ווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת
-
@shraga אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
ראה כאן:
https://ipinfo.io/bogonהאם אפשר לציין איזה תווח של מספרים הוויפרי אינה חוסמת ?
-
הכתובת בסדרת 174 היא לא מיועדת לכתובת פנימית, והיא אכן תיחסם על ידי WiFree.
הכתובות הפרטיות רשמית הם בטווחים הבאים:
10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255 -
-
אולי זה עם VPN של נטפרי?
-
@magicode הוא כתב שזה חיבור רגיל ולא VPN
-
אחרי הרבה בדיקות בענין, תוכנת ווייפרי אכן חוסמת את הגישה לקופות של חברת אביב קופות וכן למדפסות שמחוברים לרשת הפנימי של הקופות.
לעורכים המנוסים בויקי, נא לכתוב את זה במקומות המיועדים.
הסיבה לבעיה לכאו', החיבור לקופה הינה ע"י RDP, אבל לפני החיבור ל RDP יש צורך בהתחברות לVPN של forticlient, ככל הנראה הווייפרי חוסמת את כתובת ה IP של ה forticlient.
-
@שלו'
ההנחה והאבחנה שלך לא נכונה,
החסימה של הVPN לא קשורה לוויפרי,
אם יש כתובת של VPN פשוט צריך לבקש פתיחה של זה באמצעות הקלטה במערכת הפניות, כמו בכל כתובת אינטרנט אחרת,
בנוסף החיבור לקופה באופן כללי באביב קופות לא מתבצע ע"י RDP , יתכן שאצל מסיבות מסוימות החיבור מתבצע בצורה כזאת,
בנוסף אם חיבור הRDP מתבצע ע"ג רשת האינטרנט יש צורך בפתיחה של הכתובת כנ"ל, -
@957 אם החיבור הוא באמצעות rdp על גבי ויפיאן , וויפרי יזהה את זה כרשת לא של נטפרי ויחסום אותה
-
@שלו' אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
אחרי הרבה בדיקות בענין, תוכנת ווייפרי אכן חוסמת את הגישה לקופות של חברת אביב קופות וכן למדפסות שמחוברים לרשת הפנימי של הקופות.
לעורכים המנוסים בויקי, נא לכתוב את זה במקומות המיועדים.
הסיבה לבעיה לכאו', החיבור לקופה הינה ע"י RDP, אבל לפני החיבור ל RDP יש צורך בהתחברות לVPN של forticlient, ככל הנראה הווייפרי חוסמת את כתובת ה IP של ה forticlient.
אני גם חושב שזה אבחנה לא נכונה. במיוחד שכתבת לכאורה.
תשלח לי את קובץ ה RDP שאיתו אתם מתחברים ואני יגיד לך האם האבחנה שלך נכונה. -
@shraga אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
@957 אם החיבור הוא באמצעות rdp על גבי ויפיאן , וויפרי יזהה את זה כרשת לא של נטפרי ויחסום אותה
אחרי שמחוברים בVPN ההתחברות בדר"כ בכתובת פנימית ,
מתחברים VPN לרשת המבוקשת ואז מתחברים בפנימי -
@957 אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
@שלו'
ההנחה והאבחנה שלך לא נכונה.המציאות גוברת על כל תיאוריה וכדו', יכול להיות שהאבחנה אינה נכונה, אבל ההנחה נכונה ב 100 %.
ב 2 חניות שהתקינו את ווייפרי נחסם להם הגישה לקופות, ועם הסרת הווייפרי חזר להם הגישה, א' מהחניות פנה עם הבעיה דרך מערכת הפניות, ודן עמם במשך 12 יום, עד שענו לו שכנראה יש צורך להסיר את הווייפרי, לפי זכרוני קיבל תשובה זו מ @5566NEWbrs .החסימה של הVPN לא קשורה לוויפרי,
אכן הווייפרי אינה חוסמת את ה VPN אבל היא חוסמת את הגישה ל RDP אחרי ההתחברות של ה VPN, וכפי ש @shraga כתב.
בנוסף החיבור לקופה באופן כללי באביב קופות לא מתבצע ע"י RDP , יתכן שאצל מסיבות מסוימות החיבור מתבצע בצורה כזאת,
במקרה הספיציפי זה היה דרך RDP ובשיחתי עם נציג מהחברה אמר לי שזה תמיד ככה.
@magicode אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
תשלח לי את קובץ ה RDP שאיתו אתם מתחברים ואני יגיד לך האם האבחנה שלך נכונה.
בעת הדיון על הנושא שלחתי לך את ה RDP במייל בתאריך 7 אוגוסט.
-
@שלו' אמר בווייפרי שחוסם גישה לקופות ולמדפסת:
המציאות גוברת על כל תיאוריה וכדו', יכול להיות שהאבחנה אינה נכונה, אבל ההנחה נכונה ב 100 %.
ב 2 חניות שהתקינו את ווייפרי נחסם להם הגישה לקופות, ועם הסרת הווייפרי חזר להם הגישה, א' מהחניות פנה עם הבעיה דרך מערכת הפניות, ודן עמם במשך 12 יום, עד שענו לו שכנראה יש צורך להסיר את הווייפרי, לפי זכרוני קיבל תשובה זו מ @5566NEWbrs .החסימה של הVPN לא קשורה לוויפרי,
אכן הווייפרי אינה חוסמת את ה VPN אבל היא חוסמת את הגישה ל RDP אחרי ההתחברות של ה VPN, וכפי ש @shraga כתב.
אין לי חנות ולא קופות, אבל גם לי היתה בעיה דומה, של חסימת חיבור RDP אחרי התחברות ל VPN.
לאחר דיון, התשובה שקיבלתי במערכת הפניות היתה להסיר את וויפרי.פניה #388413
-
@magicode אולי ניתן לתכנת גירסא מיוחדת של ווייפרי למקרים כאלו, שניתן יהיה להחריג בווייפרי כמה כתובות, ככה גם לקוחות אלו יזכו בהגנה מלאה (הגם שהם מיעוטים).
כמובן שזה יהיה גירסא שרק נציגי נטפרי יוכלו להתקינו, וגם יהיו בו אמצעי אבטחה כגון סיסמא , או לתכנת שתוכנה זו יסוכרן מול שרת של נטפרי והגדרות הכתובות הפתוחות יהיו בשרת ולא התוכנה (למקרה שזה יזלוג לציבור).