חדר מחשבים וירטואלי
-
בעיה כיום במסלולי נטפרי - יש שמעוניינים במייל בלבד, או באחד המסלולים המוזלים לשימוש מועט, או בפיקוח קהילתי, הבעיה שלעיתים נדירות הם צריכים דברים שסגורים אצלם, מה שגורם להם לפתוח הכל בשביל אותם פעמים נדירות, ולבזבז את זמנם, ולגלוש ולגלוש.
בשביל זה ניתן ללכת לחדרי מחשבים עם סינון נטפרי ולבצע מה שצריכים.
אך יש בזה מספר בעיות:
לא לכולם זה נגיש.
קשה לפעמים להיכנס שם לדברים אישיים מחשש לעינא בישא.
לא ניתן להוריד עדכונים לתוכנות שעל המחשב עצמו.
בשביל להיכנס לאתרים שמצריכים התחברות צריך לזכור את השם משתמש וסיסמא, וכל פעם מחדש להיכנס.
כשמורידים חומר, צריך למצוא דרך להעביר אותו למחשב האישי.
ועוד.
הפתרון - שניתן יהיה להרשם כמנוי במסלולים המוזלים, ואף למייל בלבד, אך המועוניינים יוכלו להיכנס לנטפרי ושם לקנות כמות זמן, וכל פעם שצריך דבר דחוף, לעשות 'כניסה לחדר מחשבים וירטואלי' לבצע את הפעולות שצריך ולצאת [כיום בחדרי מחשבים ניתן להיכנס למנוי גם לדקה בלבד, וכך לא לגמור את הזמן הקנוי].
יש לי בזה צדדים לכאן ולכאן, אשמח לשמוע חוו"ד.
@magicode -
@גד הברקה
-
@גד רעיון מעולה.
איך לא חשבו על עד עכשיו??? -
מעולה ומבריק, מצטרף...
-
במחשבה שניה
למה צריך דרך מכונה וירטואלית וכו', אפשר לייצר בחשבון נטפרי עצמו מנגנון של פתיחה לזמן קצר בתשלום, או אפשרות לקנות כרטיסיה של שעות גלישה פתוחה בנטפרי. נראה לי שהיו על זה די הרבה דיוניםמבחינה פסיכולוגית אולי לחדר מחשבים חיצוני יש אפקט יותר טוב מבחינה רוחנית, אבל אפשר לבנות את הממשק כך שיפעיל את האפקט הזה בכ"מ
-
@מעלה-ומוריד אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
במחשבה שניה
למה צריך דרך מכונה וירטואלית וכו', אפשר לייצר בחשבון נטפרי עצמו מנגנון של פתיחה לזמן קצר בתשלום, או אפשרות לקנות שול של גלישה פתוחה בנטפרי. נראה לי שהיו על זה די הרבה דיוניםמבחינה פסיכולוגית אולי לחדר מחשבים חיצוני יש אפקט יותר טוב מבחינה רוחנית, אבל אפשר לבנות את הממשק כך שיפעיל את האפקט הזה בכ"מ
'שול של גלישה פתוחה' - מה זה? העיקר שיוכלו לקנות זמן ולהשתמש רגע כאן ורגע כאן. אם זה כבר קיים ורק צריך לבנות ממשק, יותר טוב, מחכים לזה.
-
@גד אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
אם זה כבר קיים ורק צריך לבנות ממשק
לכאורה
הרי כבר יש אפשרות לשים טיימר או פרופיל לפי זמן. -
אכן אין צורך במכונה וירטואלית, נראה לי שהכוונה של "גד" הייתה רק לסבר את האוזן. (סליחה שאני מדבר בשמו)
זה צריך להיות באופן שהתשלום הוא לפי משך השימוש, ושהשימוש לא יהיה מוגבל לשעות ספציפיות.
וזה לא קיים כיום. -
@מעלה-ומוריד אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
פרופיל לפי זמן.
רק שזה בחינם
ורק טלפון קטן למחזיק הסיסמה ופותחים לכמה שעות בלי לחשוב מדי הרבה. -
@nigun אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
רק שזה בחינם
כמובן, אמרתי רק שמבחינה טכנית נטפרי לא צריכה משאבים של חדר מחשבים למכונות וירטואליות
זה משהו שצריך לעשות ברמת הגדרות משתמש -
למעשה אני מבין שיש ביקוש גדול לכזה דבר.
אפרט שוב, הכוונה שעם הדפדפן הרגיל והכל רגיל, יוכלו להתחבר דרך פרופיל נפרד [שיקרא אולי חדר מחשבים וירטואלי] שיהיה בתשלום, עם מונה בצד המסך כמה זמן נשאר, וכשמעוניינים לוחצים על 'נתק', המונה מופסק [ונעלם] וכרגע אין חיבור חוץ מהבסיסי אליו מחוברים כרגיל. אין צורך לכאורה בפיתוח גדול בשביל זה, רק פיתוח פרופיל שיקנו זמן בתשלום, ומונה מתאים.
אשמח לדעת ההנהלה בזה. -
@גד החלק הטכני לא מספיק מפותח בהצעתך הנפלאה
כי למעשה הרעיון דורש סוג של vpn או מחשב מרוחק שאליו יתחברו
אחרת איך עוקפים את הסינון הקיים?
כך שנדרש כאן פיתו יותר מורכב ממונה וכו' -
@וידאל אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
@גד החלק הטכני לא מספיק מפותח בהצעתך הנפלאה
כי למעשה הרעיון דורש סוג של vpn או מחשב מרוחק שאליו יתחברו
אחרת איך עוקפים את הסינון הקיים?
כך שנדרש כאן פיתו יותר מורכב ממונה וכו'אין צורך בVPN ולא במחשב מרוחק, כיום המשתמש יכול להגדיר מספר פרופילים ולהחליף ביניהם, הרעיון הוא שיוכלו לפתוח פרופיל 'חדר ועידה וירטואלי' שהכניסה אליו תהיה לפי מונה, וישלמו על הזמן שניתן להיכנס אליו סכומים גבוהים קרוב למחיר של חדר מחשבים, וכשיכנסו אליו יופיע בצד המונה עם לחצן 'נתק' {רצוי}, וזה יפעל גם לאלו שעקרונית הפרופילים חסומים להם.
-
הצעה להוספה - כיון שאצל רבים יש חשש שיפתחו את הכל כל רגע רק לשניה לראות אם ענו בפורום מסוים לשאלה שלהם / אם המבצע נכנס לתוקף וכדומה, להוסיף [לפחות למעוניינים] מפריעים קלים בכניסה לפרופיל 'חדר מחשבים וירטואלי', לדוגמא מבחן הרמזורים /אוטובוסים / מדחנים, כך אדם יחשוב פעמיים לפני שיכנס סתם לבדיקת דבר עשר פעמים כשיכול אח"כ ברגע אחד לבדוק הכל.
-
@גד
או שאפשר לעשות את הדקה הראשונה בתעריף מוגדל. -
-
@nigun אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
@גד
או שאפשר לעשות את הדקה הראשונה בתעריף מוגדל.מסובך, יוצא שיצטרכו מונה נפרד
@חינמי אמר בחדר מחשבים וירטואלי:
@nigun @גד הכי פשוט לעשות סכום מינימום לחיוב (משהו כמו שקל), שיחויב גם בשימוש קצר.
בשתי האפשרויות זה בעצם קורא למשתמש אם כבר נכנס שישתמש עוד זמן, כשכל המטרה זה לצמצם את הגלישה. ברעיון שלי זמן הגלישה נשאר מינימלי, אך לא יכנסו סתם כל חמש דקות לבדוק מהקורה.
-
אני חושב שכדאי לכתוב כאן כמה נקודות לאזן את הנדנדה.
לא העכבר גונב, החור גונב. כשיהודי יודע שהוא בנטפרי סגור - יש לו פחות חלומות/רצונות/ מאוויים. כשהוא ידע שיש פתח - יצוצו מלא רעיונות ורצונות הגיוניים ושלא כאלה.
לדעתי העניה, עד כמה שזה נראה שכסף עוצר להפיק רצונות, זה לא הכי אפקטיבי בניד"ד. כשיש דחף ורצון חזק - גם כסף לא ימנע, ויש מספיק דברים 'מענינים' לעשות בנטפרי.
בחדר מחשבים אמיתי המונע הוא לא רק כסף, אלא גם ההליכה, הישיבה הפיזית במקום כזה [רעיונית], מקום ציבורי, ועוד. כעובד לשעבר בחדרי מחשבים, רואים את זה במוחש.
לכן אולי יהי צריך ברעיון כזה לעשות אותו יותר יקר מחדרי מחשבים, כי הוא יותר מסוכן... -
@גד
אולי אפשר ללכת על מדרג
10 דקות ראשונות של היום 0.5 נקודות לדקה
מ10-20 דקות ביום 1 נקודות לדקה
20-30 דקות ביום 1.5 נקודות וכן הלאה (לאו דווקא מחירים באלו אבל זה הכיוון)
נ.ב אני חושב שזה אמור להיות יותר יקר מחדרי מחשבים
כי אפילו היום אנשים יושבים שם ולא בדיוק מנצלים כל דקה
ותמיד אם למישהו יש משהו ארוך שיקום וילך לחדר מחשבים . -
אולי בכלל כיון אחר?
בא נגיד יש לכל אחד 3 או 5 ימים בשנה שהכול פתוח.
מתי שהוא רוצה הוא יכול להחליט היום אני מממש יום.