רציתי לשאול ....
-
-
@מ-ב-ל האם מוצארט ובאך כן מנגנים מנגינות יהודיות...?
-
@מ-ב-ל מחילה שאני שואל אבל איפה כתוב שאסור לשמוע מנגינה של גוי (כל עוד שאין מילים בעייתים) ?
תקרא משנה ברורה פב' על הרמ"א בס' נ"ג הלכה כה' לעניין מנגינה של גוי לשליח ציבור, שכתב :
וּשְׁלִיחַ צִבּוּר הַמְנַבֵּל פִּיו אוֹ שֶׁמְּרַנֵּן בְּשִׁירֵי הַגּוֹיִם עוֹבְדֵי עֲבוֹדָה זָרָה, מְמַחִין בְּיָדוֹ שֶׁלֹּא לַעֲשׂוֹת (כֵּן) וְאִם אֵינוֹ שׁוֹמֵעַ מַעֲבִירִין אוֹתוֹ
וכתב המשנה ברורה :
ר״ל בניגון שהנכרים מנגנים בו לעבודת גילולים שלהם וב״ח בתשובה סי׳ קכ״ז כתב דוקא בניגון שמיוחד לזה.
תקרא גם ילקוט יוסף, חלק נג, הלכה נ לעניין זה :
נ) שליח צבור שנוהג להרכיב מנגינה של איזה שיר בקדיש ובקדושה, ובקטעי תפלה, כגון: נשמת כל חי, שמחים בצאתם, וכדומה, יש לו להעדיף לחן של שירי קודש, כגון בקשות ופזמונים הידועים לקהל המתפללים, ולא לחן של שירי עגבים ושירים חילוניים. ואף על פי שחלק נכבד משירי קודש שלנו הורכבו על יסוד שירי עגבים קדומים, מכל מקום כיון שברבות הימים נשתכחו המלים שבשפה הערבית, יצאו לגמרי מרשות סטרא אחרא ונכנסו לקדושה, וכיון שעלו לא ירדו. אולם מעיקר ההלכה מותר לשליח צבור להרכיב אף מנגינות של שירי חול על הקדיש והקדושה, ובלבד שיתכוין לשם שמים. ואף על פי שהמנגינה באה ממקור לא טהור, הרי הוא מוציאה מרשות הסטרא אחרא ומעבירה אל הקדושה. וכן פשט המנהג בפני גדולים, ואין פוצה פה. [ילקו''י מהדורת תשס''ד, ספר על הל' פסד''ז, סי' נג הע' נ' עמוד שכו. שאר''י ח''ב עמוד סא].נ.ב. תודה רבה, לא הייתי מכיר אותו וזה ממש תענוג
-
@מ-ב-ל הכל בסדר ?
המוזיקה שלו יותר 'טהורה' מרוב המוזיקה ה'חרדים\חסידית', ועוד בלי להשתמש עם מילים של התורה הקדושה לצורך הקפצה בהופעה, ועל זה אתה בא להתלונן ??????
אגב, הרבה שירים חרדים ידועים, מקורם בשיר של גוי, רק בלי המילים - תשאל כל בעל תשובה שמבין במוזיקה (אני שאלתי כמה).
@הגיון @שכל ישר @קצת פתיחות @השוואה -
@נדל-ן אמר ברציתי לשאול ....:
@מ-ב-ל הכל בסדר ?
המוזיקה שלו יותר 'טהורה' מרוב המוזיקה ה'חרדים\חסידית', ועוד בלי להשתמש עם מילים של התורה הקדושה לצורך הקפצה בהופעה, ועל זה אתה בא להתלונן ??????ככה הרגשתי גם
אגב, הרבה שירים חרדים ידועים, מקורם בשיר של גוי, רק בלי המילים - תשאל כל בעל תשובה שמבין במוזיקה (אני שאלתי כמה).
נכון מאוד !!
@הגיון @שכל ישר @קצת פתיחות @השוואה
התפוצתי מצחוק לבד
-
אני חושב שסרטון של גוי מנגן אמור להפריע אדם רגיש (כן, גם רוב הזמרים ה״חסידיים״ של היום ושל לפני 30 שנה ג״כ). לא צריך לתקוף את השואל על עצם הרעיון. (גם הניסוח של אחד מההודעות התוקפות יכול להפריע אדם רגיש...)
אבל זה נכון שהפורום הוא לא המקום הנכון להעלות שאלות כאלו, וגם אין צורך לתייג כל המי ומי -
@yzahn אמר ברציתי לשאול ....:
אני חושב שסרטון של גוי מנגן אמור להפריע אדם רגיש (כן, גם רוב הזמרים ה״חסידיים״ של היום ושל לפני 30 שנה ג״כ). לא צריך לתקוף את השואל על עצם הרעיון. (גם הניסוח של אחד מההודעות התוקפות יכול להפריע אדם רגיש...)
אבל זה נכון שהפורום הוא לא המקום הנכון להעלות שאלות כאלו, וגם אין צורך לתייג כל המי ומיאני הבנתי שהשואל הלין על המנגינות ולא על המנגן
@מ-ב-ל אמר ברציתי לשאול ....:
הוא מנגן מנגינות גויות ....
-
@yzahn
א) אני אדם רגיש למוזיקה (רציני), ואישית סרטון זה יותר 'טהור' מסרטון זה.
ב) אף א' לא ביקש ממך לראות סרטונים שמפריעים לאישיות הרגישה שלך.
ג) ברור שהנידון של פותח האשכול הוא על עצם המוזיקה, כמו שהוא כתב בעצמו.
ד) רוב מנגני כינור וכדומה בחתונות בבני ברק הם חילונים (רק הזמר תמיד חרדי).
ה) אכן, כדאי להעביר את הנידון לפורום לתורה. (כמדומני שיש כבר אשכול ארוך בענין). -
@yzahn אמר ברציתי לשאול ....:
אבל זה נכון שהפורום הוא לא המקום הנכון להעלות שאלות כאלו, וגם אין צורך לתייג כל המי ומיכל מילה.
-
@נדל-ן אמר ברציתי לשאול ....:
ואישית סרטון זה יותר 'טהור' מסרטון זה.
בעעע
מגעיל את הנשמה
דוחה את הנפש.