פיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי
-
שלום.
כמשתמש נטפרי, וכאחד שמידיי פעם מסתובב כאן בפורום - ניכר החיסרון של single source of truth לתקלות/נפילות/באגים בנטפרי.
בין אם זה נפילות ספציפיות, פיזיות, אצל ספק כזה או אחר.
ובין אם זה באג כללי, במערכות נטפרי עצמן.
או איטיות ניכרת באיזה קומפוננטה שניתן לחוש בה בתור משתמש קצה. איזשהו עומס על אחד מהכלים, שגורם לאיזה שירות לעבוד לאט או לא לעבוד בכלל וכו'.אין לנו איך לדעת מה הבעיה. צריך להתחיל לחפש בפורום אם עוד מישהו סבל מזה והיה לו היוזמה לכתוב כאן (אני הרי לא יכול לראות את הפניות של אחרים במערכת הפניות), לנסות להבין לבד איפה הבעיה, או לחכות..
יש את הפיצ'ר של 'עדכונים' בממשק האיזור אישי של נטפרי. אבל הוא ממש לא מתעדכן בצורה מפורטת מספיק, ולא מעמיקה מידיי.יש הרבה כלים מוכנים בתור מערכת ניטור + ייצוג של המידע בממשק נוח ומובן גם לאנשים לא מקצועיים..
אני בטוח שיש כבר כלים בפרודקשן לניטור בסיסי של המערכת. אני מבקש/שואל האם אפשרי ליישם מערכת כזו לתיעוד וחשיפה של המידע החשוב הזה למשתמשי הקצה?או שזה רק פיצ'ר לא חשוב ולא משפיע על המערכת (כמו חיפוש גוגל. שאני לא מצליח להבין איך מנהלי נטפרי עצמם לא משתגעים מהאיטיות)
-
@chv אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
כמו חיפוש גוגל.
אני לא יודע למה אתה מתכוון, אבל אני יכול לומר שבכל עמוד של גוגל, נטען חתיכה של עמוד בנטפרי, ולפעמים יש שם גם הודעה, (אולי זה מאט על חיפוש גוגל???)
אני מעלה תמונה שמציינת איזה חלק שייך לגוגל.
-
@עמאר זה פשוט חסימה של מודעות גוגל ע"י נטפרי, לפעמים יש גם מודעה של נטפרי
ו@chv דיבר על זה https://forum.netfree.link/topic/9700/שיפור-הביצועים-של-נטפרי -
@עמאר השרשור לא על הנושא הזה, אבל אני יענה בקצרה.
לא אני לא מדבר על ה'חתיכה של עמוד בנטפרי'.
אני מדבר על האיטיות המפרכת של החיפוש גוגל עצמו (הזמן שלוקח לקבל את התשובה מרגע שלוחצים על האנטר בשורת החיפוש) לעומת החוויה המהירה עשרות מונים, באינטרנט רגיל.
וגם מציק החלק המרגיז באיטיותו שנכפה על המשתמש - בדיקת הכתובות של התוצאות אם פתוחות בנטפרי או לא.
לדף התוצאות חיפוש מוזרק קוד, ששולח בקשת HTTP על כל אחת מהכתובות בדף התוצאות, ל-API של נטפרי לראות אם פתוח או לא, ורק אז מציג את התוצאה ברשימת התוצאות (אם היא פתוחה)
ה-API הזה רחוק מלהיקרא 'מהיר', ועוד יותר גרוע - כשהוא נתקע או מאיזו סיבה שהיא לא מחזיר תשובה - הקוד בקליינט ממתין 30 שניות (כך נראה מעיון בקוד - 30000ms)!! ואפילו אז - הוא לא פשוט מציג את התוצאה וזהו, אלא כותב לי מידע מחכים "TIMEOUT". לא יכלו פשוט להציג את התוצאה וזהו? הרי מה יקרה, אם זה חסום זה חסום, ואם לא אז לא.. נשגב מבינתי.
עריכה יכול להיות שלא נכון להאשים את ה-API עצמו באיטיות (הוא לא כזה איטי באמת) אלא יכול להיות שהבעיה היא בקוד. כלומר במימוש הזה בצורה של הרבה קריאות HTTP שיוצאות יחד (ולא מנוהלות בצורה חדשנית יותר מידיי. היום אפשר להאזין ישירות לסוקט, בדפדפן. לא משנה) יש בעייתיות, זה יהיה איטי תמיד, הן בגלל הגבלות של הדפדפן של כמות הבקשות שהוא נותן לשלוח ולקבל בו זמנית, והן בגלל הגבלות טכניות של הכמות האפשרית במכונה הספציפית של משתמש הקצה.
אפשר לשדרג את הקוד הזה בצורה מאוד פשוטה, לשלוח את כל הכתובות ל-API בבקשת HTTP אחת, ולקבל תשובה אחת מה-API שתכיל מערך תוצאות.
זה לכשעצמו ימהיר את חוויית הגוגל בנטפרי פי כמה וכמה.חיפוש גוגל זה המפתח, זה המפתן של האינטרנט. זה הצעד הראשון והשני והאחרון שעושים בכל שלב בכל משימה בכל תחום.
מי שעובד בתיכנות, למשל, מבלה רוב שעותיו בגוגל. ואם אתה מכיר את החוויה והמהירות (המטורפת) של גוגל הלא מסונן, אתה יכול להשתגע ממש כשאתה עובר לגגל בנטפרי. -
לא יכלו פשוט להציג את התוצאה וזהו?
גוגל מביאה לעתים קרובות קטעים מהאתר עם התוצאה. אלה יכולים להכיל תוכן אסור. אני לא יודע למה רובוט סינון הטקסט לא יכול להסיר אותם, ללא בדיקות ה-API. שיטת ה-API הזו לא מושלמת לכך בכל מקרה מכיוון שהטקסט הפוגעני עדיין גלוי במקור הדף ובקונסולת המפתחים. זה לא אמור לקרות על מסנן שפועל על השרת.
-
@shloimy95 אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
לא יכלו פשוט להציג את התוצאה וזהו?
גוגל מביאה לעתים קרובות קטעים מהאתר עם התוצאה. אלה יכולים להכיל תוכן אסור. אני לא יודע למה רובוט סינון הטקסט לא יכול להסיר אותם, ללא בדיקות ה-API. שיטת ה-API הזו לא מושלמת לכך בכל מקרה מכיוון שהטקסט הפוגעני עדיין גלוי במקור הדף ובקונסולת המפתחים. זה לא אמור לקרות על מסנן שפועל על השרת.
האם אתה בטוח במה שאתה כותב?
מבדיקה שלי נראה שטקסט בעייתי מסונן כבר בצד שרת. -
-
@shloimy95 אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
@ברצינות אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
האם אתה בטוח במה שאתה כותב?
בדקתי על אותה מחרוזת חיפוש אצלי
chess
, התוצאה שונה אצלי ואין את הטקסט שמופיע אצלך לא ב-הצג מקור ולא בכלי המפתחים. -
אני חייב לציין שאני לא חווה את האיטיות שמדברים עליה פה.
אצלי זה עובד ממש מהר. ומתי שאני רואה TIMEOUT האתר שיש בלינק לא פעיל.
אולי זה קורה בחיפושים מסויימים? -
@magicode
TIMEOUT בדרך כלל קורה רק באינטרנט איטי מאוד או לא יציב כמו רשתות 3Gכרגע אני גולש עם 019 sim ב-LTE. לעיון במבחן המהירות הנוכחי https://www.speedtest.net/result/12972688945 הגלישה ברוב האתרים מרגישה לי מהירה מספיק.
מבחן על ידי חיפוש בגוגל עבור המילה "chess"
תזמונים של כל בדיקת API של נטפרי בקונסולת מפתחים 1.71s, 99.94ms, 1.71s, 1.71s, 8.31s, 2.34s, 2.34s
אם מתעלמים מהתוצאה הקיצונית לפני הצגת התוצאות, עדיין יש המתנה של כמעט 2 שניות לאחר טעינת שאר הדף. החיפוש לא הרגיש לי איטי, אולם יכולתי להבין מדוע אחרים מוצאים צפייה בנקודות נעות במשך כמעט 2 שניות לאט. במיוחד מישהו שהיה רגיל לאינטרנט לא מסונן שבו תוצאות גוגל נטענות עם שאר הדף. -
@magicode אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
אולי זה קורה בחיפושים מסויימים?אני גם חווה איטיות בחיפוש גוגל, ואני מרגיש בה על אף שאין לי נסיון עם אינטרנט ללא נטפרי. חלק מהתוצאות מופיעות מיד, חלקם לאחר שניות ספורות, חלקם לאחר שניות ארוכות, ולעתים (לא יודע למדוד פעם בכמה..) יש טיים אאוט.
החיבור שלי אמנם סלולרי, אבל איני חווה בעיות איטיות תדיר. -
אולי זה קורה בחיפושים מסויימים?אני לא יודע על איזה חיבור אתה גולש ואיזה חיפושים אתה עושה.
אני גולש על חיבור קווי 019, 100 מגה. מהירות הגלישה מעולה. אין לי תלונות על זה.
מהירות חיפוש גוגל מוציאה מהדעת, ובעיקר לעומת החוויה המהירה באינטרנט רגיל (גם בחיבורים איטיים מאוד, סלולרי על 3G בקרית ספר, חיפוש גוגל זה דבר שלוקח פחות משניה)החיפושים שלי דיי קלאסיים.. אני מניח שברוב החיפושים שלי, רוב ה-10 תוצאות הראשונות יהיו פתוחות.
תוצאה של נקודות נעות 10 שניות זה דיי מצוי אצלי, והרבה פעמים יוצא TIMEOUT - וזה גם קורה הרבה פעמים בכלל על תוצאות שבמקור הן פתוחות (בדקתי, תאמין לי..)
-
@ברצינות אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
בדקתי על אותה מחרוזת חיפוש אצלי chess, התוצאה שונה אצלי ואין את הטקסט שמופיע אצלך לא ב-הצג מקור ולא בכלי המפתחים.
אל תבדוק ב'הצג מקור', תבדוק את תשובת ה-HTTP המקורית שמחזירה את ה-HTML הראשי של הדף תוצאות-חיפוש.
שם נמצא מערך של התוצאות עם כל מיני מטא-דאטה שלהם, ואז קוד JS של גוגל אמור לפרוס אותן לתוך אלמנטים של התוצאות בממשק.אבל אני לא מבין ככ על מה אתם מתווכחים כאן.
לא ברור לי מה המטרה של הפיצ'ר הזה, של בדיקת התוצאות והסתרה של תוצאה ב-x-x-x-x (הרי אפילו לא משנים את ה-URL שלה) אם זה בעייתי - כלומר טקסט בעייתי - זה אכן אמור להיות מסונן מלכתחילה על ידי הרובוט, ואם זה לא בעייתי - אז מה הבעיה פשוט לשים את זה?
ומקסימום - אפשר לממש את הפיצ'ר בצורה כזו, שהתוצאות המקוריות כן ייטענו לדף בצורה מיידית, ורק בתור אינדיקציה נוחה למשתמש אם התוצאה הזו פתוחה או לא, יהיה אחר כך סימן לצד התוצאה. שהיא חסומה/פתוחה/לא נבדקה וכו'למה לתקוע את התוצאות?
-
@chv ניכר שההשקפה שלך שונה מאיך שאני רואה את הדברים. במיוחד שניכר שאתה מספר על עצמך שאתה רגיל לאינטרנט הפרוץ.
אני רואה את הדברים אחרת. ולאפשר לטקסט של התוצאות להופיע על בסיס בדיקה שלהם ברובוט זה סיכון גדול מאוד בהשקפת עולם של נטפרי. וזה מאוד טוב בדיקה של הדף המלא. וכל העסק הזה זה מפחית את הסיכון לרמות נמוכות מאוד.
צריך לזכור שמתי שזה חסום בהגדרות אישיות הטקסט עדיין מופיע לכן זה לא מספיק לבדוק בהגדרות וצריך לבדוק את התוכן עצמו של הדף.בכל מקרה כמה שאני בודק אצלי אני לא רואה איטיות אפילו לא יותר מ2 שניות. הרוב אצלי סביבות 300ms.
עריכה: בדקתי שוב ואני רואה שבדומיין שהוא בודק אותו פעם ראשונה מתווסף המתנה ל DNS בין 50ms ל 300ms שזה דבר שאי אפשר להימנע ממנו.
פעם שניה יש לו כבר קאש. -
פוסט זה נמחק! -
@magicode אוקיי, אני מקבל את דבריך (אני לא מבין בזה, ובאמת ההשקפה שלי בנושא כנראה שונה - פשוט אין לי ככ השקפה בזה, לא יצא לי לחשוב על הנושא.. זה לא תחום העיסוק שלי)
יש מה לבדוק, לדעתי, את המהירות והביצועים של ה-API, וגם אולי אופטימיזציה קטנה לקוד שם (זה לא שיש לי כאן פיתרון) שיצליח לשלוח את כל הבקשות מיידית במקום שיהיו ב-queue אחד אחרי השני, מה שגורם לאיזשהי איטיות. בלי קשר למהירות התגובה של ה-API.תכלס אם נחזור לנושא המקורי של השרשור (חבל על כל הסטייה הזו), אם יש כלי בסיסי שגם נטפרי עצמה יכולה להשתמש בו, לאסוף מטריקות מדגמיות כדי לנתח את הביצועים ואיכות הקוד בזמן ריצה אצל משתמשי הקצה בפועל - לא היה לנו צורך בכל הויכוח הזה.
אתה מבין, @magicode, אתה לא צריך לבדוק דברים במחשב שלך. מה שצריך להיות זה מוניטור שמראה לך חתך רוחבי ממוצע של כלל המשתמשים.
כל אחד עם המשתנים שלו. -
בעבר עשינו מדידות וזה מאוד הכביד על המערכת ברמה שהיינו צריכים לבטל את זה.
היום יש מדידות אבל עם פחות נתונים כדי לקבל תמונה כללית וגם יש התראות במידת הצורך.
מי שיש לו איטיות אפשר למדוד את זה על ידי הקלטה. שהקלטה מודדת רק בזמן שמפעילם אותה.
אני חושש שבכלל אין פה ויכוח במציאות. מה שלי נראה מהר לך נראה לאט כי מעצבן אותך שזה לא עובד כמו שאתה מצפה ממנו. -
רק שתבינו קצת למה זה API מורכב מאוד ברמה שאי אפשר כל כך לשפר אותו.
במקרה לדוגמא שהוא בודק סרטון ביטיוב שחסום או פתוח בגלל שהוא שייך לערוץ אז הוא לא יכול להסתפק בכתובת בלבד כדי לדעת את זה הוא צריך להיכנס לדף של הסרטון כדי לבדוק לאיזה ערוץ זה שייך. -
@magicode
בעבר כבר פניתי על זה, ואז זכור לי שהאירכו את הTIMEOUTאני נתקל בזה המון, וגם שלחתי פניה על זה
https://netfree.link/app/#/tickets/ticket/2193550זה אתר של חברת הטיסה יונטייד ככה שגם אם נגיד שהאתר שלהם איטי, עדיין אמור להיות דרך שהתוצאה סוף סוף יופיע בחיפוש גוגל.
-
רק שתבינו קצת למה זה API מורכב מאוד ברמה שאי אפשר כל כך לשפר אותו.
במקרה לדוגמא שהוא בודק סרטון ביטיוב שחסום או פתוח בגלל שהוא שייך לערוץ אז הוא לא יכול להסתפק בכתובת בלבד כדי לדעת את זה הוא צריך להיכנס לדף של הסרטון כדי לבדוק לאיזה ערוץ זה שייך.זה נכון אבל אפשר לצמצם את זה, לדוגמא בסרטונים פתוחים או חסומים (נבדקו ונחסמו) אין צורך להיכנס לסרטון כדי לדעת שהם פתוחים/סגורים, רק בסרטונים שלא נבדקו יש צורך להיכנס לסרטון.
אם יצמצמו את זה רק לאיפה שזה נצרך זה ישפר משמעותית את מהירות החיפוש!
כנראה שמה שהבאת זה רק דוגמא ויש עוד אתרים שיש בהם בעיות מיוחדות אבל אותו דבר כנראה אפשר לעשות גם באתרים אחרים.@magicode אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
בכל מקרה כמה שאני בודק אצלי אני לא רואה איטיות אפילו לא יותר מ2 שניות. הרוב אצלי סביבות 300ms.
יש דברים המשפיעים על מהירות הגלישה שתלויים בהרגלים האישיים לדוגמא שימוש בהרבה לשוניות בו זמנית בדפדפן, כך שיתכן שאתה לא מרגיש את זה אבל אחרים כן.