טורנטים בנטפרי
-
שלחתי על זה פניה, קיבלתי תשובה כללית שזה בלתי אפשרי.
השאלה שלי היא למה זה בלתי אפשרי? זכור לי שראיתי שwebrtc עובד בנטפרי,
וזו טכנולוגיית P2P ממש כמו טורנטים, מה עוד יש בטורנט שעושה שאי אפשר יהיה לסנן אותו? -
@hagai-w
א) זה ש-webrtc עובד בנטפרי לא אומר שהם יודעים לסנן אותו. אני מאמין שלנטפרי יש אינטרס שהכל יעבוד. רק מה צריך שלא יהיה מזה מכשול. יכול להיות שכיום אין שימושים נפוצים בווב RTC שמביאים לידי מכשול ולכן זה לא חסום כרגע למרות שזה לא עובר סינון. לעומת זאת, השימוש הנפוץ בטרונט הוא עבור דברים לא כשרים.
ב) מה גם שיכול להיות שה"זכור לי" שלך כבר לא נכון היום, אני לא יודע. -
@hagai-w
לפי מה שידוע לי נטפרי יכולים לסנן בזמן אמת רק טקסט.
לעומת זאת קבצי שמע, וידאו, בינאריים... אם זה קובץ סטטי הם יכולים לאשר את הכתובת אחרי בדיקה ידנית
אבל אם הלינק מכיל קובץ לא קבוע אין להם דרך לבדוק את הלינק,אז במקרה שיש שידור חי שבטוח שיכיל רק תוכן נקי, אז יכולים לפתוח, וזה לא משנה האם זה משודר מעל webrtc או HLS.
כנ"ל בטורנטים אם היה טורנט שמכיל רק שיעורי תורה, כנראה היו פותחים את זה. -
@nigun אמר בטורנטים בנטפרי:
כנ"ל בטורנטים אם היה טורנט שמכיל רק שיעורי תורה, כנראה היו פותחים את זה.
ככל הידוע לי, אין דרך לפתוח גם טורנטים כשרים. אין להם כתובת קבועה.
-
@yzahn
אין שום מזהה יחודי לטורנט?
איך אני יודע מאיזה טורנט להוריד? -
@nigun אתקן את דברי,
אין דרך לסנן טורנטים בלי לבנות מסנן מיוחד שמבין פרוטוקול טורנט.
(יכול להיות שאני טועה. אני אומר את דבריי מתוך הכירות מאוד שטחית בטכנולוגיית טורנט) -
@yzahn
בעצם אתה צודק, כדי לפתוח את טורנט נטפרי יצטרכו לפתוח את כל הכתובות בעולם לטורנט
וכל מה שהם יכולים לשלוט בו זה ההורדה של הקובץ טורנט.וכיוון שכנראה שיש הרבה דרכים לקבל את הקובץ טורנט אז לא פותחים את כל הכתובות בעולם לטורנט
לעומת זאת בwebrtc אי אפשר להוריד קובץ שמכיל את פרטי ההתקשרות, אלא צריך לפתוח פורט מול השרת מול השרת TURN בזמן אמת, וכן צריך לשלוח איכשהו את פרטי החיבור לpeer השני, לכן אפשר לקלות לחסום את כל הכתובות של החיבור הראשוני וכך יהיה מאוד קשה לבצע חיבור באופן ידני.
בנוסף לרוב בwebrtc יש גיבוי למקרה שהP2P לא מצליח
וכל התקשורת עוברת דרך השרת, כך שאי אפשר לדמות את זה בכלל לטורנט. -
מבדיקה שלי בעבר זה כן אפשרי לעשות סינון לטורנט (כלומר לאפשר הורדה של טרונטים מסויימים) רק שזה מצריך המון המון פיתוח. דבר שלא משתלם ביחס לצורך.
במקום זה יש שירות במערכת הפניות שאם הטורנט הזה הוא טוב.
אתה יכול לבקש בפניות שירות "גוי של אינטרנט" שיורידו לך את הטורנט הזה וישלחו לך אותו. -
@magicode
עשיתי את זה הרבה פעמים, אבל קרה לי כבר פעם או פעמיים שהייתי צריך את אותו הקובץ (כי נמחק לי), ובפעמים שעברו העלו לי את זה ל-magicode ולכן הייתי צריך לשלוח פניה נוספת.
אבל זה נכון לגבי כל קובץ, לא רק טורנטים. -
@hagai-w אמר בטורנטים בנטפרי:
@magicode
עשיתי את זה הרבה פעמים, אבל קרה לי כבר פעם או פעמיים שהייתי צריך את אותו הקובץ (כי נמחק לי), ובפעמים שעברו העלו לי את זה ל-magicode ולכן הייתי צריך לשלוח פניה נוספת.
אבל זה נכון לגבי כל קובץ, לא רק טורנטים.אתה יכול לשמור את זה אצלך בענן