פתרון לחלק גדול מהבעיות בתוכנת הוויפרי
-
@שמיל אמר בפתרון לחלק גדול מהבעיות בתוכנת הוויפרי:
אך מעניין אותי אם ניסו בעבר לשוחח על הענין איתם ולפתח משהו כזה [בסופו של יום זה לא אמור להזיק להם אם הם לא משקיעים בפיתוח, שהרי הסינון הזה מאפשר גישה לסינונים שלהם].
זה לא יקרה לעולם
כל נטפרי עצמה קמה בגלל שאתרוג לא רצו לקבל את הרעיונות לשיפור מ @magicode , אז הם ישתפו איתו מידע שלהם ??
במיוחד שכעת עומדת תביעה נגד נטפרי על הפרת פטנט (כביכול) מאתרוג -
@שמיל
נטפרי לא מחייב אף אחד להיות אצלם מי שרוצה יכול לילך לנתיב ואתרוג או איפא שרוצה
אם יהיה פתוח לשאר סינונים אז מי שיראה שנטפרי חסום לו משהו יעבור לשרת אחר ויעשה מה שלבו חפץ (כמובן עם סינון הכי ....)
אז אי אפשר לומר שיש לו נטפרי -
את זה הוא יכול לעשות בלי תוכנת הוויפרי, וזה מה שקורה להרבה הרבה אנשים שנרתעים להתקין את התוכנה הזאת מחמת שזה יחסום להם בעתיד או בהווה סינון עם הכשר של וועדת הרבנים [הרי אדם נורמלי לא אומר לעצמו 'אני לא מעוניין להתקין את תוכנת הוויפרי, בהמשך זה יחסום לי גישה לאינטרנט פרוץ'] ובדיוק את החשש הזה אני מציע לפתור על ידי יצירת תוכנה כזאת שלא תמנע גישה לאינטרנט שיש בו הכשר של וועדת הרבנים [כאתרוג ונתיב].
מי שמעוניין שיהיה לו גישה רק לרשתות של נטפרי יכול להשתמש בתוכנת הוויפרי הרגילה שקיימת היום, לא ביקשתי שימחקו אותה, אלא יוסיפו במקביל למי שמעוניין בוויפרי שונה או שלא מתקין וויפרי מחמת החששות הנ"ל שלפחות יתקין וויפרי כזה שלא יגלוש חליל בעתיד ברשתות פרוצות.
מקוה שהובנתי כראוי. -
@מעמד לא ידעתי את המידע שאתה מחדש לי.
אבל אולי ניתן בכל אופן להציע שגם אם לא יתחילו עם אתרוג שלפחות ינסו לבנות משהו כזה עם נתיב ואני די בטוח שבהמשך הדרך אתרוג יצטרכו בע"כ להצטרף אם הם לא רוצים שחצי מהמחשבים יהיו חסומים לאינטרנט שלהם ואנשים יחשבו פעמיים לפני שהם רוצים לעבור לאינטרנט שלהם.
חשבתי גם שניתן להציע אפשרות נוספת ליצירת התוכנה גם עם אתרוג, והיא, לשוחח בענין עם וועדת הרבנים המעניקה את ההכשר לאתרוג ונתיב, שהם יבקשו מכולם בכוחות משותפים לבנות את הדבר האדיר הזה,
רק שתבין כמה תועלת יכולה להיות מפיתוח כזה,
אדם חרדי נורמלי אין לו שום סיבה הגיונית למה שלא יתקין תוכנה כזאת, מה הוא יכול לומר לעצמו בלב, אני מפחד שיתקינו לי את התוכנה הזאת מחשש שבהמשך לא אוכל להתחבר לרשתות פרוצות?, זה טענה שאני חושב שאדם שפוי לא יחשוב לעצמו כך, [היום הוא יכול עוד להשלות את עצמו שהוא מתכנן לעבור לסינון אחר..]
ולכן אם יפותח דבר כזה כל חנות מחשבים [חרדית כמובן] תוכל כבר להתקין מראש את התוכנה הזאת כך שאנשים לא יגיעו חלילה למחוזות שונים ומשונים עד שיגיעו להחלטה לרכוש אינטרנט מסונן. -
לגבי נתיב זה לא רלוונטי בגלל שאין להם סינון ברשת אלא רק ברמת תוכנה
לגבי אתרוג חוץ מנושא השיתוף פעולה, יש בעיה שחוץ מהגדרות גלישה אין הבדל בין רימון לאתרוג, ולכן לא יוכלו לזהות האם זה אתרוג או רימון.
לא מדבר על הטעות של כולם אתרוג בכלל לא מאושר ע"י בית דין אלא רק אתרוג פלוס, ובינהם אין בכלל הבדל. -
@נפתלי אמר בפתרון לחלק גדול מהבעיות בתוכנת הוויפרי:
לכן לא יוכלו לזהות האם זה אתרוג או רימון.
ואז מה הבעיה? גם רימון זה סינון.
הבעיה שהועלתה פה היא זו שגורמת לי לא להתקין את וויפרי.כי בבית יש נטפרי אך יתכן שיחזרו לאתרוג, ובישיבה יש רימון.ואני רוצה שהמחשב שלי יהיה פתוח לכל הסינונים... -
@שמיל
למה שלא תציע את הרעיון הזה לנתיב או לאתרוג, אולי הם יסכימו לפתח תוכנה כזאת שלא תחסום אינטרנט של נטפרי... -
לדעתי מי שבאמת צריך לקדם רעיון כזה זה ועדת הרבנים לביצור חומות הדת
לייצר תכנה כמו וייפרי שחוסמת חיבור לרשת שאינה מסוננת על פי הקריטריונים המקובלים של ועדת הרבנים
לדעתי זו תהיה הצלה גדולה לעם ישראל -
@נפתלי אמר בפתרון לחלק גדול מהבעיות בתוכנת הוויפרי:
לגבי נתיב זה לא רלוונטי בגלל שאין להם סינון ברשת אלא רק ברמת תוכנה
לגבי אתרוג חוץ מנושא השיתוף פעולה, יש בעיה שחוץ מהגדרות גלישה אין הבדל בין רימון לאתרוג, ולכן לא יוכלו לזהות האם זה אתרוג או רימוןאני באמת מעוניין לדעת אם לא ניתן באמת לזהות את סוג הגדרות הסינון הקיימות אם באמת היה רצון לעשות כן, הvpn של נטפרי בנוי על רשתות שאינם שייכים לספקים של נטפרי אלא על תוספות שנטפרי פיתחה עבור זה, האם תוכנת הוויפרי של נטפרי חוסמת את הגישה לvpn שלהם??, לא נראה לי.
-
@וידאל
אני גם סבבור כן, אם כי אני מסופק אם יש להם את היכולות הטכניות לבצע כן בניגוד ליכולות של נטפרי שהוכחו כיכולות מרשימות מאוד