הצעת תם. מה דעתכם?
-
בס"ד
שלום רב לאוהבי תורתך!
כידוע, אחת המעלות הגדולות שיש לנטפרי על פני כל האחרים,
היא ה"אש קודש" של מתכנתי נטפרי להמשיך לשדרג ולשכלל את הסינון לתועלת הכלל,
בשונה מאחרים שאצלם מדובר ב"ביזנעס" וחבל להם על כל אגורה נוספת לאחר שלדעתם הם הגיעו לתוצאה משביעת רצון.כמי שעוקב מהצד אחרי ההתפתחויות בפורום החשוב,
שמתי לב שיש לא מעט בקשות שחוזרות ונשנות לשדרוג ולהוספת דברים ספציפיים,
ומאידך, אנחנו מתבשרים לא פעם על שכלולים שאף אחד לא חשב עליהם מראש.חשבתי, אולי יהיה לתועלת - אם יעשו כמו "אצל הגדולים" (Windows Developer Feedback למשל...)
פורום / פוסט מיוחד שבו כל אחד יוכל להציע רעיונות לשדרוגים שהוא היה רוצה לראות בעתיד בנטפרי,
והמנהלים ירכזו במקום מיוחד רק את ההצעות שיכולות מבחינתם לבוא בחשבון אי פעם,
וכל משתמש רשום בנטפרי יוכל להצביע פעם אחת בכל אחת מההצעות שמדברות אליו,
עם או בלי יכולת להוסיף הערה אישית להצבעה - לשיקול דעת המנהלים.כך המתכנתים היקרים יוכלו "למשש את הדופק" של רצון הציבור ולשכלל בהתאם לרמת הביקוש,
מה שיגרום גם למקסימום משתמשים מרוצים עד הגג,
וגם שהרי בסופו של דבר באמת קהילת משתמשי נטפרי יכולה להוות מדגם איכותי למה כלל הציבור רוצה / צריך,
ובצורה כזאת נותנים מענה כמה שיותר מקיף לכלל הציבור.דוגמאות פשוטות לבקשות שנתקלתי לא פעם בפורום:
- יד 2
- יכולת טכנית של סינון וידאו בהידברות
- יכולת לשליחת בקשות לסינון אפליקציות אנדרואיד
- יכולת להשתמש ב One Drive
- יכולת להשתמש בגיבוי תמונות של גוגל
ואני מאמין שכל אחד נתקל בפורום לא פעם ברעיונות נוספים.
כמובן שצריך לזכור, שגם אם הצעתי תתקבל ואכן תהיה רשימה שכזו,
אף מתכנת / מנהל לא מתחייב כלום לאף אחד, הכל נטו מתוך רצון להיטיב - ועל כך תודת כולנו נתונה! -
הרעיון שלך נחמד, אבל חלק הדוגמאות שהבאת אינם קשורות לשכלולים .
- יד 2 -חסימה של בעלי האתר
- בקשות לאפליקציות -בשלב זה נטפרי לא מיועד לטאבלטים /ניידים
- תמונות גוגל -התמונות משותפות באופן ציבורי
-
בס"ד
אני רק רוצה לחדד שוב את הרעיון,
לא מדובר ב"תלונות" על נטפרי / "מה לא טוב בנטפרי",
מדובר סה"כ על רעיונות לשדרוגים ולפיתוחים עתידיים.לגבי יד 2, כידוע לכולם, זה לא באשמת נטפרי,
אולם כמו ש @magicode כתב כמה פעמים,
זה נובע מכך שהמערכת של נטפרי היום מתבססת על NAT (וכמובן על MAT ),
מה שנחשד בעיני יד 2 כ"התקפה", ובאותה מידה יכול לגרום לבעייה מול אתרים נוספים בעולם.
כך שנשמח לשדרוג שנטפרי תדע להתמודד גם עם חלוקת IP רגילה למשתמשים.לגבי בקשות לאפליקציות, זאת בדיוק הנקודה, ש"נטפרי בשלב זה לא מיועד לאנדרואיד".
אבל משיטוט בפורום עולה שהציבור היה מאד מעוניין להגיע לשלב הבא, שנטפרי תתמוך גם בזה.
כמובן, שיצטרכו גם לתת את הדעת איך להפריד בין אנדרואיד כמערכת הפעלה, לבין מכשירים עם יכולות לא כשרות.לגבי תמונות גוגל, למיטב ידיעתי זה לא נכון.
כברירת מחדל התמונות הינן פרטיות לגמרי, וניתן ליצור שיתוף פרטי ו/או ציבורי - בדיוק כמו בגוגל דרייב,
אלא שהנושא הוא, שכיום התמונות יושבות בשרתים שמכילים גם חומרים בעיתיים,
ונכון להיום נטפרי לא מצאו את הדרך להפריד בין הדברים.ולסיום, כמו שכתבת בעצמך,
גם אם אני טועה בחלק / כל הדוגמאות, אבל העיקר זה הרוח הכללית של הרעיון,
שלדעתי באמת יגרום לציבור להרגיש עוד יותר "אוירה משפחתית" בנטפרי.
והראיה, שאפילו חברות יהירות ואטומות כמיקרוסופט הבינו שהדרך הנכונה ביותר לאהדת הציבור הינה הקשבה לרחשי הציבור. -
@איש-אחד הייתי מוסיף להצעה הנפלאה שיהיה אפשרות לנדב סכום כסף להצעה ספציפי (אולי יהיה כתוב גם העלות והיעד שצריכים לקבל כדי להתחיל לעבוד על זה) שיגבה רק באופן שמתחילים לעבוד על זה דומה ל https://www.charidy.com/
-
צודק. רק דרוש מישהו שינהל את זה.
-
@magicode אבל צריך מישהו מבפנים שידע מה בכלל רלוונטי ואיפה אוחז כל דבר..
או שהתכוונת לומר שאין מי מהמנהלים שיכול לעשות את זה אז זה לא רלוונטי? -
לפעמים ראיה מבחוץ יותר טובה.
-
@magicode רק תציע @למדן-וידען ירוץ על זה כבר כמה פעמים התבטא שרוצה לזכות להיות מהעוסקים בנטפרי
-
@magicode אם יבנו את הפלטפורמה יהיה אפשר לחפש מישהו
-
הפלטפורמה בנויה וניתן להטמיע אותה יחסית קלת בפורום
מידע על העניין כאן
אולי @administrators יסכימו לשלב אבל אני חושב (או יודע...) שיש להם דברים דחופים יותר כמו עניין התשלומים יד 2 ועוד , או שאולי צריך לעשות הצבעה מה יותר דחוף ...:first_place: ) -
@administrators
אני מתנדב לנהל דבר כזה,
אני מדבר על אשכול בפורום שיאפשר לגולשים לדרג בקשות ושיפורים רצויים, ובמקביל פרוייקט באתר GitHub או BitBucket עבור מפתחים מתנדבים.
הגולשים יקבעו סדר עדיפויות במה יתמקדו המפתחים.