נחסם המייל
-
@קטן אני לא יודע מה אתה רוצה? הבן אדם תקוע בלי מייל, ואתה שואל למה הוא מנסה להפעיל לחץ? אני מזדעזע איך הוא לא עוזב את נטפרי מיידית.
-
נפתח.
בכל זאת, שאלתי- האם זה זמן המתנה רגיל לטיפול במייל? -
@מישהו12 לי יש שאלה יותר טובה.
מה הפירוש שנחסם המייל?
האם יש סינון על המייל?
ואם יש דברים גרועים אז חוסמים לך את המייל?
כשנטפרי מסננים את המייל בלא אישור מהבעלים זה גניבה לכל דבר ועניין. -
-
@מישהו12 אמר בנחסם המייל:
@מאןדהו אמר בנחסם המייל:
האם יש סינון על המייל?
כנראה, גם אני תמה על כך
נתקלתי בזה בעיקר בדרייב, ואז הם הסבירו שזה רובוט אוטמטי
ולא שמישהו אנושי חיטט... -
-
@אברך-פשוט גם אם זה הרובוט וזה אוטומטי, כל עוד לא עדכנו על כך מראש, וקיבלו הסכמה מפורשת על כך. אין להם שום היתר הלכתי ומוסרי להפעיל את הסינון האוטומטי.
-
@אחד-תם דובר על זה בעבר.
המייל עובר סינון אוטומטי גם למי שלא ביקש סנן תוכן אישי.
במידה ובדואר יש מלל בעייתי הכניסה למייל נחסמת -
@aiib וכבר דובר על זה שבלא הסכמה לבצע כזה דבר, זה הזיה.
-
@מאןדהו שאלו כאן הייתכן. התשובה היא שכבר דובר שכן.
לגבי המחשבה שלך ושל אחרים על המהלך זה כבר עניין אחר... -
@מאןדהו מי אמר לך שאתה לא הסכמת?
קראת את כל תנאי השימוש? -
-
@dlive אמר בנחסם המייל:
קראת את כל תנאי השימוש?א. לא הסכמתי מעצם זה שלא סימנתי וי על סנן תוכן אישי.
ב. עכשיו כן קראתי את התקנון... -
@dlive אמר בנחסם המייל:
קראת את כל תנאי השימוש?נראה לי שזה קצת רחוק להביא ראיה מתקנון שעיקרו הוא מניעת תביעות משפטיות לבין מה שטוענים כאן.
מבלי להביע את דעתי, ניתן להבין שכזה דבר הוא חריגה מהדרך שנטפרי פעלו עד היום ולכל הפחות היה ראוי לעדכן מראש ולדווח [כפי שגם בתקנון מופיע התחייבות של נטפרי לדווח בכל שינוי מהותי] -
אם מסתכלים על הנקודה הזו לבד. של לבדוק מה קורה אצלי במייל הפרטי.
זה באמת לא הכי נחמד שיש...אבל שמסתכלים על כל התמונה. כלומר על הסינון כמענה למרחב שלם של משתמשים.
ומבינים שיש פרצות בעיתיות במייל.כלומר שהיה אפשר להעביר חומרים לא טובים. והכל תחת המטריה והחותמת של נטפרי.
(למשל עובדי משרד שניגשים לאינטרנט על דעת שיש שם נטפרי. ובפועל מקבלים/רואים דברים שלא אמורים להיות בנטפרי)אז אין ברירה. כי הערך הכי חשוב כאן זה הניקיון. שאר הדברים בעדיפות שניה והלאה.
אחרת למה שיהיה לי אימון לתת לאחרים (וכמובן גם לי) להשתמש באינטרנט עם סינון נטפרי שאני יודע שזה לא נקי?
נ.ב.
לשים נטפרי זה לא כפיה ולא הכרחה על אף אחד. זה בחירה שלי ושלך 100%.
כי באמת אף אחד לא יודע מה השני עושה אצלו בבית/בכיס. וד"ל.ומי שרוצה ניקיון זה "המחיר" שעליו לשלם. מה לעשות.
ברור שאם היה אפשר אחרת - אז היינו בוחרים. אבל כעת אין משהו אחר. -
@aiib אמר בנחסם המייל:
@dlive אמר בנחסם המייל:
קראת את כל תנאי השימוש?נראה לי שזה קצת רחוק להביא ראיה מתקנון שעיקרו הוא מניעת תביעות משפטיות לבין מה שטוענים כאן.
מבלי להביע את דעתי, ניתן להבין שכזה דבר הוא חריגה מהדרך שנטפרי פעלו עד היום ולכל הפחות היה ראוי לעדכן מראש ולדווח [כפי שגם בתקנון מופיע התחייבות של נטפרי לדווח בכל שינוי מהותי]אולי זה רק אני, אבל פשוט בשתי מקומות בפורום הזה האשימו היום את נטפרי בחוסר מוסריות ואפילו בגזל, וכשמגיעים לכאלו טענות ("הם אשמים, הם לא בסדר") אני כן נכנס לדקויות כאלו של פרטי שימוש.
בנוגע לבעיה ופתרונה, סביר להניח שיש הסבר כלשהוא, אבל זה לא רלוונטי לכאן.
כאן מדברים על צדק ומוסריות, לא פותרים בעיות. -
@מאןדהו אמר בנחסם המייל:
@אברך-פשוט גם אם זה הרובוט וזה אוטומטי, כל עוד לא עדכנו על כך מראש, וקיבלו הסכמה מפורשת על כך. אין להם שום היתר הלכתי ומוסרי להפעיל את הסינון האוטומטי.
ויש להם היתר לתת לך להיכנס למייל עם מראות אסורות???
-
@מאןדהו אמר בנחסם המייל:
@aiib וכבר דובר על זה שבלא הסכמה לבצע כזה דבר, זה הזיה.
אין שום גורם אנושי שקורא את התכנים שלך.
סך הכל מונעים אותך מלקבל חומר שמדוור אליך והוא בעייתי.זה יכול להיות לך מאוד תועלתי... האם היית רוצה שאנשים רעים ישלוח לילדה שלך חומר בעייתי??
למען האמת גם לך בעצמך.
-
המייל הוא פרצה עצומה, ואני לא מדבר על מישהו שמקבל תמונות מחתונה משפתחית או אפי' איזה קטלוג בגדים עם תמונות. אלא הרבה הרבה יותר גרוע, מי שיש לו פעם ב ... גישה לרשת שהיא לא נטפרי וכמובן אין אפוטרופוס וכו' והוא נכשל שמה בדברים חמורים, יכול להמשיך במייל וכו'. יכול להיות בחור בבית שח"ו מתחיל להתדרדר ע"י הרשת וההורים שלו מבינים זאת ולא נותנים לו גישה חוץ מנטפרי, אבל זה כבר אבוד ממה שהיה לו לפני.....
על מקרים חריגים וקשים כאלו ודאי שאנו מצפים מנטפרי שיחסמו את המייל. זוהי הצלת נפשות ממש ממש כפשוטו וכמשמעו!
אז ככל הנראה יש רובוט אוטומטי שאם הוא מזהה פעילות חריגה במייל התואמת לעניינים אסורים, ולא איזה תמונה או מילה אחת וכו', הוא חוסם אותו. ויכול לקרות שהמייל נחסם בטעות עקב זיהוי לא נכון של הרובוט, ולזה פונים למערכת הפניות. רק שבאמת תימה הוא שבדבר כ"כ קריטי שהיו אמורים לטפל בו מיידית, ובפרט שזה טעות שלהם, מורחים זאת כמה ימים, וזוהי הקושיא כאן.
(רק שאינני מבין כיצד יכולים לטפל בזה, הרי הזיהוי היה ע"י רובוט אוטומטי, ולהכנס אנושית למייל אינם יכולים בלא אישור מפורש, אז איך בודקים אם היתה טעות של הרובוט. נקודה נוספת לא מובנת, איך בפועל הרובוט קורא את המיילים ומסנן, הרי נאמר כאן כבר שעקב האבטחה של ג'מייל אינם יכולים לסנן אותו, ולכן גם מי מסמן וי ב"סנן תוכן אישי" בפועל המייל לא מסונן). -
@mashav אמר בנחסם המייל:
(רק שאינני מבין כיצד יכולים לטפל בזה, הרי הזיהוי היה ע"י רובוט אוטומטי, ולהכנס אנושית למייל אינם יכולים בלא אישור מפורש, אז איך בודקים אם היתה טעות של הרובוט. נקודה נוספת לא מובנת, איך בפועל הרובוט קורא את המיילים ומסנן, הרי נאמר כאן כבר שעקב האבטחה של ג'מייל אינם יכולים לסנן אותו, ולכן גם מי מסמן וי ב"סנן תוכן אישי" בפועל המייל לא מסונן).
בפרטי החסימה מופיע בצורה מוצפנת, מה גרם לחסימה.