תעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך)
-
כן Root או לא Root זה לא משנה.
אם הוא יכול לשתול קובץ של תעודת אבטחה בתיקיה מוגנת, באותה מידה הוא יכול למחוק כל קובץ חשוב אחר באמצעות אותן הרשאות.
אז נכון, זה לא יהיה רוט מושלם, כי הוא לא ייתן לך לגשת כשהמערכת פועלת, בטח לא באמצעים וויזואליים נוחים לכל משתמש וזה יותר דומה לעבודה באמצעות טרמינל בלינוקס (נכון, יותר גרפי), אבל זה למעשה גישת רוט לכל דבר בדיוק כמו שאני ייקח את הדיסק מהמחשב שלך ויחבר אותו למקום אחר ויוציא או ישתול בו מידע.
ברור ומובן שמי שלוקח על עצמו להחזיק מכשיר כזה, יודע שבכל רגע נתון הוא יכול להסיר את כל ההגנות וזה לגמרי בידיים שלו.ולגבי מה ש- @shraga שאל, החלפה של הריקוברי המקורי, בריקוברי של TWRP, זה תהליך די פשוט, בטח ובטח במכשירים פופולריים.
-
ולגבי מה ש- @shraga שאל, החלפה של הריקוברי המקורי, בריקוברי של TWRP, זה תהליך די פשוט, בטח ובטח במכשירים פופולריים.
אבל כל הבעיה הינה לא במכשירים הפופולרים אלא בסינים למיניהם ושם לא תמיד אפשר
-
@a0533057932 אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
אבל כל הבעיה הינה לא במכשירים הפופולרים אלא בסינים למיניהם ושם לא תמיד אפשר
ועל זה נאמר "אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות דברים זולים"....
-
@ElazarFessel אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
זה תהליך די פשוט, בטח ובטח במכשירים פופולריים.
במכשירים שקל להתקין TWRP, קל גם לבצע root מושלם, וכן להיפך, לא כך?
ואם אכן כך, למה לא לבצע root מושלם? יותר נוח להתקין את התעודה דרך אפליקציית Root Certificate Manager מאשר דרך TWRP. -
@shraga אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
@ElazarFessel אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
זה תהליך די פשוט, בטח ובטח במכשירים פופולריים.
במכשירים שקל להתקין TWRP, קל גם לבצע root מושלם, וכן להיפך, לא כך?
ואם אכן כך, למה לא לבצע root מושלם? יותר נוח להתקין את התעודה דרך אפליקציית Root Certificate Manager מאשר דרך TWRP.רוט מבטל את האחריות לטלפון
וכן ישנם פלאפונים החסומים לביצוע רוט. -
במכשירים לא נפוצים קשה או לא אפשרי בכלל לצרוב TWRP כי פשוט לא ייצרו גרסה למכשיר.
במכשירים חדשים גם אם יש לך TWRP לבצע רוט זה כאב ראש נוסף (אבל אפשרי). א' להשיג את הקובץ של הרוט העדכני ב' לתקן את כל ההגנות שהיצרנים עשו נגד ביצוע רוט (כמו שהמערכת כבר לא עולה אחרי ביצוע רוט וכן חלקם בעליית המערכת אם מאתרות רוט הם פשוט מוחקות אותו. וכן בחלקם אם יש רוט אתה מאבד את ה IMEI ואז אין אפשרות גלישה עם סים, והוא לא חוזר עד שתעשה פרמוט מלא שזה כולל מחיקת הרוט - לכן אם אפשר להמנע מרוט עדיף)
חוץ מזה שבחלקם הרוט אמנם קיים אבל רק חלק מהרשאות נהיו פעילות וחלקם עדיין חסומים.ושוב אני יחזור על הישנות, מי שנצרך לרוט או TWRP וכו' אל תקנו שום חברה אחרת מסמסונג
-
@מנתק
רגע אבל חלק מההגנות זה לא שהם מזהים איזה שהוא שינוי במחיצת SYSTEM
ולכן גם להכניס תעודת אבטחה ישבש את העסק. -
@magicode אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
@מנתק
רגע אבל חלק מההגנות זה לא שהם מזהים איזה שהוא שינוי במחיצת SYSTEM
ולכן גם להכניס תעודת אבטחה ישבש את העסק.אמת, ואחרי השתלת התעודת אבטחה בחלק מהמכשירים נדרש לעשות INSTALL של קובץ PATCH שמתקן את הבעיה (כל זאת אי"ה במדריך).
רק ציינתי שאם עושים רוט אז חוץ מהפעולה הנ"ל יש עוד כמה דברים וגם אז לא תמיד הרוט הוא באמת רוט מושלם -
@מנתק אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
אך קשה עלי הכתיבה (בפרט ששפת האם שלי היא אנגלית)
אולי קשה עליך הכתיבה, אבל מקריאת הפוסטים שלך זה לא ניכר...
יש לך כבר מישהו שעוזר מאחורי הקלעים לכתיבת המדריך? או שכלום לא זז?
מבחינתי אתה כותב מושלם, אבל אשמח לעזור אם תרצה. -
@ElazarFessel אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך)
יש לך כבר מישהו שעוזר מאחורי הקלעים לכתיבת המדריך? או שכלום לא זז?
מבחינתי אתה כותב מושלם, אבל אשמח לעזור אם תרצה.תודה.
עיקר הבעיה באמת זה העצלות ולא השפה
אתמול דברתי באריכות עם אחד מחברי הפורום וכנראה שיכתוב את הדברים בקרוב -
המליצו לעשות קובץ ראשוני בסיסי ממש ומי שירצה יערוך את זה בשפה תיקנית.
אז אני מעלה פה קובץ שלא הושקע בו כמעט כלום. צריכים להעלות את זה לדוקס עם אפשרות לכולם לערוך.
אחרי שמה שכתוב פה יהיה מסודר יפה נמשיך בלנ"ד לכתוב את השלבים הבאים. -
-
@מנתק
http://wiki.netfree.link/wiki/התקנת_תעודה_במכשיר_אנדרואיד_באמצעות_TWRPתודה, הוספתי עוד שלב כדאי לערוך
לא העמקתי שם באפשרויות העריכה אבל אני חושב שכדאי מאד שאזהרת האיפוס תהיה באדום ולא ידעתי איך לשנות צבע (כנראה רק ע"י עריכת קוד).
עוד דבר שאני חושב ששלב האיפוס יהיה שלב בפני עצמו כי הוא כמעט תמיד נצרך וזה בעצם חלק בלתי נפרד מכל הסיפור ב 99 אחוז מהמקרים -
@מנתק החלק המסובך הוא לא איך להתקין את הTWRP?
-
@מנתק החלק המסובך הוא לא איך להתקין את הTWRP?
יש פה רבים שהתקינו TWRP לבד וישמחו להסביר איך עשו זאת
-
@מנתק אני יודע איך עושים זאת (במכשירים מסוימים), רק שאלתי האם זה לא החלק הכי מסובך בתהליך.
-
@מנתק אני יודע איך עושים זאת (במכשירים מסוימים), רק שאלתי האם זה לא החלק הכי מסובך בתהליך.
במכשירי סמסונג זה החלק הקל בתהליך
בשאר המכשירים יש כמה פקודות ב ADB ואולי עוד תהליכים אני לא כ"כ מנוסה בזה כי לא מגיעים אלי מכשירים כאלו.איך שלא יהיה יש עוד חלקים ותקלות שצריכים לדבר עליהם במדריך כמו שלפעמים שוכחים פרט מסוים ואז אין דרך לתקן את התקלה אלא ע"י הורדת רום חדש (להוריד גיגה וחצי) ולהתחיל את הכל מההתחלה - במילים אחרות עוד לא גמרנו...
-
@מנתק במכשירי huawei לדוגמא חסמו את האפשרות לעשות זאת
-
@a0533057932 אמר בתעודת אבטחה דרך הריקוברי - איך עושים זאת? (הכנה למדריך):
@מנתק במכשירי huawei לדוגמא חסמו את האפשרות לעשות זאת
מעולם לא הגיע אלי כעזה מכשיר אבל אתה בטוח כי בחיפוש
TWRP for huawei
נראה שכן הצליחו להתקין -
@מנתק בעבר הם נתנו את הקוד לפתיחת נעילת המכשיר אולם הם הפסיקו לספק את הקודים
כך שמי שיש ברשותו את הקוד יכול לעשות זאת ומי שלא הנפיק כבר לא יכול