מערכת שע''מ
-
@רוח אמר במערכת שע''מ:
שימו לב שבחיבור קווי יש אפשרות לגלוש בשע"מ יחד עם אינטרנט בו זמנית.
זה בידיוק מה שרציתי לדעת. מה הכוונה בו זמנית? איזה אינטרנט? מראוטר אחר? או לשים ספק אחר בו זמנית באותו ראוטר?
-
@frize37 ראוטר אחר.
אצלי לאחר ההתקנה של בזק זה המצב כרגע:
ראוטר של שע"מ עם קו יחודי לשע"מ, מחובר ישירות למחשב. הספק הוא בזק (אפשרי רק בזק או הוט).
ראוטר עם קו רגיל שהיה לי עוד קודם, מחובר לראוטר של שע"מ. הספק שלי RL עם תשתית בזק.
הטכנאי הגדיר שכל התעבורה תעבור דרך הראוטר הרגיל ורק חיבור לשע"מ עובר דרך הראוטר השני.
הראוטר הרגיל מסונן על ידי נטפרי כרגיל,
הראוטר של בזק לא מסונן אבל גם לא נחסם על ידי הוויפרי, מסיבה שלא זכורה לי (שאלתי בעבר במערכת הפניות). בכל מקרה אי אפשר לגלוש דרכו.התוצאה: אפשר לגלוש באינטרנט וגם לפתוח את השע"מ ביחד בו זמנית (בעבר שע"מ עצמם לא אפשרו את זה מטעמי אבטחה וכיום אפשרי).
זאת לעומת חיבור באמצעות סים של פלאפון, שאז נדרש לנתק את האינטרנט הרגיל, להכניס את הסטיק של שע"מ ולהתחבר לשע"מ.
-
-
אני לא מתמצא בשע"מ, אבל מציע:
אולי מישהו ממשתתפי האשכול יעלה בסוף את המסקנות לויקי? -
-
@רוח אמר במערכת שע''מ:
@אלי-tza @frize37 ידוע לי שיש טכנאים שמתמחים בשע"מ
בפורום רו"ח מסויים הביאו כמה פעמים שמות של טכנאים שמתחברים מרחוק ומסדרים מה שצריך.
אם תרצו אוכל לברר.כדאי מאוד
תודה -
אני רוצה לדעת ם איזה ראוטר אפשר לקנות שמקבל סים
אינטרנטי -
@nm039431028 זה: https://ksp.co.il/?uin=126772&select=.263..264..577.&txt_search=
יש יותר זולים שתומכים בחיבור סטיק לUSB בראוטר כמו זה: https://ksp.co.il/?uin=43614&select=.263..264..577.&txt_search= -
@frize37 כתבתי לכם במייל
-
האם יש למישהו חדש בנושא? אפשרי קווי בלי להתנתק מהאינטרנט? האם הקו של שע"מ חסום לכל תעבורה שהיא לא שע"מ?
-
@ari62 בזמנו הפנתי 2 למישהו שסידר להם את זה
לפרטים תשלחו מייל -
@ari62 אמר במערכת שע''מ:
האם יש למישהו חדש בנושא? אפשרי קווי בלי להתנתק מהאינטרנט? האם הקו של שע"מ חסום לכל תעבורה שהיא לא שע"מ?
השאלה נשאלה לפני 4 שנים וזה מה שעשיתי בכמה מילים: התקנתי וינדוס וירטואלי וחיברתי למחשב את הקו שע"מ בחיבור קווי ואת האינטרנט בוויפי. ואז בהגדרות של הוירטואלי ניתבתי את הקו של השעמ ישירות לוינדוס הוירטואלי.
וכך יש לי עד היום וינדוס וירטואלי שמחובר רק לשעמ והוינדוס הרגיל שמחובר רק לאינטרנט. -
@אלי-TZA האם אתה יודע אם הקו של שע"מ חסום לתעבורת רשת כללית?
-
@ari62 כן חסום
-
@אלי-tza אמר במערכת שע''מ:
@ari62 אמר במערכת שע''מ:
השאלה נשאלה לפני 4 שנים וזה מה שעשיתי בכמה מילים: התקנתי וינדוס וירטואלי וחיברתי למחשב את הקו שע"מ בחיבור קווי ואת האינטרנט בוויפי. ואז בהגדרות של הוירטואלי ניתבתי את הקו של השעמ ישירות לוינדוס הוירטואלי.
וכך יש לי עד היום וינדוס וירטואלי שמחובר רק לשעמ והוינדוס הרגיל שמחובר רק לאינטרנט.אפשר לבצע את הניתוב על מערכת הפעלה אחת, להגדיר שהכתובות שצריכות להיפתח דרך הקו של שעם יפתחו דרכה, ושאר הכתובות ימשיכו להיפתח דרך הקו הרגיל.
-
@shraga אפשר הסבר איך?
-
@yoel אמר במערכת שע''מ:
@shraga אפשר הסבר איך?
כאן יש הסבר על ניתוב, תוכל להיעזר בזה
https://wiki.netfree.link/wiki/תקלות_חיבור_נפוצות_ב-VPN_של_נטפרי_ופתרונן#.D7.A0.D7.99.D7.AA.D7.95.D7.91_.D7.9B.D7.AA.D7.95.D7.91.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.A8.D7.A9.D7.AA_.D7.94.D7.A4.D7.A0.D7.99.D7.9E.D7.99.D7.AAבקצרה, מגדירים את מתאם הרשת-אינטרפייס של האינטרנט המסונן למתאם הרשת המועדף, ולאחר מכן מנתבים את טווח כתובות הip של שעם שיעברו דרך מתאם הרשת של שעם.
-
פוסט זה נמחק!