מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@בוטמן ואני אומר לאותם האנשים לא יעזור לכם לחסום צ'אטים זה לא יפתור את הבעיה שלכם.
גם אם אדם אוכל גבינה מקולקלת, לא כולם אוכלים כזאת.
ואם תמיד יוצא לו גבינה מקולקלת, אולי שלא יקנה גבינה.לשיטתך לא צריך נטפרי - מי שיוצא לו תמיד גבינה מקולקלת ייצא לו גם עם נטפרי ומי שלא, גם בלי נטפרי מסודר.
-
כמעט בכל שיעור ובכל ישיבה קלאסית יש קבוצת צ'אט שהמון מבני הישיבה שורפים על זה שעות שעות והתכתבויות ריקניות חוץ משאר הבעיות של הצ'אטים ואמר לי אברל שעד שהוא יצא מזה לקח לו הרבה זמן הוא נכנס לצ'אט אחד ואז השיג קשרים עם המון אנשים וביקש עוד צ'אטים והתווכח וסגר ופתח צ'אטים ולשונו הזהב היה ניהיתי משוגע מזה זה דבר שמטריף את הדעת נקודה. קשה להאמין שמדאי הרבה משתמשים בזה לפרנה וחוץ מזה נטפרי יכולים להקשיח כללים מי ביקש לסגור?
-
@בוטמן לשיטתי צריך להבין שאנו מתפללים כל בוקר "אל תביאנו לידי נסיון". בדורינו אנו אדם שעוסק לפרנסתו צריך בלית ברירה להיזדקק לשירותי האינטרנט. וכיון שהאינטרנט הוא מקום של נסיון אסור להיכנס לתוכו.
באו נטפרי והקטינו את הנסיון ברמה שהאינטרנט הוא מקום מסוכן, ויחד עם זאת הנסיון הוא רחוק מאוד.
אם עד כאן אנו מסכימים אפשר להתקדם הלאה.
ולהבין שאם עדיין אדם מוצא (או מחפש) פרצות ומשתמש בהם. א"כ אינטרנט עם נטפרי זה עדיין מקום נסיון בשבילו. ואסור לו לגלוש כלל. -
@בוטמן אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
בוודאות אי אפשר לסמוך על נטפרי אם במרחבים המשותפים הם לא נוגעים.
זה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב משהוזה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב סינון כלשהוא ולנסות להכפיש אותם מכל צורה אפשרית, בגלל שהזיזו לך גבינה כלשהיא.
זה עוד יותר לא אמין, לשקר במילתא דעבידא לאיגלויי: נטפרי הם הסינון היחיד שנוגעים במרחבים המשותפים.
וזה די צפוי שמי שסימן את המטרה, וחותר אליה בכל מחיר, ייכשל בדרך לשם...בהצלחה.
-
@בוטמן @magicode אני לא חושב שאפשר לעשות "פרה עיוורת" לאנשים, ברגע שתחסום מרחב משותף, אנשים יעברו לשרשור במייל או באישי, דיברו כאן מקודם על אונקי וכדו',
נטפרי זה סינון! לא מחנך ולא צנזורה.
ומי שרוצה להתקלקל בכוח זה בעיה שלו, אפשר להתקלקל גם מטלפון כשר וגם בנטפרי הכי שמור ואפילו מאונקי כנ"ל או מחברים לא טובים.
נ.ב מי שמרגיש שאפילו מייל יכול לקלקל אותו ויצרו תוקפו יעשה טובה ויתנתק לגמרי מהרשת, אבל שלא יזיק לכולם (ושוב מה שפסול בווודאי לחסום!) -
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@בוטמן לשיטתי צריך להבין שאנו מתפללים כל בוקר "אל תביאנו לידי נסיון". בדורינו אנו אדם שעוסק לפרנסתו צריך בלית ברירה להיזדקק לשירותי האינטרנט. וכיון שהאינטרנט הוא מקום של נסיון אסור להיכנס לתוכו.
באו נטפרי והקטינו את הנסיון ברמה שהאינטרנט הוא מקום מסוכן, ויחד עם זאת הנסיון הוא רחוק מאוד.
אם עד כאן אנו מסכימים אפשר להתקדם הלאה.
ולהבין שאם עדיין אדם מוצא (או מחפש) פרצות ומשתמש בהם. א"כ אינטרנט עם נטפרי זה עדיין מקום נסיון בשבילו. ואסור לו לגלוש כלל.מסכים איתך כמעט על הכל אבל לא נראה לי שמדיניות נטפרי מסכימה עם זה. אחרת היינו רואים המון אתרים שמועילים לחלקם לפרנסתם באופן קריטי.
-
@יחיד-המיוחד לזה חיכיתי שיכתוב מישהו את האמת מי קהל היעד של הקבוצות הללו.
ורק שאלה אחת נשאלת איך הבחורים האלו משיגים גישה למחשב עם נטפרי?
אדם נותן לבנו גישה למחשב, מה יעשה הבן ולא יחטא? -
@פרדס אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
בוודאות אי אפשר לסמוך על נטפרי אם במרחבים המשותפים הם לא נוגעים.
זה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב משהוזה נורא לא אמין לסמן מטרה סביב סינון כלשהוא ולנסות להכפיש אותם מכל צורה אפשרית, בגלל שהזיזו לך גבינה כלשהיא.
זה עוד יותר לא אמין, לשקר במילתא דעבידא לאיגלויי: נטפרי הם הסינון היחיד שנוגעים במרחבים המשותפים.
וזה די צפוי שמי שסימן את המטרה, וחותר אליה בכל מחיר, ייכשל בדרך לשם...בהצלחה.
ברוך הבא.
מעכשיו הנידון הופך לדמגוגיה זולה ואני מקווה שפשוט יינעל.
אתה לא עושה שירות טוב למערכת ההסברה של נטפרי.
היה שלום. -
לענ''ד בוטמן צודק בכל מילה בכל אופן האם נטפרי מוכנים לעלות עם כל הנתונים סביב המרחבים המשותפים ולהעביר להם את כל המידע כמה טוב יש בזה וכמה גרוע יש בזה והאם צריכים להקשיח נהלים בענין לנו אין דעת תורה להם יש,
הרי לנטפרי אין אינטרס לפתוח רק בכך הם חושבים אם הרבנים ידעו את כל הפרטים נראה לי שההוראה תשתנה,
אך הבעיה היא שהרבנים לא ידעו את כל הבעיות כי נטפרי לא נראה לי יודעים את כל הבעיות כי אם הם היו יודעים לענ''ד הם היו חוסמים.... -
אין שום דבר שנטפרי פותחים שמביא כל כך הרבה חורבן כמו צ'אטים גם האתרי חדשות לא מתקרבים כאין וכאפס למרחבים המשותפים
-
מסכים איתך כמעט על הכל אבל לא נראה לי שמדיניות נטפרי מסכימה עם זה. אחרת היינו רואים המון אתרים שמועילים לחלקם לפרנסתם באופן קריטי.
עד כמה שאני זוכר מדיניות נטפרי, כמעט כמו בכל דבר בחיים. סיכון מול תועלת.
וגם שצריך אינטרנט לצורכי פרנסה. אין זה מתיר כל סיכון שיש בעולם. -
@מתי-ו על זה אני כותב כבר מהתחלה שהדבר מביא כזה הרבה סיכונים שקשה לי להאמין שיש כזה הרבה תועלת בזה.
-
ברוך הבא.
מעכשיו הנידון הופך לדמגוגיה זולה ואני מקווה שפשוט יינעל.@בוטמן אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
נראה שאתה מאוד מפחד על הגבינה שלך ובגלל זה אתה מניח הרבה הנחות שגויות על מי שבא לנסות להזיז אותה.
מישהו אמר דמגוגיה ?
-
אני כמובן לא מחלק הוראות אין לי דעת תורה יכול להיות שאם יסגר הצ'אטים אז יהיו הרבה אנשים שיכולים להתקלקל כי יעזבו את נטפרי אולי יכלו לגדו''י זה הפיתרון.
-
יש עוד שלב. למי זה יוצר סיכונים?
אולי לא נמכור גפרורים בחנות בגלל שילדים משחקים בגפרורים?@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@מתי-ו על זה אני כותב כבר מהתחלה שהדבר מביא כזה הרבה סיכונים שקשה לי להאמין שיש כזה הרבה תועלת בזה.
בחנויות ימכרו גפרורים,
ואל תיתן לבן שלך גפרורים. -
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ואני חושב שיש כאן כלי עבודה.
האם יש אנשים שמנצלים אותו לרעה?
כן.
גם את הדיסק און קי, את שקע הUSB, את המייל. הכל.
פעם ראיתי איפשהוא קריאה לא להשאיר בבית טלפון קוי כי אפשר להתקשר למקומות בעייתים. ולא מצלמות, כי הילד יכול ללכת לרחוב ולצלם. ועוד דברים כאלו.השאלה היא כמה בעיה יש.
באופן כללי, נראה מניתוח פשוט של התגובות כאן שיש קבוצה שטוענת שיש בעיות (סליחה על החשד, אבל הרבה נראים חדשים וכותבים באותו סגנון. אני מקווה שאני טועה וזה לא מישהו שמנסה לעשות מניפולציות.) אבל לא מביאה ראיות. (למשל, שמות של צ'אטים כאלו - שנחסמו. תדווחו לנטפרי על כל הקבוצות האלו שאתם יודעים עליהם, ואז אחרי שיחסם תראו לנו את כל הקבוצות האלו וכמה משתמשים היו בהם).לעומת זאת, קבוצה שניה שבעיקרה מורכבת ממשתמשים ותיקים ומוכרים יותר, שטוענים דברים סביב הטענה שלי.
מכל התגובות האחרונות כאן זה מחזק את החשד של @מישהו12
-
א.נראה שכל מי שנשאר בנטפרי זה רק מי שעובד בה.
ב. צר לי לאמר שיש לנו מרחב משותף נטו לעבודה!! כן, נטו לעבודה.
אין שום נזק משם ואין שום בעיות משם.
ג. נטפרי שנים נתנו את מה שהיה נצרך.
עתה הכל נחסם-
אז עוברים.
לא עוברים כי רוצים.
עוברים כי נטפרי סוגרת אפשרויות נקיות. שאין בם שום נזק ולכלוך...
חבל. -
אני החלטיתי שאת ההשתדלות שלי עשיתי ניסיתי להסביר את הבעיות אקווה שנטפרי יכנסו לענין חזק בכ''א את שלי עשיתי ופורש תודה על הפורום הנפלא.
-
@רודפת-צדק-והיגיון אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
א.נראה שכל מי שנשאר בנטפרי זה רק מי שעובד בה.
ב. צר לי לאמר שיש לנו מרחב משותף נטו לעבודה!! כן, נטו לעבודה.
אין שום נזק משם ואין שום בעיות משם.מעניין אותי איזה מרחב משותף שהוא נטו לעבודה נחסם לכם. אני אשמח אם תשלחו לי במייל.
כי זה ממש לא מה שנטפרי חוסמים. -
לא נחסם,רק דיברו נגדו
שעושה נזקים ורוח חיה למזיקים ולא בשימוש לעבודה-אז מעדכנת-טעות