התנתקות מנטפרי
-
איך מתנתקים מנטפרי?
והאם אפשרי להמשיך עם האינטרנט בצורה לא מסוננת דרך הסים שיש לי של חברת 019. אודה מאד לעזרת חברי הפורום הנכבדים -
@mirulda @?? אמר ב?? (אני לא מוצא את זה כעת, אולי נמחק)
קודם צריך להוריד את הכיפה...
'מבלי לפגוע בזכויות'...
-
אסור ל 019 לאפשר זאת.
בשביל זה אתם צריכים סים חדש.
שליצר הרע יהיה קצת קשה. -
@mirulda להתנק מנטפרי זה לא שווה
ואם בכל זאת אני דן לכף זכות יש מצבים שחייבים
אז הנה השלבים:- אם יש וייפרי על המחשב צריך להוריד אותו אצל מערכת הפניות בנטפרי.
- להמשיך בצורה לא מסוננת לא שייך בין עם הסים הקיים ובין עם סים חדש, למי ששמו יהודי והוא כללול בשם עם ישראל. כמו שפסקו כל גדולי ישראל שאסור בשום אופון להשתמש באינטרנט פרוץ ללא שום יוצא מן הכלל (ובכל צורך שיהיה עדיין צריך סינון, וכל אחד ישאל את הרבנים בפרטיות. אבל פרוץ אין לעולם שום היתר וגדולי ישראל קיללו את מי שמשתמש באינטרנט פרוץ בכל מיני קללות וגם היו כאלו שהתבטאו שאין לו חלק לעולם הבא).
- להמשיך עם סינון אחר אמר רבינו @magicode ש019 אסור להם לעשות את זה,
ומדה טובה מרובה שמי שיש לו צורך ומשתמש באינטרנט כשר ומוגן יבורך מפי עליון. אמן.
-
מי אתה בכלל שתגיד לי את זה?
האם יש לך איזשהו מושג מה אני הולכת לעשות הלאה?
איזה סינון אני הולכת להתקין?
אבל קודם כל צריך להכפיש, נכון? כי אתה הכי טוב בעולם.
אני בטוחה שלפני שה' רוצה שיהיה אינטרנט מסונן הוא רוצה שלא תפגע באחרים.
תסנן את הפה שלך לפני את העיניים -
@mirulda תשמעו אני לא יודע למי הגבת אני מקווה שלא אליי
אבל עם מישהו נכנס בין בני אדם שלא יכולים לשמוע מכלום חוץ מנטפרי וודאי שלא מאינטרנט פרוץ ואומר שהוא רוצה להמשיך בצורה לא מסוננת זה נשמע מאוד צורם באוזנינו וזהו התגובה האוטומטית.
אני חושב שצריך להיזהר איך שכותבים ובפרט כשסיימת 'חברי נטפרי המכובדים' אז זאת אומרת שצריכים לשמור על מכובדות ולא לכתוב להמשיך בצורה לא מסוננת.
וכן למה לך לחשוב שבפורום של חברי נטפרי יתנו בשמחה עצות איך להתנתק (בלי הסבר והצטדקות) כאן מוצאים רק עצות איך להתחבר.
וכן אין מה להגיב הלעאה אם את חושבת שאת לא נעזרת עם פתיחת נושא זה אז יש אפשרות למחוק אותו למטה בכלי נושא.
בהצלחה רבה (תאמת לא חשבתי אחרת מי שהיה לו נטפרי וצריך לעבור לא הייתי חושב מעולם שיעבוד עם אינטרנט פרוץ אבל מה לעשות שכתבת 'בצורה לא מסוננת' שצרם והבהיל אותנו) -
@מיציבושי טכנית, אתה צודק.
גם בעיני [וכמובן, בעיני כל מי שטעם את נטפרי] נטפרי היא החטיבה היחידה המסננת את הרשת כדבעי, וכל שאר החטיבות, מבחינתי לפח הקרוב.
אבל כשאדם מגיע בבקשה כל שהיא, ולא משנה מה היא, וגם אם היא בקשת התנתקות, לא תוקפים ע"ג פורום בצורה 'אישית'. בחיים לא..!פורום לא נועד לדיון "אישי" בין אם הוא לטובה וכ"ש לא כשהוא לרעה. אלא לדיונים ושיח התבטאות מקצועי וענייני.
היה אפשר לכתוב בקצרה יותר "כאן לא נותנים עיצות איך להתנתק, אלא רק איך להתחבר"...
-
אכן. וזה לא פעם ראשונה שמגיבים ככה לסוגי פניות שכאלה (ואני מקווה שאחרונה). לכל אדם יש את השיקולים שלו לטוב וכן... יכול להיות שגם לרע. התפקיד של הפורום לא לחנך ולא להטיף. מי שקשה לו לתת עזרה בעניין שלא ייתן! אבל להתקיף? להעיר? הפורום אינו המקום.
-
@רמה-פלוס @hilel
זה כמעט נכון. כי אם הנושא היה איך עוזבים את 'נטפרי' אני מוכן לקבל.
אבל בניסוח 'להמשיך עם האינטרנט בצורה לא מסוננת' אינו מקובל על שום רב בעולם ! (ואפי' רבנים שאינם מהמגזר החרדי) ומזכיר משהו כמו 'איך מגיעים למועדון וכו'.. רחמ"ל.
תודו שזה קצת מידי צורם.. -
@איצ2 אמר בהתנתקות מנטפרי:
אבל בניסוח 'להמשיך עם האינטרנט בצורה לא מסוננת' אינו מקובל על שום רב בעולם ! (ואפי' רבנים שאינם מהמגזר החרדי) ומזכיר משהו כמו 'איך מגיעים למועדון וכו'.. רחמ"ל.
תודו שזה קצת מידי צורם..צודק, אבל בדיוק ע"ז כתב @רמה-פלוס דברים נכונים
@רמה-פלוס אמר בהתנתקות מנטפרי:
פורום לא נועד לדיון "אישי" בין אם הוא לטובה וכ"ש לא כשהוא לרעה. אלא לדיונים ושיח התבטאות מקצועי וענייני.
היה אפשר לכתוב בקצרה יותר "כאן לא נותנים עיצות איך להתנתק, אלא רק איך להתחבר"...
-
@מיציבושי בניגוד ל@רמה-פלוס שאומר שאתה צודק ברמה העקרונית, אני חושב שאתה טועה.
אפילו אם נניח שמדובר במישהו שהחליט להוריד את הסינון לגמרי: אני לא מכיר אף אחד שתגובה כמו שלך, וגם לא כמו של @חבר תגרום לו להקשיב. (אתם לא מבינים שתגובה כזו פוגעת בשמה הטוב של נטפרי?)
אתה אומר דבר שאינו נשמע, שמצווה שלא לומר.
(נ.ב. אני אישית חושב שהעובדה שפורום נועד לשיח התבטאות מקצועי וענייני אומר שכן צריך לומר איך להתנתק. אין לך אפשרות להחזיק מישהו בכח. הוא התחבר לנטפרי, ניסה, ולא היה מרוצה. אני גם לא חושב שיש טעם להמליץ לו לא להתנתק. אם הוא שואל איך מתנתקים, זה בדר"כ אומר שהוא החליט. מקסימום אפשר לכתוב במאמר מוסגר שאם הוא חדש, מומלץ לו לחכות שבוע/שבועיים/חודש כדי להתרגל.)אבל רוב הסיכויים שאנשים לא מבטלים לגמרי את הסינון, אלא עוברים לסינון אחר.
נטפרי לא מזלזלים בסינונים האחרים, וגם אין להם עניין ש"כולם יהיו נטפרי". יש להם עניין שמי שרוצה יוכל לקבל סינון טוב.
קבל ציטוט ממה שכתב דוד ל.ט. (כיום @נטפריס ) בפורום הישן (מדבריו משתמע שאז הוא עדיין לא היה אחד מהמנהלים):אנא אל תהפכו ל"אוהדים" של נט פרי ללא מחשבה. נט פרי זו לא תנועת נוער, או קבוצת כדור רגל. זה סה"כ דרך לעזור לאנשים שרוצים להתחבר לאינטרנט בבטחה או להפסיק לגלוש באינטנרט מסוכן. האם היא מצליחה או לא, יגידו משתמשיה ורק הם. מי שלא משתמש רשאי לחשוב מה שהוא רוצה (אכן הוא לא רשאי להעליב ולתקוף).
לדעתי, אף שנט פרי מובילה בהרבה דברים על כל סינון שהיה עד כה, אבל הסינונים האחרים מביאים עדיין תשובה מצוינת להרבה מקרים/אנשים ויש להם עדיין במקרים מסויימים אף עדיפות, וכולי תקוה שהם גם לא יישארו חייבים ויתפתחו יותר ויותר אחרי שנים של עצלות וחוסר לב, אחרי הכל מטרתה של נט פרי זה כבוד שמים ולא קרדיט זה או אחר.
אינני ממנהלי/יוצרי הסינון המופלא הזה, אבל אני מרשה לעצמי לדבר בשמם ובשם חזונם: אנא, בין בפורום זה בין בפורום אחר, לא להציג את נט פרי כ"אלטרנטיבה שלטונית"/אופוזיציה לסינונים הקיימים, ד' יעזור שיהפכו ליעילים ביותר. אין שום בעיה שיהיו כמה סינונים והיות סינון אחד טוב מהשני (אפי' שגם זה לא שחור/לבן) לא שולל את תועלתם של האחרים. נט פרי היא הצעת אלטרנטיבה לאנשים שיש להם מצב שהם לא מרוצים ממנו בין אם זה העדר אתרים נחוצים פתוחים, ובין אם זה להפך, הם מוזמנים לבדוק ולא בהכרח שהם יהיו מרוצים.כמובן שמאז דברים השתנו, וקיימים פתרונות שלא היו בעבר, אבל עדיין מומלץ לאמץ את הגישה.
אני מקווה שאף אחד לא נפגע, ואני מקווה שהדברים יהיו לתועלת.
והדבר הכי חשוב: כל מה שאני כותב הוא על דעתי, ולא מחייב אף אחד לקבל אותה (אבל בהחלט ממליץ ). -
@administrators אני חושב שמן הראוי למחוק כאן את התגובות ה'דתיות'...
@dLive כל מילה פנינה.
אני מעדיף לא לדעת כמה אנשים יעזבו/ לא יצטרפו בעתיד לנטפרי בגלל קריאת אשכול שכזה! -
@ezra נסחפת, לדעתי.
(אלא"כ מישהו הספיק לערוך את ההודעה שלו..)מה כ"כ רע?
-
@למדן-וידען לא צריך יותר, "אוי ואבוי לך" בהחלט מספיק בשביל להחליט שלא להתחבר.
-
אחרי קריאת התגובות האוהדות והפחות אוהדות לשאלתי הראשונה,
הריני לתקן את דברי הראשונים ולנסחם מחדש בצורה מושכלת:
עברתי לסינון אחר, שלא אנקוב בשמו מחמת אילוצים ובצער רב.
כאשר ייגמר הצורך הנוכחי אחזור בעז"ה לנטפרי, ועד אז אתגעגע לסינון המוקפד שהוא מציע.
תודה לכל אלו שהגנו עלי, תבורכו.
ותודה לכל אלה שחרה להם על אפשרות שיש אי מי שמוכן לגלוש ללא סינון.
כל שנותר לכולם ללמוד הויא היכולת לנסח את דבריהם על מנת שישמעו בנחת על ידי כל שומעיהם.
בהצלחה לכולם -
הנעלבים ואינם עולבים
שומעים חרפתם ואינם משיבים
עושים מאהבה ושמחים ביסורים
עליהם הכתוב אומר
"ואוהביו כצאת השמש בגבורתו" -
לא הבנתי את כל הדו שיח פה אני מאמין שרוב /כל חברי נטפרי הגיעו מחברות סינון אחרים וכולם ידעו איך להתנתק מהמקום הקודם אז מאי שנא נטפרי אלא מאי שרצה לרחרח מה אומרים ה'חברה ' אז אומר לכם שעשיתם עבודה טובה היום כבר לא צריך לשכנע כי נטפרי זה מעל הכל.
-
@mirulda לא כתבת בסוף מה השאלה?
ממה רוצה להתנתק?
מהוויפרי?
מאר-אל?
מ019?
מVPN? -
@clickone
@mirulda אמר בהתנתקות מנטפרי:עברתי לסינון אחר, שלא אנקוב בשמו מחמת אילוצים ובצער רב.
כאשר ייגמר הצורך הנוכחי אחזור בעז"ה לנטפרי, ועד אז אתגעגע לסינון המוקפד שהוא מציע.ממה שהיא כתבה, נראה שאין לה צורך בעזרה נוספת.
-
@מיציבושי אמר בהתנתקות מנטפרי:
הנעלבים ואינם עולבים
שומעים חרפתם ואינם משיבים
עושים מאהבה ושמחים ביסורים
עליהם הכתוב אומר
"ואוהביו כצאת השמש בגבורתו"מאיפה העתקת את זה בלי ****