למה בנטפריי המחיר יקר
-
לגבי השאלה הראשונה אם אוסם ועלית היו נותנים שירות סינון אינטרנט הייתי שואל גם עליהם את אותה שאלה! ואתה יכול לקרוא לזה הצעת יעול לא שאלה..
לגבי ניתנת בחירה למשתמש .. אז למה בכלל קימת תוכנת ואיפרי.. זה ליצור גדר נכון על פי ההלכה שצריך לעשות גדר לאיסור ולא ליסמוך על עצמך..
ולגבי יציבות זה מה שהיה כתוב באתר של נטפרי שVPN הוא לא יציב כמו רשת קוויתזה מה שכתוב באתר:
החסרונות בחיבור VPNהחיבור לא יציב כמו חיבור ישירות דרך הספק.
פעמים רבות יש מצד הרשת שעל גבה מנסים להתחבר חסימה והיא מונעת את ההתחברות, במקרה כזה אין פתרון לעניין. -
בקשר לתוכנת וייפרי זה ניתן לבחירת המשתמש בדיוק כמו שהוא החליט אם להשתמש בכלל בסינון.
התוכנה הזו לא מגיעה כחלק מהסינון מהרבה סיבות, למשל כי היא לא מתאימה למחשבים שאינם windows.
הבעיה של חיבור לא יציב מתייחסת לVPN. אבל זה גם לא מדוייק, כיום עם התוכנה החדשה ישנה יציבות קרובה לאינטרנט קוי רגיל. מלבד זאת כל המושג VPN הוא ממש לא הדרך הנורמטיבית להיות מחובר לנטפרי אלא זה כמו גלגל הצלה למקרי קצה. -
אוקי הבנתי תודה..!
-
@ברכה-פייר הסיבה שסים נטפרי עולה יותר יקר מסים רגיל,
כי הוא משמש מטבעו לעבודה עם מחשב.
סים כזה נקרא "סים-דטה", והוא עולה הרבה יותר יקר, גם ללא סינון.כך הוסבר פה בעבר בפורום.
-
@מענטש-אמיתי זה לא נכון, סים דטה לא עולה כ"כ יקר, לדוג' סים של חב' פלאפון שהם יקרים יחסית עולה 30 שקל לחודש ומקבלים 80 ג'יגה (ועוד 100 ג'יגה מתנה ב3 חודשים הראשונים) ומותר להשתמש במחשב - אני מדבר מניסיון - אושר על ידם בכתב! ומדובר בחברת פלאפון שאתה מקבל גלישה איכותית ביותר ואם יש לך מכשירים תומכים - אזי אתה מקבל את הגלישה הכי טובה בארץ - לא מדובר על כל החלטורות כגון 019 ו-אקסטווואן ו011 כל אלה אתה מקבל גם בלא כשרים שלהם 5Mbps במקרה הטוב בלילה..
-
@chv אתה חלטורה יותר גדולה מהם, כי אתה לא נותן אפילו מגה גלישה.
תקים חברה ותיתן מה שאתה רוצה. לא לחינם יש ל"חלטורות" האלה לקוחות, והם לא חייבים להוזיל מחירים רק כי השוואה ביצעת מצאה חברה זולה יותר. -
@נטפריס לא באתי לריב..
אבל באמת - אני לא ביצעתי השוואה וכתבתי כאן.. יש לי סים של פלאפון ועולה לי 30 שקל לחודש (ליתר דיוק ליחיד זה עולה 35 לחודש ובזוג זה 60 - היינו 30 לכ"א, ולי יש זוג) והגלישה בו מעולה (מה שאני גולש עכשיו זה לא הסים הנ"ל אלא חיבור לנטפרי).
והחברות האלה הם בהחלט חלטורות והלקוחות שלהם מתחלקים ככה בערך: 80% משתמשי נטפרי, 20% סתם משתמשים כגון כל מיני ומללים או סתם טיפשים שלא יודעים לבדוק מחירים. צא לרחוב ותבדוק לאנשים בטלפונים! מדובר פה על מציאות.
אני מוציא מן הכלל את חברת פרטנר דרך סים כשר שהם די בסדר (אבל עדיין יקר טילים). -
חברים יקרים שלום רב
לענ"ד חבל לדוש בזה שוב, דובר על זה רבות בעבר והיו עוד הרבה הסברים.
לדוגמא שבחוזה מול החברות מופיע איסור להשתמש בסים רגיל למחשב,
שהשרתים עולים כסף רב,
החסימות של השיחות והSMS,
וכו' וכו'
ראו לדוגמא כאן -
@chv "לא באתי לריב" תוך כדי שאתה ממשיך להכות.
לא הוספת מילת טעם על ההודעה הוקדמת, רק הוספת השמצות.
לא הבנתי מה הוספת בזה שההשוואה שלך מבוססת ניסיון אישי, לא חשבתי שאתה משקר.
העובדה שיש חברה זולה לא הופך את זה לכלכלי לחברה אחרת.
כל עוד לא תפתח חברה זולה יותר אתה השודד הראשי, ואני זורם עם ההיגיון שלך. -
@נטפריס סליחה ומחילה..
לא נראה לי שזה הסגנון שאמורים לכתוב ע"ג במה ציבורית לפני יוה"כ אז מצידי נגמר הנושא..
לילה טוב וגמר חתימה טובה לכל עם ישראל -
@chv מבחינת נימוסים אתה צודק.
אבל כשכואב צועקים. אני אסביר לך, מנהלי אחת מהחברות האלה הם פשוט דודים שלי.
כעת הכל מובן?
(ואם הם היו דודים שלך?)
באמת הם לא ממש דודים שלי, אבל אני פשוט עם דמיון מפותח ואני חושב מה היה אם הם היו דודים...
אוהב אותך, ונאמנים פצעי אוהב. -
ועדיין נטפרי יותר זול מכל החסימות האחרות. עובדה!
-
פוסט זה נמחק! -
@chv יש לי סטיק של 019 בדקתי באתר של בזק והמהירות היא (בדקתי בשעות היום)
והמחיר? לא נורא חמישים ש"ח לארבעים ג'יגה -
אין שום משמעות להתחיל לכתוב פה מהירויות, יש המון פרמטרים שלא נלקחים בחשבון.
@chv ניסה על תשתית של פלאפון ו019 עובדים עם אורנג', וגם יש הבדלי קליטה בין כל אחד מאיתנו כך שההשוואה עם היא עם מידי הרבה משתנים.
בשביל ללמוד על איכות החברות צריך להשוות עם אותה תשתית ואותו מיקום בדיוק (למשל לקחת סים של RL של פלאפון).
אני למשל מקבל עם סטיק של 019 מהירות של 31 https://www.speedtest.net/result/8646169634 אבל יש לי קליטה של שני פסים, דור 4. -
@mdy אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
ועדיין נטפרי יותר זול מכל החסימות האחרות. עובדה!
הדיון (המיותר לענ"ד ) הוא על מחיר חבילות הגלישה.
לא על מחיר הסינון. -
@סיבוב חבילה+סינון עדיין יותר זול בנטפרי. זה מה שהתכוונתי.
(בחברה מסויימת רק הסינון עולה 65 ש"ח כך שגם אם החבילה זולה יותר יצאת יקר יותר) -
@chv
בינינו, הרי אנחנו מוציאים כ"כ הרבה על סתם דברים של אוכל ונוחות,
מה זה כבר משנה 50 שקל יותר או פחות. (כ"ש שזה סכומים עוד יותר מזעריים)
העיקר שמקבלים סינון איכותי באמת.
אפילו שאולי זו תגובה קצת מעצבנת אבל לדעתי זו התשובה הכי אמיתית.
שחבל בכלל לדון על כאלה זוטות של עוד או פחות כמה שקלים בחודש... -
@loters אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
העיקר שמקבלים סינון איכותי באמת.
לא מקבל, הוא לא אמר שהוא רוצה לעזוב או משהו בסגנון הוא אמר שחבל לו סתם לשלם כסף אם אפשר להוריד זה כמו שאדם יתלונן על יוקר המחיה ותתחיל להסביר לו שאוכל כשר שווה כל מחיר.
סתם אני לא מבין למה בן אדם שטוען על המחיר תוקפים אותו מותר קצת להתלונן במיוחד שיכול לצאת מזה תועלת -
@לחיל-אומר אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
סתם אני לא מבין למה בן אדם שטוען על המחיר תוקפים אותו מותר קצת להתלונן במיוחד שיכול לצאת מזה תועלת
תועלת לדעתי לא תצא מזה אם לא יקום מישהו ויעשה מעשה להוסיף ספקים.
כאחד שבדק את זה לעומק אני יכול לומר בבירור שהעלויות של להיות ספק, במיוחד בסלולרי, הם עצומות. (במיוחד לחברות שהם לא בעלי האנטנות כמו 019 וגרוע מכך חברות כמו @סים-כשר - העליות שנופלות עליהם עצומות ולא בהכרח שהם רק מנצלות את הלקוחות, שלא לדבר על כמות לקוחות עצומה שהם צריכות להביא כדי להיות ריווחיים)ואולי לכאורה להפך, המחירים בשוק הכללי הם המוזרים, והם כך רק בגלל שיש תחרות מאד גדולה. (תראו את כמות הפיטורין שיש בחברות הסלולר, ואת המערבולת שהם בתוכה כבר תקופה)
הסיבה השנייה היא שבציבור הכללי וויפי כבר ממש נפוץ, וסטטיסטית אנשים כמעט לא מנצלים את כל ה100 גיגה, אז מה אכפת לחברות הסלולר לתת.
משא"כ בסים של נטפרי, אם אתה יודע שתסתדר ב3 גיגה, אתה לא תיקח 10 ולכן אחוז הניצול של החבילה גבוהאני מסכים עם זה שהחברות לא ימכרו בפחות כשאין מתחרים, אבל כל מה שזה יעשה זה רק להוריד את מרווח הרווח שלהם (לא שזה נורא)
אבל כן צריך לפחות להבין את הצד שלהם.למען הסר ספק, אין לי שום קשר לאף אחת מהחברות ואני לא מייצג אף אחד.
בעבר חשבתי להיות ספק קווי / סלולר ולכן אני מכיר את הצד השני.וסליחה על האירכות, וסליחה אם הייתי תקיף