתוך הדברים שזהו הדבר, אולי הקשה ביותר, ולכל הפחות מהדברים הקשים ביותר, מבין ההצעות המובאות בהצבעה, ובפועל מבחינה טכנית מדובר על פיתוח מורכב מאוד. [אני כותב על דעת עצמי ולא מייצג את נטפרי בזה].
על אף שאין הגבלות טכניות [באופן כללי] היום על הרבה פרוייקטים טכנולוגיים שהיה עליהם הגבלות בעבר, מכל מקום צריך סייעתא דשמיא גדולה וזכות הרבים, ולהבדיל אפשר לומר שכל קול קובע, וכל מי שיש לו צורך בחסימה על אנדרואיד או כל מי שמבין את מידת הצורך בזה, אנו קוראים לו בחום להצביע לזה. -
דחוף ביותר !!!
-
לא כדאי לעשות סינון על אייפונים כי זה מאוד ממכר
וכן הרב וואזנר אסר להכניס אינטרנט הביתה
אז מחשב יש במשרד למי שחייב
אבל אייפון נצמד אליך לכל פינה -
@אאד לא בקשו ממך לקנות סמארטפון. מדובר על אנשים שכבר הוכרחו להשתמש בטאבלט אנדרואיד וכדומה ומשוועים לעזרה.
וכמו שאמרו הדרן רק ההתקנה בלי המכשיר עולה שבע מאות וחמישים ש"ח. אז הגיע הזמן לעזור לכל סוגי האנשים. -
לכאורה אחד מהבעיות הגדולות בסמארטפון גם מסונן היא אפליקציית הוואצפ ולמיטב זכרוני נכתב לפני מספר תקופה קצרה שלנטפרי יש פיתרון לסנן את טלגרם ואני חושב שאולי אפשר לוותר על הוואצפ ולעבור לטלגרם וודאי בתור התחלה במיוחד שבתקופה האחרונה הטלגרם נכנס לכל מקום וכמו שפורסם שיש כבר למעלה ממיליון חשבונות טלגרם בישראל כך שאני מאמין שניתן יהיה להסתדר עם זה גם לתקשורת עם אנשים חיצונים בשונה מGoogle Hangouts וכד' שאנשים לא מכירים ו\או רוצים לתקשר דרכו כך שירד אחד מהבעיות הגדולות ביצירת סמארטפון מסונן בצורה אמיתית
-
אם יפותח נטפרי לאנדרואיד, חוץ מכל היתרונות הברורים, רציתי לציין עוד סיבה למה לעשות את זה ובמהירות המירבית...
כידוע אחת הבעיות העיקריות בסמרטפונים המסוננים הינה בזבוז זמן (ומעבר לזה. פעמים רבות זה פוגע בקביעת עיתים לתורה, בשלום בית ועוד. מכיר מישהו מקרוב).ניתן לפתח את המנגנון למניעת בזבוז זמן כך שיופעל על הדפדפן וכן על האפליקציות. לכאורה זה יועיל לאנשים רבים, וכן יהווה יתרון גדול על פני הסמרטפונים המסוננים הקיימים בשוק.
לשיקול המפתחים...
-
דבר ראשון כבר היום (למיטב ידיעתי) יש לנתיב חסימה מסוימת על טלגרם כך שאין אצלם אפשרות לקבוצות בכלל
דבר שני יש עוד בעיה שיש כאלו שיש להם טאבלט של הדרן שהוא כבר שמור ומוגן בפני עצמו הבעיה היא שאי אפשר להפעיל sim של נטפרי על גבי טאבלט של הדרן מה שגורם לחלק מהאנשים שהטאבלט לא לגמרי ממלא את כל צרכיהם (כי בטאבלט של הדרן הדפדפן מאד מאד מצומצם לאתרים בודדים) שהם צריכים להחזיק 2 סימים 1 של נטפרי והשני...?
לכן אני חושב שצריך וחשוב לסדר שהסים של נטפרי יעבוד לפחות על הטאבלטים של הדרן שכבר מוגנים -
@ush768 הבעיה ששם פתוחים יותר אתרים מ נטפרי לדוגמה וואצפ