הצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי
-
@magicode אם לא היה שום דבר טוב בנטפרי כבר הייתי עוזב.
הבעיה היא שאין תחליף כשר מספיק לנטפרי, כך שלמרות כל הביקורת שיש לי אין משהו אחר.
הרובוט לא אמרתי שלא צריך להיות, האם הצעה לפיתוח שכבר עומדת לא יודע כמה זמן לשדרוג הרובוט נכנסה סתם לרשימה? תשאל למה אין לזה אלפי הצבעות? כי יש כאן עדה של מעריצים שבטוחים שאם לנטפרי יש מטרות טובות ולא ייתכן שיש משהו לא נכון/בסדר, הרובוט בודאי, וכל מילה שהרובוט מסנן הוא תמיד בהקשר פסול.
אני רוצה להאמין שכמי שמכיר את הנתונים יש לפחות 30% אם לא יותר שהרובוט סתם חוסם ללא סיבה בכלל.
ובעוד אחוזים גבוהים מסנן קטעים שלמים לפני ואחרי ללא צורך.
(האחוזים לפי מה שאני נתקל ולא ביחס לכל מרחבי הרשת, בנוסף להנחה שהסינון הוא על תוכן שברובו כשר כי תוכן פסול בכל מקרה מצונזר לחלוטין ואין גישה לאתר).
רוצה לדעת מה עוד לשפר?
התוצאות של גוגל, בסינוני אינטרנט אחרים התוצאות לא חסומות, אולי במקום XXXX על כל התוצאות מאתרים חסומים הרובוט יפעל שם, למעט אתרים שסווגו כגרועים ואין מה לסנן שם.
דוגמא, יש תיק בית משפט שליוותי אותו ודלף לתקשורת, היה חשוב לי לדעת היכן הופיע האם רק במקום אחד או יותר, אם לא היה איקסים והיה סינון על התוצאות זה היה חוסך לי כמה שעות של בירורים מול אנשים בסינונים אחרים, לחפש בגוגל מונח y תוצאות רק מהשעות האחרונות ואז מונח X וכו' -
מי שחושב שהרובוט צריך שיפור, מוזמן להצביע כאן.
אולי יצא משהו מהשרשור הזה.
הצבעה על פיתוח הרובוט
נכון לעכשיו 323 הצבעות -
@שלום-על-ישראל אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
לא אחת הייתי מופתע מנטפרי שהם מחזיקים בקרנות המזבח של הדור הקודם.
דפח"ח.
ובמאמר המוסגר, ההיאחזות הזאת בקרנות המזבח זה מה שאפיין את הציבור החרדי בכל הדורות, וזה גם סוד הכח שלו.
כשאתה משלים עם הבינוניות, זה מעיד על זיוף, כי דבר שאתה מאמין בו, למה שלו תשאף לשלמות בו (עי' פה)?
וכשם שאנשים סולדים מזיוף, אנשים אוהבים אמת.
לכן כולם כ"כ אוהבים את נטפרי, דווקא בגלל אותה 'היאחזות בקרנות המזבח' וחוסר השלמה עם הבינוניות, בבחינת 'בינוניות ששואפת לקיצוניות', כלשון מרן החזו"א ז"ל. -
@by6199
תאמין לי שאני יודע בדיוק מה צריך לשפר.
רק היה יותר יפה נחמד ומועיל. אם היית מוציא מהבטן קצת ממה שאתה כן נהנה בנטפרי.
זה לא הוגן רק להוציא את הדברים שאתה סובל מהם.
תחשוב עלינו. אנחנו בני אדם. ויותר קל לנו לקבל הערות עם זה מגיע ממקום חיובי.
וכדי שזה יגיע ממקום חיובי צריך להוציא גם דברים שאתה נהנה מהם. -
@magicode צודק בהחלט.
אני חושב שאם נתמצת את ההבדל בין נטפרי לסננים אחרים יש שני נקודות עיקריות שגורמים להבדל.
1 בדיקת תמונות, (משליך על פתיחת אתרים שסגורים במקומות אחרים, או סינון תמונות שבמקומות אחרים פרוץ).
2 אין צורך להתקין תוכנה על המחשב שמאט גלישה וכדומה (דוגמא נתיב).
יש כל מני מעלות בנטפרי אבל לפי דעתי זה השורש המרכזי המשליך על הכל, (אולי בדיקת התמונות אינו השורש אלא האופצייה לפתוח אתר בלי לשבש את העמוד כמו במקומות אחרים).
לגופם של דברים לא פתחתי נושא מה רע בנטפרי, ואם הייתי עושה כן היה נכון שאפתח נושא מקביל מה טוב בנטפרי.
יש אווירה כלשהי בקרב משתמשי נטפרי, כאילו לא יכול להיות שגגה, וכל החלטה היא קדושה וכו'.
בעוד שלהבנתי בהקמה זה היה הקו, עם הזמן המצב השתנה ונטפרי הפך לסוג של "משגיח" כמו שתיאר כותב הפוסט @yzahn בנוסח שלו, איני יודע איך זה קרה וחבל על הזמן לדון למה זה נוצר, אבל המצב הוא כזה.
גם אם כאן בפורום כולם מריעים ומוחים כפיים יש לא מעט שמרגישים אחרת, חלק נמצאים בסינונים אחרים מרצון, חלק שלא מרצון, וכו'. וכמובן שחלקם משתמשי נטפרי.
ממש במקרה שח לי מישהו אתמול, שדווקא נטפרי שהדבר הראשון שהיה מצופה שהיא תתאים לעורכים תורניים וביבליוגרפים, בתחום הזה הכי קשה להיות בנטפרי, כי המון דברים חסומים או מצונזרים. (אני לא יודע מה התחליף כמה הוא נקי וכמה לא, רק הבאתי כדוגמא).
דוגמא נוספת, מבודדים רבים הרגישו שחסימת משחקי מחשב (כולל שחמט) לא הגיונית, (גילוי נאות לא הייתי מבודד ולא נצרכתי ב"ה).
סוף דבר, (מקווה) אין ספק שנטפרי חוללה מהפך, בתכל'ס היום יש יותר מדי דברים שגורמים לאיבוד אמון (חלק מ)הציבור.
אני לא מתעלם מכך שחלק גדול מההחלטות הם על ידי רבנים, השאלה היא עבור מי נטפרי נועדה ועבור מי ניתנה התשובה לשאלה שנשאלה.
הפתרון: (לענ"ד) להקים מסלול נוסף בנטפרי, במסלול זה מה שלא נפתח כי הוא פסול יישאר סגור (כיכר השבת לדוגמא) אבל משתמש שמשוייך שם, שירצה גישה לפורום אוצר החכמה, לויקיפדיה עם סינון, למשחקי מחשב, ועוד אינספור דוגמאות ההחלטה לא תהיה זהה כמו שהיא אצל אחרים. [אני יודע שלא ברור מי נכנס לקבוצה אחרת ומי לא]
(אופציית החריגים לא רלוונטית, כי לא כל דבר הוא צורך שמישהו ילך ויתחנן הוא פשוט יחליף סינון). -
פוסט זה נמחק! -
@by6199
כנראה שאתה לא סומך על דעתם של הרבנים שהורו לנו לחסום משחקים גם בקורונה.
כפי שפירסמנו אותה פה
https://netfree.link/wiki/עקרונות_הפתיחה_של_נטפרי_בתקופת_הקורונהלגבי הסבל שלך לראות אנשים שרואים בנטפרי דבר מושלם.
לדעתי הם עושים את זה כדי להרגיש טוב עם עצמם שאין להם דבר רע בבית.
לא בגלל שנטפרי עשו משהו כזה או אחר.
אולי זה קורה גם בגלל שמדובר באנשים שבאופן כללי בחיים מסתכלים על חצי הכוס המלאה. -
@by6199 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
הפתרון: (לענ"ד) להקים מסלול נוסף בנטפרי, במסלול זה מה שלא נפתח כי הוא פסול יישאר סגור (כיכר השבת לדוגמא) אבל משתמש שמשוייך שם, שירצה גישה לפורום אוצר החכמה, לויקיפדיה עם סינון, למשחקי מחשב, ועוד אינספור דוגמאות ההחלטה לא תהיה זהה כמו שהיא אצל אחרים. [אני יודע שלא ברור מי נכנס לקבוצה אחרת ומי לא]
(אופציית החריגים לא רלוונטית, כי לא כל דבר הוא צורך שמישהו ילך ויתחנן הוא פשוט יחליף סינון).הפתרון לא טוב לענ"ד כי אז הוא יגרום שאנשים ירגישו שיש להם 2 אפשרויות כשרות נטפרי מהודר ונטפרי פושר.
הפתרון היותר טוב שתקום חברה אחרת [כמו נטספרק (רימון) שרבים על הפטנט של נטפרי לענ"ד] ויקימו חברה באותו שירות של נטפרי עם חסימת תמונות וכו' [רק שאני לא חושב שהם יעשו את זה כי הם חברה של ביזנס וזה יעלה להם מידי הרבה כסף] -
@יהודה12 באם יש הוראה מהרבנים לחסום למה נראה לך שנטפרי תשתף פעולה עם מנגנון שנועד לעקוף החלטות של הרבנים
מטרת פותח הפוסט הייתהאני לא מדבר על שינוי מדיניות. אין לי שום ענין ליכנס לנושא של מדיניות, ואין לי שום דיעה בנושא. אני מודה כל יום שהאחריות של קביעת המדיניות לא רובצת על כתפיי. אני מדבר אך ורק על ניהול.
א) חידוד המדיניות (שאנשים יבינו לְמה הם נכנסים ולא יבואו אח"כ בטענות) והצעתה בצורה ידידותית
ג) חיזוק בטחון הציבור בארגון על ידי הצבת נהלים ברורים עבור ערעורים על חסימותלא פתיחת אתרים שרבנים הורו לסגור
אלא אולי פרסום הרבנים האחראים לנושא זה שתוכל לשכנע אותם אחרת שיש כן צורך וכד' -
@a0533057932 אני רק הצעתי לשיטתו שלא נטפרי זה הפתרון
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
כנראה שאתה לא סומך על דעתם של הרבנים שהורו לנו לחסום משחקים גם בקורונה.
כפי שפירסמנו אותה פה
https://netfree.link/wiki/עקרונות_הפתיחה_של_נטפרי_בתקופת_הקורונהאני לא מטיל ספק באמיתות הדברים שנכתבו.
השאלה על זה היא מה שכתבתי.@by6199 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
אני לא מתעלם מכך שחלק גדול מההחלטות הם על ידי רבנים, השאלה היא עבור מי נטפרי נועדה ועבור מי ניתנה התשובה לשאלה שנשאלה.
-
@by6199 באם נדמה לך שרבני נטפרי הורו הוראות המתאימות לאברך קסני"ק ולא לאדם עובד באלעד (דוגמאות) אז יש טעות בהבנת המושג הוראה מרב (לכאורה) כמו שנכתב בעבר נטפרי הרגילה שהכל פתוח לא מיועדת לבני תורה מבחינה מסוימת כי סגור כל מה שאסור ברמת אסור
לא ברמת כדאי (אינני זוכר את הלשון והמיקום המדויק) כלומר נטפרי במוצהר לא מהדרת בסינון
(אלא אם יש לך אתר שבעבר היה פתוח ונחסם לא עקב בעיה הלכתית אלא עקב החמרה מעל ההלכה הפשוטה ואז נשמח לקבל דוגמא) -
@a0533057932 לצערי לא זכיתי להבין
-
פה אתה אומר שאתה חושב שיש הוראה עבור אברך
ויש הוראה עבור מי שלא
ועל זה אני אמרתי שאין בשולחן ערוך שני הלכות
דבר הוא או מותר או אסור
ובעבר נאמר כבר ע"י @magicode אם אני זוכר נכון שנטפרי היא רק סוגרת אסור לא מהודר
ועל זה הוספתי שאם יש לך דוגמא לאתר שמבחינה הלכתית אמור להיות פתוח והוא סגור זה דוגמא של סטיה מהכלל ואם כך אתה לכאורה צודק בתחושהאמנם יתכן ואני טועה ודבר זה לא נאמר אבל כך זכורני
-
@by6199 הוא אומר דבר פשוט.
שמבחינת נטפרי, המסלול הרגיל שלהם. הוא המסלול ה"פושר" שלהם. והמסלולים מלכתחילה, זה מסלולי הקהילות למיניהם. כך שמבחינתם, ההצעה שלך כבר מיושמת.
@a0533057932 צדקתי בפירוש דבריך? -
אלו שאין להם תלונות על נטפרי זה אלו שעשו אינטרנט רק כאשר היה אפשרות של נטפרי.
ואלו שמתלוננים זה אלו שהיה להם אינטרנט לפני שנטפרי נולד.
אם נכונים הדברים, יוצא שיש הרבה אנשים שבגלל נטפרי יש להם אינטרנט ובלי זה לא היה להם אינטרנט כלל.
לכן נטפרי צריכים להקל, ובזה יגרמו שמי שצורך אינטרנט יהיה לו סינון טוב ומי שלא צורך אז הם לא יגרמו לו לצרוך.
הדברים האלה הם תאוריה, וגם אם זה לא נכון במאה אחוז זה אולי נכון בשמונים אחוז.
למען ההגינות אציין שבלי נטפרי היה לי אינטרנט בתקופה שהייתי חייב ואח"כ הייתי מתנתק אבל בזכות נטפרי יש לי כל הזמן סינון טוב וזה מראה לי שאין שום איסור ובעיה באינטרנט מסונן ולכן אני משאיר את האינטרנט לצרכי נוחות. -
@a0533057932 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
ועל זה הוספתי שאם יש לך דוגמא לאתר שמבחינה הלכתית אמור להיות פתוח והוא סגור זה דוגמא של סטיה מהכלל ואם כך אתה לכאורה צודק בתחושה
בתגובתי הראשונה לא חשבתי שאגיע לכזה פולמוס, אני מניח שאם לא אעצור בשלב מסויים זה לא ייגמר.
לגופם של דברים, שחמט אינו אסור!!! וגם לא דברים דומים!!!
זה שנטפרי לא הותנת לאברך לבלות על המחשב זה עדיין לא אסור מדינא דשו"ע כמו שציינת -
@by6199 לא נכון, דעת הרב אולמן זצ"ל, שגלישה באינטרנט שלא מחמת צורך מוגדר אסורה. (לפי"ז גם אסור לגלוש בפורום כאן)
-
@מאןדהו אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
@by6199 לא נכון, דעת הרב אולמן זצ"ל, שגלישה באינטרנט שלא מחמת צורך מוגדר אסורה. (לפי"ז גם אסור לגלוש בפורום כאן)
מבלי להפוך לדיון הלכתי, לא מעט פוסקים (ייתכן מקילים מאוד לא יודע) התירו לשמוע מוזיקה בימים אסורים למבודדים, נראה לי שלעבור על שו"ע חלק ז' ודאי מתירים.
לענין הרב אולמן, האם הפסק שלו נאמר באינטרנט חסום לחלוטין גם? (שואל)