תוכנות עם תמונות לא צנועות
-
המטרה הכללית של נטפרי זה לשמור כמה שאפשר על הגדר שלא תיפרץ.
עוד לפני שהיה נטפרי ואינטרנט הציבור לא היה נמנע מהלתקין פטושופ וכל מיני תוכנות כאלו שהיה בהם תמונות לא טובות.
אם היה אפשר בקלות לגדור את הפרצה הזאת נטפרי הייתה עושה את זה.
אבל זה לא קל וזה משהו כבד מאוד על הציבור ולכן כמדיניות לא מסננים את זה.
ושוב אני מזכיר שנטפרי זה לא שירות שמשלמים X כסף וזהו מורידים את העול של היצר הרע מהראש.
זה שירות שעוזר להשתמש באינטרנט עם פחות סכנות זמינות. -
@magicode
אולי אפשר להוסיף תגית מיוחדת לתוכנות האלו כמו 'דעות זרות'
שיהיה חסום בברירת מחדל ומי שרוצה להוריד את התוכנה יוכל להוריד
אבל אף אחד לא יוכל להתלונן שהוא לא קיבל על כך אזהרה -
@nigun אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
אולי אפשר להוסיף תגית מיוחדת לתוכנות האלו כמו 'דעות זרות'
להבנתי זה מצריך מערכת חדשה שבה יצטרכו להכניס את כל התוכנות שיש בהם תמונות לא ראויות [ומי יעשה את זה?!] וגם שבכל הורדה המערכת תצטרך לדעת שמדובר בתוכנה המדוברת.
-
אוקי, אני אישית חושב שאפילו שזה קשה, ראוי שנטפרי תטפל בזה, אבל כרגע זה לא מינימום שאם מישהו מתלונן על תוכנה עם לא עוד סתם תמונות אלא פריצות ממש, שלפחות יחסמו את זה?
-
@ש-א אולי תבקש מנטפרי לחסום את כל ההורדות עבורך וכך זה יפתור לך אישית את הבעיה.
-
הרי דוגמא- סרטונים שנטפרי בודקת סרטון סרטון על ידי ששולחים אליה לבדיקה.אפשר לחשוב על רעיונות
-
תודה aiib רעיון נחמד. ידוע לך שיש אפשרות כזו?
-
@ש-א אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
תודה aiib רעיון נחמד. ידוע לך שיש אפשרות כזו?
יש תגית של הורדת תוכנה באיזור האישי. תוכל לבחור שהיא תהיה סגורה
-
אוקי, אני אישית חושב שאפילו שזה קשה, ראוי שנטפרי תטפל בזה, אבל כרגע זה לא מינימום שאם מישהו מתלונן על תוכנה עם לא עוד סתם תמונות אלא פריצות ממש, שלפחות יחסמו את זה?
האם אתה בעד חסימה של הורדת פוטושופ?
האם כל הורדה של פוטושופ תצריך פנייה למערכת (על כל המשתמע מכך) ? -
אני לא יודע מה זה פוטושופ אבל הלכה יבשה שתוכנה\אתר וכו' שיש פריצות זה אסור!
אני מתפלא עליכם -
אני לא יודע מה זה פוטושופ אבל הלכה יבשה שתוכנה\אתר וכו' שיש פריצות זה אסור!
אני מתפלא עליכםאל תתפלא, כבר הוסבר לעיל שנטפרי לא אמורה לפתור לך את כל נושא שמירת ההלכה.
בר מן דין, שאם בהלכה יבשה עסקינן, יש מקום גדול לדון אם אתה צודק, זה תלוי אם איכא דרכא אחרינא כלפיך או לא.ובכל זאת יש פתרונות לנטפרי גם בתחום הזה, כמו שהביאו לעיל, אתה יכול לחסום לעצמך הורדות או לבקש זאת במערכת הפניות.
-
@ש-א שקול לאמץ את ההצעה הזו
@מלא אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
יש תוכנות שיש שם תמונות לא צנועות,
ובחלקם יש אפשרות להסיר או להחליף את התמונות האלו,
ויש גם מדריכים איך לעשות זאת, כאן בפורום או בפורמים השכנים,
אם תרצה לסדר את המחשב שלך,
ייתכן שאם תשאל שאלה קונקרטית יוכלו לעזור לך. -
@someuser אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
בר מן דין, שאם בהלכה יבשה עסקינן, יש מקום גדול לדון אם אתה צודק, זה תלוי אם איכא דרכא אחרינא כלפיך או לא.
אם ככה אפשר לפתוח גם סרטונים ממש חשובים על איך להשתמש בפוטושופ כי ליכא דרכא אחרינא
או על כל פנים לפתוח חומרי עבודה להורדה גם אם אי אפשר לסנן אותם -
@ש-א המקום המתאים לפניות כאלו הוא בועדת הרבנים לביצור חומות הדת בטל' 1599-550330 ולא כאן בפורום
-
@nigun אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
@someuser אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
בר מן דין, שאם בהלכה יבשה עסקינן, יש מקום גדול לדון אם אתה צודק, זה תלוי אם איכא דרכא אחרינא כלפיך או לא.
אם ככה אפשר לפתוח גם סרטונים ממש חשובים על איך להשתמש בפוטושופ כי ליכא דרכא אחרינא
או על כל פנים לפתוח חומרי עבודה להורדה גם אם אי אפשר לסנן אותםאני דיברתי על ההלכה היבשה, אתה מדבר על מדיניות
-
@צדיק-תמים בוודאי שכן, אין לדבר סוף.
ובכלל בנושאים כאלה, הכלל הוא שאל תהי צדיק הרבה
ומתוך שבאת להחמיר את מקל, שאם חוסמים וחוסמים וחוסמים... אנשים (גם יראים ממש) עשויים להשתמש בסינונים שיקלו עליהם את החיים
כמו ש @magicode אמר נטפרי זה לא חיסון או תרופת פלא, אלא דבר שממעט את הפיתויים ואת הזמינות שלהם, מכאן והלאה - מוטל על האדם להלחם ! -
אפשר להסיר את התמונות הבעייתיות בפוטושופ, https://forum.netfree.link/topic/4178/פוטושופ-ללא-מסך-פתיחה-תוכנת-תיקון?_=1672857829927
-
אפשר לדבר עוד הרבה, ראיתי פה הרבה טענות וכו', אני אישית עדיין מתפלא פה על הגישה לזה מכמה תגובות- אני מזכיר שמדובר בפריצות ממש!
אמרתי לעצמי הכי טוב שאתייעץ עם דעת תורה.
דיברתי עם וועדת הרבנים לענייני תקשורת הם אמרו שזה לא קשור אליהם מבחינה מעשית אך הם ממש היו בהלם והיה קשה להם להאמין לי, הם טענו שנטפרי אחראים ואין דבר כזה שהם לא יטפלו בדבר כזה, אחרי שהסברתי להם שוב בצורה מוחשית הם אמרו שהם יכולים לעזור בלהפנות אותי לרב *** שקשור לנטפרי וכרגע זה בטיפול.
פניתי לפני יומיים לועדת הרבנים לביצור חומות הדת, מי שענה לי שם כנ"ל היה בהלם, הוא הפנה אותי לרב שמתעסק בזה, אותו רב היה בהלם ממש, הוא ביקש את שם התוכנה ואמר שהוא ידבר ידבר עם נטפרי.
חוץ מזה התקשרתי לעוד 3 רבנים גדולים שאחד מהם הוא מתעסק בעניינים האלה, והוא אחד מאלה שסמכתי עליו להשתמש בנטפרי- וכנ"ל אותו תגובה כמו הנ"ל והוא הוסיף והדגיש שרק אם מה שאני אומר נכון כי הוא עדיין לא בדק, אבל אם זה נכון אסור לשתוק וכו', אמרתי לו את הטענות שאמרו פה והוא ממש הקפיד לא להזכיר טענות כאלה. והוא גם הוסיף שהוא רוצה לראות מה יקרה אם נטפרי יציינו את זה בכל מקום שהם מציגים את עצמם שהם לא חוסמים תוכנות שיכול להיות בהם דברים כאלה נראה איך התייחסו לזה הרבנים והציבור יראי השם. אמרתי לו שיכול להיות שיש גם בזה חשש לגזילת דעת הציבור וכו' והוא אמר בהחלט!
אני מציע גם כן למי שמחפש אמת שפשוט יתייעץ עם דעת תורה שיכוון אותו בדעת נכונה. אם מישהו ימצא איזה דעת תורה שחולקת על הנ"ל אז יש מקום לדון, אך ממה שדיברתי עם כל הנ"ל זה נראה ממש רחוק שדעת תורה תגיד אחרת.
*לגבי מה שכתבת צדיק תמים- לעניות דעתי גם לזה אין סוף אז נתיר ונתיר, אנחנו צריכים לעשות מה שצריך לא להחמיר ולא להקל, ודרך אגב אני מכיר כמה שלא משתמשים בנטפרי כי הם טוענים שהם מחמירים מדי- ברור שהם לא מחמירים בזה שהם חוסמים רשתות חברתיות וסרטונים ואתרים עד שלא בדקו,זה מה צריך לעשות, ולכולם זה קשה ומכביד אבל יש מושג 'הלעיטהו לרשע וימות', זה בעיה שלו , אנחנו נעשה מה שמוטל עלינו
-
ולגבי מה שהציעו פה לחסום בצורה אישית את האפשרות להורדת תוכנות, אני לא כל כך מבין בזה,
השאלה שלי היא- זה לא דבר שאפשר אחרי זה כמו החסימה, שמישהו בלחיצת כפתור יבטל את זה בקלות ויוכל להוריד את התוכנה, אם כן מה זה כל כך נותן?
-
אני בעד זה שהלכת להתלונן לרבנים. זה חשוב מאוד.
אני מקווה שיהיה להם מספיק זמן לפנות לנטפרי ולהגיד לנטפרי מה שאמרו לך.
בכל מקרה נטפרי לא מציגים את עצמם בשום מקום. אז אין פה שום גזילת דעת הציבור.
ואם שחכת אז ברישום מופיע לך הדבר הזה
http://netfree.link/welcome/#/warning
אני חושב שזה מופיע די ברור.