טלפון כשר במחיר הוגן
-
@מעמד אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@magicode אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
האם מכניסים בחישוב את הוצאות עובד שנותן שירות. או שכירות המקום וכו'.? ואם זה מקום יקר יותר ולכן השכירות יקרה יותר?
זה מה שקורה בפועל.
וזה לא רק בפלאפונים, אלא בכל תחום. אם בגד מסוים עולה בקניון 600 ש"ח, יהיה אפשר למצוא אותו בשליש ופחות באיזה חנות נדחת בקצה העיר.
או נגיד בגד ללא תוית ועם תוית מחירו כפול שתים שלוש.
וכיון שהמוכרים רוצים גם לא להפסיד וגם להרויח אז המחיר בהתאם.אין מטרתי לדון במחירים ללא סוף, אבל אותו מכשיר טיפש שנמכר ב300-400 שקל עם רוווח מינימנלי כנראה כדי שהמוכר חס ושלום לא יפסיד המוכר יכול למכור מכשירים חכמים במחיר דומה ששם הוא כנראה מפסיד הרבה מאוד כסף.
אני יגלה לכם סוד יש שיתו"פ בין כלל החנויות בארץ אותו מפעיל משרד התקשורת ומסבסד, למכור מכשירים חכמים במחירי הפסד בשביל שהציבור יעבור לזה, זו גם הסיבה שיש פער במחירים, לצערי אני נותן אמון בבדיחה הזאת בדיוק כמו התירוצים מה המחירים של הכשרים
-
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות. -
-
@magicode אם אתה יכול אשמח שתעביר את הכתבה מהקישור הזה לאחראי על וועדת הרבנים
זה יהיה ממש מהפך אם הוא יהיה כשר
עדיף רק את הגירסא המשודרגת -
מחיר הוגן הכוונה היא שאם יש חנויות שמוכרות את זה באחוזים נכרים פחות ובדיוק בחנות אחרת זה עולה הרבה יותר זה אומר שלפחות האחרון לא מוכר זאת במחיר הוגן
-
@aiib כבר נטען לעיל שמחיר יכול להיות נגזר גם ממחיר שכירות וארנונה. חוץ מזה מי אמר שאסור למכור יקר? כל עוד לקוח מבין שיתכן וזה נמכר גם במחירים זולים יותר
-
@ארז-מלבנון כולם משלמים ארנונה ושכירות
מותר למכור יקר אבל מותר גם לומר שהמחיר הוא לא הוגן -
@aiib אם הוא צריך פרנסה זה הוגן להתפרנס במסגרת המקובל אם הוא לא מרמה. זה מזכיר את התרעומת על ארטיקים בחוף אולי זה מרגיז אבל מי אמר שזה לא הוגן
-
@קלוגר אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות.נכון להיום מקובל שגורמים בוועדה עושים את הכסף כלומר שפי תקשורת.
נכתב גם באשכול כלשהו שיש הגבלה שהחנויות הכשרות מקבלים את המכשירים ממשווק מורשה מטעם הוועדה וכו'.
אני ירחיב קצת מה קורה.
החנויות הכשרות אינם מורשים לקנות מכשירים דרך סוכן כלשהו אלא רק דרך המשווק המורשה (נפרט בהמשך), יבואן מכשירים יכול למכור למשווק המורשה רק בתנאי ולא מוכר לכל גורם אחר.
לשיטה זו קוראים קרטל, וזה בוודאי לא גורם להוזלת המחיר.למי שהסתפק אני יוסיף עוד משפט קצר, המשווק המורשה הוא "שפי תקשורת" בבעלות אשתו של האחראי היום בוועדה.
מכאן כל אחד מוזמן להסיק מסקנות או לתקן אותי אם יש לו ידע מדוייק שהמצב שונה.
@aiib מחיר הוגן לא קשור למתחרה זה שאושר עד מעדיף להפסיד כסף על מוצר זה לא אומר שמחיר חנות אחרת לא הוגן, לא הוגן נגזר ביחס למוצר לחם פרוס לא אמור לעלות 15 שקלים וכו'
-
-
מאד פשוט. שהמחיר יהיה תואם למכשיר דומה לא כשר.
חוץ מזה רוצים שיהיה לכולם מכשיר כשר? דברו בכיס. כמו המסלולים הכשרים. כנראה שמישהו מעדיף להרוויח לעצמו. חבל -
@mdy אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
מאד פשוט. שהמחיר יהיה תואם למכשיר דומה לא כשר.
זה לעולם לא יהיה,
כי יש את עלות של ההכשרה, זה לא בחינם -
-
@WWW מה זה משנה כמה !
זה עולה משהו ?!
אז כבר המחיר לא ישווה ללא כשר ! -
@מעמד אין לאף אחד בעיה שיעלה 35 ש"ח יותר...
-
@WWW נוקיה 3310 עולה ב-KSP ואייבורי 379 ש"ח וברשימה כאן 405 כלומר 26 ש"ח תוספת.
-
@by6199
אתה מציג נתונים שהם יכולים להיות נכונים. רק אתה מציג את זה באור שלילי.לפי ההלכה יש את העניין ה"המשתכר אל ישתכר יותר משתות" אני לא פוסק. אבל לפי הנתונים שאני יודע על טווח הרווחים של החניות זה הרבה יותר משתות.
-
@magicode כפי שכבר כתבתי באשכול הנמחק,
מה העניין שיהיה בהתנייה שירכשו את המכשירים ממשווק יחיד?למה שלא כל חנות שתמכור במחיר X, תוכל להיכנס לרשימה?
-
@אלי-TZA אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@WWW נוקיה 3310 עולה ב-KSP ואייבורי 379 ש"ח וברשימה כאן 405 כלומר 26 ש"ח תוספת.
אין בעיה.
רק שבחנויות הכשרות זה לא נמכר בפחות מ 450. -