כתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי
-
תגובה: נטפרי בארה"ב - הזעקה השקטה!
@ליכט אמר בנטפרי בארה"ב - הזעקה השקטה!:
אגב, מצו"ב כתבה נפלאה בענין (למי שמבין אידיש...)
0_1531032496914_[1383]לטהר_פינחס.pdfתירגמתי את הכתבה לעצמי, התרגום לא מדויק, קחו בחשבון, תקראו ותהנו:
יהודים יראי שמים מקבלים את הבשורה המשמחת שהסינון המיוחד מארץ ישראל הופך למציאות באמריקה.
מה זה נטפרי?
נט פרי זה סינון שנעשה במיוחד עבור יהודים יראי שמים "ללא פשרות", זה מבוסס על שיטת ה"רשימה לבנה", וכל אתר שאתם צריכים, נבדק על ידם, ובמידה ונמצא נקי הוא נפתח.
פעם אחת הם מנקים אתר לבקשת מי שנצרך, ואח"כ זה נפתח לכולם. למשל, בארץ ישראל שישנם מעל 10,000 יהודים שמשתמשים בסינון, כמעט כל אתר נצרך פתוח ומסונן.
מעלה נוספת שהם מעסיקים במשך 24 שעות ביממה מספר מנינים של גויות רומניות, וכל תמונה לפני שמופיעה נבדקת על ידם, ורק במידה והתמונה נקיה היא מופיעה לגולש.
במהלך השבועות האחרונים יהודים רבים התקינו את המסנן באמצעות "לטהר" וכולם מרוצים ומאושרים.כעת נאמר כיצד הגענו למסנן הזה עד היכן שאנו עומדים עתה.
בני כ"ק רבינו שליט"א בחודש אלול ביקשו מאחד מעסקני "לטהר" לנסוע לארץ ישראל ולמצוא את כל הפרטים על המסנן, ואם אכן נמצא הדבר שהסינון כל כך טוב כפי שמדברים שיעשו שתדלנות ע"מ להביא את זה אלינו. כפי שהתברר, זה אכן סינון מאוד טוב, אך היה מאוד קשה להביא את זה.
עם סייעתא דשמיא מיוחדת שהגיעה השנה בב' ניסן בטיש, הצלחנו ליצור קשר עם האדם הנכון בשביל להביא את המסנן לאמריקה.
לאחר מספר חודשי עבודה מאומצים, הושלמה המלאכה והוצב שרת באמריקה, וכעת מתאפשר להשתמש עם המסנן הטוב והמיוחד.מאז שתלינו מודעה בביהמ"ד שאנו מחפשים את הנחשונים שיבחנו ויבדקו שאכן זה יכול להיות בשורה טובה עבור בני הגולה, מגיעים יהודים מידי לילה ל"לטהר סנטר" ומנסים את הסינון החדש עם מחשבי נטפרי הניצבים במיוחד לשם למטרה זו.
ב"ה שכבר יש לנו למעלה משני מניינים שמשתמשים בסינון, וכולם מרוצים במיוחד.
כפי שאחד מהאברכים החשובים כתב לנו, שכשהיה מוכרח לגלוש באינטרנט עם הסינון שהיה לו עד עתה, היה שם לפני כן את שני ידיו על העיניים ונושא תפילה שלא ייכשל ח"ו (וזה עם המסנן הכי טוב, שהרבה אברכים חשובים אומרים לנו שסינון התמונות כלל לא 100 אחוז). אך עכשיו עם 'נטפרי' הוא מרגיש ממש שהוקל לו במלחמת היצר של שמירת העיניים!מי שזה מעניין אותו, אדרבה, בואו ל"לטהר" ונשמח לשרת אתכם על הצד הטוב ביותר.
ודאי נותרתם מסוקרנים לדעת מה היה בטיש בב' ניסן.
הסיפור היה, שבכל החורף ניסינו ליצור קשר על הבעלים של 'נטפרי' ולא הצלחנו להגיע למשהו מעשי.
בב' ניסן הטיש היה עמוס עד אפס מקום, ולכן אחד מהעסקנים של "לטהר" נעמד בפארנטשעס בצד מערב, בגלל שמקומו הקבוע נתפס על ידי אורחים. והוא הבחין שהשכנים שלו על הפארנטשעס הם משפחה שלימה, סבא בניו והנכדים, כולם לבושים בבגדי שבת.
פונה אחד מבני המשפחה בשקט לעסקן: המחותן שלי שאתה רואה כאן, גר פעם בסקווירא, ויש לנו כאן חתונה באולם סמוך, המחותן שלי רצה להגיע. הוא לא היה כאן כבר חמישים שנה, נו יפה מאוד.
כשהוא רוצה כבר ללכת, הוא שואל את העסקן: "אתה מכיר אולי אברך מסקוירא טכנאי מחשבים שנקרא כך וכך?" "אני לא טכנאי" - אומר לו העסקן, "אבל ככה קוראים לי".
האברך לא מאמין למשמע אוזניו, ומתחיל לספר: אני חסיד סלאנים, ואני מתגורר בארץ ישראל, אני כלל לא הגעתי לאמריקה בגלל החתונה, רק בשנה זו בפורים הרבי שלי שליט"א ביקש ממני שאסע לאמריקה ואפיץ את הסינון שנקרא "נטפרי". הוא קישר אותי עם אדם אמיד שמשלם על כל הסינון, ובשביל זה אני כאן! כשהגעתי לאמריקה יצרתי קשר עם ארגונים רבים וניסיתי לדבר איתם, ואף אחד לא היה מוכן ללכת "למעשה".
עכשיו בלילה המחותן שלי רצה לבוא לטיש, נזכרתי שלפני מספר שנים שמעתי עליך, חשבתי שאולי אצליח למצוא אותך, ואולי הארגון של סקווירא כן יהיה מעונין בסינון המיוחד. אך כשהגעתי כאן לטיש ראיתי אלפי אנשים עומדים, ולכן התייאשתי למצוא אותך, אך החלטתי לעשות השתדלות נוספת, ולשאול "האם אתה יודע היכן הוא נמצא", ואתה כאן!
האברך היה באופוריה מהסייעתא דשמיא העצומה שמצא את האדם הנכון, אך העסקן גם כן היה באופוריה, מכיוון שהוא מחפש כבר חצי שנה אפשרות ליצור קשר עם נטפרי, וכאן אחרי מספר דקות מאז ששרו "שלא, שלא תאבד שארית יעקב" הוא מגיע עד אליו ומביא סינון "ללא פשרות" שמאפשר גם לשמור את העיניים "נקי"!
למעשה, באמצעות שיחות טלפון חפוזות הזמינו את עסקני "לטהר" אל מאחורי הפארנטשעס, ובשיחה קצרה בת כעשר דקות, קיבלו מידע עבור השלבים הבאים.
באמצעות הקשר הזה הכל זרם במהירות ובצורה חלקה, עד שיכלנו לבשר שהמסנן עובד טוב, ואברכים טהורים וקדושים יכולים להמשיך לשמור את עיניהם בצורה הרבה יותר מושלמת מאשר עד עתה.
ועבורנו נותרה רק תפילה אחת:"“מהר ענני אלוקי ישענו וגו' והושיעה ברחמיך הרבים”"
-
פוסט זה נמחק! -
@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
למשל, בארץ ישראל שישנם מעל 10,000 יהודים שמשתמשים בסינון,
ב"ה שכבר יש לנו למעלה משני מניינים שמשתמשים בסינון, וכולם מרוצים במיוחד.
מה צריכים לעשות על מנת שבארצות הברית "שהשתי מניינים" יהפוך ל"10,000"????
-
-
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו? -
@קרש אתה אחד מהדמויות בעלילה הדרמטית הזו?
-
@קרש אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
לדעתי הזמן יעשה את זה.
התכוונת ברמז שהזמן לא יעשה את זה (לא מדבר על עוד כמה) עד שהושלם תרגום באנגלית....
-
@magicode אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו?יש אימרה שהשטן מפריע לדברים הטובים ביהדות מלקרות.
ולפעמים ההוכחה לדעת אם זה דבר טוב או לא הוא בעוצמת המניעות. -
@magicode אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו?האמת הוא שהצר לי שכתבו ככה. ואני חייב להקדים שהיות שאני כותב ומדבר (קצת...) עברית, אני מסתובב פה (ובפרוג), וברור שההיפך הוא הנכון.
הגליון נכתב ע"י 'לטהר סקווירא' שהם הוועדה הרשמי של קהילתנו לעניני טכנולוגיה (כמו TAG ברחבי ארה"ב). אני לא נמנע בין חברי הוועד.
למרות שהם שמעו ממני רבות וגדולות על נטפרי וידעו שיש לי את הסינון, לא היו מוכנים להמליץ מטעמם לעבור לנטפרי ולהביא את הבשורה לקהילתינו, לפני שיהיה להם קשר ישיר עם אחד מראשי נטפרי, כמובן. לייצר קשר עם דוברי עברית בלבד אינו אופציה בשבילם.
כמסופר שם, היה אחד מהעסקים בארץ וניסה לפגוש אחד מהצוות של נטפרי שדובר אידיש ולא עלתה בידו, אתה בטח זוכר את הסיפור. עד שבהשגחה פרטית אצל ה'טיש' מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב, וכמובן שקבלו בשמחה את פניו והביאו את הסינון לקהילתנו 'למעשה'...@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש אתה אחד מהדמויות בעלילה הדרמטית הזו?
אינני מהדמויות 'בתוך' הסיפור.
רק גילוי נאות, מאיפה ידעו בני האדמו"ר על הסינון, ולמה בקשו מעסקי 'לטהר' להתעניין בזה? -
@קרש אתה מתגורר בחו"ל?
-
כן.
בחו"ל במקום שיש בו קדושת הארץ..... -
@קרש בא נחפור לך...
איך הגעת אתה לנטפרי? -
@משרדי אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש בא נחפור לך...
איך הגעת אתה לנטפרי?מאיפה שכולם הגיעו - פרוג.
עקבתי אחר ההתפתחויות של נטפרי מאז שכתב @magicode פוסט הראשון כאן.
הייתי אז מן הראשונים לקבל VPN חינמי ולנסות את הסינון... -
הבא ליטהר מסייעין אותו
-
@קרש אתה בטח מכיר את הרב אלי ס. שפועל הרבה בשביל נטפרי בחו"ל
-
@שואף אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש אתה בטח מכיר את הרב אלי ס. שפועל הרבה בשביל נטפרי בחו"ל
כן, שמעתי עליו. הוא עוזר רבות ל'לטהר'.
-
@קרש
איך זה שאחרי כזו הירתמות של העסקנים יש רק 20 משתמשים?
אתה רואה את נטפרי גודלת בכמויות של ממש בארה"ב? -
מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב
האדמו"ר שלח אותו במיוחד למטרה זו? ואם כן, מה הסיבה
-
אני דיברתי עם אחד העסקנים בארה"ב, והוא אמר לי שנטפרי לא מתאים לרוב האנשים שם, כי בזמן שבארץ אנשים מתעסקים עם כמה עשרות אלפי אתרים, הרי שבארה"ב מדובר במיליוני אתרים.
ולכן קשה מאוד לעבוד שם על רשימה לבנה, כי כמה אתרים שתפתח, עדיין ישאר רובא דרובא אתרים סגורים.
והשיטה שעובד שם עם החברה המקובלת הוא בצורת מותאם אישית - כל אחד והצרכים שלו, לאחד מקילים יותר ולאחד מחמירים יותר. ודרך זו לא מקובלת על נטפרי.
ולפי מה שהבנתי מהעסקן ההוא, בקושי הצליחו להכניס אנשים לסינון הזה, כי כל הגבלה מצידם של האמריקים נחשב אצלם כ'גזל החופש', ואם ירצו להחמיר עליהם יותר זה פי כמה וכמה קשה, וכמעט בלתי אפשרי. -
@אהרן אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
איך זה שאחרי כזו הירתמות של העסקנים יש רק 20 משתמשים?
אתה רואה את נטפרי גודלת בכמויות של ממש בארה"ב?שוב, זה ענין של זמן.
רק עכשיו התחיל לחדור בקהלתינו, ואח"כ יחקו אותנו שאר קהילות/חסידיות, כרגילוחוץ מזה, יש עדיין כמה קישויים לבני ארה"ב - לדוגמא:
- בארץ מסתבר שרוב אתרים משומשים כבר פתוח, משא"כ בארה"ב צריכים נחשונים.
- אין בדיקת תמונות בער"ש.
@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב
האדמו"ר שלח אותו במיוחד למטרה זו? ואם כן, מה הסיבה
אני לא דברתי עמו, כך הוא סיפר שהאדמו"ר מסלאנים שלח אותו להפיץ נטפרי בארה"ב (וביקש קונה ולא מצא, עד שהגיע אלינו).