האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
אם מותר לאכול אפילו כלאי הכרם או ערלה שנתערבו במאתיים, האם אין היתר לפתוח אתר שיש בו מיעוט שבמיעוט של דברים מוזרים?
דבר חשוב אינו בטיל אפי' באלף
אגב, ניתן לפתוח את כל האינטרנט כי הלכלוך בטל במאתיים.. לא?
וברצינות, איפה אתה חי? מספיק נער מגיע ח"ו לדבר אחד בודד בעייתי והוא בטל ברוב העולם... -
@dov היקר, יתכן שלעולם לא תבין את זה. זה סוג ראש. ראש שונה. ציבור שונה.
ולסוג אנשים זה נטפרי באו ונתנו מענה שלא היה עד היום.עזוב, וברצינות, תהגר לרימון, יש להם מסלולי סינון בדיוק לציבור שאליו אתה משתייך.
חלילה, לא צדיקים/ירא"ש פחות או יותר, אלא עניין של תפיסות ודעות, שמי שלא נמצא כאן, לא יכנס לראש הזה.אז תעשה טובה לעצמך, וברצינות, חבל, אתה לא תסתדר כאן.
אני רואה לפי סוג הדוגמאות שאתה מביא, שזה לא ילך. עזוב. זה לא זה.הצלחה רבה בכל אשר תפנה,
ואשריך שאתה מכניס לביתך את הטופ שבטופ, ה' יהיה בעזרך. -
@רמה-פלוס אני מתאפק מאתמול לכתוב את שאני מרגיש, בדיוק מה שכתבת.
לא לכל אחד זה מתאים, ו@dov דבר קטן נוסף, רובנו כאן לא רוצים אפי' לדעת על הדברים האלו שהם קיימים, אל נא תעלה אותם בפורום שוב.
תודה -
@למדן-וידען וכן @רמה-פלוס תודה רבה על ההבהרות. אני אכן אשקול את צעדי.
כמדומני שהטעות לא הייתה שלי אלא של מי שכתב שהאתר הזה מיועד ליראי השם. אני מנסה להיות ירא השם, אבל אני לא רוצה לחיות על פי הסגנון החרדי, שאף שיש בו יתרונות גדולים יש בו גם חסרונות.
טוב יעשו אם יבהירו את העניין הזה בהגדרת הסינון. -
@למדן-וידען אני מתפלא איך מי שקרוי למדן וידען חושב שצריך למנוע דברי תורה ממישהו, או לצנזר דברי תורה. האם גם את הגמרא אתה מצנזר? מה תעשה אם נער סקרן ילמד את מה שאמר רב חסדא לבנותיו במסכת שבת קמ,ב? ראיתי גם שמישהו שאל כל מיני שאלות מוזרות את הגר"ח קנייבסקי שליט"א ופרסם את זה בספר. אתה יכול להיות בטוח שאף נער לא קרא את זה? בהרבה שו"תים בדורות קדמונים יש שאלות לא פחות מוזרות מאשר בדור שלנו והדברים נדפסו ומצויים בספרים. האם אפשר למנוע ממישהו לקרוא את זה?
-
@למדן-וידען אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
אם מותר לאכול אפילו כלאי הכרם או ערלה שנתערבו במאתיים, האם אין היתר לפתוח אתר שיש בו מיעוט שבמיעוט של דברים מוזרים?
דבר חשוב אינו בטיל אפי' באלף
אגב, ניתן לפתוח את כל האינטרנט כי הלכלוך בטל במאתיים.. לא?
וברצינות, איפה אתה חי? מספיק נער מגיע ח"ו לדבר אחד בודד בעייתי והוא בטל ברוב העולם...חחח הלואי שהיה הליכלוך בטל אפ' בעשר
-
@dov תשמע גם השו"תים האלו לא הכי מצויים ואפ' א"כ זה בביה"מ ולא במחשב מושך ובאתר גרפוקאמי
ויש הבדל גדול בין הכתוב בשו"תים ובין הדברים שאפשר למצוא כהיום בשו"תים באינטרנט
ובבקשה בוא לא ניכנס כאן לויכוח פרטני זה לא המקום ובתחינה אני אילך לעצור את האש כאן
תודה רבה
אני אגב כן ממליץ על נטפרי ולא אומר שתלך לרימון וכו' אבל אני ממליץ נטפרי עם הכנעה שמה שהם סוגרים לא טוב בשבילי ובודאי שמותר לערער -
@מיציבושי אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
חחח הלואי שהיה הליכלוך בטל אפ' בעשר
אוי גיוואלד....
-
דוב השאלה שלך היא רק למה לא כתוב במפורש שזה מתאים לאורח חיים חרדי ( אולי מסויים, לא ברור )
זה מטעה, ואני חושב שאתה צודק
חכמינו הגדולים כאן אוהבים להתפלסף ולהראות לנו את החוכמה הגדולה שלהם
אז עזוב אותם
השאלה שלך למה לא פותחים אתרים ספיצפיים כמו מה שאתה מבקש לא תהיה רלוונטית אם היא לא מתאימה לציבור החרדי כפי השקפת נטפרי, הבנתי שיש פורום אוצר החכמה שנחסם, אז לך תדע, אולי יש היקש גם אם זה בטל ב 60 -
אולי תיקח יוזמה, ותנסה לקדם כזה דבר בציבור שלכם על בסיס הפיתוח של נטפרי?,
אין לי ספק שמאט ושותפיו ישמחו להשקיע בזה כמובן כמו שמאט כתב שזה לא יבוא על חשבון הציבור שלנו -
אם אתה מדבר איתי אני אשמח
אם היה כאן מידע למפתחים איך לתרום ומה צריך עוד לפתח כמו ב github אני חושב שהייתי מצטרף דווקא
כמו שזה נראה בינתיים נטפרי על קוד סגור לא? -
@morwin מה לא מובן
כדי שלא יוכלו לפרוץ -
@morwin
לא יודע מה המצב כהיום, אך מלכתחי' נטפרי נפתחה כקהילה עם קוד פתוח, ראה כאן ההודעה ההיסטורית על ההקמה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=123466 -
ליכט תודה על הקישור לא ידעתי מגניב..
אבל העדכון האחרון ב github היה לפני שנתיים וזה נראה שזה הופסק מסיבה כלשהימיציבושי שלא יכלו לפרוץ זה לא נכון היום, יש בלי סוף פרוייקטים שמאובטחים ברמות הכי גבוהות שיש.
openssl ו frameworks מכל השפות
האקרים יכולים לנצל חולשות במערכת שבנויה על משהו שהם מכירים ושהם יודעים שיש לה חולשות
אבל כשזה בקוד פתוח תמיד יהיה תיקונים ותמיד יגלו באגים יותר מהר -
@morwin
נטפרי היא קוד פתוח, אתה יכול לראות כאן http://code.613m.org/ הרבה מהחומר
אני מאמין שאת שאר החומר @magicode יפרגן לך, -
@מן-המודיעין אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
@morwin
נטפרי היא קוד פתוח, אתה יכול לראות כאן http://code.613m.org/ הרבה מהחומר
אני מאמין שאת שאר החומר @magicode יפרגן לך,נטפרי שינתה כיוון היא לא קוד פתוח
-
@dov אם קוראים לנו חרדים. זה לאפוקי ציבורים אחרים שהם לא חרדים לדבר השם ?
-
@dov אם אתה רוצה להוביל למסקנה שהחרדים חושבים שרק הם יראי שמים אז אכן כך: "החרדים חושבים שרק הם יראי שמים" והם לא מתביישים בזה. זכותך לחשוב שהם טועים ותל"מ
-
@malo4000 אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
@dov אם אתה רוצה להוביל למסקנה שהחרדים חושבים שרק הם יראי שמים אז אכן כך: "החרדים חושבים שרק הם יראי שמים" והם לא מתביישים בזה. זכותך לחשוב שהם טועים ותל"מ
האיש הזה מייצג את עצמו בלבד.
חרדי אמיתי משתדל להסתכל במעלת חבירו ולא בחסרונו.
נכון שאנחנו החרדים חושבים שהדת"ל טועים בכל כך הרבה דברים, אבל לחשוב שאין יראי שמים בציבור הזה זו איוולת.
מי שלא ירא שמים לא מעוניין בסינון כלל. -
@dov חרדי בלשון הקודש פירושו: חרד לדבר ה' = ירא שמים.
חרדי בעברית פירושו: חרד"ל [חרדי דתי לאומי] = לא ירא שמים.
כך שאין כאן שום מקח טעות. צריך פשוט לדעת לשון הקודש ולא העברית של אותו האיש שר"י.
עוד מעט, אם תמשיך לכתוב את כל ההשקפות הטובות [אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים ו-שהדברים המוזרים אינם בטלים בשישים ואפילו במאה או במאתיים? (וכנראה על ההיתר הזה מסמכים ברימון), ועוד ועוד כיד ה' הטובה עליך] שכתבת למעלה, יצטרכו לסגור גם את הפורום הזה. אז בבקשה נא לא לכתוב יותר דברים שלא מתאימים לציבור החרד לדבר ה' מעל הפורום הזה שהוא נקי ב"ה.