חיבור באמצעות VPN במקום ספק סלולרי
-
שלום חברים,
אני כבר תקופה מחובר באמצעות סים-כשר בחבילת 50gb של פרטנר וסובל מאיטיות מחרידה שמקשה מאוד על העבודה.
ככל הנראה האיטיות נובעת מהקליטה של פרטנר באיזור שלי, והספק שיכול לתת לי מענה זה פלאפון אך אין חבילות נטפרי משתלמות (הכי קרוב זה 40GB של X2One ואני מעדיף לא להתקרב אליהם).
חשבתי על פתרון אחר של קניית סים סלולרי פרוץ רח"ל וחיבור באמצעות VPN (כבר יש לי WiFree מותקן על הלפטופ).
העניין הוא שאני קצת חושש מהפתרון הזה, בכ"ז הסים הוא פרוץ ולא מתלהב מהרעיון שיהיה לי סים כזה מחובר לנטסטיק.התייעצות איתכם- מה אתם אומרים? בעד\נגד, הצעות אחרות?
תודה.
-
הנהלת נטפרי ברור לא תתלהב מהרעיון. כי הם מביאים vpn רק כשאין ברירה
-
@maor למה שלא תעשה לך חיבור נייח?
-
@WEB-developer זה יוצא לפחות פי 2 במחיר.
העניין הוא שהבוס משלם, וגם ככה הוא עושה טובה, אז להקפיץ לו את התשלום לא רלוונטי. -
@maor כרגע אתה משלם 50 ש"ח ויש חיבור קווי ב 89 ש"ח. לדעתי שווה לשלם את ההפרש.
אין תחליף ליציבות של חיבור נייח, בפרט אם אתה מתכנן להשתמש ב VPN ע"ג חיבור נייד.
ובנוסף המדיניות של נטפרי היא לא לתת את ה VPN אלא למי שאין לו תחליף אחר. -
@maor
מה עם אפשרות גלישה בסלקום
מה מצב הקליטה באזור שלכם? -
@סים-כשר
אני צריך לבדוק את סלקום, אולי אוכל להשיג סים שלהם יותר מאוחר לבדיקת קליטה.
אבל בכל מקרה החבילה שלכם בסלקום מאוד קטנה- 8GB, לא מספיק. -
@maor
כמה אתה משתמש בחודש? -
@סים-כשר יכול להגיע בחודש עמוס ל-40gb, לא תמיד מגיע לזה אבל לא רוצה להיות מוגבל.
-
בVPN מתבצע חיבור בעירוץ קשר בינך לשרת VPN שכאשר יש הפרעה הכי קטנה בקו הוא מנסה למצוא דרך אחרת להתחבר לשרת. (זאת אומרת שהוא אמור להגיע מנקודה A לנקודה B הוא יכול לעבור בC או בD כל הפרעה בקו הוא יחליף מסלול).
מה שזה אומר שVPN בסלולרי יכול לעשות לך הרבה מאוד שיבושים בקו כי קוים סלולרים עפ"י רוב לא חלקים ויש כל הזמן ניתוקים קטנים משיבושים בקליטה.
(עדיין יכול להיות שזה יהיה לך יותר טוב ממה שיש לך עכשיו, אבל זה ודאי לא יהיה חלק כמו סים פתוח ללא VPN) -
@maor איזה נטסטיק יש לך? אם זה לא אחד מהטובים זה לבד סיבה לאיטיות
-
@WEB-developer איזה חיבור קווי יש ב89 ?
-
@elisha יש לך את 011 עד 100 מגה
בנוסף יש את 019 במחיר הזה ל40 מגה וכן יש לך את סים כשר - טריפל סי ב 90 ש"ח ל40 מגה -
@WEB-developer
כמו"כ ניתן סים כשר עם פרטנר נייח -
משום מה הדבר לא מפורסם מספיק,
למרות שבנטפרי לא מספקים VPN באופן גורף
חברת אראל מספקת VPN על כל ספק אחר שלכם במחיר 20 שקל לחודש.
זה לא כולל את ה15 לחודש של נטפרי, כך שזה יוצא יותר יקר.אני לא יודע עם הנהלת נטפרי נתנה לזה אישור רשמי או שהיא רק מעלימה עין אבל זה קיים כבר כמה שנים.
כמובן שהתקנת תוכנת וויפרי נחוצה עשרת מונים כאשר מדובר בחיבור VPN! -
@גמליאל-ה אמר בחיבור באמצעות VPN במקום ספק סלולרי:
אני לא יודע עם הנהלת נטפרי נתנה לזה אישור רשמי או שהיא רק מעלימה עין אבל זה קיים כבר כמה שנים.
ציטוט מהויקי:
האפשרויות הקיימות כיום לחיבור VPN:
- שירות VPN מבית נטפרי (ניתן רק לעומדים בקריטריונים). ראו כאן פרטים בהרחבה.
- שירות VPN של חברת RL בעלות של 20 ₪ לחודש.
-
@maor בשביל מה להסתכן, בשביל כמה עשרות שקלים בחודש??
תיקח את זה כמו שאוכל בכשרות טובה עולה יותר כסף. כך גם אינטרנט בכשרות טובה עולה טיפה יותר, זה הכל...
באמת שזה לא שווה את כל ההסתבכות הזאת עם VPN, שגם מאוד מסוכן, שהרי אתה מחזיק כל רגע חיבור פרוץ. ונכון שלמחשב זה יש וויפרי, אבל מחשבים אחרים וכו'. בקיצור למה לך... בשביל כמה עשרות שקלים בחודש?!? השם ישלם לך כפל כפליים זו הבטחה.. -
@loters אמר בחיבור באמצעות VPN במקום ספק סלולרי:
ונכון שלמחשב זה יש וויפרי,
ובפרט שיש דרך קלה לעקוף את הוויפרי למי שקצת מבין במחשבים (ברור שלא אנהג בטפשות לפרט כאן לעיני כל, בפרט שאני חושב שאין דרך להתמודד עם הבעיה הטכנית הזאת) לכן מוטב להתרחק מחיבורים שאינם ספק נטפרי, אא"כ אין ברירה אחרת (מקומות עבודה, בית חילוני וכדו'..)
-
@elisha אמר בחיבור באמצעות VPN במקום ספק סלולרי:
בפרט שאני חושב שאין דרך להתמודד עם הבעיה הטכנית הזאת
אם אתה מדבר על מה שכולם מדברים שי פתרון לזה בויקי- הקשחת הסרה או משהו בסגנון
-
@aiib אני לא מדבר על הסרה אלא על עקיפה, אין שם פתרון לזה