חשבון בודד חיוב כפול?!
-
@aiib אם אתה רוצה נטפרי, במחילה תתגמש ותעבוד עם אחד הספקים שמתאימים לזה. אתה משתמש ב-VPN בדבר שהוא לא מתאים לו.
הדוגמה שבחרת (קו נייח) היא לא מתאימה. הרבה יותר מתאים להשוות א"ז לשני קווים נייחים.
למה שלא יחברו את הקו שלי ושל חבר שלי על אותו יוזר?
נעשה ביחד קו של 40 מגה, ונשתמש - אני בבית שלי, והוא בבית שלו.
הרי זה לא עולה לחברה יותר כסף?
יש לנו הגבלה של 40 מגה, זה לא שנשתמש ביותר.
@למדן-וידען הקדמת אותי, אני כבר חושב 10 דק' איך לנסח את זה. -
@aiib אמר בחשבון בודד חיוב כפול?!:
לגבי התגובות האחרונות: נראה שלא הבינו את כוונתי, זה ברור שמי שרוצה להשתמש בvpn מחוץ לבית שצריך לשלם כמו שמשלמים גם לבזק שמדברים בטלפון בבית וגם לסלקום כשמדברים מחוץ לבית.
אני מדבר על משהו אחר, אצלי בבית אין נטפרי מובנת בקו אלא אני גולש דרך בזק ומתקין vpn של נטפרי על כל מחשב מה שגורם לי לשלם על כל מחשב בנפרד שזה אומר שכל אדם אחר משלם כשהוא גולש בבית ב5 מחשבים רק חשבון אחד ואני משלם על כל מחשב בנפרד.
הגיוני?!זהו זה העניין שאנחנו רוצים כמה שפחות ש "אצלי בבית אין נטפרי מובנת בקו אלא אני גולש דרך בזק"
ואגב זה הסיבה שקשה היום להשיג חשבון VPN אצל אורי וירטואל.
-
@magicode אמר בחשבון בודד חיוב כפול?!:
זהו זה העניין שאנחנו רוצים כמה שפחות ש "אצלי בבית אין נטפרי מובנת בקו אלא אני גולש דרך בזק"
אני מבין אותך אבל לא הרבה פחות מזה צריך לעודד התקנת WIFREE כמו שעוררנו באשכול כאן.
הרי לא חסר אנשים ששכניהם יש בזק ופרוץ (ואני בתוכם) ואין עליו סיסמה, ומה יועילו חכמים בתקנתם להקשות לקבל VPN אם בין כך יש רשת פרוץ לידם.
-
-
אולי הפיתרון צריך להיות שאורי וירטואל יזהה אם מותקן על המחשב המדובר וויפרי.
אבל זה כנראה הלכתא למשיחא. -
@clickone
זה דווקא רעיון מה שכתבת אבל לא בדיוק בצורה הזו, (זה אפשרי וכבר דיברנו על זה בעבר).
הרעיון היותר טוב הוא לשלב בין תוכנת הVPN לוויפרי , כך שהחיבור יהיה רק דרך תוכנת וויפרי עצמה, חיבורים רגילים לא יעבדו אלא א"כ (אם בכלל) באישור חריג מרב בנסיבות מיוחדות,
-
נראה לי שיש צד נוסף שלא כ"כ העלו בדיון כאן.
אלו שמשתמשים עם vpn באותו משרד בו זמנית, אך ורק כדי להגדיר הגדרות נפרדות לכל מחשב.
אם יישמו את מה שנכתב כאן, הרי שלאנשים האלו כבר יהי'ה פתרון.
מוכרחני לציין שבינתיים אין אף חברת סינון שנותנת את האפשרות הזאת בחינם. -
אני מסכים בעצם בכל הטענות. נכון שאולי מלכתחילה עדיף שלא לתת לאנשים vpn אבל לאנשים שכבר יש והם משתמשים בזה מדוע לחייבם כפול [לדוגמא אצלי בבית בגלל שזה כפול אז אני משתמש רק במחשב אחד בנטפרי ובשני אני חוסם עם k9 שפתוח למינימום]
ולגבי היופרי נכון שצריך לעודד את זה וזה חשוב והכל נכון אבל זה לא קשור כלל לחיוב הכפול וכמו שכבר כתבתי יש לי בבית כבר vpn ואני רק רוצה שאוכל גם להשתמש בעוד מחשב באותו בית [ולא כמו שההוא טען שאני והשכן נשתמש באותו קו וכל החברים וכו'] מי שרוצה לגנוב תמיד ימצא דרך ומי שרוצה לגלוש באופן פרוץ תמיד ימצא דרך.
אבל כאן מגיע אדם ואומר לי יש תוכנה שחוסמת את המחשב מפני אינטרנט לא פרוץ, ואני לא הולך לתת את זה לכל השכנים אלא אנחנו מדברים על 2 מחשבים באותו בית!
לא ברור?!
תודה לכולם -
-
@957 כבד דיברנו על זה בזמנו,
חבל לדון בזה שוב [מסתבר שמי שעד היום כך יש לו סיבה...] -
ולגבי היופרי נכון שצריך לעודד את זה וזה חשוב והכל נכון אבל זה לא קשור כלל לחיוב הכפול וכמו שכבר כתבתי יש לי בבית כבר vpn ואני רק רוצה שאוכל גם להשתמש בעוד מחשב באותו בית [ולא כמו שההוא טען שאני והשכן נשתמש באותו קו וכל החברים וכו'] מי שרוצה לגנוב תמיד ימצא דרך ומי שרוצה לגלוש באופן פרוץ תמיד ימצא דרך.
אני טענתי א"ז, מסיבה פשוטה. ההשוואה הנכונה היא לשני קווים נייחים (שני יוזרים) שהם שווים לשני מחשבים מחוברים ב-VPN (גם שני יוזרים). לחבר שני מחשבים על קו נייח זה שימוש ביוזר אחד, ולחבר שני מחשבים ב-VPN זה שני יוזרים. פשוט מאד. אין מצב שאותו יוזר מתחבר בשני מקומות בו זמנית (נסה להכניס רישיון של תוכנה בשני מחשבים...).
אולי VPN בראוטר יכול לעזור לך שתוכל להתחבר ביוזר אחד.
אני לא מבין מה אתה לא מבין,אתה מסתכל על הרעיון ומשווה באופן תיאורטי, אבל מתעלם מהעובדה שהטכנולוגיה שונה.
דוגמא:
נניח שיש לך נטסטיק, ויש לי חבילה של 10 ג' לחודש, מה אכפת לחברה שתגלוש בשני מחשבים בו זמנית?
לא אכפת להם, אבל בחרת בטכנולוגיה הלא נכונה.
אם תתעקש תשתמש בסטיק עם וייפיי, אבל זה כבר עניין שלך. -
@957 כבד דיברנו על זה בזמנו,
חבל לדון בזה שוב [מסתבר שמי שעד היום כך יש לו סיבה...]בדרך כלל הסיבה של צרכני ה הVPN זה לחסוך כסף.
אז המטרה שלנו שזה לא יהיה משתלם.
כי לא הקמנו את נטפרי כדי לחסוך לאנשים כסף. -
@dLive עוד פעם, אנחנו לא מדברים על מישהו שרוצה לגנוב אלא אדם שזאת המציאות אצלו מהסיבות שלי אני נשאר בבזק ולכן נאלץ להשתמש דרך vpn ולא רק שאני סובל את בעיות vpn אני גם צריך לשלם פעמיים לא נשמע כ"כ הוגן. ואם לגבי 2 יוזרים זה אין לי בעיה לשלם אבל זה רק לאורי וירטואל ולא לנטפרי [שזה אומר רק עוד 5 ש"ח] אבל לגבי נטפרי אין באמת הבדל מבחינתם [במידה ויהיו לי רק 15 נקודות ל2 מחשבים].
וגם אם נאמר שנטפרי חושדים בכל לקוח שלהם כגנב פונטציאל אני מאמין שעם המוחות הכבירים של נטפרי אפשר למצוא לזה פתרון כגון [אני לא כ"כ מבין בזה אבל דוגמא] שהחשבון בכאלו מקרים יוצמד למספר הסידורי של הראוטר הביתי ולא ip של המחשב. בערך משהו בסגנון הזה.
או מקסימום להאמין לי שאני לא גנב.............!!!!ואגב לגבי הרעיון שלך של vpn בראוטר אתה צודק במאה אחוז ואני רציתי לעשות את זה וכבר פירסמתי פוסט על זה "vpn בראוטר של בזק" או משהו כזה תוכל לחפש בסופו של דבר הסבירו לי שזה לא אפשרי.
-
@magicode משום מה בפוסט הזה אתה מוציא פעם אחר פעם אמירות תקיפות אחת יותר מהשניה ....
אבל לענייננו נראה לי שהספקים של נטפרי יותר זולים מבזק. [לפחות מהידע שלי]
ומדוע נטפרי לא הוקמה כדי לחסוך לאנשים? אז בשביל מה היא הוקמה כדי להקשות על אנשים?!!!???
אם מישהו מבקש משהו סימן שהוא צריך את העזרה הזו אז מדוע לא לעזור לא??!?!?!? -
בדרך כלל הסיבה של צרכני ה הVPN זה לחסוך כסף.
אז המטרה שלנו שזה לא יהיה משתלם.
כי לא הקמנו את נטפרי כדי לחסוך לאנשים כסף.אני לא יודע מה זה רוב אבל בהחלט יודע על הרבה אנשים שאני מכיר וגם כאלו שכתבו כאן בפורם שיש ספק בבית מהספקים בנטפרי ומצריכים הVPN לתת להם אינטרנט בנייד כשהם חוץ לבית.
(יש גם כמובן אלו הגרים בחו"ל או אלו שנוסעים לחו"ל שגם צריכים VPN)באופן שזה לא ענין של לחסוך כסף ואלא ע"מ שיכולים להתקין WIFREE ולא ישתמש בפרוץ ח"ו ואלא בנטפרי כשהם בחוץ לביתם.
ולצורך זה הוקם נטפרי לעזור ולתת האפשרות ליהדים להיות נאמנים להקב"ה. ואגב להיות יהודי שומר תורה ומצות לפעמים עולה קצת יותר כסף.
-
@אורי התשלום לנטפרי הוא תשלום שאני משלם בשמחה כדי להיות עבד נאמן להקב"ה
אבל אני מדבר על התשלום הכפול..... -
@magicode
אכן יש צרכני vpn שרוצים לחסוך כסף, אך בהחלט יש הרבה צרכני vpn לסיבות אחרות (אם משום הסיבה שהזכרתי לעיל - הגדרות סינון פר מחשב, ואם משום גלישה מחוץ לבית).
אני אישית - בתור מנהל קהילה - כבר חיברתי כמה אנשים ל-vpn ואף פעם לא כדי לחסוך כסף.[ובמאמר המוסגר]
כי לא הקמנו את נטפרי כדי לחסוך לאנשים כסף.
@magicode אמר בחינם, האם כדאי?:
זה מתוך מחשבה שהצלת חיים חיבת להיות חינם.
נכון שהיום המצב השתנה מכורח המציאות, אבל זה עדיין לא אומר שזה חייב להיות בתשלום כפול.
-
תשמע לאף אחד לא מעונין בשיטה להוציא כסף מאנשים סתם.
בא נסדר כמה דברים. מעולם לא רצו לקחת כסף בכלל. ואלא המצב הכריח כן לקחת קצת. זה לבד היה כנגד רצונתיו האישיות של מנהלינו היקר והצדיק אבל לא היה ברירה.
כדרכו בקודש הוא התקין מערכת מציונת של תשלומים וקבלות וכו'. הלואי שחברות גדולות ומפורסמות יהיה מערכת שקוף וברר כזה. הם הלכו לפנים משורת הדין בכמה מישרים א) על כל ההודעות להדיע לאנשים ב) הסבלנות להכניס פרטי תשלום ג) שלא גבו עשרים ש"ח לVPN אחרי חשש שלא היה מספיק ברור ד) לא לקחת כסף עם לא משתמשים יותר מחמש עשרי יום רצוף - דבר שלא שמענו בשום חברה אחרת ה) הקבלות והטבלעות הרושמים שימוש לפי ימים. ועוד הרבה כיו"ב.
לגבי הנידון כאן. יש חשבונות לכאן ולכאן וקשה לאנשים מן הצד להכריע ביניהם.
מה עוד שבדברים כאלו אי אפשר לעשות הסכם ותוכנת מחיר לכל אחד ולכל מצב. יש צורך להחליט על שיטה שעונה לרוב מצבים שגם עונה לשיקולים הרבים שיש לנטפרי ועל העומדים עליו.הלואי שהשיקולים שלי הכותב יהיה נעלה ולש"ש כמו ההנהלה של נטפרי.
-
@aiib אני ישמח לדעת מה הסיבה שאתה מחזיק בזק ולא ספק של נטפרי.
ואני לא מדבר על אלו שיש להם VPN בצדק. אני מדבר על אלה שיש להם שלא בצדק. וזה או לחסוך כסף. או שהם רוצים להגיד שיש להם נטפרי. או שקשה להם להתנתק מכל מיני אתרים. וכן על זה הדרך.
בכל מקרה. אני הסברתי פה. מלא פעמים. נטפרי לא באה להתאים את עצמה לכל אחד שיש לו כל מיני צרכים משונים.
נטפרי באה להתאים את עצמה לאדם הנורמלי. שעושה ספק נורמלי של נטפרי. מי שרוצה דברים מוזרים אפילו אם הסיבה מוצדקת. צריך לשלם על זה יותר כמו כל דבר בחיים. -
@אורי האמת היא שמכל התשובות את שלך הכי אהבתי!!!
כותב בהגיון ובקול שפוי.
[אני עדיין הייתי מצפה שרצוני התממש למרות דבריך, כי אף פעם לא הגעתי בתביעה וא"א לבא בתביעה לנטפרי המופלאה ובמיוחד למתכנתים שעובדים כל הזמן לטובת כולם אני רק ביקשתי משהו בבקשה ולא בתביעה]