קישור חדש למכלול
-
מציע להכולם להרגיע להפסיק להתייחס לסגנון ולא לתוכן. אם הבעיה היא סגנון דיבורי בתחילת פוסט זה הרי אני מודיע בשער בת רבים: הריני מתנצל. מחבק. מוקיר ומכבד. ו... את כל כלי הקודש והעוסקים בצורכי ציבור באמונה. פועלכם מבורך ואינו צריך לי ולשכמותי לציין זאת. נקסט.
-
@אליצור-יחיאל אמר בקישור חדש למכלול:
@magicode
המטרה של כולנו -אשוב ואצהיר- היא שתהיה אינציקלופדית המונים תורנית איכותית ונחשבת.ובשביל זה אפשר להקים מיזם חדש וטוב של כתיבת ערכים תורניים משובחים, ויש כבר משהו בסגנון - ויקיסוגיה. אפשר להקים גם דברים דומים ברוח אחרת קצת, להגדיל תורה ולהאדירה.
לא צריך בשביל זה לעשות עבודת "קודש" של כתיבת אנציקלופדיה של המון ידיעות מטופשות שאינן מועילות כלום לעבודת ה', ואדרבה, גם מרחיקות את האדם מאלקיו.
אני מתנצל שכתבתי פה שוב, אף על פי שבקשו ממני להפסיק לכתוב בענין זה. פשוט תייגו אותי, וזה הצית בי שוב את הריתחא שהיתה לי בעבר על היוזמה להקים אנציקלופדיה "חרדית", ולא יכולתי להתאפק מלהביע שוב את דעתי. -
@נטפריס אמר בקישור חדש למכלול:
@האברך עדינותך עצמה תקיפה יותר מאשר תקיפות מושאי תלונתך.
אתה עצמך הודית במקצת, אבל עדיין אתה טוען על הקצת האחר. אני לא רואה פה אף התקפה. הכל תשובות בגובה הטון של הטוען (שעד עתה סבור שה"סוף סוף נעניתי" (אפילו שלושה ימים זה מהר) הוא בזכות העליהום פה).
גם אם יש לך הסכמה עם עצם הבעיה או זכות הטענה (גם לי יש), עדיין לא כל מי שענה הופך לתקיף שהודף ביקורת ללא שהגיע להבנת הבעיה הכאב והתסכול. -
@magicode
אם זה סתם מעניין אותך או מעניין אותך לא סתם אענה לך. העריכה בויקיפדיה היא שילוב של מימוש אידיאולוגיה בעניין המידע הנגיש להמונים, ושוליים של עבודה תורנית נרחבת יותר.
יש לי תחושה שיש לך ריאקציה שלילית מויקיפדיה ומהתואר ויקיפד. אני מניח שלא לחינם. אבל נסה לעקוב אחר עבודות של חבר'ה כמוני ואולי דעתך תשתנה. המטרה של כולנו -אשוב ואצהיר- היא שתהיה אינציקלופדית המונים תורנית איכותית ונחשבת.שויקיפדיה תהיה תורנית?
-
@תנחום אמר בקישור חדש למכלול:
@magicode
המטרה של כולנו -אשוב ואצהיר- היא שתהיה אינציקלופדית המונים תורנית איכותית ונחשבת.ובשביל זה אפשר להקים מיזם חדש וטוב של כתיבת ערכים תורניים משובחים, ויש כבר משהו בסגנון - ויקיסוגיה. אפשר להקים גם דברים דומים ברוח אחרת קצת, להגדיל תורה ולהאדירה.
לא צריך בשביל זה לעשות עבודת "קודש" של כתיבת אנציקלופדיה של המון ידיעות מטופשות שאינן מועילות כלום לעבודת ה', ואדרבה, גם מרחיקות את האדם מאלקיו.
אני מתנצל שכתבתי פה שוב, אף על פי שבקשו ממני להפסיק לכתוב בענין זה. פשוט תייגו אותי, וזה הצית בי שוב את הריתחא שהיתה לי בעבר על היוזמה להקים אנציקלופדיה "חרדית", ולא יכולתי להתאפק מלהביע שוב את דעתי.
וכאן יש לי ויכוח ענייני איתך. לא כל ידיעות חול הינן שטויות. ואם עסקת בדיני ערלה כרגע היכן תרצה לחפש איך נראה פרי הקשיו, קני הסוכר, או פלפל. בלי סוף דוגמאות לזיהוי מינים הנצרכים להבנה אקטואלית או לבירור כוונת חז"ל נצרך לברר את המציאות. וצריך מקור מהימן ובהשקפה נכונה. -
@אליצור-יחיאל, כבר הצעתי בשעתו את ההצעה של גמ"ח במייל שיענה על הצורך של מעט ערכים נצרכים אלו. ממש אין סיבה לפתוח את כל השטויות שבעולם (בויקיפדיה או במכלול, ממש לא משנה) בשביל כמה דברים כאלה.
-
@magicode
ממש לא. לא יתכן כמובן. כוונתי למשהו כמו הרעיון של המכלול. בצורתו המוצהרת. אבל גם ויקיפדיה שהיא מקור המידע המקיף והאמין ביותר כיום צריכה להיות מה שפחות מקולקלת בעיוותים בנושאי יהדות. במיוחד אם בסוף הכל עובר כמו שהוא למכלול... -
@תנחום שוב הטיית האשכול מהנושא שלו לחלוטין.
מבחינתי אתה צריך להיות מורחק, תקוותי שמנהלים יסכימו איתי. -
@תנחום
אוקיי מכיר אנשים שיכולים להסתפק בזה. אני למשל לא? האם תוכל לברר לי למשל מה הוא שור הבר הנזכר ברמ"בם וברדב"ז בהלכות כלאי בהמה. מהו צבי שרש"י כתב שטיינבאק ותוס' הירש ומשמע מהאחרונים שאחד מהם דומה לעז והשני לא. מעניין אותך? -
@נטפריס
למה להרחיק את תנחום? יש לכם חשבון בלתי פתור מהעבר?.... אני נהניתי שסוף סוף הוא עורר כאן דיון ענייני ומעניין -
@אליצור-יחיאל, לא אענה מפני הפקודה.
ואפשר מילתא היא, שבפעם הראשונה ההתנהגות הזאת כלפי היתה בליל עשרה בטבת, והפעם השניה - בערב תשעה באב. אני רואה שלא באמת מוכנים לשמוע כאן מישהו שחושב קצת אחרת, וזה לא קשור דוקא אם הוא מתקיף או מדבר בניחותא.
-
@תנחום
אוקיי מכיר אנשים שיכולים להסתפק בזה. אני למשל לא? האם תוכל לברר לי למשל מה הוא שור הבר הנזכר ברמ"בם וברדב"ז בהלכות כלאי בהמה. מהו צבי שרש"י כתב שטיינבאק ותוס' הירש ומשמע מהאחרונים שאחד מהם דומה לעז והשני לא. מעניין אותך?בתור אדם תורני ומפולפל עשית כבר את הדיון האם מותר לך להיכנס לבעיות בויקיפדיה או באינטרנט כדי לברר דברים תורניים? והם יש הבדל בין דברים שיש בהם נפקמ לבין דברים שאין בהם נפקמ? האם לא עדיף שנעשה את הגישה למידע הזה כמה שיותר בטוח כמה שפחות סיכונים?
-
@נטפריס
למה להרחיק את תנחום? יש לכם חשבון בלתי פתור מהעבר?.... אני נהניתי שסוף סוף הוא עורר כאן דיון ענייני ומענייןדעת מורינו הרב @תנחום שליט"א שאסור לנטפרי לפתוח את ויקיפדיה בכלל. והוא התווכח עד אין קץ עם המנהלים, ע"ג הפורום, בנושא. ומכיון שנטפרי נוהגת ע"פ הוראת רבותיה, הרי שזה ויכוח עקר וחסר משמעות.
-
@נטפריס
למה להרחיק את תנחום? יש לכם חשבון בלתי פתור מהעבר?.... אני נהניתי שסוף סוף הוא עורר כאן דיון ענייני ומענייןהיה פה דיון על האם המכלול בשל להחליף את ויקיפדיה, והוא רוצה (גם בכח לו היה לו) שנסגור גם את המכלול.
מבחינתי זה ספק לגיטימי באשכול נפרד, אבל ודאי לא ברכיבה על נושא אחר.
מעניין למה דברי @תנחום שכ"כ נוגדים לטענתך מוצאים אוזן קשבת אצלך שלא הבנת כלל את עמדת נטפרי הריש האשכול. -
@תנחום
חחח עניינים.... דווקא מסכים שסגנונך הנחמד לא אמור לכפר על בעיות אם ישנן בהתנהלותך נגד הכללים. לא מכיר את הכללים. אבל שמחתי לשמוע דעתך בעניין. חשוב למרות שכפי שכתבתי דעתי שונה.. -
@אליצור-יחיאל, כבר הצעתי בשעתו את ההצעה של גמ"ח במייל שיענה על הצורך של מעט ערכים נצרכים אלו. ממש אין סיבה לפתוח את כל השטויות שבעולם (בויקיפדיה או במכלול, ממש לא משנה) בשביל כמה דברים כאלה.
שטויות או דברים אסורים?
-
@אליצור-יחיאל, לא אענה מפני הפקודה.
ואפשר מילתא היא, שבפעם הראשונה ההתנהגות הזאת כלפי היתה בליל עשרה בטבת, והפעם השניה - בערב תשעה באב. אני רואה שלא באמת מוכנים לשמוע כאן מישהו שחושב קצת אחרת, וזה לא קשור דוקא אם הוא מתקיף או מדבר בניחותא.
בדיוק ככה טענתי לאלה שצעקו עלי היום בחנות שעקפתי אותם בתור.
אז מה אם יש כללים ושיח ודרך ארץ, עדיין צריך להיות עדין ונחמד ולפרגן. -
@magicode אמר בקישור חדש למכלול:
שטויות או דברים אסורים?
מזה שמע"כ פונה אלי, אני מבין שלדעתו יש לי את הרשות להביע כאן את דעתי, ולכן אענה.
אין הבדל הלכתי בין "שטויות" לבין "דברים אסורים", שהרי שטויות הם דברים אסורים משום אל תפנו אל האלילים, אל תפנו א-ל מדעתכם.
וכואב לי שאני צריך להבהיר פה דברים המפורשים בשולחן ערוך. -
וכואב לי שאני צריך להבהיר פה דברים המפורשים בשולחן ערוך.
א'קיצער, ממש צדיק בסדום. @נטפריס @magicode אולי תעזרו לו לצאת מכאן ולא לשהות ליד כל המקולקלים כאן שלא יודעים דברים מפורשים בשו"ע.
-
@תנחום
תן דוגמא לשטוית שקיימות במכלול?