האתר של דיסקונט שוב לא עובד?
-
-
והנה התגובה של נטפרי
-
בררתי כרגע מול יוסי תקשורת
מה שצריך לעשות זה רק לפנות לבנק ולבקש אפשרות לגלוש הרבה אנשים מאותו כתובת IP
הם טוענים שהבנק שינה את הגדרות האבטחה והוא חוסם אפשרות לגלוש הרבה אנשים מאותו IP
ולכן לא יעזור להחליף כתובת IP -
פניתי לבנק והם טוענים שלא עשו שום שינוי בעניין כתובת הIP
והבעיה אצל נטפרי..
מה עושים??? -
@ploni גם לי יש את אותה בעיה אני לא יכול להיכנס כבר שבוע לדיסקונט, ושמעתי מחבר שגם במרכנתיל יש אות אותה בעיה
מה עושים? -
@שפו אני חושב שהבנק לא יודע בכלל שריבוי גולשים על IP אחד מוחסמים. הבנקים משתמשים בחברות אחרות שהם אחראים על בטיחות השרתים והמסתעף, ומהדברים הפשוטים שבכל שרת לחסום כל IP שנראה להם חשוד. וכשיש הרבה גולשים על IP אחד זה מעורר חשד גדול. כנלענ"ד. לפי"ז הבעי' תלוי לא בהבנק עצמו ולא בנטפרי רק בהחברה האחראית על שרת הבנק כמדומה שלזה כיוון הרב יוסי תקשורת.
-
@מד אמר בהאתר של דיסקונט שוב לא עובד?:
@שפו אני חושב שהבנק לא יודע בכלל שריבוי גולשים על IP אחד מוחסמים. הבנקים משתמשים בחברות אחרות שהם אחראים על בטיחות השרתים והמסתעף, ומהדברים הפשוטים שבכל שרת לחסום כל IP שנראה להם חשוד. וכשיש הרבה גולשים על IP אחד זה מעורר חשד גדול. כנלענ"ד. לפי"ז הבעי' תלוי לא בהבנק עצמו ולא בנטפרי רק בהחברה האחראית על שרת הבנק כמדומה שלזה כיוון הרב יוסי תקשורת.
כלומר הבעיה היא לא אצל החברה אלא אצל הספק שלא מחלק מספיק כתובות
-
@צדיק-תמים לא כוונתי על זה, אבל אולי
-
@מד נכון, משום מה מתעלמים מזה. כאילו כל האינטרנט צריך להתעלם מנהלי האבטחה הרגילים, ולספקים שהם הגורמים הכי ישירים אין אחריות לטפל בבעיה ולהוסיף כתובות (או אפילו לטפל בעצמם מול הבנקים וכדו' שחוסמים)
-
@צדיק-תמים אמר בהאתר של דיסקונט שוב לא עובד?:
@מד נכון, משום מה מתעלמים מזה. כאילו כל האינטרנט צריך להתעלם מנהלי האבטחה הרגילים, ולספקים שהם הגורמים הכי ישירים אין אחריות לטפל בבעיה ולהוסיף כתובות
אני לא בקי כל כך, אבל האם באמת הם אשמים? למה דוקא ללקחות נטפרי הם עושים זאת, האם אין תהליך הסינון גורם לזאת? הלא הם לא אנטישמיטים
(או אפילו לטפל בעצמם מול הבנקים וכדו' שחוסמים)
אם הנ"ל אמת שהסינון גורם לזה אז גם זה לא דאגתם
ועל נטפרי פשוט שאין הם אשמים, זהו המהלך שסינון עובד, נטפרי רק בא לתת לנו שירות כפי יכולתם האנושית, א"כ אין מי שאשם בדבר, רק הדבר מוטל על כלל משתמשי נטפרי לבא בבקשה מול הבנקים שיבינו שזהו הענין, וריבוי הגולשים מIP אחר מחמת סיבה נורמלי הוא ולכן לא יחסמו הכתובות של נטפרי גם בריבוי גולשים.
-
@ploni אמר בהאתר של דיסקונט שוב לא עובד?:
בררתי כרגע מול יוסי תקשורת
מה שצריך לעשות זה רק לפנות לבנק ולבקש אפשרות לגלוש הרבה אנשים מאותו כתובת IP
הם טוענים שהבנק שינה את הגדרות האבטחה והוא חוסם אפשרות לגלוש הרבה אנשים מאותו IP
ולכן לא יעזור להחליף כתובת IPלמה לא יעזור? אם יש לך IP פרטי אז לא יהיה עוד הרבה גולשים מהIP שלך ולא יחשדוך עוד
-
@מד זה לא קשור לסינון אלא לספקים. לנטפרי אין בעיה שיהיה IP פרטי לכל משתמש, הספקים הם אלה שקובעים כמה משתמשים יפנו מכל IP חיצוני, והם כנראה שמים יותר מידי על כל IP
הסיבה שבחברות הרגילות זה לא קורה היא כנראה כי כמעט כל ספקי נטפרי (חוץ מ019, אולי כיום גם יוסי תקשורת?) הם סיטונאים ולא חברות תקשורת בעצמם ולכן הכתובות IP עולות להם יותר, אבל זה לא מצדיק -
@צדיק-תמים ראוי שאלו שיש להם IP פרטי יגידו אם אכן אין להם הבעי' הזאת, לכה"פ נדע אם זהו באמת גורם הבעי'.
וגם יהיה אז פתרון חלקי ע"י שכ"א ישלם לIP פרטי. -
@מד אמר בהאתר של דיסקונט שוב לא עובד?:
וגם יהיה אז פתרון חלקי ע"י שכ"א ישלם לIP פרטי.
לא ידעתי שהאינטרנט הוא בחינם שאני צריך לשלם עוד 20 שקל בחודש! רק עבור הזכות לגשת לאתרי מותרות כמו בנק
חשבתי שאני משלם לספק טבין ותקילין (יותר ממחיר השוק, ובסלולרי בפער עצום ממחיר השוק) -
@צדיק-תמים אם זה רק מותרות אז נסתפק במועט... ולמי שזה הכרח אז יש פתרון "חלקי" לשלם עוד 20 שקל בחודש.
והפתרון השלימה יהיה כנ"להדבר מוטל על כלל משתמשי נטפרי לבא בבקשה מול הבנקים שיבינו שזהו הענין, וריבוי הגולשים מIP אחר מחמת סיבה נורמלי הוא ולכן לא יחסמו הכתובות של נטפרי גם בריבוי גולשים.
-
@מד זה היה בציניות. אנחנו משלמים לספקים מספיק כדי שידאגו שיהיה אפשר לגלוש בצורה נורמלית וודאי לאתרים הכרחיים כמו בנקים, ולא לגלגל את האחריות ללקוחות ולשלוח אותם להסביר לאתרים למה הם צריכים להתעלם מעומס בקשות מIP שהוא מוזר וחריג
זה כמו שתעשה מנוי לעיתון והוא יגיע כל פעם לבנין ליד, וכשתפנה להתלונן הם ישלחו אותך לבקש מהשכן בבנין ליד שיביא את העיתון בדרך כי מה אכפת לו, ואם העיתון ממש חשוב לך הם מוכנים לשלוח אותו במונית בתשלום נוסף