14 ביולי 2020, 14:51

כידוע, בתקופה האחרונה (עקב סגרי הקורונה) התרחב מאוד בציבור החרדי השימוש באינטרנט והתרבו המצטרפים לנטפרי.

דא עקא, שלא תמיד זהו באמת צורך ענייני,
ולעיתים, אנשים צורכים את האינטרנט מהיסחפות ולא מתוך מחשבה.
זה מתחיל מצורך מאוד ספציפי ומסוים (אתר בודד+בנק, דואר וכו) ומתרחב הלאה.

אני חושב שראוי לדאוג לכך שיהיה מסלול שבו יהיה מחסום פסיכולוגי-כלכלי שאותו אנשים לא ירצו לעבור, וממילא יצטמצם השימוש באינטרנט ככל האפשר.

דוגמה: משתמש חדש שמצטרף לנטפרי יוכל לרכוש חבילה של סינון עד נפח גלישה של 1GB (כמו שיש הגבלה בספקים) והוא ישלם לנטפרי סך של 8 ש"ח בלבד לחודש עבור הסינון. ומתי שהוא יגיע לתקרה של ה-1GB, ייחסם לו השימוש.
תמיד הוא יוכל לעבור לנטפרי הרגיל ללא הגבלה, עם פניה פשוטה למערכת הפניות. ואז יקפוץ לו המחיר לאותו חודש ל-15 ש"ח.

[הבאתי דוגמה של 8 ש"ח שזה נראה לי ממוצע חודשי שידגדג במקצת בארנק... אבל אני משאיר כמובן להנהלת נטפרי לחשוב על האיזון הכספי הזה. רק כתבתי דוגמה]

אני מאמין שהרבה אנשים ירצו את הגדר הזו, יוצא לי לדבר מדי פעם עם אברכים שזה לראשונה בחייהם פותחים אתר כלשהוא, והם בעצמם לא מודעים כמה הרשת זה דבר ממכר ומושך.
קיים כיום מסלול דומה (מייל בלבד) שהוא ממש ללא תשלום וזה גם דבר גדול ומבורך שנטפרי לוקחים ע"ע את מלוא עלות הסינון.
גם שיטה זו, היא סוג של הקמת גדר, והיא ללא ספק יעילה ומוצלחת

אני עצמי, אינני נמנה על אותם אנשים.... אבל יש לי היכרות רחבה, אני מחבר מידי פעם אנשים לנטפרי ויוצא לי לשוחח איתם השקפתית על הנושא וכולם מדברים באותו רעיון, שהם היו מעדיפים אבל זה ממש הכרח בשבילם.