איך נטפרי עובדת?
-
שאלה שמסקרנת אותי....
אפשר לשאול את מי שיודע איך נטפרי עובדת? אני יודע קצת רשתות (לא הרבה בכלל) ומאוד מעניין אותי להבין איך זה פועל ואיך הספק אינטרנט מתחבר עם נטפרי מאחורי הקלעים?
זאת אומרת שאני הבנתי עד היום, שאת האינטרנט שלי אני מקבל מהתשתית שיש לי בבית וכשאני מפעיל את הראוטר אז הראוטר מתוכנת לפנות לכתובת ה IP של בזק ושם הוא בעצם פונה לראוטר של בזק שמאזין לתקשורת, והראוטר של בזק מתוכנת לבדוק את שם המשתמש והסיסמא שהראוטר שלי שלח לו, ואם הוא נכון ואני באמת הלקוח שלהם, הראוטר של בזק נותן לי כתובת IP ואז אני נהפך לחלק מהרשת שלו. כמו בכל ראוטר שהראוטר יכול לחלק כתובת IP לכל אלה שרוצים להתחבר לרשת שלו, ככה גם בזק עושה. אותו הדבר.
ועוד דבר, שלבזק יש גם תשתית. עם כבל תת ימי. שהכבל התת ימי מחובר בסופו של דבר לכל הספקי אינטרנט בעולם. והרשת של בזק שכוללת בתוכה את כל הלקוחות בזק יכולות ליצור קשר עם כל הספקי אינטרנט בעולם ועם הלקוחות שלהם, וככה בעצם עובד רשת האינטרנט שכולם מחוברים לכולם.
מה שלא הבנתי איפה נטפרי (או אתרוג ושאר הסינונים) נדחפים? איפה זה קורה בתהליך הזה? תודה! -
@משתמש-נטפרי
התיאור שכתבת לא בדיוק נכון וקצת קשה לענות עליו,
נקודתית, נטפרי עובדת עם ספקי אינטרנט מסוימים , בחיבור דרך ספק שעובד עם נטפרי הגלישה שלך תנותב דרך מערכות הסינון,
מה זה משנה , זה עובד ? תהנה !
-
@957 איפה לא נכון מה שכתבתי בתיאור שלי?
ואני יודע שנטפרי עובדת עם ספקים. אני רק מתעניין איך זה עובד בדיוק? -
@משתמש-נטפרי
התיאור הבסיסי שלך לא נכון! חברת בזק כלל לא מספקת שירותי ספק אינטרנט, היא אך ורק מספקת את ה"כביש" עליו נוסעות ה"מכוניות" של כל ספקי האינטרנט בארץ, (יש למעלה מ15 ספקים בארץ).הספקים של נטפרי בגדול מה שהם עושים חוץ מלחבר אותך לכבל תת ימי כלשהוא, הם גם מעבירים את התעבורה דרך שרת (לצורך הדוגמא מחשב ענק) שמסונן ע"י נטפרי.
-
@משתמש-נטפרי עוד לפני נטפרי,
הראוטר שלך פונה לבזק, ומשם ממשיך לספק שלך.
הספק שלך מאמת אם אתה לקוח שלו (לפי ה@ בשם המשתמש שלך בזק יודעת לאיזה ספק לפנות)
אח"כ הספק הוא זה שמקצה לך את הIP.וברגע שאתה עובר דרך הספק (לדוגמא 019) הוא "יודע" שאתה משתמש נטפרי ומנתב אותך לשרת הסינון.
(אותו דבר בערך באתרוג ושבאר החברות למעט נתיב שהסינון נמצא על המחשב שלך בפועל)החיבור של בזק (בדוגמא שלך) לכבל התת ימי וכו' הוא משהו שאח"כ בין הספק לחיבור החוצה לעולם. זה פחות קשור לגלישה שלך.
והתשובה בקיצור, נטפרי נמצאת בחלק שבין הספק אינטרנט שלך, לאינטרנט עצמו.
וכמו שאמר @957 קצת קשה לענות בדיוק את התשובה.
-
אם אתה מחובר דרך ADSL אז זה עובד ככה.
הראוטר שלך הוא בעצם מודם בדרך כלל. הוא מחובר לתשתית של בזק. דרך הטלפון זה משודר על אותו קו ממש. בתדר גבוהה יותר. ולכן צריך להשים פילטר כדי שלא תשמע את זה בשיחות.
בתאכלס אתה מחובר דרך התשתית לבזק. ואז אתה שם שם משתמש וסיסמה ולפי מה שנמצא אחרי ה @ בזק מחברים אותך לספק דרך פרוטוקול PPPOE. בקטע הזה הספק נותן לך כתובת IP. ואם אתה בנטפרי הוא מנתב אותך לשרת נטפרי . והשרת מחובר עם שני רגלים אחד אליך ואחד לאינטרנט של אותו ספק. וככה הוא מסנן כל מה שעובר.
-
@magicode לא רק שירות, אלא גם יש לו זמן להסביר לכל אחד... אשרינו!
-
@magicode
קטע אחד מענין חסר.@משתמש-נטפרי אמר באיך נטפרי עובדת?:
שאלה שמסקרנת אותי....
איך הספק אינטרנט מתחבר עם נטפרי מאחורי הקלעים?@magicode אמר באיך נטפרי עובדת?:
והשרת מחובר עם שני רגלים אחד אליך ואחד לאינטרנט של אותו ספק. וככה הוא מסנן כל מה שעובר.
בא נדבר על דוגמה ספציפית: בקשתי מהספק תמונה, והתמונה עדיין לא נבדקה, אז הוא מייצר איזשהוא טשטוש, ואז?
-
@5566NEWbrs הוא שלוח לך תמונה "מטושטשת" במקום המקורית.
את המקורית הוא שולח לבודקות.
כשזה מאושר או לא, בדף שלך יש סקריפט ששואב את התמונה החסומה/הפתוחה ומחליף לך אותה תוך כדי שהדף מוצג.
מעין בקשה חדשה.. -
@5566NEWbrs הוא לא חסר.
ביקשת תמונה.
הספק פנה לשרת של נטפרי כדי לקבל את התמונה.
נטפרי בדקה ומצאה שהתמונה לא נבדקה מעולם.
נטפרי מחזירה לספק תמונה מטושטשת.
הספק מחזיר לך את המטושטשת.אחרי כמה שניות אתה מנסה שוב, ואז התהליך חוזר על עצמו. אם התמונה נבדקה, נטפרי מחזירה אותה, אחרת נטפרי מחזירה תמונה מטושטשת בהתאם למצב (לא נבדק/נחסם)
-
@למדן-וידען
לא הבנת. תקרא מתחילת השרשור.
כתבתי בעצמי שהוא מייצר טשטוש. השאלה היא מה קורה מאחורי הקלעים, איך התמונה נשלחת לבודקים ומה נשלח לספק ובאיזה צורה. -
ואגב, חייבים ממש ממש לציין את העובדה שכל התהליך הזה (ויותר) מתנהל מאחרי הקלעים במהירות כ"כ עצומה (אני לא מתכוון לבדיקת תמונות, אלא לתהליך של הבקשות מנטפרי והזמן שלוקח לבדוק האם התמונה במאגר או לא)
פשוט לא יאומן שזה מתבצע בלייב. -
@clickone מ@magicode הבנתי שבסופו של דבר כל בקשה מטופלת דרך השרת של נטפרי ישירות אליך, כשהשרת של נטפרי מקבל את המידע מהספק..
@5566NEWbrs קראתי מהתחלה ולכן הגבתי, לא כ"כ הבנתי את שכתבת עכשיו. -
@למדן-וידען
שרת של נטפרי הוא מתכוין שרת של הספק שמחובר לסינון של נטפרי. כלומר אחד מתוך המחשבים שלהם שיועד לתמוך במשתמשי נטפרי.
@clickone נעצור ונסתפק בזה? נמשיך להתווכח מי מייצר את הטשטוש?
העיקר זה איך נבדקת התמונה, מה אופי הקשר בין הספק לנטפרי. כלומר איזה פרוטוקול\API\אחר משמש אותם. -
@למדן-וידען לא שיניתי מהקוסם.
רק הסברתי את התהליך עוד.נטפרי מחזירה לספק תמונה מטושטשת.
זה מה ש@magicode לא כתב. (אולי היה לו ברור שתבין את זה)
-
@5566NEWbrs האמת שאני עניתי על השאלה של השואל המקורי.
עכשיו אני קורא שוב ומבין שאתה מתעניין מה קורה בדרך. איך זה נבדק. (לא לזה התכוון המקורי. זו שאלה נוספת שלך [וזה בסדר :)])למיטב זכרוני אתה גם מתכנת, (או מבין בתיכנות).
אז נסה לחשוב בערך איך זה עובד, או איך היית מממש אם היו מבקשים ממך לכתוב משהו דומה. (הייתי הולך על משהו כמו איכסון בDB ושליפה בממשק של הבודקות. משהו בסיגנון) -
@5566NEWbrs ועוד משהו.
הקשר בין הספק לנטפרי לא קשור לבדיקת תמונה.
הבדיקת תמונה זה בין נטפרי לנטפרי (נקרא לזה כך)
והקשר בין הספק לנטפרי הוא כמו שהסביר @magicode -
@clickone
וואו. זה מענין. כלומר לספק יש את כל הדטה של נטפרי?
הבודקות מחוברות ישירות לספק?
(הכל לפי הפרשנות שלי לדבריו ששרת של נטפרי הכוונה למחשב שאמור לתמוך במשתמשי נטפרי). -
@5566NEWbrs לא.
אבל כמובן שהוא מחובר לשרת המרכזי של נטפרי שמספק לשרת הסינון (שנמצא בספק) שגם הוא של נטפרי נתונים לפי דרישה. (להבנתי בכל מקרה. לא יודע מה קורה באמת. רק מנסה לחשוב מה הייתי עושה אם הייתי זוכה לכתוב כזו מערכת במקום @magicode )
הבודקות לא צריכות להיות מחוברות לספק. אנחנו נמצאים בכפר גלובלי קטן.
אני מניח שיש להם דרך לבדוק (הרי הן לא בארץ) -
מן הסתם יש להם אתר כלשהו שהרימו להם וכל מה שהן מסמנות שם נשמר בשרת נטפרי.
הכי פשוט.