חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
@aiib אבל אפשר להיכנס מגוגל
-
@מ.-פינחסי נכון, אתה צריך לעשות חיפוש של הערך ולקוות שתהיה תוצאה של הערך + ויקיפדיה בדף הראשון
-
אתה יכול לחפש את הערך בתוספת המילה "ויקיפדיה" ואז בטוח זו תהיה התוצאה הראשונה
-
-
אחרי ההפיניה יש סיכוי לערוך את דף התוצאות? כיום רואים תוצאות של ויקיפדיה ומופנים למכלול, שימו לב לקישור https://www.google.co.il/search?q=ויקיפדיה&rlz=1C1GCEA_enIL797IL797&oq=ויקיפדיה&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.2049j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
המידע בתוצאה כלל לא תואם לתוצאה בפועל, ברוב המקרים זה קופי, מה יהיה בערך שחלק מהטקסט בתוצאות XXXX בפועל במכלול זה לא קיים.
אני מניח שיש פיתרון גם לשחק עם דף התוצאות -
@by6199 לא הבנתי את השאלה
-
@מ.-פינחסי כיום כשיש הפנייה למכלול תוצאות החיפוש בגוגל לא נכונות, כי תוצאות החיפוש מראה מילים מויקיפדיה שלא בהכרח קיימים במכלול כי הטקסט שונה בחלק מהמקומות.
שאלתי האם זה משהו שניתן להחליף -
@by6199 לא נראה לי. אולי המתכנתים יפתיעו. אבל ככל שתשתמש יותר בהמכלול, גוגל יזהה שזה אתר מועדף אצלך והתוצאות של המכלול יופיעו קודם.
-
@מ.-פינחסי
יש סיכוי שהפולואריות של המכלול תהיה כל כך גבוהה שהוא יהיה הראשון באופן כללי. ואני לא אומר את זה בציניות. -
@magicode ראשון לפני ויקיפדיה?? גם לא אצל משתמשי נטפרי??
-
@מ.-פינחסי
כן למה לא. יש לו סיכוי להיות יותר עדכני מויקיפדיה. -
@magicode אבל הקהילה של ויקיפדיה הרבה יותר גדולה מקהילת המכלול, ולכן א. איך בדיוק זה יהיה יותר עדכני, ב. יש יותר משתמשים בפועל.
אני לא רואה סיכוי סביר שזה יעקוף אצל משתמש מצוי באינטרנט. -
אני אישית לא ממש מאמין בזה אבל תראה שם
ויקיפדיה העברית בנויה על כ-150 עורכים פעילים מאוד (זה אומר החל מ-100 עריכות בחודש), וכך היא משמרת את עצמה במצבה. רוב הערכים שבה לא עשויים לעניין את הקורא החרדי, גם הסקרן יותר, ומשכך די בעצם בפחות ממחצית ממספר העורכים בוויקיפדיה בשביל להיות מעודכנים מספיק. כדאי לזכור שאם אנו מדברים על ידע תורני והמסתעף לו, לציבור החרדי יש כמות גדולה יותר מ-100 עורכים לספק לעניין זה. מה שאומר שאם תהיה היענות וחשיפה בציבור שלנו - מספר הערכים מסוג זה יגדל לאין ערוך, וכך גם איכות הערכים וגודלם.
כדאי בכלל לקרוא את כל האשכול הזה רק כדי לראות לאן היגענו בינתיים.
-
@מוסיף-והולך אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה:
אבהיר כי הצפת עריכות היא דבר טוב, אולם יש בכך בעייתיות רבה מצד אופי המיזם. השיטה היא לאט ובטוח. אחד המאפיינים של מיזם שיתופי, ובפרט כזה הבנוי על פלטפורמת ויקי, היא אחידות מקסימלית ככל הניתן בסגנון התוכן. משכך, רצוי ללמוד את הנהלים והכללים, אלו של "תורה שבכתב" ואלו של "תורה שבעל פה", כדי שתרומות העריכה יהיו לעזר ולתועלת וכמה שפחות לנטל - מחמת הצורך לעבור וללטש לסגנון המקובל. יש במכלול המון היגיון וסדר, שלעתים לוקח זמן כדי להבין אותו. בקרב מצטרפי ויקיפדיה מצוי שמגיע עורך נלהב, ועורך בסגנונו שלו, ומהר מאוד מגיע למלחמת עריכה עד אזהרת חסימה. רוב הוויקיפדים אינם מגלים סבלנות רבה לעורכים החדשים, והתגובה שלהם תואמת לכך. הרווח שעולה להם הוא עיצוב אחיד ומגובש, יחסית, אך האווירה שם לא תמיד נחמדה ומסבירת פנים.
למכלול חשוב לשמור על נעימה בין העורכים, כיאות לציבור שלנו, ומשכך נדרש מצד המצטרפים סבלנות ללמוד את הדברים. כדאי להתחיל קמעא קמעא, וכך להתקדם בבטחה.
ניתן לפנות אליי בדף השיחה שלי במכלול, ואשתדל לתת מענה בעז"ה. יש עוד מספר עורכים שישמחו להסביר פנים.כעת הוא לא עורך שם משיקולים שלו. אבל יש אחרים לפנות אליהם.
-
ותראו גם שם.
-
אולי גם זה יכול לומר משהו.
-
@ראובן
אם אתה לא מאמין בזה. אז באמת חיסלת את הסיכוי שזה יהיה. -
זה לא חייב להיות יותר טוב מויקיפדיה בשביל שלא נצטרך לרעות בשדות זרים. וכי האנציקלופדיה לבית ישראל יותר טובה מבחינה מקצועית מהאנציקלופדיה העברית? (אולי בגלל שהיא חדשה יותר אבל האם גם מכל אנציקלופדיה חילונית שיצאה באותה תקופה או אף אנציקלופדיה "תרבות").
-
@magicode לא התכוונתי שאני לא מאמין בכלל בהצלחה אלא רק שאני לא מאמין בכך שזה יהיה ראשון בתוצאות גוגל אפילו למי שלא משתמש באינטרנט מסונן. (ואם הבנתי נכון הם בכלל לא קהל היעד שלנו כעת והדאגה להם היא משנית בסולם העדיפויות).
-
@by6199 אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
אחרי ההפיניה יש סיכוי לערוך את דף התוצאות? כיום רואים תוצאות של ויקיפדיה ומופנים למכלול, שימו לב לקישור https://www.google.co.il/search?q=ויקיפדיה&rlz=1C1GCEA_enIL797IL797&oq=ויקיפדיה&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.2049j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
המידע בתוצאה כלל לא תואם לתוצאה בפועל, ברוב המקרים זה קופי, מה יהיה בערך שחלק מהטקסט בתוצאות XXXX בפועל במכלול זה לא קיים.
אני מניח שיש פיתרון גם לשחק עם דף התוצאות@aiib אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@מ.-פינחסי אין אפשרות בכלל להגיע לערך כזה מכיוון שכשאתה נכנס לויקיפדיה עוד לפני שאתה כותב ערך הוא עובר להמכלול
יש פיתרון. נכנסים לדף של המכלול ומחפשים את הערך בתיבת החיפוש שם. אם הערך לא קיים, מופנים לדף "יצירת הדף "פלוני" באתר הויקי הזה. לוחצים על הקישור האדום ואז מקבלים דף שכתוב בו עבור לויקיפדיה לייבוא עצמאי. גם אם אתה לא רשום זה יעביר אותך לערך בויקיפדיה.