אני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים
-
@כתבן אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
@משרדי
לא יודע מה מזכיר לך ולמה
מה שאני כן מבין שהבעיה הזו קשורה לסינון - והם מזלזלים בלקוחות שלהם...לפי מה שאני מבין, היות והסינון של נטפרי פועל באמצעות סינון בצד שרת, המשמעות של זה היא שכל התעבורה של משתמשי נטפרי עוברת דרך שרתים שמעבירים החוצה את הבקשה שהם קיבלו מהמשתמש. מהסיבה הזו האתרים רואים הרבה בקשות משרת אחד, מה שגורם להם לזהות את זה בתור פעילות חריגה.
כנראה גוגל החמירו לאחרונה את אבטחת ה-captcha ולכן יש עליה בכמות התלונות על שיבושים באתרים שמשתמשים באימות הנ"ל של גוגל.אני מעלה כאן השערה פרועה - אולי הידברות של נטפרי (או ספקי הרשת שמפעילים את מכונות הסינון על השרתים שלהם) עם צוות הפיתוח של גוגל (g-recaptcha) תביא לפיתרון.
-
@כתבן
אם אתה מבין איך הבעיה קשורה לסינון זה מצוין.
תפנה בפניות לנטפרי ותסביר איך זה קשור וישמחו לפתור את זה.
אם אתה סתם משער אז תדייק ותכתוב שאתה סתם משער.לגבי עניין האיפים החיצוניים. כל ספק זה השיקול שלו איך לחלק את כמות האיפים ללקוחות זה לא שיקול של נטפרי טכנית מצד נטפרי אפשר לתת איפי חיצוני משתנה לכל לקוח.
-
@magicode אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
@כתבן
אם אתה מבין איך הבעיה קשורה לסינון זה מצוין.
תפנה בפניות לנטפרי ותסביר איך זה קשור וישמחו לפתור את זה.
אם אתה סתם משער אז תדייק ותכתוב שאתה סתם משער.לגבי עניין האיפים החיצוניים. כל ספק זה השיקול שלו איך לחלק את כמות האיפים ללקוחות זה לא שיקול של נטפרי טכנית מצד נטפרי אפשר לתת איפי חיצוני משתנה לכל לקוח.
בהנחה שמקור הבעיה הוא אכן בריבוי משתמשים חריג על IP בודד, הרי שלמרות שהספק הוא זה שמקצה את כתובות הIP, חברת הסינון היא זו שצריכה להגדיר סטנדרטים טכניים ברורים מול הספקים בכדי להבטיח את איכות המוצר והשירות. זו בהחלט אחריות משותפת.
יתרה מזאת, כרגע אין שקיפות לגבי היחס בין מספר המשתמשים לכתובת IP אצל ספקי נטפרי לעומת הממוצע בשוק הכללי. אם יתברר שהיחס הזה חריג, ובמיוחד אם המידע יהיה גלוי לציבור, זה יכול להוביל ללחץ של הלקוחות על הספקים להקצות יותר כתובות IP. בינתיים, באופן טבעי, המשתמשים פונים בתלונות לנטפרי במקום לספקיות האינטרנט.
-
@magicode
אם כשאני גולש עם סינון נטפרי יש את הבעיה
ובסינון אחר אין אותה
מה זה אומר?!אולי מספיק עם התשובות הלקוניות והמתנשאות האלו?!
-
@כתבן אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
@magicode
אם כשאני גולש עם סינון נטפרי יש את הבעיה
ובסינון אחר אין אותה
מה זה אומר?!אולי מספיק עם התשובות הלקוניות והמתנשאות האלו?!
אתה פשוט לא משקיע שניה של מחשבה לקרוא ולהבין מה אומרים לך!
מסבירים לך שזו בעיה של מי שנותן לך את הרשת בפועל, ולא של נטפרי. -
לגבי עניין האיפים החיצוניים. כל ספק זה השיקול שלו איך לחלק את כמות האיפים ללקוחות זה לא שיקול של נטפרי טכנית מצד נטפרי אפשר לתת איפי חיצוני משתנה לכל לקוח.
האם יש לספקים אפשרות טכנית להקצות כתובות IPv6 חיצוניות או שזה מתנגש על הסינון?
האם יש מגבלה טכנית כלשהי מצד אופן הסינון שמונעת הקצאת כתובות IPv6 ללקוחות או שאין כל הגבלה כזו מצד אופן הפעולה של שרתי הסינון?לפי המידע שיש לי, לפחות חלק מספקי הסינון ללקוחות נטפרי אינם מקצים כתובות IPv6 ללקוחותיהם. אצל חלק מספקי הסינון של לקוחות נטפרי יש על כל כתובת IPv4 לקוחות רבים.
-
-
לי זה קרה מעל 40 דקות.
ובממוצע זה 10 או 15 דקות.
האתר הזה וגם אתרים אחרים כמו גוגל, מעלים לי מדי פעם כאילו את הסיבה לבדיקה הזו, זה בערך כך: קיבלנו הרבה הפניות מהכתובת שלך אנו רק בודקים שאתה לא רובוט...
האם זה עוד אחד מהבעיות של נטפרי או שזה לא קשור וגם אם הייתי גולש לא דרך נטפרי גם היה לי את הדבר הזה ? לא יודע ?
מעניין אם מישהו כאן יוכל להאיר את עיננו בנושא... -
@מד אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
אני מדבר על כתובת ה-IP החיצונית שהשרת של ספק הסינון משדר לרשת החיצונית, אין לזה קשר לכתובת ה-IP הפנימית בשלב התקשורת בין המחשב הפרטי לשרת של ספק הסינון.
לפי מה שידוע לי, המחשב שלך יכול לשדר כתובת X לשרת הסינון והוא ישדר החוצה כתובת Y. -
-
@צדיק-תמים אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
התוכן שמובא בקישור מתייחס לתקשורת בין המחשב הפרטי ובין השרת של מכונת הסינון. אשמח לקבל מקור לכך שפרוטוקול IPv6 אינו נתמך בין מכונת הסינון ובין הרשת החיצונית.
יש הגיון בשמירת מזהה קבוע של לקוח בתוך הרשת הפנימית בשלב שבו המחשב הפרטי ניגש לשרת הסינון כדי להוציא בקשות החוצה ולקבל קלט מהרשת החיצונית שמסונן דרך שרת הסינון. אני יודע בוודאות כי כתובת ה-IP שהמחשב הפרטי (נקודת הקצה) שולח לשרת הסינון אינו זהה לכתובת ה-IP ששרת הסינון משדר לרשת החיצונית.
אם כן, נשאלת השאלה - האם שרת הסינון יכול לשדר לרשת החיצונית כתובת IPv6 או לא? -
נדמה לי שנפלתי לפורום של פרופסורים...
לא יודע מה זה IP ולא מה זה כל השמות המפוצצים האחרים.מקווה שהמקצוענים של נטפרי ידעו לפתור את הבעיות שנוצרות אצלם גם אם זה לא בגללם...
ואם בכל זאת יש משהו שצריך לעשות נשמח לקבל על זה תזכורת לפחות כמו התזכורת על חוב של 15 שקל. -
@ברצינות אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
אני יודע בוודאות כי כתובת ה-IP שהמחשב הפרטי (נקודת הקצה) שולח לשרת הסינון אינו זהה לכתובת ה-IP ששרת הסינון משדר לרשת החיצונית.
איזה כתובת IP המחשב משדר לשרת סינון?
אם תיכנס לאתרים שמציגים את כתובת הIP שלך תראה שאין לך (כלומר לשרת סינון) כתובת IPv6, וגם לא ניתן להתחבר לדוגמה בSSH לשרת שיש לו רק כתובת IPv6 (או אתר שיש לו רק רשומת AAA, אבל זה לא סביר שתיתקל באתר כזה) -
@אברהם-ח אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
נדמה לי שנפלתי לפורום של פרופסורים...
לא יודע מה זה IP ולא מה זה כל השמות המפוצצים האחרים.
אני גם לא מומחה אבל הרעיון בערך הוא
זה כמו כתובת המחשב -אם מישהו מיתקשר לפעלעפון שלך אתה רואה את המיספר שלו, אז כמו כן האתר רואה את כתובת \מיספר המחשב הגולש -
@אברהם-ח זה פורום של נטפרי! פורום רציני לגמרי!, זה שאתה לא יודע מה זה, זה לא אומר אומר ש......
-
איזה כתובת IP המחשב משדר לשרת סינון?
גם בהנחה והמחשב שלי לא משדר לרשת הפנימית (שלב התקשורת בינו ובין השרת של מכונת הסינון המופעלת על ידי הספק) כתובת IP, זה לא נוגע לשלב התקשורת שבין שרת הסינון החוצה לעולם הגדול, שם שרת הסינון חופשי (תיאורטית) לקבוע אם הוא יוצא החוצה עם כתובת IPv4 או IPv6, תקן אותי אם זה לא כך.
אם תיכנס לאתרים שמציגים את כתובת הIP שלך תראה שאין לך (כלומר לשרת סינון) כתובת IPv6
מה מונע מספק הסינון לפנות לחברת פרטנר או סלקום ולבקש הקצאה של מאגר כתובות IPv6 ?
-
@ברצינות
נטפרי כרגע לא תומכת טכנית ב IPv6. ואני מסכים שיתכן שזה כיוון טוב לפתור את הבעיה. אבל זה רק יתכן. -
@ברצינות
נטפרי כרגע לא תומכת טכנית ב IPv6. ואני מסכים שיתכן שזה כיוון טוב לפתור את הבעיה. אבל זה רק יתכן.טוב אז בינתיים מה עושים? חוזרים ליונות דואר? להתחיל להתקשר לספק שלי ולשגע לו את המוח?
-
@magicode הלכתי במיוחד לבדוק את זה, אתה טוען שהבעיה לא קשורה לנטפרי אבל בדקתי בוויפרי 3 וזה קורה כל הזמן
הבעיה היא לא האימות אלא שהוא לא מאמת גם אם אתה לוחץ על הדברים הנכונים (ולפעמים הוא בכלל לא נותן את התמונות)
בעוד שמאותה רשת ללא וויפרי 3 גם יש אימות אבל תמיד יהיה תמונות ובפעם הראשונה הוא מאמת אותך
זה כבר לא נושא שולי זה ברמה שאתה רוצה לשבור את המחשב מתסכול (הגלגלים של האופנוע נחשבים ? )
אם אתה הולך לכיוון של IPV6 אולי כבר כדאי שנטפרי תתקדם ל HTTP3 אבל זה לא קשור כמובן בכלל לנושא
בהצלחה -
@יעקב-ישראל אמר באני כבר רבע שעה משחק בעלי אקספרס עם תמונות של מכוניות ורמזורים:
(הגלגלים של האופנוע נחשבים ? )
תשובה: כן
אצלי האימות מגיע מספר פעמים ביום, אבל תהליך האימות עצמו קצר ב-99% מהמקרים וכולל רק אתגר אימות אחד ברוב המקרים.
הייתה לי רק פעם אחת שנאלצתי לעבור עשרות שלבי אימות, עד שהמערכת החליטה משום מה שאני בוודאות רובוט, או אז נאלצתי לנקות עוגיות ולהתחיל את האימות מהתחלה. למתעניינים - ב"ה הצלחתי בסופו של דבר להוכיח שאינני רובוט