זיהוי תמונות וסרטונים שאינם זקוקים לבדיקה
-
הבעיה:
באתרים רבים מעלים תמונות אישיות, אשר אין צורך בבדיקתם. אך לעיתים התמונות יושבות על אותה כתובת URL, מה שמונע הפרדה בין תמונות אישיות לציבוריות.
באתרים מסויימים של עבודה אונליין זה ממש מכביד ומסרבל, הן על המשתמשים והן על בדיקת התמונות.
לדוגמא: Wix, פיגמה, גוגל תמונות ועוד. לאחרונה היו כמה אשכולות על בעיה כזו.הפתרון (אולי...)
ליצור מנגנון כזה: לתשאל באמצעות xpath דפי אינטרנט מסויימים, כך שכל כתובת URL של תמונה, אשר עונה לקריטריונים מסויימים, תסומן אוטומטית לפתיחה עבור אותו משתמש.
דוגמאות לקריטריונים: Id, class, צאצא של אלמנט מסויים ועוד.מקווה שהובנתי...
אני חושב שזה אמור לפתור בעיות בעשרות אתרים. דעתכם? ישים? -
@חיפושית-100 נראה לי שתצטרך להסביר יותר ברור (כמובן בשפה טכנית) את הבעיה ופתרונה.
עברתי כמה פעמים על הפוסט שלך ועוד לא הבנתי.אני אתחיל בשבילך:
הבעיה:
יש אתרים שבהם רצוי לא לשלוח תמונותיהם לבדיקה. עבור אתרים אלו קיימת אפשרות בנטפרי להגדיר שתמונות מסויימות יהיו פתוחות מבלי צורך לשלוח אותם לבדיקה.
כיום ההחלטה אם לשלוח תמונה לבדיקה או לא, נקבע לפי פרמטר אחד, דהיינו ה-URL של התמונה. אם נרצה שתמונות מסויימות לא יישלחו לבדיקה, אנחנו צריכים למצוא pattern ב-URL שמבחינה בין תמונות אלו לתמונות אחרות שאנו רוצים כן לשלוח לבדיקה.
באתרים מסויימים מנגנון זה לא מספיק, כי אין אפשרות לזהות לפי ה-URL של התמונה האם תמונה זו אמורה לישלח לבדיקה או לא.פתרון:
לכן באתי להציע שנוסיף עוד פרמטר שלפיה נוכל לקבוע אם התמונה תישלח לבדיקה או לא, והיינו...תמשיך מכאן...
עריכה: נראה לי שהבנתי
אתה מציע שעבור אתרים מסויימים בכל טעינה של דף HTML מהאתר, נטפרי יסקרו את המבנה של הדף, ויזהו אלמנטים לפי כללים מוגדרים מראש לפי xpath או לפי css selector, ואם ימצאו כתובת של תמונה באלמנטים אלו שמתאימה לכללים שהוגדרו הם יכניסו אותם לרשימה לבנה.
הבנתי נכון?
-
@yzahn אמר ברעיון מעט מסובך להבנה, ראו הוזהרתם:
הבנתי נכון?
הבנת מצויין.
יש לך יכולת הסברה טובה משלי... -
@חיפושית-100 ייש"כ על הרעיון! במושכל ראשון זה נשמע כרעיון מצויין. רק שאני לא בטוח שזה יכול לפתור בקלות את כל הבעיות. אתרים כמו figma הם הרבה יותר מסובכים מאשר כמה דפי HTML סטטיים עם תגי
img
... אבל אפשר להרחיב את הרעיון על דרך זה, לסקור קבצי JSON עבור כתובות של תמונות וכו'.
בכל מקרה אני מקווה שישקלו את הרעיון. -
@yzahn אמר ברעיון מעט מסובך להבנה, ראו הוזהרתם:
לסקור קבצי JSON עבור כתובות של תמונות וכו'.
יפה.
בנוסף, חשבתי שמנגנון אוניברסלי כזה (עם התאמות לכל אתר) יכול לפתור עוד בעיות חוץ מתמונות.
לדוגמא קורס בוידאו, אשר כיום יש לשלוח כל סרטון לבדיקה.
ניתן להתאים את המנגנון, כך שאם דף מסויים של קורס נכנס לדטהבייס כבדוק, ייפתחו כל קישורי הוידאו היוצאים ממנו. כמובן על פי סלקטורים וכולי. או אולי לפתור את זה -
פוסט זה נמחק!