למה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?
-
הגיע אלי משתמש שלאחרונה היה זקוק להתקין VPN לצרוך שימוש מחוץ לבית והתלונן שנטפרי מאוד הקשה עליו לאשר לו את זה.
אני מבין שנטפרי מרגיש שזה לא הגנה מלאה ולכן לא שמחים לספק את זה לכתחילהמה שאני לא מבין שהסכיון של VPN למי שהתקין ויפרי לא דומה כלל לסיכון למה שהם ממליצים . ספק של נטפרי .
הרי מי שיש שמצטרף לספק של נטפרי לא מחייבים אותם כלל לתוכנת ויפרי (ומה עוד נטפרי מפחיד אנשים מלהתקין אותו) כך שהרבה הרבה משתמים מסתובבים עם מחשב שיכול לקלוט אינטרנט פרוץ. האם זה לא פרצה פי עשר?
הסיכון של הVPN למי שהתוקן ויפרי הרבה פחות יחסית מזה.
למה מקשים החיים לאלו ולא לאלו?
מה הרווח הגדול. רק מרחיקים אנשים מנטפרי. -
@אורי אמר בסיכון הVPN:
הרי מי שיש לו ספק של נטפרי לא זקוק כלל לתוכנת ויפרי
יש טעות במשפט
כבר שמעתי שהיה נפילה כל שהיא אצל הספק ואנשים מצאו את עצמם ללא סינון כלל ואם אינטרנט פרוץ ! -
@מעמד
התכוונתי לומר שנטפרי לא מחייבים אותם להתקין וויפרי. תיקנתי ע"מ שיהיה יותר ברור.השאלה שלי שהסיכון של ספק ללא וייפרי (שהיא ברית מחדל של מצטרף חדש של נטפרי) הרבה הרבה יותר מסוכן לאחד שהתקין וייפרי לקבל VPN ואלא משום מה מקשים מאוד על המצטרפים לVPN.
-
@אורי סליחה, אבל אני לא מבין מה שאתה כותב.
בדידי הוי עובדא וכ"כ בעוד מישהוא שהתקנתי לו 'נעטפרי' עם VPN ללא כל בעי' וללא קושי בכלל!
אולי במקרה שכתבת היה איזה סיבה אחרת ש'נעטפרי' לא רצה לתת לו הVPN...ועכ"פ תחשוב לפני שאתה כותב, איזה סיבה יהיה ל'נעטפרי' להרחיק אנשים?!
-
-
@מעמד סליחה, אתה צודק!
-
פוסט זה נמחק! -
@nbk5124
אתה מארץ ישראל או מחוץ לארץ ?
בחו"ל, אכן כ"א יכול להתקין א"ז ללא אישור מיוחד.
אך כאן בארץ, לא. -
VPN הרבה הרבה פחות טוב מספק. מבחינת סיכון הסכנה גדולה בהרבה מהעדר וייפרי, ויש עוד פנים לעניין.
כתבתי על זה מאה פעמים בעבר, אם אתה בכנות רוצה לדעת תחפש הודעות שלי עם המילה VPN. -
@נטפריס אמר בסיכון הVPN:
VPN הרבה הרבה פחות טוב מספק. מבחינת סיכון הסכנה גדולה בהרבה מהעדר וייפרי, ויש עוד פנים לעניין.
כתבתי על זה מאה פעמים בעבר, אם אתה בכנות רוצה לדעת תחפש הודעות שלי עם המילה VPN.גם אם נניח ואתה צודק וכבר התווכחנו על זה... לא מדובר עדיין בסיבה למנוע ממי שכן מעונין בהגנה נוחה יותר ומקיפה יותר רק בגלל השיקול שזה פחות טוב...
@אורי הכותרת של האשכול קצת מטעה... אתה בעצם שואל מהו הסיכון ולא קובע שיש סיכון.
צריך לחפש כותרת שמגדירה נכון יותר את מה שרוצים לבטא. -
לא הבנתי איזה סיכון יש בVPN למי שמותקן אצלו וייפרי.
הרי לא שייך לגלוש כלל ללא נטפרי? -
אילו היתה מדיניות של נטפרי שאין לתת הסינון אלא אם המשתמש חסום מגישה לא מסוננת הייתי מבין שנטפרי מסתייג מלתת הVPN גם למי שיש וייפרי.
אבל המדיניות של נטפרי לא כך. הם נותנים שירותיהם לכתחילה כספק לכל דורש הגם שלא מותקן נטפרי (גם אם אין למשתמש שום סיבה מוצדקת כלל למה לא התקינו. אין שאלות). מה עוד אפילו מזהירים אנשים בכל מיני דרכים על "הסכנות" שבוייפרי.
אם מדובר על מחשב נייד המשתמש ממש לא שמור בכלל. אותו איש או בניו בקלי קלות יכול לקלוט אינטרנט פרוץ.
על זה אמר נטפרי הם לא מחויבים לזה. זה על האדם לחסום את עצמו.על כן אני פשוט לא מבין למה פתאום בנוגע לVPN עם וייפרי דואגים כ"כ שאולי בדרך יותר מסובך האדם יגלוש על פרוץ.
או שיחמיר המדיניות לגבי וייפרי בכלל כך שנטפרי היא באמת מוצר מוגן או לתת לאנשים VPN.
(אני בעצמי אוחז יותר לדרך הראשון ולמי שלא רוצה וייפרי להסביר עצמו או לשלום עוד קצת לחודש אבל אין זה הנושא כרגע ואני יודע שהיה לנטפרי קשיים בתמיכה בענין זה). -
@אורי לעניות דעתי יש תשובה פשוטה בעניין
בVPN יש צורך בתמיכה ושרתים בעלות גבוהה מאוד
וזה עולה רק 5 שקל יותר חודשי
ועל כן במקום שבו לא חייבים נטפרי לא מביאה את זה
באם יש לו עניין דווקא בVPN אין צורך בשל נטפר ישירות יש את RL -
@אורי שים לב לתגובה של @נפתולי ותבין שהכותרת של האשכול מבלבלת.
@a0533057932 זה לא ענין של עלות, כי אם כן פשוט היו גובים כמה שזה עולה... מדובר בענין עקרוני יותר ועל כך מלין @אורי .
בגדול זה לכאורה לא נושא שאמור לבוא לדיון מע"ג הפורום, יותר מתאים וכנראה גם יותר יעיל לשלוח השגות בענין למנהלי נטפרי דרך מערכת הפניות או במייל. -
@6262
שניתי הכותרת.
באמת רק להבין מה ענין בזה.
בינתיים לא התברר לי. -
@אורי עיין במה שעניתי
-
@a0533057932
כבר ענו לך @6262 שלא נראה לו שהענין היא ענין של עלות.
גם אני הבנתי שזה לא העניין ואלא שנטפרי דואגים שיכולים להסיר את הוויפרי ואז לגלוש בפרוץ חלילה בד בבד שהוא משתמש עם הVPN לפני אחרים וכו'.
ואלא על שאלתי שהסיכון שזה יקרה לא גדולה מזה משתמש שיש לו ספק נטפרי בביתו אבל המחשב נשאר ללא וויפרי כך שיש סכיון גדול שהוא יגלוש בפרוץ ובפרט עם מדובר במחשב נייד. -
@אורי ממי הבנת את זה? שהבעיה היא שיסירו את הוויפרי?
-
@a0533057932
לא זוכר.עכ"פ גם @נטפריס הזכיר כאן למעלה שמשום מה נחשב הVPN הרבה יותר מסוכן מספק.
אני באמת לא מבין למה ולא מצאתי את המאה פעמים ש @נטפריס הסביר את הענין בעבר. -
@אורי
א. החיבור נשאר גרוע, תמיד. זה אומר ראוטר אלחוטי עם רדיוס של חמישים מטר, שכל מכשיר (וזה בכלל לא רק מחשבים) יכול לקבל ממנו אינטרנט פרוץ. סיסמה עוזרת רק נגד מישהו זר בלתי מוכשר. יש WiFree ויש האוטנט ויש ניתוקים, אבל הם בתי חולים. הכי טוב זה לספק גשר איכותי.
ב. ההגנה היא רק על המחשב (שהמשתמש חשב לשים, עד שהוא שם זה פרוץ), והיא מוגבלת. כמו שאנטיוירוס לא יתחייב לעולם שהוא עוצר כל מתקפה.
ג. VPN הוא יקר מעט בכל התחומים: הן ללקוח, הן לנטפרי, הן לתמיכה ותקלות וחויית משתמש.כל חיבור VPN יוצר נורמה. הרבה מאלה שיספקו להם VPN לא יבינו (חלק לא ירצו להבין) בכלל למה צריך דרך אחרת להתחבר. זה אומר שכששואלים אותם איך מתחברים אז הם אומרים: עושים חיבור אינטרנט אצל X ומבקשים VPN אצל נטפרי. בדרך זו הם מביאים חברים רבים לדרך זו על חסרונותיה האמורים לעיל.
בחיבור לספק של נטפרי אין את הבעיות הנ"ל וגם מרויחים חיבור אינטרנט אחד פחות (יש לזה לדעתי משמעות גם בסטטיסטיקה וגם בהתנהגות החברות) וגם חיזוק הספק לעבוד עם פתרונות כשרות לציבור החרדים.
כעת לשאלה הגדולה, איך נטפרי לא מראים "פנים חמוצות" לכל הפחות באותה מידה למי שלא מתקין WiFree.
ראשית בא נראה מה סכנת מחשב ללא WiFree. במחשב נייח בד"כ אין אפילו קליטה לוייפי, ובמחשב נייד עדיין צריך רשת פרוצה באיזור. אם יש כזו רשת פרוצה, הרי יש לחסום אותה מעבר למה שחוסמים במחשב - כי החסימה במחשב היא פתרון נקודתי ולא מספק! גם אם אי אפשר לחוסמה, נטפרי סומכת על האדם שיעשה את העבודה ויחסום אצלו - לא צריך לעורר הפגנות למען זה.
בשונה מכך, בVPN אם נטפרי הייתה מאשרת, היא הייתה במו ידיה מספקת לאדם את הסדין איתו הוא יעטוף את עיניו וירגיש שהכל בסדר, אף שהוא עלול לגלוש עצמו בלא סינון עם רמאות עצמית, שלא לדבר על קרובי משפחה ושכניו.יכול להיות שלא תאמין/תסכים עם הדברים, אבל תשובה יש לך. שהרי אם ככה היית חושב היית מסכים לגמרי כמו שנטפרי עושים כעת.